Hur får man hamstrar för att sluta slåss

Det kan vara oroande och störande när dina hamstrar börjar slåss. De kan squeak eller squeal på varandra, eller hoppa ovanpå varandra. En hamster kan mobba den andra hamstern i buret, vilket orsakar den icke-dominerande hamsteren att frukta den dominerande hamstern. Men det finns metoder som du kan försöka få dina hamstrar att sluta slåss och återställa lugnet bland dina husdjur.

Steg

Metod 1 av 2:
Förstå varför hamstrar kämpar
  1. Bild med titeln Få hamstrar att sluta slåss steg 1
1. Bestäm arten av dina hamstrar. Vissa hamsterart bör hållas ensam, i separata burar och bort från andra arter. Vissa arter kan också bara umgås om de är av samma kön. Ta din hamster till veterinären för att bekräfta hennes art, eller fråga Djuraffären där du köpte din hamster om hennes art.
  • Syriska hamstrar, även kallade gyllene hamstrar, är de vanligaste arten, och den största av arten. De kommer i en mängd olika färger, men det vanligaste är en gyllene, ljusbrun kappa med svarta fläckar och en vit underbelly. De har också beady ögon, stora öron och korta svansar. Syriska hamstrar bör aldrig hållas tillsammans eftersom de är territoriella och ensamma varelser. Dessa aggressiva tendenser börjar utvecklas när syriska hamstrar är mellan 6 och 8 veckor gamla. När de når 8 veckor, bör de vara inrymda på egen hand i separata burar.
  • Dvärghamstrar är de näst vanligaste arten och är mindre än syriska hamstrar. Dvärg hamstrar har en mörk remsa av päls som går från huvudet ner till svansen och är ofta bruna i färg, om de inte är albino, så kommer de att vara alla vita. Dvärghamster föredrar vanligtvis att leva socialt, i par eller grupper. Men deras sociability varierar, och några dvärghamster föredrar att leva ensam.
  • Kinesiska dvärghamstrar är den tredje vanligaste arten. De är små, ca 4-5 tum (10-13 cm) långa, med silkeslen gråbrun päls och svarta ränder ner sina ryggar. Dessa hamstrar är ibland felaktiga för möss, eftersom de har längre svansar än andra hamsterart. Deras långa svansar gör dem stora hoppare och klättrare. De njuter av mänsklig interaktion, men spelar vanligtvis inte bra med andra hamstrar, så håll bara en per bur. De är också nattliga, så de kommer att springa och göra buller på natten.
  • Observera att det inte finns något sådant som hamsterraser. Det finns bara hamsterart och färgämnen.
  • Bild med titeln Få hamstrar att sluta slåss Steg 2
    2. Ta reda på kön av dina hamstrar. Den bästa tumregeln är att hålla hamstrar av samma kön tillsammans och separera hamstrar av olika könen i separata burar. Hamstrar av samma kön tenderar att slåss och squabble mindre än hamstrar av olika könen.
  • Om du vill försöka hålla hamstrar av olika könen i samma bur, introducera dem när de är unga.
  • Bild med titeln Få hamstrar att sluta slåss Steg 3
    3. Sätt hamstrarna i separata burar sida vid sida. Den här inledande inställningen tillåter hamstrarna att vänja sig vid varandras doft utan fysisk kontakt. Låt dem lukta och interagera med varandra genom staplarna i sina separata burar. När de verkar tolerera varandra, försök att sätta dem i samma bur.
  • Innan du sätter dem i samma bur, se till att buret är neutral och innehåller inte doften av antingen hamster. Buret ska vara ren eller ny, har rent sängkläder och rena leksaker. Detta kommer att ge hamstrarna färre saker att kämpa över och avskräcka dem från att slåss över territoriet.
  • Bild med titeln Få hamstrar att sluta slåss steg 4
    4. Titta på dina hamstrar och interagera i deras bur. När du ställer hamstrarna tillsammans i en bur, var uppmärksam på hur de interagerar med varandra. Spelar de med varandra minst en gång om dagen eller ignorerar varandra? Verkar en hamster mer framåt eller aggressiv än den andra hamstern? Detta hjälper dig att få en känsla av deras dynamiska och om de börjar bli aggressiva med varandra.
  • Lämna inte dina hamstrar ensam i sin bur tills du är nöjd med att de tolererar varandra. Du borde känna att de inte är fysiskt farliga för varandra eller sannolikt att skada varandra. Om du inte är säker på om de kommer överens, ta bort dem från samma bur och placera dem tillbaka i separata burar. Försök att placera dem igen den följande dagen och se dem interagera för tecken som de kommer överens.
  • Bilden med titeln Få hamstrar att sluta slåss Steg 5
    5. Var beredd för normal squabbling mellan dina hamstrar. Normal squabbling mellan dina hamstrar handlar om dominans, där en hamster sätter den andra på hennes plats och hävdar sig som en dominerande. Om dina hamstrar jagar och squeaking, anses detta normalt squabbling. Det kan vara högt och stört att titta, men så länge är det korta utbrott av jagar, sniffar och squealing anses det normalt dominansbeteende. Du borde låta hamstrarna squabble och inte störa, eftersom det här är deras naturliga sätt att hävda dominans.
  • En hamster kan hoppa ovanpå den andra hamsteren tills bottenhamsteret squeaks i inlämning. Hamsteren på toppen, bekräftad nu dominerande, bör sedan släppa den nedre hamstern.
  • Dessa dykningsdisplayer kan hända om och om och så länge som hamstrarna uppgår och återupptar sin verksamhet är det normalt. Normal squabbling kan inträffa i några veckor när hamstrarna först placeras i en bur tillsammans, och kan hända under hamstrarnas liv.
  • Undvik att störa din hamster när de squabbling eller tar bort en hamster från buret och sedan sätta tillbaka henne i buret igen. Så länge hamstrarna är squabbling, borde du låta dem svara på varandra. Att dra en hamster ut ur buret kan skapa förvirring och stressa ut dina hamstrar.
  • Bild med titeln Få hamstrar att sluta slåss Steg 6
    6. Leta efter tecken på att slåss mellan dina hamstrar. Kämpar kännetecknas som bitande, jagar och en hamster svänger en annan hamster för att förhindra flykt. Dessa är inte normala dominansdisplayer, de är tecken på mobbning och kämpar mellan dina hamstrar.
  • En hamster kan orsaka skada på den andra hamstern och förhindra att den mobbade hamsteren äter, dricker eller sover.
  • En mobbad hamster kan bli återkallad, förlora eller gå ner i vikt och sluta leka med den andra hamstern eller med dig. Hon kan också bli aggressiv mot dig när du håller henne eller rör henne. Det här är alla tecken på allvarlig nöd, och du kommer sannolikt att behöva justera den mobbade hamsterns bostadsyta eller skilja henne från den andra hamstern.
  • Bild med titeln Få hamstrar att sluta slåss Steg 7
    7. Flytta en mobbad hamster till en annan bur. Några hamstrar, även om de är samma kön, kan sluta slåss trots dina bästa ansträngningar att hålla dem båda glada. Om den mobbade hamsteren visar stressskyltar som brist på aptit, fruktansvärd gömma eller skador från att bita av den dominerande hamstern, är det dags att flytta den mobbade hamsteren till en separat bur. Separata hamstrar är bättre än aggressiva och stressade hamstrar tillsammans i samma bur.
  • När du flyttar den mobbade hamsteren till en ny bur, försök att hålla den nya buret så nära hennes gamla bur som möjligt. Detta gör det möjligt för henne att lättare övergå till den nya buret och minska hennes stressnivåer.
  • Bild med titeln Få hamstrar att sluta slåss Steg 8
    8. Låt inte hamstrarna umgås när de är separerade. Det är viktigt att när du skiljer hamstrarna tar du inte dem ut ur sina burar samtidigt, placera dem ihop i en bur eller leka med dem tillsammans. De kan börja kämpa igen eller agera aggressivt mot varandra om de umgås samtidigt.
  • Metod 2 av 2:
    Justera sitt bostadsyta
    1. Bild med titeln Få hamstrar att sluta slåss Steg 9
    1. Få en större bur för båda hamstrarna. Dina hamstrar kan vara aggressiva med varandra eftersom de har begränsat utrymme att leva och spela. Detta kan utlösa din Hamsters naturliga tendens att kämpa för territorium. En hamster ska ha minst 360 kvadrattum av golvyta, så två hamstrar borde ha minst dubbelt så stor som.
    • Prata med en försäljningsassistent på din lokala djuraffär för att hitta en bur som är tillräckligt stor för att hålla båda hamstrarna lyckliga och stressfria.
  • Bild med titeln Få hamstrar att sluta slåss steg 10
    2. Ställ in buret så det finns inga blinda hörn eller blockerade av områden. Det är viktigt att lägga ut dina hamstrares hem så det kan inte fälla den andra. Undvik långa utbredningar av rör och några blinda hörn. Se till att alla lådor eller hus i buret har minst två utgångar, så båda hamstrarna kan inte fånga sig på en gång.
  • Det bör också finnas inga smala hörn eller sektioner i buret för att förhindra att hamstrarna fastnar eller blockeras i.
  • Bilden med titeln Få hamstrar att sluta slåss Steg 11
    3. Ge två sängar, två vattenflaskor, två maträtter och två hjul. Har två uppsättningar tillbehör för varje hamster så att de inte behöver dela eller slåss över en flaska eller en säng.
  • Att ha två sängar är viktigt, eftersom de flesta hamstrar inte gillar att dela sängar. Om möjligt bör du också tillhandahålla två uppsättningar leksaker, som två hjul eller två lådor med två ingångar.
  • Du bör också ge två stora maträtter för hamstrarna, tillräckligt stor för att passa en hamster i skålen. De flesta hamstrar gillar att sitta i sin maträtt och gillar inte att kämpa för utrymme i samma maträtt.
  • Bilden med titeln Få hamstrar att sluta slåss steg 12
    4. Hålla fast vid samma dagliga rutin för båda hamstrarna. Visa hamstrarna likabehandling och vård genom att mata, spela och grooming dem samtidigt varje dag. Detta kommer att skära ner på spänning mellan dem och binda dem ihop. När paret spenderar betydande mängder tid tillsammans, bör de behandla varandra som följeslagare och har mindre aggression mot varandra.
  • Bilden med titeln Få hamstrar att sluta slåss Steg 13
    5. Hantera båda hamstrarna tillsammans innan de återvänder dem till sin bur. Försök alltid ta båda hamstrarna ur sin bur samtidigt och hantera dem tillsammans i dina händer så att de har samma doft på dem. Detta kommer att minska jagar i sin bur och någon stress mellan hamstrarna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande