Hur man rengör en keramisk spis topp

Ingen gillar en smutsig keramisk spishäll.Lyckligtvis, rengöring av din keramiska spishäll är en cinch.Stänk lite bakpulver över den, så suga en stor skålen i varmt, tvålvatten.Vrida det ut och lägg det över bakpuljen.Låt det sitta i ca 15 minuter, torka sedan spisen med den fuktiga trasen.Om du städar bränt mat, blanda en pasta av vatten och bakpulver, applicera den på spisen och låt den sitta på det brända området i 30 minuter innan du torkar bort det.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör regelbunden rengöring
  1. Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 1
1. Stänk lite bakpulver över kokplattan.Det finns inget behov av att mäta den exakta mängden bakpulver som du använder.Öppna bara locket till din bakpulverbehållare och applicera nog att lätta beläggningsområdet på den spishäll du vill rengöra.Om din spishäll är verkligen grimy, applicera ett tyngre lager av bakpulver.
  • Gamla parmesanostbehållare är idealiska för sprinkande bakpulver.Liknande behållare med hål som stansas genom locken är lika användbara.Om du har en sådan behållare, fyll den med bakpulver.Stänk bakpulveret från den här behållaren över spisen.
  • För att göra bakpuljen väljer sig vissa människor att spruta bakpulveret med en sprayflaska fylld med ättika.Det finns inget behov av att mäta volymen vinäger du sprayar över det område du har belagat med bakpulver.Spruta bara en ljusrock - tillräckligt för att få bakpulverbubblingen.
  • Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 2
    2. Blötlägg en stor trasa i tvålvatten.Placera en stor dishrag i varmt, tvålvatten.Raget ska vara tillräckligt stor för att täcka hela området som du tillämpade bakpulver till.
  • Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 3
    3. Placera trasa över bakpuljen.Ta bort trasa från tvålvattnet.Vrida det.Det borde vara fuktigt, inte mättat.Lägg trasa över bakpulveret på spisen.Vänta 15 minuter.
  • Om du försöker rengöra hela spisens yta, använd en trasa som täcker hela ytan eller en serie mindre trasor som gör att du kan täcka hela ytan.
  • Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 4
    4. Torka bort bakpuljen.När du har låtit Dishrag sitta på spisen i 15 minuter, använd den för att torka spisen.Flytta den i en bred cirkel som rensar området där du applicerade bakpuljen.När du har skruvat den keramiska spisen, använd noggrant en fuktig svamp eller en annan fuktig diskduk för att rengöra den återstående bakpulveret från spisen.Låt det lufttorka.
  • Du kanske vill ha handskar under torkningsstadiet.
  • Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 5
    5. Rengör spill så snart som möjligt.Om du spolar något på din keramiska spishet och inte städa upp det snart, blir det svårare att ta bort senare.Att lämna ett spill på din keramiska spishäll för länge riskerar också att bränna vad som var spillt nästa gång du använder spisen.Rengör därför din spishäll så fort du kan.
  • Om du spolar något medan du använder spisen, vänta tills den har svalnat innan du torkar upp det.Annars kan du bränna dig själv.
  • Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 6
    6. Undvik ammoniakbaserade städare.Rengöring med en ammoniak / vattenblandning eller en rengöringsprodukt formulerad med ammoniak kan inte effektivt rengöra något annat än lätta smuts och fingeravtryck från keramiska spishäll.Att använda sådana städare kan leda till iriserande fläckar på ytan.
  • Undvik slipande rengöringsmedel.Kemiska rengöringsmedel som Comet och Ajax kommer att skada din keramiska spis.Använd inte dessa produkter.
  • På samma sätt kommer stålull och slipande skurkplattor att klia på ytan på din keramiska spishäll.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort brännmärken
    1. Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 7
    1. Gnugga fläcken med en silikonspatel.Flytta spateln runt fläcken med små cirkulära rörelser.Detta kommer att lossa skräp som bildar fläcken och gör färgen blekna.
  • Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 8
    2. Gör en bakpulverpasta.Blanda fyra matskedar bakpulver och en eller två matskedar vatten.Smita bakpuliten på det brända området med fingret eller med en svamp.Täcka området med en varm, fuktig trasa.Vänta 30 minuter.
  • Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 9
    3. Torka av området rena.Efter 30 minuter har du förflutit, använd en fuktig svamp eller tyg för att torka det färgade området.Om några av fläcken kvarstår, använd bakpasta och den fuktiga trasan och försök igen.
  • Den bästa duken för att torka området med är en mikrofiberduk.Dessa tyg är speciellt utformade med fler fibrer än en vanlig trasa, vilket innebär att de kan absorbera mer av vad du försöker torka upp än vanliga tyg.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring av allvarliga fläckar eller märken
    1. Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 10
    1. Använd en magisk suddgummi.En magisk suddgummi är en speciell sorts svamp.Dess mikroporösa struktur gör det möjligt att rengöra ytor som är omöjliga att rengöra via normala metoder.Om din keramiska spishäll har motstått Baking Soda och Razor Scraper Cleaning Solutions, prova en magisk suddgummi.
    • Du kan få en magisk suddgummi på din lokala Big Box mataffär eller online.
  • Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 11
    2. Använd en specialformulerad rengöringsprodukt.Det finns ett antal produkter som är tillgängliga speciellt för att rengöra keramiska spishäll.Cerama Bryte och Cook Top är två sådana specialiserade keramiska kokplattor.Varje rengöringsprodukt är något annorlunda, så se tillverkarens instruktioner för mer detaljerad information om användning.
  • I allmänhet sprutar du eller sprinkar din spis med det speciellt formulerade rengöringsmedlet, torka sedan ytan med en fuktig trasa eller svamp.
  • Dessa produkter är användbara för skärning av fettfläckar och bränt material.
  • Bild med titeln Rengör en keramisk spis topp steg 12
    3. Skrapa bort kvarvarande skräp.Om, efter att ha torkat den keramiska spisen ner med bakpulver och en fuktig trasa, är det fortfarande inte ren, använd en rakhyvelskrapa för att skrapa skräpet.En rakhyvelskrapa är ett litet verktyg som består av ett handtag och ett rakblad med sin kant vänd utåt.Kör bladet längs det brända materialet i en skarp vinkel genom att hålla bladet och dess handtag så nära som möjligt till ytan av den keramiska spisen.
  • Torka av spisen med en fuktig, tvålvamp innan du skrapar den med rakhyvelskrapan.
  • Flytta inte bladet i en riktning som löper parallellt med bladet eller kommer att klia på kokplattans yta.Flytta alltid bladet i en riktning som är vinkelrätt mot det.
  • Rengöring av spisen med en rakhyvelskrapa borde vara en sista utväg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande