Hur man är en ansvarig hundägare

När hundar är väl omhändertagna, kan de vara lojala följeslagare och älskade tillägg till familjer. Få det mesta av det ett-of-a-kind-förhållandet genom att veta och göra vad som är bäst för ditt husdjur. Att vara en ansvarsfull hundägare innebär att du håller din hund lycklig, frisk och säker genom att ta hand om sina grundläggande kost, medicinska, fysiska och psykiska behov. Det innebär också att du övervakar hundens beteende och miljöpåverkan i offentliga utrymmen så att du och din pooch är bra medlemmar i ditt samhälle.

Steg

Metod 1 av 4:
Håll din hund frisk
  1. Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 1
1. Ge din hund med hälsosam mat. Få rekommendationer från din veterinär eller uppfödare om maten fungerar bäst för din hunds ras. Typen och beloppet varierar beroende på ditt husdjur, vikt, vikt och aktivitetsnivå, så var noga med att konsultera förpackningen för rätt serveringsstorlek.
  • En hunds digestion blir hälsosamt om du ger dem en konsekvent diet. Om du ändrar din hunds mat, introducera den nya typen gradvis genom att blanda den med den gamla först.
  • Tänk på att hur mycket du matar din hund är nästan lika viktig som vad du matar dem. Övermatning kan leda till fetma, vilket ökar risken för hjärtsjukdom, diabetes och artrit.
  • Eftersom du vill mata din hund ett bestämt belopp är det bäst att kontrollera sina matningstider istället för att låta dem beta hela dagen. Upprätta måltider en eller två gånger om dagen för att ge din hund en känsla av rutin.
  • Övervaka din hunds godis. Det är alltid underbart att belöna dina hundkompisar med godis, men var noga med att du justerar deras normala matintag i enlighet därmed. Om du matar din hund ett ben, minska mängden kibble de får till middag.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 2
    2. Se till att din hund alltid har tillgång till vatten. Hydrering är avgörande för din hunds näring, matsmältning och gemensam hälsa. Det är också avgörande för regleringen av deras kroppstemperatur. Din hund borde alltid ha en färsk, rent vatten tillgängligt, även på natten.
  • Om du går på bilresor eller utflykter, ta vatten med dig för din hund.
  • Var noga med att rengöra din hunds matskål och vattenfat regelbundet för att förhindra mögel, smuts och bakterier från att bygga upp.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 3
    3. Rengör hundens tänder. Borsta regelbundet hundens tänder och ge dem hundens tandprodukter, som hårda kex och tandläkare för att förbättra sin orala hygien. Leksaker som tillåter dem att tugga, som rep eller nylonben, kommer också att hjälpa till att hålla tänderna rena och tandkött friska.
  • Borsta din hunds tänder dagligen. Detta kommer att förhindra dålig andedräkt, tartaruppbyggnad och bakterieinfektioner. Du kan lyfta sina läppar för att avslöja tänderna och borsta dem som din egen.
  • För att vara den mest effektiva, använd en vinklad borste som är speciellt utformad för hundar. Alltid hålla till tandkräm gjord för hundar eftersom fluoriden som finns i de flesta mänskliga tandkrämer är giftig mot hundar.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 4
    4. Håll din hund med en hälsosam vikt. Det är ditt jobb att övervaka ditt husdjurs matintag och mata dem ett lämpligt belopp för deras storlek och idealvikt. Medan det kan tyckas grymt att förneka din hund den mat som de ber om, låta din hund bli fetma är mer grymt eftersom det äventyrar sin hälsa och välbefinnande.
  • Om din hund är överviktig, fråga din veterinär att rekommendera en diet för att få dem att komma tillbaka till en lämplig vikt.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 5
    5. Undvik att ge din hund "människor mat" eller medicin. Hundar har mycket olika näringsbehov än människor, så hålla sig för att mata dem hundmat för att säkerställa att de får en hälsosam och välbalanserad diet. De har också olika medicinska behov, så antar aldrig att de lösningar som fungerar för oss kommer att fungera för dem.
  • Var medveten om att många av våra vanliga matvaror är giftiga eller till och med dödliga för hundar, som russin, druvor, svamp, lök, macadamia nötter, koffein, choklad (särskilt mörk choklad och bakning av choklad), alkoholhaltiga drycker, mejeriprodukter som mjölk, och citrusfrukter som apelsiner.
  • Ge bara dina hundmedicin som har uttryckligen föreskrivits eller godkänts av en veterinär. Många mänskliga droger-over-the-counter eller recept-kan döda din hund. Till exempel kan aspirin ges till en hund om din veterinär säger att det är okej och berättar rätt dosering. Men acetaminofen och ibuprofen är mycket giftiga för din pooch.
  • Ha en hundens första hjälpen kit till hands för att ta itu med din hunds medicinska behov. Du kan antingen köpa en eller lägga en tillsammans. Se till att det innehåller grundläggande tillbehör som en husdjursbok, självklamrande bandage, gasbindor, en antibakteriell salva eller antiseptiska torkdukar, engångshandskar, sax och pincett.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 6
    6. Registrera din hund med en veterinärklinik. Att ha ett etablerat veterinär-ägare-patientrelation med regelbundna kontroller hjälper till att säkerställa att din hund är så frisk som möjligt och uppdaterad med sina vaccinationer och parasitkontroll.
  • När du letar efter en veterinär, var noga med att välja en som ligger i närheten där du bor och har bra online recensioner.
  • Gå till din veterinär regelbundet för att minimera hundens risk att kontrahera och sprida farliga sjukdomar (som rabies eller kennelhosta) eller parasiter (som loppor och hjärtmask). Din veterinär kommer att hålla poster för att påminna dig när förebyggande behandlingar måste administreras.
  • Hur ofta bör du besöka veterinären kommer att bero på hälsan och åldern för din hund. Valpar behöver flera möten i sitt första år, men en normal, hälsosam vuxen hund kan i allmänhet få med en årlig check-up. Seniorhundar som driver tio år bör förmodligen gå på minst två gånger om året.
  • Din veterinär kan också hjälpa dig att bestämma när det är dags att släppa. När ditt husdjur är fast i en cykel av obotligt lidande på grund av sjukdom eller ålderdom är det bästa du kan göra för dem att söka din veterinär hjälp att avsluta ditt husdjurs liv mänskligt.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 7
    7. Neuter eller spay din hund. Ansvariga hundägare kommer att styra sitt husdjurs reproduktion. Neuter eller spay din hund så snart din veterinär rekommenderar att du gör det för att förhindra oönskade kullar som lägger till siffrorna i skydd samt ungdomsproblem som uppstår från sexhormoner.
  • Alternativa alternativ är också tillgängliga, såsom vasektomi, neutering, tubal ligering och äggstocksspårande spay (OSS). Medan svårare att komma med, kommer de med mindre långsiktiga hälsorisker än spaying och neutering. Spaying och neutering levereras med många tillhörande hälsorisker som olika typer av cancer, ortopediska störningar och hjärthemangiosarkom.
  • Återhämtningstiden från förfarandet bör vara relativt kort. Du behöver bara hålla din hund avslappnad och förhindra att de slickar sitt sår medan de läker.
  • Metod 2 av 4:
    Skapa en säker miljö
    1. Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 8
    1. Skapa ett utrymme lämpat för din hund. Hundar behöver lämpligt skydd. Till minimum betyder det utrymme att flytta runt, klimatkontroll och rena sängkläder.
    • Börja med att plocka en hund som passar det utrymme du har. Det är till exempel inte en bra idé att få en aktiv, territoriell ras, som en tysk shepard, om du bor i en studio. Få inte en hög energi som en Border Collie om du inte har en gård eller närliggande fält där det kan springa runt.
    • Håll din hund varm i kallt väder och coolt i varmt väder. På grund av sin päls och begränsad svett, påverkas hundar lätt av värmen. Lämna aldrig dem i en bil eller plats utan skugga. Om det känns för kallt för dig att vara ute, är det för kallt för din hund att vara ute också.
    • Ge din hund en utsedd plats att sova, oavsett om det är en filt, hundbädd eller kista. Om du väljer att använda en kista, var noga med att det är bara tillräckligt stort för din hund att stå upp, sitta, ligga ner och vänd dig i.
    • När du först tar med en ny valp hemma är det särskilt viktigt att ha ett visst område tillgängligt för din valp. Om det finns andra husdjur i hemmet, till exempel en katt, är det avgörande att hålla dem separerade i minst en till två veckor. Under den tiden kommer de att anpassa sig till varandra av doft och kommer att vara mindre benägna att provocera varandra senare.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 9
    2. Gör ditt hem säkert. "Hundsäker" ditt hus innan ditt husdjur anländer. Det betyder att du flyttar allt som är värdefullt och / eller brytbart ut ur räckhåll, blockerar tillgången till något område du vill vara hundfritt och säkert lagra eventuella giftiga ämnen.
  • Förvara skräpburkar antingen utom räckhåll (i ett lågt skåp eller i ett stängt pantry), eller gör dem omöjliga att komma in (med en burk med ett slutet lock). Hundar är ofta lockade till att äta skräp. Om du inte nekar dem åtkomst till det, kommer det att skapa en röra för dig att städa upp och hälsoproblem för dem.
  • Håll rengöringsmedel och andra giftiga hushållsämnen, som frostskyddsmedel, out-of-räckvidd.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 10
    3. Låt din hund regelbundet. Vuxna hundar behöver urinera minst var 8 till 10 timmar - valpar varje par timmar. Förutom att ta ditt husdjur på promenader, få vana att låta dem ut det första på morgonen, direkt före sängen och efter måltiden. Att göra det kommer att hålla dem friska och dina våningar säkra från olyckor.
  • Gör regelbundna stopp om du tar din hund på en lång vägresa, så att han kan komma ut för lite motion och ta en drink med vatten. Lämna aldrig din hund obevakad i bilen!
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 11
    4. Gör din gård säker. Det är viktigt att låta din hund ut, så var säker på att utsidan är säker för sin skull och finns för dina granners skull. Utomhusområden bör ha en kontrollerad gräns, etablerad av fysisk eller osynlig fäktning. Håll farliga verktyg (som axlar) och ämnen (som gödselmedel) i låst lagring.
  • Kontrollera efter hål i staket eller grindar, speciellt om du har en liten hund. Om du har en valp kanske du vill lägga tråd över grindar med luckor i dem, eftersom mycket små hundar kan kunna passa genom staplarna.
  • Vissa växter, som poinsetti eller hollybuskar, är giftiga för hundar. Gör en online-sökning efter vilken art som är giftiga för hundar, och sedan hålla dem utom räckhåll eller ta bort dem för att hålla din hund säker.
  • Bildbeteckningen är en ansvarig hundägare Steg 12
    5. Få rätt leveranser. Åtminstone behöver du en maträtt, vattenskål, krage och / eller sele, koppel, leksaker och sängkläder. Många får också ett bärgeväska och kista. Lokala djuraffärer kan hjälpa dig att välja de mest lämpliga leveranserna för din hundras.
  • Metod 3 av 4:
    Tar ansvar för din hund
    1. Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 13
    1. Tag och microchip din hund. Dessa identifieringstjänster är tillgängliga genom de flesta veterinärer och är avgörande för din hunds säkerhet. Om du någonsin förlorar dem, kommer de lokala myndigheterna att enkelt kunna spåra dig om din information är aktuell i de tillhörande databaserna.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 14
    2. Övervaka din hunds beteende. Du är ansvarig för att din hund inte har någon negativ inverkan på andra människor eller djur.
  • Förutom att vara säker på att din hund är under kontroll och övervakad hela tiden när de är offentliga, ansvariga hundägare kommer att lära känna sina husdjurs beteendemönster så att de kan förutse några problem. Till exempel, om du märker att din hund gräver på barnvagnar, ge dem en bred kaj när det är möjligt tills din hund blir mer bekväm med dem.
  • Det är alltid den bästa politiken att undvika att du sätter din hund i situationer som du vet kommer att göra dem obekväma. Till exempel, om din hund är misstänksam eller aggressiv mot andra hundar, är det inte en bra idé att låta dem lösa i en trångt hundpark eftersom det inte sätter upp dem för att bete sig bra.
  • Bildbeteckningen är en ansvarig hundägare Steg 15
    3
    Socialisera din hund. Successivt introducera din hund till nya människor och miljöer. Exponera dem till en mängd människor och platser hjälper dem att vara mer bekväma med världen runt dem.
  • Socialisering är en långsam process, så fråga inte för mycket av din hund på en gång. Till exempel, om du inte har varit i folkmassor innan är det inte en bra idé att ta dem till en utomhuskarneval. Du vill att de ständigt lära dig mer om världen, men du vill inte överväldiga dem.
  • När din hund är lugn med nya människor och inställningar, belönar sitt goda beteende med beröm och / eller godis.
  • Bildbeteckningen är en ansvarig hundägare Steg 16
    4
    Träna din hund. Lydnadsträning och socialiseringsklasser kan hjälpa till att säkerställa att din hund blir en välanpassad familj och gemenskapsmedlem. Utbildning kommer att stärka ditt band med ditt husdjur, förebygga eller korrigera oönskade beteenden och skapa en välbalanserad, glad pooch.
  • Åtminstone bör varje hund känna till grundläggande kommandon, inklusive "sitta," "stanna kvar," "ligg ner," "komma," och "häl." Du kan se variationer på dessa kommandofraser, men de beteenden som de behöver lära är detsamma: att svara på dig omedelbart, utöva självkontroll, vistas i en viss position, som kommer på din förfrågan och går bra i en koppel.
  • Fråga din veterinär, lokal djurhem, uppfödare eller medarbetare för tränare för tränare.
  • Positiv förstärkning, som att belöna din hund med godis eller beröm när det gör något rätt, är den mest effektiva träningsmetoden.
  • Kontrakta en tränare via telefon eller besök deras hemsida för att verifiera sina kvalifikationer. Se till att tränaren du väljer har stor erfarenhet, kan erbjuda bra referenser och använder humana metoder för "positiv förstärkning."Gå aldrig till en tränare vars metoder involverar fysisk återhållsamhet eller våld.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 17
    5. Plocka upp efter din hund. Se till att din hund lämnar inget spår på miljön. Kassera alltid din hunds avfall på rätt sätt och omedelbart ta itu med andra skador som de kan orsaka, till exempel genom att fylla i några hål de kan gräva.
  • Använd en väska för att hämta din hunds avföring och kassera den direkt i en auktoriserad soptipp. Överväg att använda biologiskt nedbrytbara påsar för att minimera din miljöpåverkan.
  • Förutom att vara hänsyn till dina grannar, hindrar avfallshantering av sjukdomsspridning.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 18
    6. Håll din hund kopplad offentligt hela tiden. Detta kommer att förhindra att din hund springer bort, jagar djur, eller hoppar på andra hundar eller människor.
  • Ofta insisterar lokal lag att du håller din hund i ett koppel, så du riskerar böter om du inte observerar det. Var noga med att du är bekant med de hundrelaterade reglerna i ditt område.
  • Om du vill låta din hund lös, hitta en ledig hundpark där de kan springa gratis.
  • Metod 4 av 4:
    Säkerställa din hunds lycka
    1. Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 19
    1. Var en hängiven, konsekvent vän. Hundar är sociala varelser, och du är centrum för sitt universum. De gillar inte att vara ensam hela dagen. Om du ska ha en som husdjur, var noga med att du planerar att vara oftare än inte. Det är inte rättvist för din hund att lämna dem obevakade under långa perioder och kan leda till beteendefrågor som aggression och ångest.
    • Många husägare som arbetar under dagen får ett kompisdjursdjur för sina hundar så att de kan hålla varandra. Du bör också överväga att ha en vän eller familjemedlem att besöka din pooch, ta dem till doggy dagvård, eller anställa en hund-walker för att få ditt husdjur ut ur huset.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 20
    2
    Utöva din hund. Din hund behöver daglig träning för deras hälsa och välbefinnande. Leka med dem och ta dem åtminstone en, men helst två, går en dag för att se till att de får tillräckligt med fysisk och mental stimulering.
  • Utan rätt träning kommer din hund att bli uttråkad och många beteendeproblem kan uppstå (som tuggning, överdriven skällande, hoppning och hyperaktivitet).
  • Spela med din hund. Hundar har instinkter att tugga, hämta, jaga, jakt, spar, gräva och besättning. Hjälpa dem att utöva dessa instinkter på konstruktiva sätt genom övervakat spel. Till exempel, om din hund älskar att jaga saker, få dem en leksak att de säkert kan jaga efter, som en Wooly Chew Toy i slutet av ett långt rep. På det sättet kan din hund agera på deras instinkt medan du håller dem borta från riktiga djur och på ett säkert avstånd från dig.
  • Bild med titeln vara en ansvarig hundägare Steg 21
    3. Ge din hund mental motion. Förutom att arbeta sina kroppar, bör du arbeta med din hunds sinne. Det innebär att ge dem specifika uppgifter (som att hämta eller hitta något) och belöna dem för att slutföra dem (med beröm och / eller godis).
  • De flesta raser älskar att ha jobb. Att ge dem arbete att göra kommer att göra dem mer varna och öka deras känsla av välbefinnande.
  • Bildbeteckningen är en ansvarig hundägare Steg 22
    4
    Brudgummen din hund. Förutom att borsta dem regelbundet, måste du ibland bada din hund, hålla sina tånspikar klippta och se att deras kappa är snyggt trimmad. Du kan samråda med en expert för att lära dig hur du gör dessa knepiga processer själv eller gå till en professionell groomer för att få jobbet gjort.
  • Kamma din hunds kappa minst en gång i veckan (eller mer för långhåriga hundar) för att styra shedding och hålla sin päls från att bli trassig och mattad. Borstning kan också hjälpa till att rengöra hundens hud och distribuera sina naturliga oljor. Var noga med att använda en pensel som är lämplig för din hunds storlek och hårlängd.
  • Endast bada din hund När det är absolut nödvändigt. Frekvent tvätt kan torka ut de naturliga oljorna i sina skinn och lämna ditt husdjur med konstanta kliar och utslag. När du gör, använd ett mildt hundschampo och varmt vatten. Eftersom hundar har känsliga öron, tvätta dem bara från nacken ner.
  • Håll din hunds naglar kort för att hålla dem bekväma och undvika att de kliar upp ditt hus. Var noga med att samråda med en groomer eller veterinär om hur man klipper din hunds naglar innan du gör det själv. Det är en knepig process som lätt kan skada ditt husdjur om du gör det fel, så lära dig rätt metod från en expert eller lämna den till en utbildad professionell.
  • Vissa hundar är mer höga underhåll än andra. Om du har en ras som kräver grooming, som en pudel eller Pekingese, se till att du har ett regelbundet möte med en professionell groomer.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Många av ovanstående tips varierar beroende på din hundras. Var noga med att titta på de specifika behoven hos din hunds ras.
  • Professionell, certifierad, utbildare har investerat hundratals timmar i utbildning och observation och kan erbjuda korrekta åtgärder för att korrigera problem.
  • Att veta din hunds rädsla och ogillar hjälper dig att förhindra rädslan från att utvecklas till aggression. Ansvariga ägare skyddar proaktivt sina hundar och förhindrar att de placeras i situationer där hunden känner behovet av att skydda sig.
  • Harnesses är bättre än kragen när du tar din hund på en promenad, för, om din hund är på en krage och drar i koppel, kan det börja kväva honom.
  • Ha en bra och hälsosam bindning med din hund. Om du har mer än en hund, se till att spendera tid med var och en av dem och se till att de är bekväma och säkra runt de andra (s). Om du har mer än en hund och du har sett den andra verkar inte vara säker eller bekväm runt den andra, behåll dem ett bra avstånd från varandra - det här inkluderar olika fläckar i bilen (låt var och en sitta bredvid en Familjemedlem de är nära åtminstone varannan dag), olika tider att gå ut och spela, olika rum, etc. Har ingen favorit och om du är säker på att spendera tid med den andra, även om de inte är din toppval.
  • Varningar

    Att ha en hund är ett stort engagemang. Få inte en om du inte är beredd att ta hand om dem för hela sitt liv.
  • En hund är inte en person, så behandla dem inte som en. De är en helt annan art med sin egen anatomi, psykologi, instinkter och intelligens. Respektera dem för vem och vad de är. Att lära sig att göra detta tar dig väldigt långt i att kunna träna, relatera till och förstå dem. Du kan inte göra en hund glad om du inte kan arbeta med det på egen nivå.
  • Övervaka alltid din hund när den är runt barn. Om du inte fysiskt kan hålla din hund i synvinkel med barn, separera dem.
  • Aldrig, lämna någonsin din hund i bilen, med eller utan fönstren ner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande