Hur man kommer in i julens ande när du inte känner det mer

Jultiden är här, med Golly, men vill du verkligen däcka hallarna med hostar av holly? Är du förkyld av kommersialismen och längtade efter en enklare tidpunkt då säsongen kände sig speciell, imbued med en ande som var inte hällde i eggnog? Känner du verkligen som att återta några av den magiska och undrar av säsongen - andan i julen - och lägga undan den galna rush att gå ut och köpa bara för att köpa? Du kan göra det!


Oavsett din anledning, eller vad din uppfattning om säsongen kan vara - en firande av Jesu födelse, den gamla Kris Kris Kris, goodwill mot mänskligheten, en nära tid för familjen och kära, eller en enkel reflektion av betydelsen av Vintersolståndet, här är några saker du kan göra för att återta din julanda.

Steg

Metod 1 av 4:
Kris Kringle, aka Santa Claus
 1. Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
1. Sätt gas i din SUV, eller vad det än är att du använder för att samla och leverera dina gåvor. För dig är säsongens ande om semesterfester på kontoret, hitta en parkeringsplats på köpcentret, hustling och livliga för att få de bästa erbjudandena, utbyta gåvor med vänner och kära, och bäst av allt: Utseendet på glädje på dina älskade ansikten när de öppnar gåvan som är exakt vad de ville ha - även om de aldrig sagt ett ord om det!
 • Kanske har du förlorat julens ande, många andra har också. Övergripande översynen av semestern har sänkt nöjet från vad som borde vara en glad tid. Det behöver inte vara så.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  2. Undvik de galna folkmassorna. Oavsett din anledning till säsongen, kan ingenting döda semesterandaen snabbare än att krossas mot framsidan av en butik av gun-wielding mobs of fynd-crazed shoppers.
 • Handla på butikerna av lokala producenter. De flesta saker du kan hitta i köpcentra och stora lådbutiker är massproducerade, billigt producerat skräp ändå. Att ge skräp som gåvor är nästan som soul-sapping som i köpmob.
 • Det finns många gåvor som faller utanför julens värld: handgjorda smycken-artisan kött, bröd och ostar - välgörenhetsgåvor som donerar pengar till en sak, ges i mottagarens namn - även gåvor av saker som du gör dig bra, vare sig det är en hand-stickad tröja, ett konstverk, en utsökt middag eller mer. Fråga dig själv vad du gör bra, och ge lite av det som en gåva.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  3. Stäng dina ögon (efter att du har läst det här steget). Nu, föreställ dig din bästa jul någonsin. Det kan ha varit när Santa fick dig den cykeln som barn, eller kanske den julafton som han föreslog för dig. Fråga dig själv: Varför var det speciellt, och vad kände det?
 • Om det var helt enkelt den känslan av underverk och hur det kändes som att alla var "trevlig" på något sätt, sedan aktivt söka var det händer. Om det är glädjande på barnens ansikten, hitta den bästa Santa i stan, och suga i den totala tron ​​i en magisk elf som levererar presenter till barn över hela världen.
 • Håll ett leende på ditt ansikte och gå med huvudet upp, vilket gör ögonkontakt så mycket du kan. Hälsa på alla, unga och gamla, även människor du kanske instinktivt ogillar - med en hjärtlig "god Jul." Du kanske inte ens tror på det själv först, men ge det lite tid och ansträngning.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  4. Dekorera ditt hus. Det spelar ingen roll om du har ett hus fullt av barn, eller är bara på egen hand. Njut av säsongens trappningar på något sätt du kan.
 • Om du har utrymme, gå till kullarna och skörda ett träd. Om det inte är möjligt i ditt område, gå till den lokala parkeringsplatsen fyllda med träd.
 • Hur som helst, få ett par veckor före jul, sätt på julmusiken, lägg upp trädet och dekorera det. Ditt hem kommer att lukta som jul, och det är svårt att vara oroligt av det!
 • Lägg till en krans till din ytterdörr, så att varje gång du kommer hem är det det första du ser.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  5. Nå ut till vänner och kära. Det kan vara i form av julkort, eller via telefon eller internet, om de inte är i närheten.
 • Om du skype eller gör en Google Hangout med video, sätt upp det om du kan så att ditt julgran är i bakgrunden, alla upplyst.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  6. Njut av jul-tv. "Varje gång en klockringar, får en ängel sina vingar!" Om din smak går mot den traditionella Miracle på 34th Street, Klassikerna gillar En jullåt av dickens (eller det är modern komedisk ta med Skrattad), stop-motion animationer som Rudolf med röda mulen eller Mardrömmen före julafton, eller kultklassiker som En julsaga, Semester-tv är fylld med nostalgi, humor, moralspel, och massor av enkel, rolig underhållning.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  7. Ät säsongsbetonade livsmedel. Det är säsongen av godisrottor, eggnog, pumpa pajer, mulled drycker och rostade livsmedel. Oavsett om du gör det, eller hämtar några yummies i mataffären, kombinerar aromen från köket med aromerna i de evergreens som kan transportera dig tillbaka i tiden till den bästa julen någonsin!
 • Även om köket är anathema till dig, prova det-Gör en sats av dina favoritkakor, för dig och din familj. Snickerdoodles, jordnötssmörkakor, eller bara vanliga gamla sockerkakor är alla bra. Och om du har barn, hjälp dem att dekorera de läckra morelsna.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  8. Söndra och erövra. Om du fruktar semestern på grund av allt arbete som måste ske - matlagning, städning, omslag, städning, mer matlagning, mer städning, shopping, mer städning...sluta!
 • Dela lasten. Om du har en make, gör en plan. Om du gör matlagningen, gör din make rengöring. Om du handlar, gör de omslaget. De flesta julkärren är så, så dra nytta av din spousal-enhet för att minska belastningen. Om du har barn kan de göra städningen - och du har den perfekta hävstången. Börja bara whistling,
 • Åh, du är bättre inte pout, du gråter inte bättre,
  du ser bättre ut, jag berättar varför...
  Santa Clause kommer till stan!
 • Metod 2 av 4:
  Stilla natt heliga natt
  1. Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  1. Glöm folkmassorna. För dig, jul handlar om en sak, och en sak bara: firar Jesu Kristi födelse. Kanske har säsongens glädje gått vilse av det sekulära naturen i vårt samhälle, eller kanske har du lyssnat på de cyniska underhållarna på radion som berättar att det finns en "Krig på jul." Ingen av det är relevant. Julen är i ditt hjärta och i din tro. Allt annat är buller och onödig negativitet.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  2. Dekorera ditt hem. Ett vackert dekorerat träd, toppat med en lysande stjärna, är så traditionell som det är symboliskt. Ta extra omsorg i år att ditt träd är allt du kommer ihåg om de kristna som brukade inspirera dig.
 • Fyll ditt hus med säsongens dofter och ljus. Sätt ljus i fönstren (elektriska är säkrare än flamstearin) -Dessa användes av irländska katoliker för att signalera att det var säkert för präster att komma och ge dem sina sakrament, tillbaka under reformationen när den är katolik kan resultera i en tidig och allmänt smärtsam död.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  3. Sätt på musiken. Det finns en mängd semestermusik som kommer att medföra varma minnen av julen förbi, chef bland dem är den härliga handelens Messias. Det är ett arbete som är fyllt med förtrogenhet, stigande teman, inspirerande melodier och briljanta passager.
 • Julkaroler är också underbara och inspirerande att lyssna också. Det är svårt att stanna utanför julens ande när andan strömmar genom dig med dessa firande sånger av glädje. För att göra dem ännu mer meningsfulla, samla några vänner och familj i år och gå julkarolering i ditt grannskap. Bara håll dig varm och har lite choklad eller äppelcider för när du kommer hem!
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  4. Läs historien om jul. I stället för att göra julmorgon en present-shredding frenesi, börja dagen genom att läsa Lukas 2: 1-20. Du kan memorera det, eller du kan läsa den ensam, eller dela den med din familj. Att komma ihåg den verkliga anledningen till jul kommer att göra mycket för att återställa din tro på både säsongen, och i mänskligheten.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  5. Byta gåvor. På den allra första julen gavs gåvorna av guld, frankincense och myrra till barnet Jesus, så du vet att presentgivning är rotad i 2000 års tradition. Tyvärr blir det nästan helt om guldet, men det är inte en tradition du behöver för att främja.
 • Ge små, meningsfulla gåvor till de du älskar, oavsett om du förväntar dig något i gengäld eller inte. Gör det något meningsfullt, och något symboliskt för ditt förhållande och kärlek.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  6. Delta i julkyrkans tjänster. Jul Eve-tjänster är speciella fester som är rika på tradition och historia, och hjälper dig att bli fylld av kärlek och glädje.
 • Liksom julaftjänsten, hör du historien om julen och dela firandet av den här säsongen med dina trofasta vänner, grannar och familj.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  7. Gör den perfekta julmiddagen. Det kan variera, både på din tradition, dina medel och din familj. Om du alltid har lagrat din julmiddag med stor uppmärksamhet och förberedelse och väsen, men du har vuxit trött på det, gör det enkelt! Berätta för din familj i förväg, så de förväntar sig inte julgåsen och få grillade ostsmörgåsar istället!
 • Gör din familjs favoritmiddag - om det är grillad tofu eller dina berömda bacon-cheeseburgers, gör vad de älskar. Även om det inte är en 4-rätters, gut-busting måltid, kommer de att garanteras att älska det. Och du kommer att älska bristen på stress!
 • Ta en cue från judarna och eschew den hemlagade julfesten. Gå till din favorit kinesiska restaurang, och snälla passera sojasås!
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  8. Säg detta till dig själv, och till alla: "god Jul!"
 • Metod 3 av 4:
  Vintersolståndet
  1. Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  1. Stäng ut bullret. Du kanske inte kan fly den hela serien är en kontantko, och varje mediauttag, ny och gammal, kommer att driva ett meddelande. Som Tom Lehrer uttryckte det för 50 år sedan, "Änglar vi har hört på högt, berätta för oss att gå ut...och köpa." För att komma tillbaka till den mest primära orsaken till den här säsongens festligheter, börja med att ändra vad du normalt tittar på eller lyssnar på.
  • Om du har kabel-TV, undvik sändningsstationerna - signal-till-brusförhållandet (ljud som är julmarknadsföringsknappen) är mycket hög. Använd istället din vanliga TV-tid för att komma ikapp på gamla filmer du älskar, eller den nationella geografiska kanalen eller vetenskapskanalerna för mer celestial-typ programmering, eller historikkanalen för att lära sig hur människor firade säsongen före kristendomen och senare, Vägggata.
  • Stäng av radion. Du kommer att pitchas var 10: e minut, eller utsatt för julmusik, eller har dugenerats av Talkers för att delta i en "Krig på jul."
  • Shun Internet-nyhetsgrupperna, särskilt när det gäller ämnen som berör några Anledning till att fira säsongen. Någon kommer alltid att vara där för att regna på paraden, och vanligtvis med den mest missbrukande attityden.
  • Ingen av det hjälper dig att fånga säsongens ande som du ser det.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  2. Hitta likasinnade människor. Oavsett vad Solstice-vyer är - var de hedniska eller sekulära-det finns det där ute som tror som du gör. En sökning i Google kommer att ge dig en mängd val. Om du bor på en plats där du är isolerad, antingen med geografi eller av lokal kultur, kan du hitta likasinnade personer i internetgrupper. Här är några saker att leta efter:
 • Saturnali. Romarna firade ljusets återkomst genom att mandatfest, spel, Ribaldry och General Meriment. Anledningen? Detta skulle Vanquish Old Man Saturnus, som ofta var avbildad som fadertid, eller till och med död (inte till skillnad från hur vi ringer i det nya året nu!). Saturnalia firas från den 17 december till 24 december.
 • Om allt som dricker, fester och debauching är lite mycket, 25 december-bekvämt nog - är Juvenalia, en fest av barn. I gamla romerska tider var barnen underhållna, ges gåvor och feted.
 • Mithra. Att inte vara förvirrad med heller Mothra eller Mitrandir, Mithra var den persiska solguden. Liksom nästan alla firar av säsongen, firar det ljusets återkomst och löftet om förnyelse. Enligt legenden uppträdde Mithra från en sten, beväpnad med kniv och fackla. Shepherds såg det här och hälsade honom med gåvor.
 • Yule. Yule var Solstice Festival of the Norse och Teutonic People of Northern Europe. Som en del av firandet brändes en stor grön logg i hjärtat. Festligheterna skulle vara så länge som Yule Log brann. Traditionerna för att dekorera huset med grönska-kransar, träd och grenar-härstammade med yule. Liksom många andra traditioner viks detta i de kristna firandet av jul.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  3. Hedra mörkret. När vintersolstice närmar sig, blir dagarna mycket kortare. Ju längre norrut du är desto kortare får de. Naturen kasserar den gamla under den här tiden, för att skapa plats för våren.
 • Du kan rasa mot ljuset av ljuset, eller känna igen att detta är ett enkelt himmelsk fenomen som kommer att ge sig till långa dagar med förnyelse.
 • Avsätta en halvtimme varje kväll för att meditera det som du har förlorat under året, och det som du vill kasta i det nya året. Meditera också på vad du önskar de förlängda dagarna att ta med ditt liv.
 • Om du är för upptagen att göra en halvtimme meditation, gör en hel timme.
 • På solstitens dag, spendera dagen i tystnad och reflektion. Säg ett slutligt farväl till förlusterna, gör ont och ångrar det senaste året genom att skriva dem på enskilda pappersremsor, sedan bränna dem i Yule-elden.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  4. Börja en ny tradition. Det kan vara för dig själv, det kan vara för din familj och vänner. Inkorporera någon av de gamla firandet, och förstå att det är intimt knutet till begreppen mörker och ljus, död och födelse, förfall och förnyelse.
 • Ha en fest! I de flesta agrariska kulturer var mitten av vintern en tid av hem och familj och njuter av det föregående årets bounty. Skapa en fest för säsongen, med de typer av mat som fortfarande skulle vara runt från höstskördarna. Härdade kött, vildfågel, rotgrönsaker, vin, varma drycker, färskt bröd - allt är rättvist spel för din festskörd.
 • Ge din fest ett namn. Det kan vara så enkelt som något liknande "Fest," eller som komplex som "CARPREN: s årliga firande av återfödelse och förnyelse."
 • Skapa inbjudningskort som är som julkort, bara med ditt eget tema.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  5. Dekorera ditt hem. Sätta upp ett yule träd, studiously undviker ett överflöd av röda och gröna. Stick med enkelfärgsljus.
 • Vit är trevligt, eftersom det påminner om gnistrande snö.
 • Top ditt träd med en vit orb som representerar månen, istället för en stjärna som representerar stjärnan i öst som kallade de tre vise männen till Betlehem.
 • Om du har en öppen spis, håll en eld som går.
 • Ge enkla gåvor. Om du måste gå till ett köpcentrum, eller om du sparar 25% är faktiskt en betydande summa pengar, så köp inte det. Välj små saker från lokala hantverkare - vare sig det är en liten träleksak eller en artisanalost.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  6. Fira säsongen din väg. Om du gör säsongen (oavsett vad du kallar det) en tid av glädje, och förnyelse, tillväxt och kärlek, hittar du dig själv med mer ande av säsongen än de flesta människor runt dig.
 • Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  7. Lyckliga helgdagar!
 • Metod 4 av 4:
  För alla
  1. Bilden med titeln komma in i julens ande när du don
  1. Var dig själv. Oavsett vad din tro, tro, önskningar, traditioner eller förväntningar, är säsongen om födelse, om förnyelse och om fest. Titta på det genom linsen av de saker som är mest meningsfulla för dig, och strävar efter att göra dagarna i den här säsongen, återspegla dina egna personliga mål och önskan. Kom ihåg: Säsongens ande bor, först och främst, inuti dig.
 • 2. god Jul! Och ett gott nytt år!
 • Video

  Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

  Tips

  Bli inte för upptagen i stressen av semester shopping, familj mm. Var bara glad!
 • Om du har barn, uppmuntra dem att göra upp historier om men du firar semestern och vad de långa dagarna och nätterna betyder, hur renskytten, etc. Detta är säkert att lägga till mycket till din lista över semesterberättelser att berätta.
 • Gör en ny jul-CD för ditt hushåll. Traditioner är stora och det är också roligt att hitta nya saker för att göra din säsong ljusare. Ladda ner några låtar på Internet och lägg dem på en CD och spela låtar hela dagen!
 • Spendera tid med människor som är i andan. Om du brukar irritera alltför peppy kusin, spendera lite tid med dem, gör roliga jul-ish saker.
 • Hitta ett ögonblick för dig själv, ute och andetag i julen.Försök att tänka på dig själv, i fred, eller be lätt att hitta fred för säsongen i dig själv.
 • Om du inte kan delta i vanliga traditioner (dvs. De avbokade den årliga julfesten) försök att hitta något annat roligt att göra. Kom ihåg, jul handlar om kärlek och samhörighet, även om den sarkiserade läkaren som tillsammans.
 • Bara vara du-du är unik. Om du inte gillar jul, det är bra.Det finns människor som inte firar jul, Kwanzaa Orhanukkah. Bara ignorera några kommentarer som säger att du är en "grinch" för att du inte är. Du är bara inte en semester typ av person.
 • Varningar

  Överdriv inte det. Period. Det är hämtande, och det är bara oansvarigt. Var snäll inte vara ledsen under jul eftersom du inte har den pumpa dricker, men snälla har inte fem och kör hem.
 • Holiday säsongen kan vara en utmanande tid för många människor och till och med bli deprimerande.Det finns människor där ute som hjälper dig och pratar med dig via Suicide Hotline-nummer, din kyrka, även på internetforum. Du är inte ensam, oavsett hur mycket det kan känna det sättet ibland. Om du befinner dig att bli deprimerad, nå ut till andra på något sätt - Internet är ett underbart verktyg!-Så att du kan komma ihåg att vi alla är i det här tillsammans.
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande