Hur man rengör färgat läder

Färgat läder är underbart för handväskor, handskar och till och med möbler. Du kan enkelt hålla ditt färgade läder rena och konditionerade, och till och med ta bort fett eller andra fläckar. Allt du behöver är lite TLC, mild tvål, mjuka trasor och ett sätt att fukta det. Alltid Spot Testa din rengöringsmetod innan du rengör ditt läder och kontakta en professionell om du har särskilt gamla eller envisa fläckar.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör en grundläggande rengöring
  1. Bild med titeln Rent färgat läder Steg 1
1. Vakuum eller skaka av lös skräp. Använd en möbelfäste för att ta bort all extra smuts och skräp från dina möbler. Var väldigt mild när du dammar så att du inte klibbar läder. Borsta damm och skräp av andra lädervaror, som plånböcker och handskar.
  • Bild med titeln Rent färgat läder Steg 2
    2. Gör en grundläggande rengöringslösning med mild tvål och vatten. Blanda en del mild tvål med åtta delar destillerat vatten. Använd en mild flytande tvål, baby tvål eller en mild ansiktsrengöring. Undvik rengöringsmedel. Häll lösningen i en sprayflaska för att göra processen enklare om du vill.
  • Du kan också använda kommersiell läderrengörare eller grädde.
  • Använd en liten sadeltvål för handskar och möbler istället för tvål och vattenlösning. Undvik sadeltvål med handväskor.
  • Bild med titeln Rent färgat läder Steg 3
    3. Dämpa en mjuk trasa med lösningen. Spraya en liten rengöring på en mjuk trasa. Mätt inte tyget - det behöver bara vara lite fuktig. Prova en mikrofiberduk för riktigt mild rengöring och för att undvika ludd.
  • Bild med titeln Rent färgat läder Steg 4
    4. Torka den fuktiga trasan med läderkornet. Gnugga inte tvålen och vattnet i läder. Undvik också att applicera tvål och vattenlösning direkt på läder. Använd alltid en trasa för torkning - pappershanddukar kan sönderfalla och fastna i läder.
  • Bild med titeln Rent färgat läder Steg 5
    5. Torka av tvålen. Mycket lätt dämpar en ren mikrofiberduk med vanligt destillerat vatten. Använd det här för att torka av eventuell kvarvarande tvål och smuts. Om du är orolig för ditt läder att bli för våt, kan du torka tvålen med en ren, torr trasa.
  • Bild med titeln Rent färgat läder Steg 6
    6. Låt det torka. Låt läder torka helt. Du kan accelerera torkningsprocessen genom att böja läder med en ren, torr trasa. Försök fylla en handväska med papper eller tyg för att hjälpa det att behålla sin form.
  • Lägg inte ljust färgat läder i solen för att torka. Detta kan blekna av läderets färg.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort fläckar och fläckar
    1. Bild med titeln Rent färgat läder Steg 7
    1. Adress spill så snart de förekommer. Blott upp spill försiktigt och snabbt för att undvika inmatningsfläckar. Använd en ren, vit trasa för att torka vattenbaserade (juice och andra drycker) fläckar från dina möbler. Använd också en ren vit trasa för att torka upp oljebaserade fläckar som smör. Använd inte tvål på dessa spill.
    • Använd tvål och destillerat vattenrengöringsförfarande ovan för mer envisa fläckar.
  • Bild med titeln Rent färgat läder Steg 8
    2. Absorbera fett med majsstärkelse. Täck helt en oljig fläck med majsstärkelse tills fläcken är tomt. Du kan också använda talkumpulver eller bakpulver. Låt det sitta på läderunten cornstarch sätter.
  • Bild med titeln Rent färgat läder Steg 9
    3. Rengör den majsstärkelse, talkpulver eller bakpulver. Efter det sätter, borsta av något överskott. Därefter buff området med en lätt fuktig ren trasa. Torka av området helt med en torr, ren trasa och var noga med att det är torrt innan du använder ditt läder.
  • Om fläcken är väldigt tung, torka först med en lösning av mild tvål och destillerat vatten som beskrivits ovan.
  • Du kan använda läderkonditioneringsapparaten efter detta.
  • Bild med titeln Rent färgat läder Steg 10
    4. Använd sko polish. Hitta sko polish i en färg som exakt matchar ditt läder. Gnugga en minut mängd polsk i fläcken med en mjuk trasa. Använd sedan en ren mjuk trasa för att byka läder där du applicerade skonpolen.
  • Var noga med att använda skonpolen mycket sparsamt så färgen blandar bra med ditt läder.
  • Metod 3 av 3:
    Underhålla färgat läder
    1. Bild med titeln Rent färgat läder Steg 11
    1. Villkor ditt läder. Gnid en kommersiell läderfuktkräm i läder för att skicka det efter rengöring. Alternativt, sätt några droppar olivolja på en ren, torr mikrofiberduk till buff och skickar ditt läder. Du kan skicka ditt läder några månader även om du inte städar den.
  • Bild med titeln Rent färgat läder Steg 12
    2. Gör din egen läderkonditionering för mörkare läder. Kombinera ½ kopp (120 ml) olivolja, ¼ kopp (60 ml) bryggt te och ¼ kopp (60 ml) vit vinäger i en sprayflaska. Spraya det här på ditt läder och låt det sitta i fem minuter på det mesta. Torka av det med en ren, torr trasa.
  • En kombination av ½ kopp (120 ml) olivolja och ¾ kopp (180 ml) vitvinäger kan också användas som en hemlagad läderkonditioneringsapparat.
  • Bild med titeln Rent färgat läder Steg 13
    3. Applicera ett skyddsmedel. Kappa ditt läder med ett tätningsmedel för att skydda det från vatten. Tätningsmedel skyddar också ditt läder från elementen, som snö och is. Använd Mink Oil, Shoe Cream eller andra läderpoleringsskydd för att lägga till ett ljust skyddsskikt och göra ditt läderklicka och renare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande