Hur man djupt rent ett hus

Medan djupt rengöring ditt hem kan vara tidskrävande och svårt, är det ibland nödvändigt. Oavsett om du säljer ditt hus eller bara vill spritz upp, kräver djup rengöring tid och engagemang. Djuprengöring innebär att du tar bort så mycket smuts som möjligt från alla ytor i ditt hus. Du kan förenkla den här uppgiften genom att fokusera på vissa områden och saker i taget.

Steg

Del 1 av 4:
Rengöringsapparater
  1. Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 1
1. Rengör din diskmaskin. Diskmaskiner kan vanligtvis rengöras genom att köra en rengöringscykel. Innan du gör det, använd dock en pappershandduk för att ta bort eventuella lösa bitar av mat från botten av diskmaskinen.
  • Vanligtvis, för att köra en rengöringscykel, placerar du en rengöringslösning i diskmaskinen och låt det springa. Se din diskmaskins specifika bruksanvisning för de exakta riktningarna för din tvättmaskin.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 2
    2. Tvätta din kaffebryggare. Om du har en kaffebryggare, ge den en bra ren medan djup rengöring ditt hem. Töm kaffefiltret och fyll det med tre koppar varmt vatten och tre koppar vit vinäger. Slå på bryggcykeln och låt den springa halvvägs innan du stänger av maskinen. Låt lösningen sitta i en timme innan du slår på maskinen. Kör sedan kaffebryggaren under klart kranvatten för att skölja ut vinägerrester.
  • Förutom att städa ut filtret, om du inte har städat potten, ge det en snabb rengöring också.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 3
    3. Rengör din mikrovågsugn. För att rengöra en mikrovågsugn, placera en kaffekanna fylld med vatten och citronskivor i mikrovågsugnen. Koka potten i tre minuter på hög värme. Lämna potten inuti för ytterligare tre minuter innan du tar bort den. Detta bör lossa smuts och skräp, vilket gör det lättare att torka ner insidan av mikrovågsugnen med en pappershandduk.
  • Om någon mat sprids på utsidan av din mikrovågsugn, torka av den med en ren trasa när djupt rengöring.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 4
    4. Rensa och rengör ditt kylskåp. Gå igenom ditt kylskåp, en hylla i taget och kasta ut gamla mat och tomma behållare. Ta ut eventuella avtagbara hyllor och lådor och tvätta dem i handfatet med vatten och diskmedel. Använd diskmedel och vatten för att torka ner utsidan av ditt kylskåp också. Torka ner sidorna av ditt kylskåp med diskmaskinsåp och vatten för att ta bort alla fläckar eller spill.
  • Var noga med att rikta handtaget med diskmedel och tvål. Ett kylskåps handtag har ofta bakterier.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 5
    5. Rengör ugnen. Ta bort ugnsställen och brännare. Blöt dem i diskbänken med varmt vatten och diskmedel och tvätta dem med en svamp eller trasa. Med en självrengöringsugn, använd automatisk rengöringscykel. Följ dina ugns vägbeskrivningar nära. Om din ugn inte är självrengörande, torka ner på ugnen med en SOS-borste och lite matvål och vatten. Ta bort eventuella fläckar och uppbyggd mat. När du är klar med att städa ut din ugn, damm av några bitar av mat på botten av ugnen.
  • Var noga med att ta bort mat från ugnens botten efter att rengöringscykeln körs.
  • Del 2 av 4:
    Rengör ditt badrum
    1. Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 6
    1. Rengör dusch och badkar. Duschaddier, om du har dem, ska tas bort och tvättas med tvål och vatten. Skruva ner duschhuvuden med en tandborste för att ta bort uppbyggd skräp. Använd en grundläggande badrumsrengörare för att torka ner i ditt badkar, ta bort eventuell uppbyggd mögel, smuts eller tvål och schampo-rester. Du bör också tvätta väggarna i en dusch med badrumsrengörare och en mjuk trasa.
    • Använd en tandborste för att komma in i hårda platser som hörn och mellan kakel.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 7
    2. Rikta toaletten. Ge din toalett en grundläggande städning medan du städar ditt badrum. Squirt lite toalettrenare i skålen och använd en toalettborste för att söka det runt. Ta bort alla fläckar från sidan av toalettskålen. Du bör också spritz en grundläggande badrumsrengörare på sidorna, topp och toalettstol. Torka ner toaletten med pappershanddukar och en mjuk trasa efter att ha applicerat städaren.
  • Använd handskar när du rengör en toalett, eftersom ditt badrum har mycket bakterier. Tvätta också händerna noggrant efter att ha rengjort en toalett.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 8
    3. Torka ner sänkor och bänkskivor. Sänkor och bänkskivor i ett badrum är benägna att bygga upp och mögel. Ta bort alla objekt från din badrumsdisk. Spritz En grundläggande badrumsrengörare över diskbänken och räknaren. Torka sedan ner städaren med en trasa eller pappershandduk.
  • För svåra att nå platser, som kranen, använd en tandborste för att komma in i sprickor och sprickor.
  • Del 3 av 4:
    Avlägsnande av damm
    1. Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 9
    1. Ta bort damm från lätta armaturer och fläktar. Lätta armaturer och fläktar förbises ofta i den dagliga städningen, men de kan haka mycket damm. När djupt rengöring ditt hem, använd en lätt fuktig mikrofiberduk eller trasa för att torka smuts från takfläktar och lätta armaturer. Ta bort glaset från lätta armaturer så att du kan rengöra insidan och ta bort eventuella fångade buggar.
    • För högt upp fans och ljusarmaturer bör du använda en stege över en stol som det är säkrare. Använd aldrig en stol med hjul för att nå en lampa eller en ljusarmatur.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 10
    2. Rikta damm på baksidan av möbler. När du flyttar möbler för att sopa eller vakuum, kommer du att märka damm bygger upp på baksidan av stolar och soffor. Använd en dammsugare med dammsugare för att avlägsna damm och skräp från dessa ytor.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 11
    3. Damm av mattor. Lägg ett rent ark över golvet och placera din matta nedåt på det. Gå över mattan med en dammsugare. Vrid sedan den över och vakuum den andra sidan.
  • Om du märker några fläckar på din matta, använd varmt vatten och en trasa för att blotta dem.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 12
    4. Ta bort damm från madrasser. Madrasser samlar också damm. Använd ett vakuums klädborste för att ta bort damm från en madrass. Kör den över madrassen, se till att komma i skurkar och sprickor, för att ta bort eventuella uppenbara damm och skräp.
  • Du bör också se till att vakuum sidorna av madrassen under rengöring.
  • Tvätta dina ark i en tvättmaskin när du djupt rengör din madrass.
  • Del 4 av 4:
    Riktade golv, väggar och fönster
    1. Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 13
    1. Rengör dina fönsterramar. Fönsterramar ska rengöras när djupt rengöring av ditt hem. För att starta, använd det avtagbara munstycket på en dammsugare för att avlägsna smuts och skräp från fönsterramar, speciellt skräp som finns i sprickor och spår. Spritz en all-purpose rengörare längs fönsterramarna och torka dem ner med en trasa.
    • Om du inte har ett vakuum, använd en damm för att ta bort smuts och skräp från fönsterramar.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 14
    2. Rengör dina fönster. När fönsterramarna är rena, rengör du fönstren inuti och utanför. Använd en kommersiell glasrengörare och en pappershandduk för att torka ner Windows. Se till att torka i samma riktning inuti och utanför fönstren. Detta kommer att lämna dem tydliga.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 15
    3. Torka ner dina väggar. Blanda 20 uns varmt vatten med en matsked diskmedel i en sprayflaska. Spritz lösningen på dina väggar, arbetar i en sektion i taget och låt den sitta i fem minuter. Därefter torka ner dina väggar med en trasa doppad i ren, varmt vatten.
  • Testa lösningen på en liten, out-of-sight-del av dina väggar först. Detta är för att se till att det inte skadar din färg eller tapeter.
  • Expertips

    "När du är djup rengöring, se till att torka ner några baseboards och skåp, särskilt i köket och badrumsområdena."

    Ashley Matuska

    Ashley Matuska

    Professionell CleaneRashley Matuska är ägare och grundare av dashing maids, en hållbart fokuserad städbyrå i Denver, Colorado. Hon har arbetat i städindustrin i över 5 år.
    Ashley Matuska
    Ashley Matuska
    Professionell renare
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 16
    4. Sopa eller vakuum dina golv. Innan du kan tvätta dina golv ordentligt, måste du ta bort smuts och skräp. I varje rum i ditt hus, använd ett vakuum eller kvast för att befria golv av uppenbara messor. För trägolv, gå över golven en gång med en kvast och igen med ett vakuum.
  • Var noga med att komma in i hårda platser. Sopa och dammsugare under möbler och små nooks och hörn.
  • För att komma i svår att nå platser, använd avtagbara munstycken på ditt vakuum.
  • Bild med titeln Djupt Rengör ett hus Steg 17
    5. Mopp dina golv. För trägolv, kakel och liknande ytor, gör en grundlig mopping efter dammsugning och svepning. Använd en liten mängd av en kommersiell renare som är säker för dina våningar. Använd en fuktig mopp för att ta bort smuts och fläckar på trägolv.
  • Kom ihåg att rikta sig till HOURT-to-REACH-platser. Du kanske vill använda en svamp, trasa eller tandborste för att komma in på platser som hörn.
  • Få under alla möbler eller apparater, inklusive saker som ugnar, när de djupa rengöring av dina golv.
  • Tips

    Rengör lådor och skåp när du går igenom ditt hem. Var på utkik efter gammal medicin, kvitton och andra saker du inte längre behöver. Kasta dessa när du är ren.
  • Om du tvättade något med tvål, var noga med att skölja bort det helt annars mer smuts kan hålla sig till ytan.
  • Efter dammfans, baseboards, någon yta platt yta - gå över dem igen (när de är torra!), med torktumlare - doft eller ej - spelar ingen roll. Detta kommer att hjälpa till att avvisa damm och skräp i mycket längre tid!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande