Hur man ansluter en elektrisk gitarr till en combo amp

Att spela den elektriska gitarren är en uppfyllande hobby som kräver tid, tålamod och engagemang för mästare. Förstärkare är den utrustning som låter dig göra ljud med din elektriska gitarr. Medan många traditionella ampere kommer med två delar av utrustning som heter huvudet och skåpet, har Combo Amps både teknik som finns i en lättanvänd utrustning. Du kan antingen ansluta din elektriska gitarr direkt till din Combo Amp eller ansluta den via pedaler för att få olika snedvridningar. Båda metoderna är ganska enkla och användarvänliga att göra.

Steg

Metod 1 av 3:
Anslut direkt till AMP
  1. Bild med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en kombinationsstegssteg 1
1. Anslut AMPs nätsladd till väggen. Innan dina AMP-projekt låter, kräver det makt. Först, se till att din AMP: s omkopplare är i OFF-läge. Ta sedan nätsladden på baksidan av din kombinationsförstärkning och anslut den till en vägguttag. När det är inkopplat, vänd strömbrytaren för att testa om dess ström är på. På många ampere kommer det att finnas ett rött eller grönt ljus som betecknar att det är ström som går till din amp.
  • Om din strömkabel inte är ansluten till baksidan av din amp kan du behöva ansluta den till din AMP innan du ansluter den i väggen.
  • Om din AMP inte slår på, byt ut socklar för att se om det är ett felaktigt eluttag.
  • Om du inte har ett felaktigt eluttag och din förstärkare fortfarande inte, överväga att ta det till en instrumentverkstad för att få det undersökt.
  • Bild med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en kombinationsstegssteg 2
    2. Anslut din gitarrkabel till din gitarr. Du kan köpa en gitarrkabel på de flesta musikbutiker. Gitarrkablar kallas vanligtvis instrumentkablar eller en 1/4 "kabel. Dessa kablar har en plugg som passar in i din ingångskontakt på din kombinationsförstärkare och är det som tillåter gitarr att spela genom AMP: s högtalare. Gitarrens Jack bör vara på gitarrens framsida eller gitarrkanten och kommer att se ut som ett metalluttag.
  • Populära gitarrkabelmärken inkluderar Planet Waves American Stage Gitarr och Instrumentkabel, Monster S100-I-12 Standard 100 1/4-tums instrumentkabel och George L`s 155 guage kabel.
  • Du kan också köpa 1/4" Instrumentkablar online.
  • Bilden med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en combo Amp Steg 3
    3. Vrid volymen och förstärkningen på förstärkaren. Att vrida volymen och förstärkningen kommer att förhindra feedback och kommer att stoppa dig från att blåsa ut din högtalare när du kopplar in din gitarr.
  • Bild med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en kombinationsstegssteg 4
    4. Anslut den andra änden av sladden till ingången. Ta den andra änden av din gitarrkabel och anslut den i ingångsuttaget på din förstärkare. Din gitarr ska vara direkt ansluten till Combo Amp med din instrumentkabel.
  • Bild med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en kombinationsstegssteg 5
    5. Vänd din förstärkning och vrid volymen och vinna upp. Justera volymen och få knoppar på din Amp tills din gitarr når en lämplig volym. Du kan testa volymen på din gitarr genom att strumming en öppen sträng när du justerar vredet på din amp.
  • Du kan använda knopparna på ditt instrument för att minska vinsten och volymen när du spelar istället för att behöva gå över din amp.
  • Bild med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en combo Amp Steg 6
    6. Testa andra knoppar på din Combo Amp. Testa andra knoppar på gitarr som Bass, Mid och Treble Knoppar. Starta dessa knoppar i klockan 12 för att ge din gitarr en standardton. Sedan börjar du justera de olika knopparna och spela gitarr tills den når det ljud du önskar.
  • Din Combo Amp kan redan ha inbyggda snedvridningar som Overdrive. Testa de olika funktionerna i din amp.
  • Om din ton inte är tjock eller tillräckligt, experimentera med att ta upp din Amps Bass-knopp.
  • Om din gitarrens ton är för lerig eller dämpad, överväga att sätta ner basen och mitten medan du stänger av diskanten.
  • Alla ampere är olika, så det finns inte en särskild förinställning som du kan använda på alla ampere.
  • Metod 2 av 3:
    Hooking up gitarrpedaler
    1. Bilden med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en kombinationsstegssteg 7
    1. Få tillräckligt med gitarrkablar. När du använder en gitarrpedal är det nödvändigt att du använder mer än en 1/4-tums kabel. När du använder mer än en pedal behöver du ännu mer 1/4-tums kablar. Kablarna som används för att ansluta dina pedaler tillsammans kan vara mycket kortare än den kabel du använder för att ansluta direkt till din AMP.
    • Kablar kan vara så små som sex inches långa.
  • Bild med titeln Anslut en elektrisk gitarr till ett kombinations amp-steg 8
    2. Anslut din pedal till en strömkälla eller använd batterier. Många pedaler har utbytbara batterier så att du inte behöver ansluta dem till ett uttag. De är också utrustade med en adapter som låter dig ansluta pedalen direkt i väggen. Se till att batterierna är fulladdat på din pedal eller att den är ansluten till en strömkälla.
  • Bild med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en kombinationsstegssteg 9
    3. Anslut din gitarr till en pedal med en instrumentkabel. Anslut instrumentkabeln till framsidan eller sidan av din elektriska gitarr. Ta sedan den andra änden av kabeln och anslut den till ingångsuttaget på gitarrpedalen.
  • Bilden med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en combo Amp steg 10
    4. Anslut en gitarrkabel i utgångsuttaget på din pedal. Ta en annan instrumentkabel och anslut den i utmatningsuttaget på din pedal. Om din pedal är på pedalbräda, se till att du har en tillräckligt lång ledning för att nå förstärkaren.
  • Bild med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en combo Amp Steg 11
    5. Anslut kabeln från din pedal i ingången på AMP. Ta kabeln som hänger från utgångsuttaget på din pedal och anslut den andra änden i ingången på din Combo Amp. Detta kommer att slutföra anslutningen och låta din gitarrs ljud förvrängas innan den når AMP.
  • Metod 3 av 3:
    Testa utrustningen
    1. Bild med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en combo Amp Steg 12
    1. Byt din Combo Amp på. Hitta strömbrytaren för din kombinationsförstärkning och ställ in den på ON-läget. Se till att din amp är ansluten till en strömkälla innan du gör det här. Kontrollera förstärknings- och volymknapparna på både din amp och din pedal innan du vrider din förstärkare. Se till att dessa knoppar är alla nedåt, eller du kan få feedback när du kopplar in din gitarr.
  • Bilden med titeln Anslut en elektrisk gitarr till ett kombinationssteg
    2. Testa pedalen genom att slå på och av. Vrid pedalen på och av genom att trycka ner den med din fot. Det ska finnas ett indikatorljus som liknar indikatorlampan på din kombination amp.
  • Bilden med titeln Anslut en elektrisk gitarr till ett combo-amp steg 14
    3. Kedjeeffekter pedaler tillsammans. När du arbetar med flera pedaler kan du ansluta dem för att skapa olika effekter. Gör detta genom att ansluta små instrumentkablar från utgången från en pedal i ingången till nästa pedal. Du kan kedjepedaler så här för att skapa olika typer av ljud, eller att ha olika effekter till hands.
  • Vanliga pedaler inkluderar tuner, reverb, overdrive, blues och looppedaler.
  • Bilden med titeln Anslut en elektrisk gitarr till en kombinations amp steg 15
    4. Följ rätt ram och ordning när du använder flera pedaler. Några regler och tekniker när de knackar dina pedaler tillsammans kan förbättra ljudet. Till exempel bör tunerpedaler komma först eftersom pedaler som ändrar tonen i din gitarr kan kasta av tunern. Pedaler som förstärker ljud som överdrivning, kompressorer och WAH-pedaler ska gå nästa. Pedaler som modifierar tonen, som Chorus och Tremolo-pedaler ska gå efter förstärkarepedaler, och bör följas av pedaler som justerar gitarrmiljön, som reverb eller fördröjningspedaler.
  • Pedaler som förstärker tonen eller volymen ska gå före pedaler som justerar eller ändrar tonen, men du kan blanda det här för att få några intressanta effekter.
  • Saker du behöver

    • Combo amp
    • Gitarr
    • 1/4-tums instrumentkablar
    • Effekter pedal (er) (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande