Hur man bryr sig om hamsterbebisar

Hamstrar är födda döva, blinda, tunna skinniga och hårlösa, och de behöver ordentligt försiktigt för att överleva. Om din favorit hamster har blivit gravid, kommer du att behöva lära dig att ta hand om modersamhällen och hennes barn. Att ta de lämpliga åtgärderna, från graviditet genom avvänjning, kan hjälpa till att säkerställa att dina hamsterbarn kommer att överleva och hitta ett säkert hem.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för födseln
  1. Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 1
1
Vet när din hamster är gravid. Även om din kvinnliga hamster kommer att gå ner i vikt när hon är gravid, indikerar viktökning ensam inte graviditet. Andra indikationer på graviditet inkluderar nestbyggnad, möjlig hamring av mat och tecken på aggression som hennes graviditetsperiod fortskrider.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 2
    2. Förstå Hamster Life Cycle. Hamstrar når sexuell mognad snabbt i livet, med några hamstrar som kan uppfödas så tidigt som fyra veckor gamla. Det rekommenderas emellertid allmänt att uppfödare avstår från parning av hamstrar för parning fram till fem till sex månader.
  • Dräktperioden för hamstrar varierar mycket av rasen. Syriska hamstrar gestar vanligtvis i 16 dagar, medan många dvärgraser gestat i 18-21 dagar. Roborovski hamstrar kan gestat i upp till 30 dagar.
  • Kvinnor som kan reproduktion kommer att vilja kompisera varannan dag.
  • Ett par dagar innan din hamster kommer att föda, kommer hennes mage att svälla till en mycket stor storlek. Detta kan dock också vara en indikation på ett allvarligare tillstånd. Svullna buken kan indikera närvaron av en tumör, övergående hjärtsvikt, levercystor eller i sällsynta fall som cushings sjukdom. Om din hamstermage är svullen är det bäst att ha granskat av en veterinär för att avgöra om det är graviditetsvikt eller något mer allvarligt.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 3
    3
    Rengör buret. Det är viktigt att din hamster levererar sina barn i en ren miljö. För att säkerställa att detta händer, rengör din hamsterbur två veckor efter att din hamster blir gravid (eller när du bestämmer att din hamster är gravid) och lägga till ytterligare färskt sängkläder.
  • Vet att, eftersom modersamhällen inte kommer att vara störd eftersom det kommer närmare hennes leveransdatum, kanske inte kan rengöra buret senare i hennes graviditetsperiod. Rengöring av buret inom 2 - 3 dagar av henne "förfallodatum" kan oroa en kvinnlig hamster tillräckligt att hon avvisar barnen när de är födda. Rengöring av buret så snart som möjligt efter att ha bestämt att hon är gravid kan vara ditt bästa alternativ.
  • Efter rengöring av buret under graviditeten, rengör inte buret igen tills 14 dagar efter födseln.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 4
    4. Ändra din hamster diet. Gravida hamstrar behöver en diet hög i protein och fett. Syfte för en hamstermat som innehåller 18 till 20 procent protein och sju till nio procent fett. Du kanske också vill ge din mamma hamster med mjölkig mat för att ge ytterligare kalcium och främja laktation.
  • Erbjuder din gravida hamster näringsrika godis som morötter, nötter, hårdkokta ägg, ost och gröna. Du bör också lägga extra mat i sin bur, eftersom hon börjar lagra maten för sina barn (och kommer att äta mer än normalt). Men ta hand om mat som kommer att bli dåligt, eftersom om hon lager staplar dem kan maten gå möglig i sin butik. Det är bäst att ge gott om torr mat, och erbjuda lättfördärvliga saker som godis, för att öka chanserna att äta allt, istället för att lagra det.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 5
    5. Ta bort hamsterhjulet och andra leksaker från buret. Detta är viktigt för att förhindra oavsiktlig skada eller död av barnhamstrar när de är födda.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 6
    6. Ta bort fadern från buret, om du inte redan har gjort det. Kvinnliga hamstrar kan agera aggressivt mot män när de inte önskar en kompis.
  • Vissa hamsterentusiaster hävdar att dvärghamsterfäderna faktiskt är mycket hjälpsamma för att höja kullen. Konsultera med en veterinär eller djurbutik hamster specialist om du överväger att lämna din hamster pappa i buret.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 7
    7. Ge mjukt byggmaterial för din gravida hamster. En av dina hamsterens första reaktioner när hon blir gravid kommer att vara att bygga ett mjukt bo för att föda sina barn i. Du kan hjälpa den här processen genom att ge bitar av toalettpapper för din hamster att strimla upp och använda i hennes bo.
  • Ren ansiktsvävnad eller toalettpapper fungerar bäst för boet. Det är mjukt för beröring och mycket absorberande, och din hamster kommer att kunna riva och ordna det enkelt.
  • Undvik långa eller tunga material som barnhamstrarna kan bli trassiga eller kvävas i.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 8
    8. Ordna hem för barnen. Du behöver bara göra det om du inte planerar att hålla barnen efter att de är födda. Om du har svårt att hitta vänner som vill ta en baby eller två, försök Postar en annons på Craigslist. Du kan också kolla med lärare på lokala skolor, eftersom hamstrar gör utmärkta klassrumsdjur.
  • Lossa aldrig hamstrar om du inte vill ha barnhamster och redo att ta hand om dem. Hitta dem ett hem eller ge dem i ditt eget hem.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 9
    9. Vet vad du kan förvänta dig under födseln. Birthing-processen sker vanligtvis under en till två timmar, i cirka 15-30 minuters intervall mellan poppfödseln. Ge sitt utrymme och stör inte henne under eller efter födseln.
  • Del 2 av 3:
    Omsorg för hamstrar under de första två veckorna
    1. Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 10
    1. Stör inte boet. I ungefär två dagar eller så led upp till födseln, borde du lämna moderen hamster. Hon kommer att stressas och kan bli aggressiv för att skydda boet från uppfattade hot eller intrång, så det är bäst att lämna henne ensam. Hon kan också bli mycket upprörd när hon föds - hon borde vara störd så lite som möjligt, annars kan hon överge sina barn, eller till och med, i vissa fall döda dem.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 11
    2. Hantera inte barnen i minst två veckor. Du vill undvika att störa boet och lämna din doft på spädbarnshamstrarna, eller deras mamma kan överge eller döda dem. Moder hamster kan också bli mycket aggressiv om du försöker hantera hennes avkommor och kan attackera din hand.
  • Om du behöver flytta en baby av någon anledning, använd en sked. Detta kommer att se till att du inte får din doft på barnet. Du kommer sannolikt inte att behöva göra det - även om du ser att en baby har avstått från boet, kommer Mama hamster snart att hämta den.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 12
    3. Rengör inte buret för de första två veckorna. Medan det kan tyckas konstigt att inte rengöra din hamsterbur, är det verkligen i spädbarns bästa intresse att du inte stör det nestningsutrymmet. Avstå Rengöring av buret i två veckor efter att barnen är födda.
  • Om du märker att det finns en riktigt våt plats i buret, kan du rengöra det men gör absolut säker på att din platsrengöring inte störa boet.
  • Håll rumstemperaturen runt 70 grader Fahrenheit, eller 21.1 grader Celsius.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 13
    4. Ge gott om mat och vatten för de små hamstrarna. Du bör kontrollera buret minst två gånger om dagen för att se till att det finns tillräckligt med mat och vatten för att stödja dina hamstrar. När barnen är en vecka gammal kan du börja sprida mat längs sidorna och golvet i buret. Moderhamsteret kommer att gå ut och samla maten för sina brudar, men de små kommer också att börja utforska och få mat på egen hand.
  • Var säker på att du matar moderen och barnet hamster en diet hög i protein och fettinnehåll.
  • Undvik att använda en vattenskål, som unga hamstrar kan drunkna om de faller i skålen. Använd en grundrätt istället.
  • Du kommer att vilja se till att sipperflaskan är tillräckligt låg att de unga hamstrarna kan nå läppen av den och ta en drink, som vanligtvis kommer att hända efter de första 10-20 dagarna.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 14
    5. Ta hand om barnen om moderen hamster har dött. Ibland är barnhamstrar föräldralösa på grund av komplikationer under födseln. Om hamstrarna är 12 till 14 dagar gamla, kommer de att ha en mycket lättare tid att överleva. Placera en uppvärmningsplatta på den lägsta inställningen under buret för att kompensera för bristen på kroppsvärme i sin mammas frånvaro. Strimla upp toalettpapper och skapa ett bo för barnen själv. Se till att barnen har tillräcklig mat för att hålla sina näringsämnen upp. Vattenflaskan bör också sänkas till sin höjd.
  • När hamstrar är födda, dyker de hårlösa och blinda. Var inte orolig av detta, eftersom det här är hur alla hamstrar tittar på födseln.
  • Under den första veckans kurs kommer hamsterbabyer att gå ner i vikt, börja växa päls, och deras öronkanaler kommer att utvecklas. De kommer också att börja krypa och foder i mitten av den andra veckan.
  • Använd laktol, en djurmjölkbyte, för att sjuksköterska hamstervalparna med en dropper. Lactol finns i de flesta djuraffärer. Om du inte hittar laktol, försök använda pulveriserad babyformel. Kram ut en liten droppe och tryck på den till en baby hamster munnen. Krama inte droppen - låt barnet hamsteruga och slicka ut mjölken.
  • Kom ihåg att spädbarnshamstrarna inte kan reglera sin egen kroppstemperatur. Håll rummet på 70 grader Fahrenheit, eller 21.1 grader Celsius, eller använd en uppvärmningsplatta på en låg inställning om det behövs.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 15
    6. Hitta en surrogatmamma för föräldralösa barn som är 12 dagar eller yngre. Torka alla återstoden från boet / födelseprocessen från hamstrarna, så att den nya moderen inte kommer att känna igen dem som tillhör en annan kull på grund av doften. Av denna anledning kanske du vill bära gummihandskar under denna process.
  • Vänd försiktigt barnhamstrarna i en ren terrydukhandduk och gnugga handduken försiktigt för att stimulera cirkulationen (och därmed värme.) Hitta en surrogatmamma som har barn som är ett par dagar äldre eller yngre än dina barn. Placera nestningsmaterialet från surrogatmammets bo och linda runt dina barn. Målet är att få lukten exakt som surrogatmammas barn. Distrahera den nya mamman med en behandling och placera sedan barnen i boet med de andra hamstrarna. Håll mamma borta så länge som möjligt för att ge barnen en chans att vrida in i boet och bli täckt i lukten.
  • Håll ett nära öga på surrogatmodern. Om hon känner att det finns något fel eller annorlunda om barnen, kan hon döda dem.
  • Det kan vara svårt att hitta en lakterande kvinnlig hamster i din tid av behov. Var beredd på möjligheten att du kanske måste höja de unga hamstrarna för hand. Du kan mata barnhamstrarna med laktos, vilket hjälper barnet att växa.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för hamstrar efter de första två veckorna
    1. Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 16
    1. Rengör buret när barnen är äldre än två veckor. Vid denna tidpunkt kommer modersamtalet att vara lite mindre skyddande, så att du kan gå och städa upp efter de senaste två veckorna. Rengör buret som du normalt skulle, men placera några bitar av toalettpapper i buret efter att du har gjort, eftersom modersamhällen kanske vill bygga ett annat bo.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 17
    2. Börja hantera spädbarn när de blir två veckor gamla. Hantering av barn i denna unga ålder hjälper dem att bli vana vid mänsklig touch. Moder hamster kommer också att bli bra med dem som luktar som du på det här skedet i barnutvecklingen. Tänk på att barnhamstrarna kan röra sig väldigt snabbt, så Ta försiktighetsåtgärder vid hantering av dem.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 18
    3. Avvänja barnen när de är fyra veckor gamla. Baby hamstrar fortsätter att mata från sin mamma tills de är cirka 26 dagar gamla. Därefter bör barnen avvänjas från sin mamma.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 19
    4. Separera männen från kvinnorna. Du kommer behöva Kontrollera könen av dina barn hamstrar och dela pojken och tjejen hamstrar upp i sina egna separata burar. De bör läggas i burar som är skilda från sin mamma, som kommer att ha förlorat intresse för att amma dem vid den här tiden.
  • Cirka 40 dagar efter födseln kommer hamstrarnas kull att kunna para och reproducera. Det är viktigt att skilja dem innan det händer.
  • Syriska hamstrar är ensamma djur och bör var och en läggas i sina egna separata burar efter ungefär sex till sju veckor. Denna ras av hamster tenderar att vara mycket territoriell och kommer att bli aggressiv om det känns att dess utrymme blir hotat.
  • Dvärg hamstrar kan leva i samma kön parningar och kolonier ganska fridfullt. Dvärg hamstrar kommer ofta att spela tillsammans, som börjar runt tiden öppna ögonen. Detta är normalt, men efter cirka 12 veckor kan du börja märka några faktiska slagsmål. Om du ser det här bör du dela paret i separata burar. Om det förekommer i en koloni, bör du sätta hamsteret som mobbar i sin egen separata bur.
  • Akta dig för att om du inte skiljer dem, kan de börja odla med varandra, vilket ger dig överskridande med massor av inavlade valpar inom några veckor.
  • Bild med titeln Vård för Hamster Babies Steg 20
    5
    Ta hand om dina hamstrar som du skulle någon annan vuxen hamster. Vid fem veckor gamla har dina barnhamstrar vuxit upp i vuxna hamstrar. Leka med, utfodra, och älska dem som du skulle någon vuxen hamster.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du känner att barnen inte lär sig hur man använder vattenflaskan tillräckligt snabbt, lägg lite selleri (ta bort strängarna) eller gurka (ta bort mittenfrödelen) i buret. Dessa livsmedel kommer att hydrera barnen.
  • En hamsterbur måste vara minst 360 kvm. i. Det måste vara ännu större för en vårdmamma och kull. Om du känner att din hamster födde i en bur som var för liten, lägg dem sedan i en ny bur efter 2 veckor.
  • Se till att du tämmer moderen hamster före avel, annars blir det svårare att hålla dem.
  • Om mamman är vaken tittar på dig framför buret när barnen sover ge mamma ett par bitar av mat så hon kan lägga det i kinderna och lägga den av boet så att hon inte behöver lämna sina barn När hon mjölker för att få mat.
  • Se till att du identifierar kön av hamsterbabysna på olika tider i sitt liv, fram till fyra veckor, för att se till att du inte misstänker deras kön.
  • När mammorna mage sväller upp och det är gravid, försök att inte hämta det alls.
  • Nursing hamstrar behöver mer mat. Dessutom, tillsätt i proteinrika livsmedel som kokt ägg, tofu eller bröd som är blöt i mjölk.
  • Var väldigt känslig när du petting din hamster.
  • Se till att du kolla in dina framtida hamstrares hem innan du låter dem gå. Det sista du vill ha är att få dem att bli matade till en orm eller i ett försumligt hem.
  • Varningar

    Om du rör barnen före 2 veckor, kommer din doft att vara på dem och kan förvirra moderen till att döda eller överge dem.
  • Vissa mamma hamstrar är för unga och oerfaren att ta hand om sin kull. Var beredd att hitta en surrogatmamma för dina barnhamster.
  • Om du får en överraskningsskräp från din husdjursaffär hamster, ta extra försiktighetsåtgärder, eftersom din kull kan vara för tidig.
  • Saker du behöver

    • Hamster Cage större än 360 kvm. i.
    • Massor av hamstermat och färska livsmedel
    • Extra vattenflaskor, för när hamsterbabyerna börjar använda vattenflaskor
    • Extra hjul, för när barnen kan använda dem
    • Massor av sängkläder för att hamstrarna är 2 veckor gamla (det finns massor av buretrengöring)
    • Extra hamsterhus (du kan lägga till före 2 veckor, eftersom det kommer att få mamman att känna sig säkrare)
    • Toalettpapper Tubes (Perfect Hamster Spela saker)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande