Hur man hanterar barnhamstrar

Baby hamstrar är riktigt söta men hårt arbete. Oavsett om du bestämmer dig för att hålla dem eller återhämta dem, måste du veta hur man bryr sig om dem tills de kan lämna sin mamma. Se till att du har resurser för att hålla dem om du bestämmer dig för. De kan göra bra husdjur, om du är redo för dem.

Steg

Del 1 av 3:
Omsorg för baby hamstrar och deras mamma
  1. Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 1
1. Prata med en veterinär om att ta hand om mamma och baby hamstrar. Detta kommer att bidra till att etablera kontakt med en veterinär om en nödsituation uppstår med hamsterfödseln. Du kan samråda med graviditeten och alternativen för valparna när de är födda. Många veterinärer kommer att ha erfarenhet av att hantera hamsterfödsel, men du vill etablera förhållandet före födelsen så att du vet vilken erfarenhet din veterinär har.
  • Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 2
    2. Förbered buret för barnets hamstrar. När du vet att din hamster är gravid (hon kommer förmodligen att vara mer aggressiv), rengör hennes bur så att när barnen kommer, har de en ren bur. Även när barnen är först födda, kan du inte röra boet, så du kommer inte att kunna rengöra det då. Var noga med att göra följande för att göra moderen lugn före och efter födseln:
  • Ta bort hjulet och leksakerna. Om moderen hamster använder hjulet runt barnen kommer hon att skada dem.
  • Ta bort fadern från buret. Om du inte gör, kan moderen bli gravid igen.
  • Ge mamman massor av mjuka sängkläder och mat. Hon kommer att vilja bygga ett bo och vara skyddande. Hon kommer också att behöva mat för att återhämta sig och mata också sina barn.
  • Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 3
    3. Stör inte mamman hamster eller spädbarn i två veckor. Detta inkluderar att störa buret för att rengöra det. För en dag eller så led upp till födelsen, borde du lämna moderen hamster. Hon kommer att vara stressad och skyddande. Hon kommer förmodligen att bita dig om du försöker hämta henne.
  • Du kan berätta för födelsen är överhängande när mamman blir rastlös och blir mer aktiv. Hon kan också ha vaginal blödning under den här tiden.
  • Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 4
    4. Ge gott om mat och vatten för barnhamstrarna. Kolla buret tre gånger om dagen för att se till att det finns tillräckligt med mat. För att undvika att störa mamman eller spädbarn, placera tyst mat från moderns näst.
  • Detta kommer mest att vara den normala maten som hamsteret redan äter (blandade korn och färska grönsaker), men ägg är särskilt bra för gravida hamstrar.
  • Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 5
    5. Rengör buret när barnen är äldre än två veckor. Moder hamster kommer att vara mindre skyddande så buret kan rengöras. Du vill titta på Mother Hamsters reaktioner på din städning, och om hon lägger upp ett väsen i detta skede, kanske du vill vänta ytterligare några dagar.
  • Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 6
    6. Börja hantera spädbarn när de blir två veckor gamla. Hantering av barn i den här unga åldern hjälper dem att bli vana vid att bli upptagna, men var försiktig eftersom de är snabba. Detta är särskilt nödvändigt om du tänker återhämta dem. Var försiktig med dem, eftersom de fortfarande är mycket små vid denna tidpunkt.
  • Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 7
    7. Separera barnhamstrarna efter kön på cirka 21-28 dagar gammal. För att kontrollera hamstrarnas kön för syriska hamstrar kontrollerar du helt enkelt att se om de har testiklar (som syriska hamstrar testiklar är ganska stora). För dvärghamstrar måste du döma avståndet mellan anus och könsorganhålet. För kvinnliga dvärghamstrar är avståndet mycket kortare. Håll följande rasspecifika tips i åtanke när du skiljer hamstrarna.
  • Vid fem veckor gamla bör syriska hamstrar vara i sina egna separata burar.
  • Dvärg hamstrar kan bo i könsgrupper. Om det finns slagsmål när de växer upp, skilja dem.
  • Del 2 av 3:
    Återhjälpa hamstrarna
    1. Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 8
    1. Överge ditt husdjur på det lokala humana samhället. Det kan vara en avgift att ge upp ditt husdjur, men det kan hjälpa till att släta processen, och du vet att hamstrarna kommer att vara i goda händer. Du borde vänta tills barnhamstrarna är minst 4 veckor gamla innan du överlämnar dem.
  • Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 9
    2. Använd sociala medier för att placera dina husdjur. Se till att du inkluderar foton och tagga några personer du tycker skulle vara intresserad av att anta en av dina hamstrar. För bästa resultat, se till att du skickar om det när Facebook eller Twitter har högre trafik. Du skulle inte vilja posta om dina hamstrar klockan 4. När de flesta människor står upp, kommer posten sannolikt att begravas under massor av andra inlägg om spädbarn, husdjur och senaste nyheter.
  • Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 10
    3. Lägg in en annons. Du gör det här online eller via din lokala tidning. För vissa webbplatser kommer det att vara gratis, men för andra kan du behöva betala en liten avgift. För att hitta ett bra hem för dina hamstrar, vara beskrivande i din annons och inkludera bilder. Människor kommer sannolikt att vara mer intresserade av bilder.
  • Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 11
    4. Utvärdera de potentiella ägarna. För att göra detta, fråga dem frågor om deras förmåga att ta hand om husdjuret. Verkar de veta om hamstervård? Vill de ha hamster som ett husdjur, eller har de för avsikt att odla dem? Har de nödvändiga leveranser (bur, mat, leksaker, etc.)? Du måste överväga deras förmåga, vilja och kunskap för att se om de kommer att ge ett bra hem för barnhamstrarna.
  • Del 3 av 3:
    Hålla hamstrarna
    1. Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 12
    1
    Ta hand om dina hamstrar Som du skulle någon annan vuxen hamster. Vid fem veckor gamla har dina barnhamstrar vuxit upp i vuxna hamstrar. Leka med, mata och älska dem som du skulle någon vuxen hamster.
    • Hamstermat är inte för dyrt (runt $.50 / lb), men kom ihåg att du kommer att öka mängden mat väsentligt. Du kanske kan spara genom att köpa i bulk.
    • Kom ihåg att att hålla bara en hamster kan vara tidskrävande. Tänk nu att multiplicera det med 6 eller fler hamstrar. Om du har en stor familj, varav de flesta är intresserade av hamstrarna, kan du hitta det helt möjligt att hålla alla nya hamstrar. Men om du är singel eller väldigt upptagen, och kämpar för att ta hand om bara en hamster, kanske det inte är det bästa alternativet för dig.
  • Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 13
    2. Investera i burar för dina hamstrar. Du behöver alla normala tillbehör, inklusive en gömställe, en vattenskål, etc. Glöm inte sängklädermaterial. Du vill att dina nya hamstrar har samma livskvalitet som sin mamma. Den typiska hamsterkullen är 4 till 6 valpar. Beroende på typ av hamster betyder det att du kan behöva var som helst från 2 till 6 nya burar. Syriska hamstrar kräver separata burar (de kan inte bytas ihop). Dvärg hamstrar kan buras i könsgrupper (du kan behöva fler burar om medlemmar av en viss könsgrupp inte kommer överens.
  • Eftersom spaying eller neutering endast rekommenderas när det gäller en hälsofråga med hamstern är könsskillnaden den mycket enklare och kostnadseffektiva åtgärden för att hålla hamstrar från att reproducera.
  • Som en hamsterbur kan kosta var som helst från $ 15 till hundratals dollar, kan det vara ett dyrt företag. Planera att spendera minst $ 30 till $ 90 på burar ensam för de nya valparna.
  • Hamster sängkläder kan kosta cirka $ 5 / kubikfot. Det belopp du behöver varierar mycket baserat på hur många hamstrar är inrymda och hur stora buret är, men kostnaderna kan lägga sig snabbt.
  • Bild med titeln Deal med Baby Hamsters Steg 14
    3. Få nya leksaker för de nya hamstrarna. Igen vill du inkludera nya leksaker för de nya hamstrarna. Detta kan innefatta tunnlar, ett löphjul och tuggoleksaker. Glöm inte att få leksaker för varje ny baby hamster. Hamstrar behöver stimulering att vara lycklig.
  • Du kan få ett hamsterhjul för $ 5 till $ 10, och en hamster chew leksak kan kosta runt $ 1-2 vardera. Det betyder var som helst från $ 12 till $ 66 bara för de grundläggande hamsterlekarna.
  • Tips

    Se till att du kan ta hand om flera hamstrar om du bestämmer dig för att hålla dem.

    Varningar

    Denna information är inte avsedd att ersätta råd från en kvalificerad veterinär.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande