Hur man odlar gerbils

Gerbils gör stora husdjur, och avel dem är ett bra sätt att passera ner goda drag. Varje kull består vanligtvis av cirka 6 unga, kända som valpar. Om du funderar på att avela dina gerbils, se till att de kommer med varandra så att de kan kompisera. När valparna är födda är det lätt att bry sig om dem eftersom föräldrarna gör det mesta av arbetet. När dina Gerbils är vuxna, har du nya husdjur som du kan välja att odla igen!

Steg

Del 1 av 3:
Introduktion och parning av gerbils
  1. Bild med titeln Breed Gerbils Steg 1
1. Välj hälsosamma Gerbils över 6 månader. Välj en manlig och kvinnlig Gerbil som är den mest fasta och lätt att hantera. Se till att de inte har några sjukdomar eller deformiteter eftersom dessa egenskaper kan gå ner till kullen.
  • Även om Gerbils kan börja para i åldern 3 månader, kan det skada dem fysiskt och mentalt.
  • Kvinnor kan producera avkommor tills de är 2 år gamla.
  • Bild med titeln Breed Gerbils Steg 2
    2. Introducera de 2 gerbils i en delad bur så att de blir vana vid varandra. Gerbils som inte är upptagna i samma bur får inte i början komma överens om de introduceras för snabbt. Antingen dela den befintliga bur du har i hälften eller köpa en split bur. Sätt 1 Gerbil på vardera sidan av buret. Efter en dag eller 2, sätt på sidorna som gerbilarna är så att de kan vänja sig vid varandras doft. Fortsätt byta sidorna 2 gånger om dagen i minst en vecka.
  • Split burar kan köpas online eller från din lokala djuraffär.
  • Bild med titeln Breed Gerbils Steg 3
    3. Sätt Gerbils tillsammans i samma bur när de är bekväma. Under den tid som dina gerbils är i splitburet, kan du märka dem som sover bredvid varandra med väggen mellan dem eller de blir nyfikna. Efter den första veckan, försök att sätta dina Gerbils tillsammans för att se om de interagerar bra. Titta på dem nära i 30 minuter för att se hur de beter sig.
  • Det är normalt för dina Gerbils att spela kamp och jaga varandra när de blir vana vid att dela ett utrymme. Om de faktiskt börjar bita eller du ser blod, separera Gerbils igen.
  • Håll Gerbils från varandra i 10 dagar om du behöver skilja dem igen.
  • Bild med titeln Breed Gerbils Steg 4
    4. Låt Gerbils vara kompis medan honan är i värme. Din kvinnliga Gerbil kommer att vara intresserad av parning varje 4 till 6 dagar. När de kompisar kan du märka dem jagar varandra följt av den manliga monteringen av kvinnan. Om din Gerbil är frisk kan du förvänta dig att det är gravid.

    Dricks: Gerbil parning ritualer kan vara upp till 2 timmar, så lämna dem ensamma under den här tiden så att de inte är störda.

  • Del 2 av 3:
    Ta hand om din gravida Gerbil
    1. Bild med titeln Breed Gerbils Steg 5
    1. Ta bort leksaker och utrustning från buret när din Gerbil är gravid. Nyfödda Gerbils kan fastna eller förloras från sin mamma om tanken är fylld med utrustning. Ta ut allt i buret utom vattnet, mat och sängkläder för att säkerställa att dina valpar kommer att överleva.
  • Bild med titeln Breed Gerbils Steg 6
    2. Mata moderen gerbil en hög fetthalt. Din Gerbils graviditet kan sänka sina protein- och energinivåer, så en liten ökning i fettintaget kan hjälpa det att vara frisk. Lämna 2-3 solrosfrön eller jordnöthalvor i maträtten för moderen. Du kan också få ett högfettigt Gerbil-flöde från din lokala djuraffär eller online.
  • Se till att matarens fettinnehåll fortfarande är under 4%, annars kan livslängden för din Gerbil falla om det blir för överviktigt.
  • Bild med titeln Breed Gerbils Steg 7
    3. Vänta omkring 24 dagar för din Gerbil för att föda. Din Gerbil visar inte tecken på graviditet fram till de senaste dagarna av sin 24-dagars graviditetsperiod. Undvik att interagera med din Gerbil mer än en eller två gånger per dag eftersom de kan bli lite aggressiva medan de är gravida.
  • Bild med titeln Breed Gerbils Steg 8
    4. Stör inte mamman gerbil medan den ger födelse. Föräldra Gerbils gör allt arbete, så det är bäst att undvika att interagera med dem när valparna levereras. Försök inte nå in och röra de nya valparna eftersom moderen kan bita dig eller hon kan avvisa barnen.
  • Du kan interagera med Fadern Gerbil för de första 48 timmarna efter födseln. Fadern kommer att lämna moderen ensam med sina valpar under den här tiden så att de blir vana vid varandra.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för kullen
    1. Bild med titeln Breed Gerbils Steg 9
    1. Lämna förälderna Gerbils och deras valpar ensamma för den första veckan. När din Gerbil har ungar kommer moderen att ta med dem i ett hörn för att göra ett bo. Moderen och pappa gerbil kommer båda att hjälpa till att höja sina unga. Undvik att interagera med dem eller ändra någonting i buret under den första veckan efter att kullen är född.

    Varning: Gerbils kommer att börja kompisera igen snart efter att en kull är född. Ta mannen ut ur buret om du inte vill ha en annan kull av Gerbil Pups.

  • Bild med titeln Breed Gerbils Steg 10
    2. Börja hantera valpar efter 10 dagar så de blir vana vid din doft. Efter 10 dagar kommer din baby Gerbils att ha börjat växa päls, men de kan fortfarande inte öppna sina ögon. Låt barnet Gerbils flytta runt i handen, se till att de inte faller. De kan försöka slicka eller lätt bita så att de växer vana vid dig.
  • Tvätta alltid händerna före och efter att du trycker på barnen eller annars kan moderen avvisa dem.
  • Efter 19 dagar ska dina Gerbils öppna ögonen och kan behöva vänja sig vid dig med syn.
  • Bild med titeln Breed Gerbils Steg 11
    3. Mata valparna fasta mat efter 4-5 veckor. Efter 4 veckor kommer din baby Gerbils att sluta mata från sin mamma. Använd ditt vanliga Gerbil-flöde för spädbarn, och håll en vattenflaska tillräckligt låg så att de kan dricka det när de vill.
  • Bild med titeln Breed Gerbils Steg 12
    4. Separera de manliga och kvinnliga valparna när de är 6 veckor gamla. Kontrollera mellan Gerbils bakben för 2 stötar, deras urinrör och anus. Om stötarna är separerade av ca /2 i 1.3 cm), då är din Gerbil han. Om stötarna är nära varandra är Gerbil kvinnan. Håll kvinnan och manliga gerbils i separata burar så att de inte börjar parating.
  • Tips

    Om du inte håller Gerbils för dig själv, försök att hitta köpare för din kull innan du börjar avel.

    Varningar

    Se till att dina Gerbils är friska innan de kompisar så att deras valpar är friska.
  • Överväg att anta eller köpa Gerbils om du inte vill ta hand om en full kull.
  • Saker du behöver

    • Splittring
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande