Hur man rengör epoxigolv

Epoxi golv är inte svåra att behålla. Faktum är att många väljer epoxi golv för deras garage Eftersom de är så lätta att ta hand om. Det finns dock några riktlinjer för att hålla dina epoxi-golv rena. Genom att utföra allmänt underhåll, gör en djuprengöring varje par månader, och ta bort fläckar efter behov, kan du behålla dina epoxigolv i utmärkt form.

Steg

Metod 1 av 3:
Utför allmän underhåll
  1. Bild med titled Clean Epoxy Golv Steg 1
1. Dammmop en gång i veckan. Det bästa sättet att behålla ditt epoxi golv är att köra en mjuk dammmop över den en gång i veckan. Detta avlägsnar smuts och damm försiktigt, vilket förhindrar repor och skyddar ditt golv.
  • För golv med en slitslipad aggregatbeläggning - som aluminiumoxid - kan en mjuk borststråle vara effektivare än en vanlig dammmop.
  • Bild med titled Clean Epoxy Golv Steg 2
    2. Vakuum några leder en gång i månaden. Om du har synliga konstruktionsfogar eller sågskärningar, bör du använda ett vakuum för att rengöra dessa. För bästa resultat, använd din vakuumfästslang med ett spaltverktyg. Vakuum dessa leder om en gång per månad.
  • Om du inte har ett vakuum kan du försöka rengöra några leder / skär med en styv borstbroom.
  • Bild med titled Clean Epoxy Golv Steg 3
    3. Rengör spill omedelbart med en mjuk trasa. Olja, kemikalier, eller till och med bara vatten kvar att sitta för länge kan skada dina epoxi golv. Rengör eventuella spill så snart du ser dem med en mjuk handduk eller tyg. Du kan använda en mild rengöring - som Windex - om ett spill är klibbigt eller lämnar en film.
  • Metod 2 av 3:
    Gör en djup rengöring
    1. Bild med titled Clean Epoxy Golv Steg 4
    1. Utför en djuprengöring var tredje månad. Förutom generell rengöring kan du hålla dina epoxi golv i god form genom att göra en djup rengöring om en gång i några månader. För att uppnå detta kan du behöva flytta några fordon, verktyg eller andra föremål ur vägen.
  • Bild med titled Clean Epoxy Golv Steg 5
    2. Välj en rengöringslösning. Du har två bra alternativ att välja mellan: Den första är en giftfri, biologiskt nedbrytbar rengöringsmedel (som enkel grön), och den andra är ammoniak. När de är beredda med rätt mängd vatten är båda dessa rengöringsmedel säkra och effektiva för epoxigolv.
  • Blanda /2 kopp (120 ml) enkel grön med 1 gallon (3.8 liter varmt vatten. Om du gör en överkoncentrerad lösning kan den lämna en film på ditt golv.
  • Blanda /2 kopp (120 ml) ammoniak med 1 gallon (3.8 liter varmt vatten.
  • Bild med titled Clean Epoxy Golv Steg 6
    3
    Moppa golvet med ett hårt skummop. Skapa en hink med rengöringslösning, liksom en hink med vanligt varmt vatten. Dondera din hårda skummop i din rengöringslösning, ring den ut och flytta den över ditt golv.
  • Bild med titled Clean Epoxy Golv Steg 7
    4. Skölj golvet. Fyll en hink med rent varmt vatten. Använda din hårda skummop, gå tillbaka över golvet med vatten för att skölja bort vilket tvättmedel som helst. När du är klar, torka golvet med en mjuk handduk.
  • Metod 3 av 3:
    Avlägsna fläckar
    1. Bild med titled Clean Epoxy Golv Steg 8
    1. Skrubba stubbiga fläckar med en styv nylonborste. För envisa fläckar och fläckar, spraya området med ett starkare förhållande av rengöringslösning (antingen ammoniak eller enkel grön) och skrubba med en styv nylonborste. Upprepa den här åtgärden tills alla fläckar är borta. När du är klar skrubbning, skölj området med lite vatten och torka med en handduk.
  • Bild med titled Clean Epoxy Golv Steg 9
    2. Rengör rostfläckar eller saltfilm med en mjölksyrabaserad rengöringsmedel. Det bästa sättet att ta bort rostfläckar eller för att rensa bort filmen från vägsalt är att rengöra ditt golv med en mjölksyrabaserad rengöringsmedel (som CLR). Skapa en lösning som är 1 del mjölksyra rengöring till 1 del varmt vatten, och applicera det direkt på det område du vill rengöra. Skrubba med en vanlig skrubbborste och skölj med kallt vatten.
  • Låt inte rengöringen sitta i mer än 1-2 minuter på din epoxigolv.
  • Bild med titled Clean Epoxy Golv Steg 10
    3. Ta bort däckmärken med en konkret avfettningsmedel. Det bästa sättet att ta bort däckmärken från epoxi golv är att mätta området med en betong avfettningsprodukt och låt den sitta i 5-10 minuter. Använd sedan en styv borstnylonborste till kraftigt skrubba däckmärken bort. Om de är beständiga kan du behöva tillämpa avehövaren en andra gång. När däckmärkena har tagits bort, skölj området med lite vatten och torka med en handduk.
  • Arbeta på däckmärken direkt när de är gjorda. De kommer att vara svårare att ta bort den längre de bygger upp.
  • Varningar

    Använd inte rengöringsmedel med ättika eller citrusolja i dem. Dessa slipande ämnen kan skada epoxi golv.
  • Undvik att använda tvål och tvålrengöringsmedel. Dessa kan lämna streck eller göra din epoxi golv hala.
  • Parkera ett fordon så varje däck är på en bit kartong eller matta om den sitter på epoxi golv under en längre tid.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande