Hur man bryr sig om syriska hamstrar

Syriska hamstrar är de vanligaste arterna av hamster det finns att hitta (och den största). Vid husdjursbutiker kallas de ofta som panda björn hamstrar, gyllene hamstrar, svarta björn hamstrar och nallebjörn hamstrar. Dessa är bara smeknamn för att uppmärksamma, men de är egentligen bara syrier. De gör stora husdjur, eftersom de är lugnare och vänligare än andra mindre hamster sorter. Syriska hamstrar är väl lämpade för små barn eller första gången hamsterägare och det är ganska lätt att lära sig att ta hand om dem ordentligt, även om de behöver försiktig hantering.

Steg

Del 1 av 4:
Förberedelser för att ta med ditt hamsterhem
  1. Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 1
1. Köp en bur. En bra bur för en syrisk hamster är en bur större än 600 kvadratmeter, även om 450 kvadrattum av golvyta är det minsta. Det kan tyckas som mycket, men föreställ dig att leva i små rum hela ditt liv. Ge aldrig din syriska en bur som är mindre än det eftersom de kommer att bli svårt trånga. De flesta djuraffärsburar är för små - istället prova en 40 gallon (151.4 liter) lång tank, en korgbur eller en DIY-bur. Kom ihåg att en bur som är för liten kommer att leda din hamster till extremt tristess och svår stress. Det spelar ingen roll om du ser en söt bur på en djuraffär och tycker att det måste vara okej eftersom de säljer det där. Det enda undantaget till små burar är om du köper tre eller fyra och anslut dem tillsammans med rör. De flesta burar på husdjursaffärer är för dyr ändå.
  • Det är bäst att undvika "Startburar" eller "nybörjare burar"- Dessa är mycket för små. I stället köp en bur som är lämplig för hamsterens hela livslängd i början, eftersom det kommer att spara pengar och få mycket stressavlastning i framtiden.
  • Den 450 kvadrattum som golvyta innehåller inte nivåer. Enbart bottenvåningen måste vara 450 kvm i. Nivåer räknas inte. Försök att köpa en bur större än detta men som hamstrar behöver så mycket utrymme som du kan ge dem. Ingen bur är någonsin för stor.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 2
    2. Få sängkläder till buret. Kom ihåg att säkra sängkläder är ett måste. Använd inte sågspån, tall eller cederträ (och alla andra träbaserade) sängkläder eftersom oljorna från dessa trätyper är skadliga för din hamster. Undvik bomull också. Detta kan täppa upp din hamsters tarmar och döda honom, och det kan också fånga på din hamstans ben och bryta dem när han försöker dra fri. Använd strimlad papper, märken som Aspen, vård Färsk, Boxo och Katye. Dessa är de vanligaste i husdjursbutiker. De håller lukt ner, är rena och mysiga.
  • Sågspånen bör göras från obehandlat trä. När du köper den på en djuraffär, kontrollera att förpackningen säger "obehandlad." Köp inte sågspån från en träfabrik eller snickare, eftersom det här träet troligen behandlas med kemikalier som kan vara giftiga för hamstrar. Tall och cedarbädd är också farligt för en hamster. Sängkläder bör vara djupare än 7 tum (17.8 cm). Det kan tyckas som mycket, men hamstrar gräver stora tunnlar i naturen, och bara några inches tillåter inte en hamster att göra det här. Vissa hamstrar kommer också att gräva om de har en viss sängs höjd, så se till att du ger din hamster gott om utrymme, även om det inte verkar som att tunnlar görs.
  • Bomull eller sträng "fluffig" Sängtyper är extremt farliga. Dessa typer av sängkläder dödar tusentals husdjur, även om paketet säger att det är säkert. Risken är att strängar av sängfiber fångas runt ett ben och stram sedan för att skära av hamsterens cirkulation. Det kommer också att troligen bryta din hamsters bräckliga ben eftersom det försöker kämpa gratis. Benet blir gangrenöst och hamstern är för sjuk för att motstå kirurgi. I vissa fall måste hamstern euthaniseras på humana grunder.
  • Ett bra häckmaterial är toalettpapper. Får inte något med dofter. Du kan strimla / rippa den till små bitar och placera den runt buret eller i hamsterhuset. Observera att detta inte är ersättare för vanliga sängkläder.
  • Undvik cederträ, lövträ och tallbädd, eftersom de innehåller hartsdamm som kan irritera ditt hamsterans andningssystem. Aspen och vård Färska är helt säkra och bekväma alternativ för hamstrar.
  • Du bör också undvika sängkläder som är färgade med bläck eller färgämnen eftersom de kan vara skadliga för din hamsters hälsa om de ätas.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 3
    3. Köpa en "hamsterhus" För din hamster till saker med nestande material så det känns säkert och mysigt. Plasthus bör inte riktigt användas som, om en hamster chews på den, det kan vara giftigt. Även om det inte ser ut som en hamster tuggar hans / hennes hus, är plast onaturlig. Trähus är mycket trevligare för en hamster, och en hamster kan tugga på dem, som kommer att bära ner tänderna. Ett hamsterhus är ett måste, så hoppa inte över det. En hamster, i det vilda, bor i en "håla" eller a "håla". Det spenderar hela sin dag som sover inuti där, där det känns säkert och skyddat från något hot. Det lagrar också sin mat i sitt hus. Observera att vissa hamstrar föredrar att sova under deras hjul, men du behöver fortfarande ett hus.
  • Vissa människor använder hutches gjorda för marsvin och kaniner för sina hamstrar, men det är bra om du har en gravid kvinna som behöver mycket utrymme och inte vill klättra över hela sin bur.
  • Expertips
    Pippa Elliott, MRCVs

    Pippa Elliott, MRCVs

    Veterinärdr. Elliott, BVMS, MRCVs är en veterinär med över 30 års erfarenhet av veterinär- och konsumens djurpraxis. Hon tog examen från University of Glasgow 1987 med en examen i veterinärmedicin och kirurgi. Hon har arbetat på samma djurklinik i sin hemstad i över 20 år.
    Pippa Elliott, MRCVs
    Pippa Elliott, MRCVs
    Veterinär

    Tänk på att ge en toalettpanna. Pippa Elliott, en licensierad veterinär, föreslår: "Precis som kaniner eller katter är hamstrar ofta glada att ha en utsedd plats för att lindra sig. Detta hjälper också att hålla buret rent."

  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 4
    4. Köpa en väska. De flesta husdjursaffärer erbjuder kartonglådor, men hamstrar kan tugga igenom dem. Köp en väska för syren. Billiga med lock som kommer direkt och är lätt att fly från är inte bra - du måste köpa en riktig väska från en husdjursaffär. De kommer att vara ett mycket dyrare alternativ, men också det bättre alternativet, eftersom det kan återanvändas när du behöver och är escife-bevis. Ta inte med ditt nya hamsterhem i sin bur.
  • Det är också användbart att ha en pålitlig väska hemma, för de tider när du behöver transportera hamsteret säkert till veterinären.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 5
    5. Köp hjul och tillbehör. Hjul och tillbehör, som Hideaway Huts, gjorda för dvärghamstrar och möss är alltför små för syriska hamstrar! Låt hamstern ha gott om utrymme att flytta runt i och se till att du har en 11-12 tum wheel-wodent hjul är bäst.
  • När du köper ett hjul, visualisera en vuxen storlek syrisk hamster inuti. Ditt husdjur måste kunna springa på hjulet med ryggen rakt. En syrisk hamsterhjul behöver vara 10-12 tum (25.4-30.5 cm) i diameter. Om hjulet är för litet, kommer den centrala talade att hamsteret ska böjas i fel riktning (baksidan gör en "Du"). Om du är osäker, köp det största hjulet som passar i buret, till exempel ett råthjul. Se också till att ditt hjul inte är tillverkat av tråd eller meshmaterial, eftersom det kan orsaka humlefoot.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 6
    6. Lokalisera hamsterens bur på ett lugnt ställe. Din hamster behöver tyst för att undvika att stressa det med högt, plötsligt ljud. Håll buret är ute av den fulla solen, och håll inte hamsterburar i ett rum där mat är beredd.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 7
    7. Var beredd på att din hamster ska leva 2 till 3 år. Medelåldern är cirka 2 år. Låt din hamster sömn som den blir äldre, och vara beredd på veterinärresor, eftersom äldre hamstrar är benägna att sjukdom. Om du har små barn, och en äldre hamster blir sjuk, ta hand om att förklara för dem att hamstern är väldigt gammal och får inte återhämta sig, snarare än att få sina förhoppningar.
  • Del 2 av 4:
    Avveckla din hamster i sitt nya hem
    1. Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 8
    1. Ta med din syriska hamster hem direkt från affären utan omvägar. Överför hamsteret från bäraren till buret, som ska ställas in på förhand. Lämna hamsteret ensam efter att du har lagt den i sin bur, så att det kan utforska sitt nya hem och bli vana vid det.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 9
    2. Börja med att interagera med din hamster. Efter ca 48 timmar (2 dagar), lära känna hur din hamster gillar att hanteras. Börja med att sitta ner och prata med hamstern, i en lugn, lugnande röst, för att få den van vid din närvaro. När hamstern är vaken och varning (så kväll är den bästa tiden), försök att nå in för att stroke det.
  • Hamstrar är inte aggressiva av naturen och brukar inte attackera om inte provoceras. Men de har dålig syn, så om din hand luktar mat de kan bita ett finger som antar att det är något att äta. Så tvätta händerna först. Av den anledningen är det en dålig idé att handfoderhamstrar, eftersom de kan förvirra var lukten av maten kommer från och oavsiktligt nibble ditt finger.
  • Ett alternativ är att placera en behandling i buret, (på en sked) och medan hamstenen äter sin behandling, slog försiktigt honom. Ta det långsamt, låt hamsteren bli vana vid dig.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 10
    3. Ge din hamster tid att vänja dig innan du försöker hämta det. Har korta, icke-aggressiva interaktioner med hamsteret flera gånger om dagen tills ditt husdjur är bekvämt med dig. När hamstenen accepterar att du sträcker den, försök att skopa det försiktigt in i handflatan. Det kan ta lång tid med aggressiva kvinnor, men tämja, vänliga män tillåter dig att hålla dem efter några dagar.
  • Den idealiska tiden att vänta innan du plockar upp din hamster och tar den ut ur buret att spela är två till tre veckor.
  • Att hålla din hamster, skjut en hand under den och kopp den andra runt kroppens framsida. Se till att du är mild.
  • Du borde aldrig börja med att plocka upp din hamster upp! Försök hålla ut godis för det. Om hamstern är för blyg för att ta den från dina händer, lägg bara behandlingen och vänta på att hamsteren tar den.
  • Del 3 av 4:
    Matar din hamster
    1. Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 11
    1. Välj lämpliga livsmedel och godis för din syriska hamster. Hamstrar måste matas en bra mat, liksom den tillfälliga behandlingen. Kommersiella Brand Hamster Foods, som Hazel Hamster (Harry Hamster i Storbritannien), är idealiska. Eftersom hamstrar är hoarders, ge en liten mängd som du kan vara rimligt självsäker, kommer hamsteret att äta snabbt och inte försöka stash away.
    • Se till att näringsvärdena är: 17-22% protein, 4-6% fett och 8-10% fiber.
    • Vissa experter tror att de flesta hamsterblandningar är lite för låga i proteinet för att vara perfekt balanserad för den genomsnittliga syriska hamstern. Det är en bra idé att ge din hamster den udda behandlingen av hårdkokt ägg eller ost, kattmat eller måltidsmaskar. Små bitar av kokta kyckling eller äggröra är goda källor till protein och kan ges dagligen.
    • Om hamstern inte tar några överskott av godis bort för att äta senare inom 24 timmar, ta bort några uneaten godis.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 12
    2. Undvik att mata dina hamstermat som inte är bra för det. Till exempel, ge aldrig dina hamsterfrön med skal. De skarpa spetsiga fröskalken kan skada den kikpåsiga fodret.
  • Undvik också att ge mat med hög fuktighet (gurka eller sallad), eftersom dessa är skyldiga att ha en laxerande effekt på hamsterens matsmältningssystem.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 13
    3. Ge hamsteren ren, friskt dricksvatten. Gör tillgängligt hela tiden. En sipperflaska är idealisk eftersom det inte blir förorenat med sängkläder eller mat på samma sätt som en skål gör. Se till att kontrollera vattennivån varje dag, så att din hamster aldrig blir dehydrerad.
  • Tvätta insidan med en flaskborste. Det kan se rent, men flaskans insida blir belagd med skadliga bakterier.
  • Använd en hamster godkänd vattenflaska.
  • Filtrerat vatten är bäst, men kranen är bra - så länge du avklorerar vattnet, antingen genom att använda deklorineringsvätska / tabletter eller genom att lämna vattnet ut i den öppna över natten.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 14
    4. Ge tuggar för att hjälpa till att fila ner hamsterens tänder. Detta förhindrar att din hamster måste tugga på sina burstänger och eventuellt skadar hans eller hennes tänder, och det förhindrar att tänderna blir övervuxna. För att minska risken för tänder överväxt, ge din hamsterhundkakor, torr helvete makaroner, eller trä från fruktträdgård, som äpple, päron, plommon eller körsbär.
  • Ge mineral / saltblock.
  • Del 4 av 4:
    Omsorg för din hamster
    1. Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 15
    1. Håll din hamsters bur ren. Hamsterburar ska rengöras helt varje vecka till 2-3 veckor, beroende på din hamster och behov. De borde också vara "plats rengöras," Genom att ta bort färska livsmedel och rengöring av toalettområden, varje dag, beroende på storlek och typ av bur. För att rengöra buret, ta toppen av och tömma alla smutsiga sängkläder och träspån och gammal mat i ett dammbin. Skrapa ut alla andra rester. Gå över buret med ett Disinfektionsmedel med PET-doktor, torka den med vävnader eller köksrulle, om det är föredraget.
    • Tvätta skålar och vattenflaska (eller skål) samtidigt som rengöring av buret. Damm och skölj alla objekt av buret. Torka allt och fyll i buret med färska träspån, sängkläder, mat och vatten. Lägg alla objekten tillbaka i buret och klippa upp den övre delen av. En ren bur gör din syriska hamster glad och frisk.
    • Försök att ge din hamster a "hamster toalett," vilken är en plastskräppanna med en huva som passar snyggt i hörnet av buret. Använd den speciella hamsterkullen som du kan köpa från husdjursaffärer och rengör toaletten varannan dag. Hamsters fångar i allmänhet snabbt om vad hamster toalettområdet är för, eftersom instinkt berättar att de ska använda ett hörn för toalettning, och trollkarlens gränser hjälper dem att känna sig trygga.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 16
    2. Flytta hamsteret medan du rengör buret. Desinficera buret ordentligt och ändra bäddning innan du sätter din hamster i. Medan du rengör buret kan du sätta ditt husdjur i en lekpenna som någon övervakar det.
  • Hamster Balls är hemska för hamstrar. Medan vissa kan se ut som de njuter av det, är de förmodligen stressade och försöker hitta ett sätt att komma ut genom att springa runt. Om en hamster blir törstig eller hungrig skulle det inte heller kunna berätta, vilket kan vara väldigt dåligt för ditt lilla husdjur.
  • Sätt hamstern i en penna, övervakad, så det kan inte fly. Rengöring av buret för ofta kan orsaka stress - det betyder inte att du inte rengör din bur, snarare, bara rengör det varannan vecka och kom ihåg spotrengöring är din bästa vän.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 17
    3. Ge din hamster mycket kärlek. Syriska hamstrar är den mest vänliga och sällskapliga av hamsterfamiljen. De bör få uppmärksamhet varje dag, men överdriven hantering kan faktiskt orsaka stress i syriska hamstrar, vilket kan leda till dålig hälsa. Hantera din hamster i 10 minuter i taget, ett par gånger om dagen och sedan spendera tid att städa upp sin bur, titta på det springa, gräva och gräva.
  • Var medveten om att din hamster kommer att bli sömnig under dagen, och mest sannolikt att vara aktiv på natten. Så den bästa tiden att umgås är på kvällen.
  • Håll din hamster nöjd med leksaker. Du kan köpa leksaker på djuraffären eller göra hemlagade. Ge aldrig gummi eller icke-smältbara leksaker att hamstern kunde tugga små bitar och svälja. Dessa kommer sannolikt att orsaka en tarmobstruktion.
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 18
    4. Var försiktig när du vaknar din hamster. De flesta hamstrar är crepuscular, vilket betyder att de är mest aktiva vid gryningen och skymningen. Om det behövs, vakna upp din hamster långsamt för att förhindra skrämmande din lilla vän. Vissa hamstrar kan nypa om de är vakna ungefär. Låt din hamster åtminstone 30 minuter vakna, låt det få något att äta och dricka och gå potty innan du tar det ur buret. (Gör det bara om det är viktigt, annars, väcker aldrig en hamster för att spela eller för någon onödig anledning. Tänk dig att bli vaknat i mitten av natten som ska hållas.)
  • Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 19
    5. Besök veterinären när det behövs. Rusa din hamster till veterinärkliniken om pälsen under sin svans alltid är våt, om den visar tecken på en förkylning, om den har klumpar eller stötar på kroppen, eller det har gått av maten, vatten och spelar tider helt. Dessutom bör du ta din hamster till veterinären om den har vattna ögon, har runny droppings (diarré), dess tänder har brutit, eller om dess klor behöver klippa.
  • Värderna har speciella clippers för hamsterklor och vet exakt hur man gör det. Det är säkrare och bättre att lämna detta till experterna snarare än att prova det själv hemma. Hamstrar kan inte springa på sina hjul mycket bra om de har långa klor, eftersom det gör ont för dem!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Hamster tänder slutar aldrig att växa och tugga leksaker hjälpa till att hålla tänderna på rätt längd. För leksaker är pappershandduk / toalettpapperrullar bra, så länge som din hamster kan passa igenom dem. Säkra träblock är också bra.
  • Lägg aldrig två eller flera kvinnliga syriska hamstrar tillsammans. Kvinnor är mycket territoriella och kommer att kämpa, orsaka allvarlig skada och ibland dödsfall.
  • Det spelar ingen roll vilka arter av hamster du köper. Det som är viktigt är hur det hanteras när han eller hon är ung. Detta kommer att påverka hans eller hennes personlighet för livet.
  • När din hamster inte vill hållas, kanske han inte litar på dig. Du kan bygga förtroende genom att interagera med honom mer och spendera kvalitetstid tillsammans. Ju mer du känner till hamsteren, desto mer älskar du det!
  • Hamstrar gillar att spelas med. När du spelar med dem, försök att tänka på nya aktiviteter så att de inte blir uttråkad.
  • Om du har katter eller hundar, se till att buret eller huset har en säker låsdörr. Hamstrar är nattliga (aktiva på natten) och lockar uppmärksamheten hos andra husdjur. Det kan vara lätt att skydda din hamster medan du är vaken men omöjlig medan du sover.
  • Om din hamster inte är förtjust i dig som håller den, försök att sätta några spån på din hand och låta den klättra på dig.
  • Det kan vara frestande att spela och krama med din hamster så snart den kommer, men kom ihåg, de behöver tid att bli anpassad. Om de biter så är det att skyllas på mänskligt beteende och inte på hamsternastiness.
  • Aldrig köpa Pet Store Hamster Cages, de är vanligtvis för små, men de bästa burarna är DIY tankburar och bin burar. Hitta videor på YouTube om hur man gör bin bures (de är väldigt lätta.) Om du inte har tid till DIY, försök sedan köpa marsvinburar, eftersom de är mer rymliga. Om du inte har råd med något av dessa alternativ, överväga du att få en hamster. Det är inte vad som är bäst för dig, det är det som är bäst för din hamster.
  • Hamstrar är vanligtvis inte illaluktande, beroende på substratet och hur ofta du rengör sin bur.
  • Om hamsterskålen alltid är tom, kontrollera om din hamster har gömt maten var som helst innan du fyller på det - du vill inte över mata din hamster.
  • Se till att din hamster inte kan fly eller du kan förlora det för alltid.
  • Om du inte kan hitta en stor nog hamsterbur eller tank, är Gerbil burar bra för hamstrar. Dessa är vanligtvis mycket bättre än traditionella hamsterburar eftersom de är typiskt rymligare och mer hållbara.
  • Varningar

    Tvätta händerna före och efter att ha hanterat din hamster.
  • Om din hamster inte blir matad, kan det bli aggressivt och bita.
  • Hus inte din hamster med en annan syrisk hamster. De är en ensam och territoriell art och kommer sannolikt att slåss. Medan inte alla syrierna är inrymda kommer att kämpa mot döden, kommer de att bli stressade och deras immunitet sänks. Skadade hamstrar tenderar att sluta äta och dricka.
  • Se upp för sjukdomar. Om din hamster normalt inte ser eller verkar som en ljus, livlig hamster, eller om dess päls är oljig eller skallig i vissa fläckar, är det bäst att gå till en veterinär och se vad de måste säga.
  • För att förhindra sjukdom, introducera bara nya livsmedel till din hamster i mycket små mängder, till exempel en halv tesked. Se sedan om din hamster reagerar väl till den.
  • Vissa grönsaker är skadliga för hamstrar. Mata aldrig dem rå isbergsalat, njurbönor, lök, råpotatis eller rabarber.Allt du är osäker på bör i allmänhet undvikas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande