Hur man rengör fingeravtryck och damm från din qled samsung tv

Om tecknen på TV-serien du tittar börjar börja se lite jolleseglare, det kan vara dags att ge din TV en torka ner. Rengör din TV nu och då är det en bra idé, men det är viktigt att använda rätt material och tekniker så att du inte skadar din skärm. Vi har svarat på några av dina frågor om att städa av en qled-skärm för att få din TV-looking helt ny igen.

Steg

Fråga 1 av 6:
Vad kan du använda för att rengöra en qled-skärm?
  1. Bild med titeln Rengör en Qled Samsung TV Steg 1
1. Använd en mikrofiberduk för att förhindra repor. Om du inte har en mikrofiberduk, fungerar en glasrengöringsduk också. Se till att det är rent och har inget damm på det innan du börjar torka ner din TV.
  • Försök torka skärmen med en ren, torr mikrofiberduk som är gjord speciellt för rengöring av glas. Som vanligtvis blir av med de flesta av fingeravtryck och damm.
  • 2. Skrubb med destillerat vatten för en mild ren. De flesta tv-apparater behöver inte hårda kemikalier för att bli riktigt rena. I allmänhet kan du spritz lite destillerat vatten på din tyg för att torka ner skärmen och ta bort damm och ludd.
  • Fråga 2 av 6:
    Kan jag använda Windex på min qled TV-skärm?
    1. Bild med titeln Clean a Qled Samsung TV Steg 3
    1. Nej, Windex är lite för hård för TV-skärmar. Det är bra att rengöra en äldre modell-TV med Windex, men LED-skärmar är lite mer känsliga. Håll dig till att använda vatten eller en skärmrengörare som är speciellt gjord för LED-TV-skärmar för att undvika skador från ammoniaken i Windex.
    • Du bör också hålla dig borta från hårda städare som Clorox-torkdukar, barnservetter och pappershanddukar, eftersom de kan skada din skärm.
    Fråga 3 av 6:
    Hur får jag damm av min qled TV-skärm?
    1. Bild med titeln Clean a Qled Samsung TV Steg 4
    1. Koppla ur din TV. TV-apparater blir varm, vilket kan göra rengöringsprocessen svårare. Innan du börjar, nå ner och koppla ur din TV, låt den svalna i 2 till 3 minuter.
  • 2. Torka ner skärmen med en mikrofiberduk. Använd en ren, torr mikrofiberduk för att torka ner skärmen med små cirkulära rörelser. Var försiktig och tryck inte för hårt på skärmen. Fokusera på att ta bort allt damm och ludd med det här inledande passet, och oroa dig inte om du fortfarande ser några märken kvar.
  • 3. Spraya vatten på tyget, torka sedan ner skärmen igen. Spraya inte TV-skärmen direkt - spritz lite vatten på din tyg så det är fuktigt. Torka ner din skärm igen, rör försiktigt i cirkulära rörelser så att du inte skadar lysdioderna. Arbeta dig över hela skärmen för att bli av med några märken och fläckar.
  • Fråga 4 av 6:
    Hur rengör du en qled TV-skärm utan streck?
    1. Bild med titeln Clean a Qled Samsung TV Steg 7
    1. Torka skärmen med en ren trasa. Om du använde en fuktig trasa är det viktigt att torka av något vatten. Gå över skärmen en gång till med en ny trasa, tryck försiktigt för att absorbera alla vatten.
  • 2. Låt skärmen lufttorka helt innan du kopplar in den igen. Slå på TV: n medan den fortfarande är våt kan det leda till att vattnet torkar på skärmen. Lämna istället TV: n att lufttorka i ca 15 minuter innan du använder den igen.
  • Fråga 5 av 6:
    Hur rengör du fingeravtryck av en qled TV-skärm?
    1. Bild med titeln Rengör en Qled Samsung TV Steg 9
    1. Använd en blandning av utspädd maträtt och vatten. Om du stöter på tuffa fläckar som är svåra att torka ner, fyll en skål med vatten och lägg till några droppar diskmedel. Blanda de två tillsammans och doppa din trasa i den för att få det lite fuktigt.
  • 2. Torka ner fingeravtryck med tyget. Även om du arbetar hårt för att ta bort fläckar, gå försiktigt och försök att inte trycka på Super Hard. Gå i små, cirkulära rörelser över fingeravtryck för att få dem av din skärm.
  • Fråga 6 av 6:
    Hur rengör du baksidan av Qled TV?
    1. Bild med titeln Clean a Qled Samsung TV Steg 11
    1. Använd ett vakuum för att ta bort damm. Anslut ditt vakuum och fäst ett långt munstycke till slangen. Slå på det och använd vakuumet för att bli av med damm och hår på baksidan och sidorna på din TV. Gå långsamt och försiktigt, och försök att inte jostla din TV för mycket om du kan hjälpa det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande