Hur man bryr sig om en hamster

Det finns flera typer av hamstrar och de flesta bor i ca 2-3 år. Hamstrar är nattliga varelser, vilket innebär att de gillar att sova hela dagen. Men dvärg hamstrar är crepuscular, vilket betyder att de är mest aktiva vid gryning och skymning. För att se till att din hamster är glad och frisk, du vill mata den rätt, hjälpa det att få tillräckligt med träning / speltid och städa sin bur regelbundet.

Steg

Del 1 av 6:
Köpa en hamster
  1. Bild med titeln Vård för en hamster Steg 1
1. Hitta en plats som säljer hamstrar. Om du vill få en furig hamstervän gå till djuraffären, hamsteruppfödare (om du letar efter en viss kappfärg för din hamster) eller djurskydd för att välja en ut. Försök att inte köpa från en kedjebutik, eftersom hamstrarna sannolikt kommer från kvarnuppfödare och har mycket dålig genetik. Välj istället en räddning eller lokal uppfödare. Kontrollera Craigslist, Gumtree eller Preloved.
  • Hamstrar är relativt billiga att köpa. Du spenderar mycket mer pengar på sina leksaker, burar och vård.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 2
    2. Välj en hälsosam hamster. En hälsosam hamster ska ha rena öron, en ren och torr botten, en liten rundad mage, inga skalliga fläckar eller klumpar (förutom doftkörtlarna på låren, som många människor misstänker för nedskärningar eller scabs), rena ljusa ögon och friska tänder som inte är övervuxna eller krullade uppåt.
  • Om en hamster har våt päls runt bumpen, var särskilt försiktig - det här är ett tecken på "våt svans" - en bakteriell sjukdom som snabbt sprider sig genom kontakt med andra hamstrar. Pälsen måste vara torr och ren. Det finns antibiotiska behandlingar för våt svans, men om du just hämtar en hamster, försök att hitta en som är frisk.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 3
    3. Tänk på vilken storlek hamster du vill ha. Syriska hamstrar kan nå 5-7 tum (12.7-17.8 cm) i längd som vuxna. Dvärg campbell hamstrar och dvärg vinter vita hamstrar når 3-4 tum (7.6-10.1cm). Kinesiska hamstrar kan växa till 4-5 tum (10.1-12.7cm) lång. Och Roborovski hamstrar når knappt 3 tum (7.6cm) i längd som vuxna.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 4
    4. Tänk på din hamsterfärgning. Syriska hamstrar är mestadels gyllene, men de kan komma i olika färger. Dvärg Campbells hamstrar är normalt en gråbrun färg med en svart stripe ner på ryggen och med en vit mage. Dvärg vinter vita hamstrar kommer i vitt, med antingen en lila eller gråaktig nyans. Dvärg Roborovski hamstrar är en sandbrun med en vit mage. Och kinesiska hamstrar är en mörkbrun med en gräddemassa.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 5
    5. Be om att hålla hamstern. Om personalen eller uppfödaren (beroende på var du går, naturligtvis) är obekväma med detta, be om att han ska placera sin hand i hamsterhöljet. Undvik att köpa en hamster som biter eller repor aggressivt. Köp inte heller en som är extremt rädd - en som dartar, döljer och återkommer inte. En nyfiken hamster som sniffar men klättrar inte direkt i handen är ett bra val. En individ som är nyfiken och nips försiktigt för att testa din hand (precis som vissa valpar gör) är ett annat bra val.
  • Del 2 av 6:
    Ställa in din hamster nya hem
    1. Bild med titeln Vård för en hamster Steg 6
    1. Välj rätt bur. Din hamster kommer att göra bäst i en bur större än 600 kvadratmeter, även om 450 kvadratmeter eller 30 tum med 15 tum är minsta. Det bör också vara mer än 12 tum lång för att kunna passa ett tillräckligt stort hjul, 10-12 tum för syrier och 8 tum för dvärgar. Ett glas akvarium (så länge det uppfyller minsta golvyta) är ett bra hem för en hamster. Nackdelen är bristen på ventilation, så se till att locket är ett trådnät för att tillåta luftrörelse.
    • En IKEA-detolf är också ett utmärkt val. Alternativt, "kattbricka med en tråd" Typ av hamsterbur har god naturlig ventilation.
    • Se till att din bur inte är i direkt solljus, eftersom din hamster kan överhettas på grund av de ljusa strålarna som förstörs på akvarietlaset. Om de inte är begagnad, kan akvarier vara dyra.
    • Du kan också köpa trådburar, som har stor ventilation, bara se till att de är tillräckligt stora.
    • Många människor gör DIY-burar, som är plånboksvänliga och är bra att göra. En av de mest populära och billigaste DIY-burarna är binburet, som är gjord med en 105-kvarts fack och nät fäst vid locket.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 7
    2. Placera buret på ett säkert ställe. Se till att det finns gott om ventilation. Placera inte buret framför ett hett fönster. Se till att hitta en plats som är tyst och fri från andra husdjur som hundar och katter. Detta kommer att minska stressen i din husdjurshamster. Vid ingen tidpunkt ska du låta dina hundar eller katter interagera med din hamster.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 8
    3. Se till att din hamster inte kan fly. Du skulle bli förvånad över hur smarta hamstrar är att fly. Se till att alla hål är förseglade och att inga lösa eller avtagbara delar kan öppnas av din hamster. Var säker på om du har en trådbur som din hamster inte kan passa genom staplarna eller fastna. Barenavståndet på din hamsters bur borde inte vara mer än 0.7 cm från varandra för dvärg hamstrar och 1 cm för syriska hamstrar. Det måste vara ännu mindre för en baby hamster.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 9
    4. Förstå din hamsters territoriella instinkter. Hus syriska hamstrar och kvinnliga kinesiska hamstrar ensam. De är territoriella börjar vid ungefär 5-8 veckors ålder och kommer ofta till döds med en annan hamster om den placeras i samma utrymme. Vissa dvärghamstrar kan vara inrymda så länge de är ordentligt bundna från en ung ålder.
  • De tre arten av dvärg hamstrar (Campbells ryska dvärg, vinter vit dvärg och roborovski) kan leva ensam eller i par så länge de introduceras till varandra ordentligt. Koppla inte på olika arter av hamstrar tillsammans. Parningspar ska inte vara permanent inrymda tillsammans som de kan slåss och skada varandra.
  • Bild med titeln Vård för en hamster steg 10
    5. Gör upp din hamster sängkläder. På marken bör det finnas ett lager av minst 6 tums sängkläder. Det kan tyckas som mycket, men hamstrar gräver stora tunnlar i naturen. Många hamstrar inte gräver om det finns för lite sängkläder, så se till att du alltid lägger till ett stort lager. Även om din hamster inte verkar gräva, lämna sängkläderna inuti om din hamster verkligen är eller vill börja.
  • Softwood Shavings som tall och cedar är bara inte bra för hamstrar, eftersom de orsakar många hälsoproblem. De kan orsaka andningsproblem och kan innehålla skadliga oljor. Emellertid innehåller Aspen-sängkläder inte samma skadliga oljor och är helt säker för din hamster.
  • Använd aldrig bomullssängkläder. Detta är mycket farligt för din hamster eftersom det är osmältbart, och strängarna i sängkläderna kan linda runt lemmar och extremiteter som skär av cirkulationen och potentiellt dödar din hamster.
  • Del 3 av 6:
    Tillhandahålla mat och vatten
    1. Bild med titeln Vård för en hamster Steg 11
    1. Mata hamsteret varje dag. Hamstrar behöver en pelleterad mat, snarare än müsli eller fröblandning, för att förhindra selektiv matning och se till att din hamster får alla näringsämnen som det kräver. Ge din hamster tillräckligt med mat varje dag för att fylla båda kinderna, ca 15g (1 / 2oz) för en syrisk hamster eller 8g (1 / 4oz) för en dvärghamster. Se till att du ger färsk mat i sin skål varje dag.
    • Om du vill ändra din hamster mat, vänta några veckor efter att ha tagit det hem - sedan successivt introducera maten över en period av tio dagar. Din hamster är en hoarder, så det kommer att hålla privata stashes. Att ta bort dessa stashes kan vara väldigt stressiga, så om du är orolig för kvaliteten på sin lagrade mat, ta bort den och byt ut den med färsk mat exakt var din hamster hade den.
    • Välj en lergods eller metallrätt för maten. Detta är den bästa typen av matningsskål, eftersom din hamster helt enkelt tuggar genom en plast.
  • Bild med titeln Vård för en hamster steg 12
    2. Ha vatten redo och tillgänglig hela tiden. Din hamster kommer inte att dricka mycket vatten alls, men när det blir törstig är det viktigt att vatten är tillgängligt. Lägg inte det i en maträtt, eftersom skålen kan bli smutsig mycket lätt, och din hamster kan bli våt och dö. Använd istället en vattenflaska eller dispenser. Ändra det varje dag om möjligt för att hålla vattnet friskt, eller en gång var tredje dag. Vattenflaskan kan rengöras genom att placera okokat ris och lite vatten i flaskan och sedan skaka det kraftigt. Riset kommer att lossa alla algeruppbyggnad. Kom ihåg att ta bort allt det okokt ris innan du återvänder vattenflaskan tillbaka till buret.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 13
    3. Använd befästa pellets eller block-typ mat. Fröblandningar tillåter hamstern att vara picky och att välja tastier, mindre friska saker. Erbjuder pellets eller block som huvud- eller stapeldieten och erbjuder fröblandningen som ett tillägg. Se till att hamsteren har intagit en bra ration av pellets eller block innan du erbjuder fröblandningen.
  • Bild med titeln Vård för en hamster steg 14
    4. Sprid maten runt buret och göm det i leksaker och tunnlar. Gör din hamstersökning efter det. Om du placerar den i en skål kan din hamster bli överviktig och mindre intresserad av fysisk aktivitet.
  • Bild med titeln Vård för en hamster steg 15
    5. Undvik "mänskliga" livsmedel. Detta inkluderar saker som godis, pasta, rå kött / fisk, socker och desserter. Hamstrar kan utveckla diabetes. Livsmedel som du kanske inte anser vara hög i sockerhalten kommer att vara för söta för din hamster. Detta kan vara skadligt för deras hälsa.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 16
    6. Ge det godis. Foder regelbundet behandlas två gånger eller tre gånger i veckan. Hamster Favoriter inkluderar morötter, gurka, äpplen, bananer, paprika, sallad, selleri, kale, collard och maskros greener och en bounty av andra grönsaker och frukter. Några av dessa livsmedel kan också användas i en hamster dagliga kost. Hamster behandlar är också tillgängliga i alla husdjursaffärer, som yoghurtchips, hamster choklad droppar, eller block av trä som hamstenen gillar att tugga på. Vissa grönsaker och frukter är inte säkra att mata till dina hamstrar. Lök, mandel, bönor, potatis, frukter med frön, avokado, gräslök, äggplanter, scallions, kryddor, purjolök, vitlök, isbergsalat, tomater och citrusfrukter är stora no-nos.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 17
    7. Ge din hamster en tuggista. Dessa kommer i många olika storlekar, färger och smaker. Eftersom din hamster tänder växer ständigt, det måste sakta slipa ner dem. Chew pinnar är bra för detta. Fortsätt försöka nya tills du hittar en din hamster njuter av. Vissa hamstrar kommer att shunna alla tuggpinnar. Om så är fallet kan du förvänta dig att din hamster ska tugga på andra saker i sin livsmiljö som barerna i buret.
  • Del 4 av 6:
    Acclimating your hamster
    1. Bild med titeln Vård för en hamster Steg 18
    1. Lämna din hamster ensam för att utforska sitt nya hem. När du först tar med ditt hamsterhem, placera det i buret, med färsk mat och vatten och lämna det ensamt. Täcka hamsterens bur med en lätt trasa så att den kan utforska buret eller livsmiljön i privatlivet. Se till att det finns tillräckligt med mat, vatten och leksaker för att hålla hamstenen upptagen i några dagar, eftersom du inte kommer att gå nära hamsteret under denna första period. Om det finns barn, vänner eller gäster i huset, se till att de inte vet att hamstern.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 19
    2. Presentera dig gradvis. Efter ungefär tre dagar att lämna din hamster ensam, kan du och din hamster börja bli bekant. När du närmar sig buret, tala mjukt för att varna hamstern i din närvaro. Din hamster kan vara nervös först, men kom ihåg att han eller hon inte är van vid dig och inte är avskräckt. Starta de saker du ska göra dagligen som att ändra mat och vatten, samt ersätta gamla leksaker och sätta in nya leksaker. Försök också ta bort smutsiga sängkläder. Din hamster kommer att börja vänja sig på att din hand är i buret.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 20
    3. Börja Taming-processen. Har korta taming sessioner som börjar på den andra veckan av din hamster är i sitt nya hem. De flesta hamstrar är aktiva under sena kvällen och hela natten. Försök att lära sig hamstens individuella rutin och gör taming sessioner när det är mest aktivt. Ett bra sätt att tämja din hamster är att sätta din hamster i ett tomt badkar och sedan komma i dig själv. Ta med några leksaker för din hamster att leka med medan det blir van vid din närvaro. Tvinga inte din hamster att spela om det inte vill. Om under träningsstadiet är dina hamsterbett / repor inte att straffa det.
  • För att tämja din hamster, placera din hand i buret. Låt din hamster sniffra den och utforska den. Om hamsternipsna försiktigt och inte ur aggression, dra tillbaka handen försiktigt, men låt det omedelbart utforska din hand igen. Detta kommer att hjälpa hamsteret att lära sig att handen inte är att bita eller rädsla. Därefter är Place Treats i dina handfröblandningar bra för detta, för att som ett tillägg till pellets- eller blocktypsdieten, älskar hamstrar denna mat. Din hamster ska bli van vid att klättra på din hand, lära sig att handen är något att klättra in i. Gradvis flytta behandlingen upp din hand, eftersom din hamster blir mer och bekvämare klättring på den.
  • Om din hamster visar bra framsteg, försök att låta din hamster klättra på din hand och erbjuda det behandlar strax efter det. Din hamster kommer att se din hand som en bra sak. Den här gången, låt din hamster klättra på din hand och lyfta handen långsamt av burgolvet. Din hamster kan vara rädd först, men tala mjukt och erbjuda det behandlar för att det känns mer bekvämt. Sitta på golvet under det här steget, eftersom din hamster kan besluta att springa ut ur dina händer och kan skadas en gång från ca 6-8 tum (15-20cm) från marken.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 21
    4. Respektera sin sovande cykel. Även om hamstrar är nattliga djur, blandar de några på dagen för att få mat och sådan. Även om det kan verka vaken är det inte i humör att spela, om du inte ser att det känns annorlunda. På samma sätt, håll andra människor runt hamsteret till ett minimum. Det är viktigt att hamstenen bara förbinder dig för nu, eftersom det kommer att ha gott om vänner senare. Men nu måste det veta att du är dess följeslagare och du kommer aldrig att skada det.
  • Del 5 av 6:
    Få din hamster att träna
    1. Bild med titeln Vård för en hamster Steg 22
    1. Få ett lämpligt hamsterhjul. De hjul som kommer med burarna är i allmänhet för små och är inte bra för hamsterens rygg. Ett hjul är för litet om din hamsterens ryggkurvor uppåt. Köp en som är minst 20 cm (7.9in) för en dvärghamster och 28cm (11in) för en syrisk. Var inte rädd för att gå större.
    • Hamstrar har en nödvändighet för ett fast hjul. Om hjulet har luckor i det kan det skada hamsteret.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 23
    2. Var säker på att du har massor av leksaker för hamsteren att njuta av. Leksaker som toalettpappersrullar, tomma vävnadslådor, rör, tunnlar, boxar, pvc piping och hamster chew leksaker är roliga för din hamster. De flesta hamsterägare ger helt enkelt hamsteret ett hjul och en boll att njuta av. Som ett resultat kommer hamsteret att börja ha ohälsosamma vanor som pacing och / eller tugga barerna av en trådbur, om den är inrymd i en trådbur. Din hamster behöver mer än bara hjul och bollar att ockupera sig själv. Har tillräckligt med leksaker så att du kan rotera dem och hålla din hamster intresserad.
  • Bild med titeln Vård för ett hamstersteg 24
    3. Ställ in en PlayPen. Din hamster kommer att njuta av chansen att utforska utanför sina burar. Att ha lekområden hjälper också när du rengör livsmiljön och behöver en plats för att sätta din hamster där det inte kan fly. Du kan använda en plastförvaringsfack i ditt hus eller ett litet djurspel som säljs i husdjursaffärer.
  • Se till att det inte finns några farliga föremål som hamstern har tillgång till (t.ex. elkablar som din hamster kommer att tugga på) och att rummet är flyktigt.
  • Del 6 av 6:
    Rengöring av din hamster hem
    1. Bild med titeln Vård för en hamster steg 25
    1. Placera din hamster på ett säkert ställe. Medan du städar sitt hem, lägg din hamster i sin hamsterboll eller i en lekplats. Du vill ta din tid medan du är ren och du behöver båda händerna. Försök inte hålla fast vid din hamster med en hand medan du städar med den andra. Det kommer inte vara bra för ditt städningsjobb eller för din hamster.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 26
    2. Rengör buret noggrant. Använd vanlig diskmedel blandad med vatten. Även det minsta spåret av andra typer av tvål (som handtvätt) kan vara obekväma för din furry kompis. Använd speciell hamster eller gnagare rengöring tvål, som du kan köpa från de flesta djuraffärer.
  • Du kan också använda en ättika lösning för att rengöra hamsterens livsmiljö.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 27
    3. Skölj buret och låt torka. Se till att allt vatten har avdunstat och all rengöringslösning har tagits bort. Kom ihåg att hamstrar har känsliga näsor och doften av ättika eller tvål kommer att vara störande.
  • Bild med titeln Vård för en hamster Steg 28
    4. Byt ut sina sängkläder. För att behålla hamsterens doft på sängkläderna, blanda en liten mängd orörda sängkläder med nya sängkläder. Billiga sängkläder finns på de flesta livsmedelsbutiker. En annan bra sängkläder är strimlad vävnad - du kan också använda strimlad pappershandduk. Använd inte tidningar, eftersom hamsteret slickar bläcket av det och det gör det extremt sjuk. Använd aldrig tall eller cederträ spån, eftersom de är ohälsosamma för hamstrar. Aspen är bra.
  • Saker du behöver

    • Hamster
    • Bur
    • Hamsterleksaker
    • Varmvatten och ättika lösning för att rengöra buret
    • Hamster mat och godis
    • Matskål (metallskålar är bäst)
    • Vattenflaska
    • Strö
    • Tunnlar
    • Hut / hus
    • Hamsterbädd
    • Toalett pappersrör (att tugga på och att spela in)
    • Hamster mattor för buret (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande