Hur man bryr sig om dvärghamstrar

Dvärghamstrar är vänliga varelser som gör utmärkta husdjur. I det vilda bor de i grupper och trivs i skogarna, gräsmarkerna och öknen i Kina, Kazakstan, Mongoliet och Sibirien. Det finns några olika typer av dvärghamster. Inhemska dvärghamstrar inkluderar vinterns vita, Campbells och Roborovski hamstrar. De gillar torra miljöer med intressanta funktioner för att hålla dem underhöll. Lär dig hur du skapar ett bra hem för din dvärghamster. Behandla det rätt och ditt husdjur kommer att leva ett långt och lyckligt liv.

Steg

Del 1 av 4:
Gör ett hem för din hamster
  1. Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 1
1. Välj en hamsterbur. Dvärghamstrar är bara cirka 4 tum lång, men de gillar att ha mycket utrymme att springa och spela (det absoluta nakna minimumet är 450 kvadrattum). Buret ska vara tillräckligt stor för att ge hamsterrummet att flytta sig förutom att hålla hamsterns mat, vatten och leksaker. Välj från följande bostadsalternativ:
  • Ett hamster akvarium. Köp ett speciellt akvarium för hamstrar eller välj en som är utformad för fisk, vilket också gör det. Glas akvarier skyddar hamstrar från kalla, utdragande temperaturer, och de ger en utmärkt utsikt över hamstens dagliga aktiviteter. Akvariet ska ha ett mesht på toppen så att hamsteret inte kan fly.
  • En plast hamster hem. Dessa dyra hamsterburar har vanligtvis flera rum anslutna till plaströr, så hamstern kan spendera sina dagar och nätter som går från rum till rum. De är svåra att rengöra och vanligtvis alldeles för små för hamstrar. Även genom att ansluta flera critter spår (eller liknande burar) tillsammans kommer din hamster inte att vara glad eftersom det inte har ett stort löpande utrymme och du kan inte passa mycket i dessa burar. Dessutom är de svåra att montera och är vanligtvis inte tillräckligt långa för att lägga till stora hjul eller tillräckligt med sängkläder.
  • En trådhamsterbur. Speciellt när din hamster är en baby, se till att det inte kan klämma genom ledningarna. Hamsterburar gör ett bekvämt hem för hamstrar. Dessa burar är väl ventilerade, men du måste vara försiktig så att du inte lägger din hamster i ett dött område. Området runt Wire Hamster-burar kan få lite rörigt, eftersom hamstrar gillar att gräva i deras sängkläder och kasta den genom tråden. Se till att du inte får en trådbur med en trådbotten. Det kan skada din hamsters fötter. Men de flesta trådburar som säljs av husdjursbutiker är alltför små för hamstrar.,
  • Den bästa hamsterburet är den största du kan med rimligt ha råd med. RSPCA rekommenderar att minsta storlek på bur för en syrisk hamster ska vara 75cm x 40 cmx 40 cm. (29 ½ tum x 15 ¾ inches x 15 ¾ inches).
  • En stor bur är IKEA-detolven, eftersom det ger hamsteret mycket utrymme och låter dig enkelt se din hamster. Det är också överkomligt för sin storlek.
  • En annan rekommendation för en trådbur är Alexander hamsterbur med skyline. Det tillåter tillräckligt med utrymme för leksaker, trä tunnlar och mer, men det kan vara svårt att passa ett hjul tillräckligt stort för en syrisk hamster. Buret kan också vara för liten för mycket aktiva hamstrar, beroende på hur mycket de gillar att springa runt. Om du märker att din hamster tuggar barerna, kan du behöva byta till en större bur.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 2
    2. Håll en enda hamster ensam i en bur. Om du vill ha två hamstrar, lägg dem inte i samma hölje. Det finns många människor som säger att hamstrar är sociala varelser, men studier har visat hamstrar är faktiskt ensamma och kan kämpa mot döden med en annan hamster när de ges chansen. Så om du vill göra din hamster lycklig, antar du inte sin sociala.
  • Även i det vilda kommer en kvinnlig hamster att jaga en manlig hamster ut ur hennes territorium när breading är klar.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 3
    3. Köp hamster sängkläder. Torka sängkläder är viktigt för hälsan hos en dvärghamster. Det håller fukt bort från hamstansens kropp och ger skydd och värme. Välj sängkläder av återvunnet papper, trämassa eller återvunnet corncobs. Se också till att du ger mycket burrowing utrymme för din hamster att gräva in. Helst skulle du ha minst 15 cm sängkläder i minst ett område.
  • Se till att sängkläderna du använder innehåller inte tall eller cedertravningar. Tall och cederträ innehåller fenoler som är giftiga för hamstrar, eftersom de rök som de producerar är så starka.
  • Vissa hamstrar är allergiska mot vissa typer av sängkläder. Om ditt sängkläder innehåller tall, cederträ eller annat allergen, kan han börja wheezing och nysning. Om du ser det här händer, byt sängkläder till återvunnet papper eller ett annat hypoallergena sängkläder.
  • Ge aldrig din hamster bomullstyp sängkläder. Det är väldigt farligt och kan döda dem. Hamstrar kan inte smälta bomullsfibrerna i deras matsmältningsorgan som orsakar blockeringar. Det presenterar också en kvävningsrisk för dina husdjur.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 4
    4. Tänk på burplacering. Ställ in hamstens bur och tillbehör i ett bekvämt rum. Eftersom hamstrar är nattliga, bör de placeras i ett rum som blir mörkt på natten. Se till att rummet är en bekväm temperatur som vore mot den varma sidan, eftersom din hamster kan fånga lunginflammation om det blir för kallt.
  • Lämna inte fönster öppna i rummet där hamstern bor.
  • Om du har andra husdjur, se till att hamsteret är ett område där han inte kommer att störas eller hotas.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 5
    5. Rengör buret ofta. En ren bur hjälper till att hålla din hamster frisk. Skopa ut det smutsiga sängkläderna var tredje vecka och tvätta hela buret en gång i månaden. Spot Clean varannan dag, borttagning av sängkläder som omfattas av urin och avföring. Rengöring kan ofta betona din hamster och förkorta sin livslängd, eftersom du tar bort alla kända dofter och flyttar sin livsmiljö runt. I allmänhet kommer en mediumsprayflaska fylld med 2 msk blekmedel eller antibakteriell disk och vatten att ha rengöringsstyrkan att desinficera buret utan att vara för farlig för din hamster. Du kan också använda en vit ättika för att rengöra buret. Var noga med att torka ner din hamsters leksaker, rätter och träna hjul, men vänta minst en vecka efter att ha tvättat din hamsterbur, så att hamstern har tid att bli van vid de nya lukten av hans nyligen rengjorda bur.
  • Efter rengöring, låt buret lufttorka i 10-15 minuter innan du lägger till 3-8 tums nya färskt sängkläder. 3-8 tum är den rekommenderade beloppet. Kom ihåg att din dvärghamster är en stor grävare. Om du inte ger din hamster något att burra in, blir det inte så lyckligt.
  • Medan du städar buret, se till att du lägger din hamster någonstans säker, så han fly inte. Placera honom i en hamsterpel eller ett torrt badkar. Undvik att placera hamsteren i en kartong medan han väntar på att du ska rengöra sin bur. Hamstrar kan snabbt tugga genom kartong.
  • Del 2 av 4:
    Tillhandahålla vatten och mat
    1. Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 6
    1. Köp din hamster en vattenflaska. Många hamsterburar kommer med mat och vattenrätter, men om din, får du inte köpa din egen. Hamstrar dricker vatten genom flaskor med en metalldispenser. Fyll vattenflaskan med färskt vatten när det löper ut.
    • Låt inte vattnet sitta i flaskan för länge. Om din hamster är långsam att dricka, fyll i flaskan några gånger i veckan och rengör flaskan då och då.
    • Se till att flaskan inte läcker ut. Din hamster kan bli sjuk om den blir våt, varför de tar sitt vatten genom en flaska istället för en öppen behållare.
    • Du kan också lägga en vattenflaska utanför ditt kapsling, för om din hamster flyr, söker han efter vatten. Om han inte får tillräckligt med vatten blir han väldigt svag.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 7
    2. Köp hamstermat. Servera din dvärghamstermat i en grunda plastfat. Detta gör det möjligt för hamstrar att få tillgång till maten samtidigt samtidigt som buret är rent. Hamstrar gillar att nibble mat hela tiden, så maträtten ska hållas fylld med färsk mat. Kasta ut det om det blir vått. Djurmatbutiker säljer en rad mat för hamstrar och det mesta faller i följande kategorier:
  • Förstärkta pellets eller block, som borde vara hamsterens stapeldiet.
  • Fröblandningar menade för hamstrar, vilket kan tillsättas som ett tillägg. Hamstrar behöver också äta protein som måltidsmaskar (torkade eller levande), crickets etc.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 8
    3. Köp chew pinnar. Dvärg hamster tänder växer långa och skarpa. Din hamster behöver något svårt att tugga på för att hålla tänderna på en bekväm längd. Köp chew pinnar eller ett annat tuffa tugg leksak menat för att dölja hamster tänder.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 9
    4. Ge dina hamster godis. Förutom pellets och frön njuter hamstrar en gång i taget. Grönsaker, få frukter och andra färska livsmedel kan läggas till hamsterens diet i små doser. Var noga med att inte ge din hamster för mycket, eftersom du inte vill att han ska ha en upprörd mage. Eftersom hamstrar är utsatta för diabetes, bör frukter inte användas ofta och i små mängder när de faktiskt ges.
  • Hamstrar kan ha små bitar av sallad, morötter, äpplen, broccoli och tomater. Din dvärghamster kommer också att äta havre, kokt kött och vanlig yoghurt. Undvik sura och citrusfrukter och grönsaker.
  • Undvik att ge din hamster citrusfrukter eller socker, vilket kan göra en hamster sjuk. Jordnötssmör är en annan mat för att undvika att mata din hamster, som den kan kväva på den.
  • Del 3 av 4:
    Spelar med din dvärghamster
    1. Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 10
    1. Ge leksaker och underhållningskällor. Din hamster kommer att ha mycket energi och det kommer att gilla att träna, särskilt på natten. Ge din hamster med leksaker den kan använda med eller utan din hjälp.
    • Träningshjul är den klassiska hamsterleksaken. Se till att hjulet är stabiliserat i botten av buret så det spetsar inte över när hamsteret klättrar på. Välj inte ett trådhjul eller din hamster kan skada sina fötter. Hjulet ska vara tillräckligt stort att hamstern inte kommer att böja tillbaka medan den körs på den. Hamsterhjul kan också vara högt, så om du är en ljus sovhytt, lägg din hamsterbur i ett annat rum. Lugna hjul, vanligtvis marknadsförda som tysta spinnare, är tillgängliga.
    • För Roborovski Dwarf hamstrar är minsta hjulstorlek 5 tum (13 cm), och för ryska dvärgar (Djungariska / Vintervita och Campbells) och Roborovski hamstrar är minsta 6.5 tum (17 cm).
  • Ett alternativ till träningshjul är "flygande tefat." De är i grunden bara hjul vända sidled för att möjliggöra en platt igång yta och tyst rotation. Du borde få ungefär samma storlek på tallrik som du skulle ha ett hjul.
  • Träningsbollar är ett annat populärt val. Hamsteren är placerad inuti en plastboll, som rullar när hamsteret går runt. Köp inte en sådan boll. Hamstern är mycket mottaglig för stress. De panikerar ofta i dessa bollar och kan skada sig om de går in i föremål.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 11
    2. Håll honom korrekt. Under de första dagarna att få en ny dvärghamster, försök inte hämta det. Lägg bara din hand i buret och låt den sniffa dig för att bli van vid din doft. Ta inte bort eller på annat sätt och hanterar hamster, eftersom den har en mycket bräcklig kropp. Välj alltid en hamster upp från botten eller annars kommer det att känna sig hotad. Börja med att sitta på golvet och hålla den nära golvet. Om det känner av en lätt flyktväg, blir det mindre sannolikt att bita eller squirm.
  • Håll din hamster varje dag. Om din dvärghamster inte socialiserar ofta, kan det sluta vara så vänlig när du vill spela. Lyft försiktigt din hamster från sin bur och låt honom scurry runt knäet minst en gång om dagen.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 12
    3. Hjälp din hamster vara ren. Dvärghamstrar är mycket rena djur och behöver sällan ingripande från sina ägare för att upprätthålla god hygien.Men en gång i veckan kan du hälla lite djursand i en skål och låta din hamster ta ett sandbad, vilket imiterar typ av substans hamstrar att använda för att hålla sig ren i det vilda.
  • Om din hamster är väldigt smutsig, få en liten borste som människor använder för att färga sina hårrötter eller en tandborste. Våt det och slog försiktigt din hamster med den. Dab torr med en trasa.
  • Bada aldrig en hamster genom att nedsänka den i vatten. Detta kommer att få hamsteren att bli väldigt sjuk.
  • Del 4 av 4:
    Håll din dvärg hamster frisk
    1. Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 13
    1. Identifiera en hälsosam dvärghamster. I allmänhet har dvärg hamstrar tjocksatta kroppar, stora kindpåsar och korta svansar. Se till att det inte har någon nasal eller ögonutsläpp, eller några andra tecken på sjukdom. Ryska dvärghamstrar är särskilt benägna att diabetes. En hamster som lider av detta tillstånd kommer att dricka mycket vatten och urinera oftare än andra dvärghamster. Var noga med att kontakta din veterinär om du misstänker att din hamster har diabetes.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 14
    2. Kontrollera efter våt svans. En nyligen avvänjad eller en extremt stressad dvärghamster kan komma ner med en sjukdom som kallas "våt svans."Din hamsterupplevelser diarré - den överdrivna fukten från detta medför att svansen blir bokstavligen våt. Kontakta en veterinär för en korrekt diagnos och behandling.
  • Tyzzers sjukdom orsakar diarré hos unga eller stressade hamstrar. Detta är en sjukdom som behöver veterinärbehandling. Vissa antibiotika kan orsaka och förvärra detta tillstånd, så behandla inte din hamster på egen hand.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 15
    3. Leta efter tecken på parasiter. Liksom hundar och katter kan dvärghamstrar lida av parasiter som bandmaskar. Bandmaskar är de mest dominerande, så var på utseendet. När du städar ut din hamsterbur, var på utkik efter tecken på diarré och lilla vita risliknande masksegment.
  • Om du misstänker att din dvärghamster har en bandmask, se en veterinär. Ta med ett avföringsprov med dig. Med hjälp av ett mikroskop kommer din veterinär att kunna diagnostisera din hamster ordentligt. Din veterinär kommer att förskriva en dewormer för att du ska kunna använda. Det kommer att komma i antingen en topisk eller en muntlig form. Följ anvisningarna på produkten för att administrera.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 16
    4. Kolla deras ögon och näsa regelbundet. Dvärg hamstrar är mottagliga för kalla virus precis som människor. Ibland kan detta eskalera till lunginflammation. En dvärghamster med lunginflammation kommer att ha ögon och nasal urladdning. Det kommer också sluta äta. Det här är seriöst. Ring din veterinär omedelbart.
  • Bild med titeln Vård för dvärg hamstrar Steg 17
    5. Leta efter abscesser också. Dvärg hamstrar är utsatta för abscessbildning också, ofta orsakad av sina tänder. Detta är vanligast runt huvudet och kindpåsen. Abscesser är väsentligen smittade fickor av puss som kommer att visas under din hamsters hud och päls. Om de är närvarande kommer de att vara känsliga för att röra. Din hamster kommer att motstå din inspektion. Kontakta din veterinär om hur du ska fortsätta. I många fall kommer abscessen att läka på egen hand, men om det blir så illa, kommer din veterinär troligen att behöva lansera och behandla platsen.
  • Varningar

    Hamstrar är snabba och bräckliga, så var försiktig när de hanterar dem så att de inte kommer undan och skadar sig själva.
  • Hamstrar är svåra att fånga när de kommer undan och gömmer. Om din hamster flyr, sätt upp sin vattenflaska utanför buret genom att anbringa den på sidan av en skål. När han blir törstig, kommer han tillbaka för vatten, och du kommer att höra klicket på flaskan som han dricker.
  • Håll dig borta från katter och andra husdjur. Hamstrar har angelägna näsor, så en hamster kommer att stressas även om han är säker i en bur.
  • Hamstrar lever bara 2.5 till 3.5 år i genomsnitt. En hamsterdödning kan vara ett ungt barns första erfarenhet av döden, så förbered dina barn när ditt husdjur blir äldre.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande