Hur man bär en hamster

Hamstrar älskar att gå utanför sin bur och spela. Om du behöver bära din hamster från en till plats till en annan är det viktigt att du säkert hanterar det för att förhindra skada och bita. Om din hamster är ny kanske du inte vill hantera det omedelbart - istället, låt det utforska sitt nya hem och vänja dig. När du är redo, hämta din hamster och transportera den säkert och försiktigt. Ju mer du gör det, desto mer används din hamster kommer att hanteras, och det är lättare att bli.

Steg

Metod 1 av 3:
Acclimating din hamster till ett nytt hem
  1. Bild med titeln bära en hamster steg 1
1. Låt hamster anpassa sig till ett nytt hem. Om du bara har tagit hem en hamster, bör du inte rusa för att hantera det direkt. Din hamster kan vara förvirrad eller rädd av sitt nya hem. Vänta några dagar för att låta din hamster anpassa sig till sin omgivning.
  • Hantera inte barnhamster före två veckors ålder.
  • Bild med titeln bära en hamster steg 2
    2. Låt din hamster undersöka din hand. Det kan vara desorienterande för en hamster som ska lyftas upp ur buret. För att minska sin ångest, sänk dig in i buret, och låt den undersöka din hand. Det kan sniffa eller slicka din hand, eller det kan till och med gå in i det. Låt det utforska din hand i några minuter. Om din hamster inte är intresserad först, fortsätt försöka varje dag.
  • Du kan hjälpa den här processen genom att erbjuda hamsterläkarna i din hand. Placera behandlingen i handflatan, och låt hamstern hämta det. Gör det för några dagar innan du försöker ta det ur buret.
  • Placera inte handen eller i din hamsterbädd. Det kan bli territoriellt och bita.
  • Bild med titeln bära en hamster steg 3
    3. Vänta på att hamsteret vaknar. När din hamster har justerat till sitt nya hem, borde du vänta tills det är vaken och rör sig runt. Vakna upp en sovande hamster kommer att få din hamster att vara rädd eller grumpy, vilka båda kan öka dina chanser att bli biten. Dessutom kan du starta din nya vän. Vänta på en tid då det redan är vaken och aktiv.
  • Hamstrar är nattliga, så de är mer aktiva på natten. Vänta till kvällen tills du försöker ta bort din hamster från sin bur.
  • Bild med titeln bära en hamster steg 4
    4. Undvik att smyga upp på din hamster. Din hamster ska vara fullt medveten om dig när du försöker hämta det. Nå inte för din hamster utan att först låta den se eller undersöka din hand i några sekunder. Om du tar din hamster utan att göra detta, riskerar du att starta det. Du kan till och med bli biten.
  • Metod 2 av 3:
    Plocka upp din hamster
    1. Bild med titeln bära en hamster steg 5
    1. Tvätta dina händer. Hamstrar är territoriella. Om du har doften av andra hamstrar eller husdjur på dina händer, kan det försöka bita dig. Det är en bra praxis att tvätta händerna innan du hanterar din hamster. Även om du inte har några andra husdjur, kan någon lukt på din hand störa din hamster.
  • Bild med titeln bära en hamster steg 6
    2. Sätt handskar på. Om din hamsterbiter kan du välja att bära handskar för att förhindra skada. Handskar kan stoppa din hamster från att bita dig, vilket kommer att se till att du inte släpper ut det av överraskning.
  • Om din hamster är acklimatiserad till dig eller om den inte är benägen att bita, kanske du inte behöver handskar.
  • Om du bär handskar, se till att de är gummi, som hamstrar gillar att tugga på läderhandskar.
  • Bild med titeln bära en hamster steg 7
    3. Skopa under din hamster med två händer. Se till att en hand är under den som stöder sin botten. Den andra bör vara lätt innesluten runt den så att den inte kan falla. Innan du lyfter hamsteren ur buret, vända mot hamsteren mot dig. Detta kommer att bidra till att hindra hamsteret från att hoppa av din hand ur rädsla.
  • Bild med titeln bära en hamster steg 8
    4. Placera hamsteret försiktigt tillbaka i buret. När du är färdig med din hamster, sänker den tillbaka i buret med samma metod som du lyfte ut den med. Har en hand under den, och en hand över den. Vänta tills din hand är nära botten av buret innan du låter det krypa av. Din hamster ska inte hoppa av din hand, annars riskerar du att skada den.
  • Metod 3 av 3:
    Flytta din hamster
    1. Bild med titeln bära en hamster steg 9
    1. Håll hamstern nära en yta.När du bär din hamster bör du se till att dina händer alltid är nära en yta, som bur, bord eller golv. Om din hamster torkar ut, säkerställer det att det inte kommer att falla långt.
    • Om du bär hamsteren över rummet, kanske du vill hålla hamstern nära din kropp för att hålla den säker.
  • Bild med titeln bära en hamster steg 10
    2. Bära hamstern i en kopp. Om du transporterar din hamster på kort avstånd inuti ditt hus, kanske du vill lägga den i en kopp istället. Du kan använda ett litet papper eller plastkopp. Sköpa försiktigt hamsteret i koppen. När du bär det, håll en hand på toppen för att förhindra att den klättrar ut. Du borde hålla fingrarna något åtskilda så att den har luft att andas.
  • Hamstrar kommer att tugga pappersprodukter, till exempel papperskoppar eller kartonglådor. Var medveten om att hamstern kan börja tugga dessa om det är där för länge. Använd endast pappersprodukter för att transportera hamstrar korta avstånd.
  • Bild med titeln bära en hamster steg 11
    3. Använd en hamsterbärare.En klar, plastdjurbärare är det bästa alternativet för att transportera dina hamster långa avstånd. Om du tar din hamster till veterinären eller om du städar sin bur kan du flytta hamsteret från buret till bäraren. Du bör fylla den här bäraren med samma sängkläder som du använder i buret. Du kanske också vill lägga några tuggleksaker eller godis inuti för att hålla det ockuperat när du bär den.
  • Bild med titeln bära en hamster steg 12
    4. Gå långsamt. När du bär din hamster ska du gå långsamt. Du bör inte förstöra din hamster, eller du kan oavsiktligt skada den. Du riskerar också att släppa den. Var extremt försiktig när du går med din hamster.
  • Om du helt enkelt tar din hamster ut för att spela, kan du överväga att flytta sin bur ner bredvid lekplatsen så att det finns mindre utrymme att falla.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll inte din hamster för hårt. Detta kan kväva eller skada det.
  • Om din hamster squirms, lägg den tillbaka i buret eller golvet så att den inte faller. Använd en kopp för att säkert lyfta den.
  • Försök få din hamster som används för att gå från sin bur över din hand till boll eller vice versa. Detta kommer att hjälpa till att få hamsteren som används för dig.
  • Varningar

    Var försiktig när du vaknar din hamster kan det bli skrynkligt och bita.
  • Om din hamster biter är det ett tecken på att det är ointresserat att hanteras. Sätt din hamster tillbaka i buret, och stör inte det för resten av dagen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande