Hur man bryr sig om en belgisk malinois

Belgiska malinois är energiska, intelligenta, hårt arbetande och lojala hundar. De är populära i polis och militärt arbete, och de gör också bra familjehus om du kan ge den fysiska träningen, uppmärksamheten och träningen som de behöver. Liksom alla hundar har de behov som är unika för sin ras. De är en stor ras som kräver betydande mängder motion, är lätt utbildade och är extremt lojala.

Steg

Del 1 av 3:
Tillhandahålla en idealisk hemmiljö
  1. Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 1
1. Ge ett kärleksfullt hem. Belgiska Malinois bor vanligtvis för att vara 14 till 16 år och bli älskade delar av din familj. De är kärleksfulla och lojala husdjur som vill tjäna ditt beröm och kärlek. Binda med din malinois genom att ta hand om dem, ge dem uppmärksamhet och vara fysiskt tillgiven. De kan göra det bra i en mängd olika hem, antingen med andra husdjur eller som den enda hunden.
  • En väl socialiserad Malinois gör det bra i ett hem med andra djur. Oavsett deras ras gör vissa hundar bättre än andra i hem med andra djur baserat på deras individuella temperament. Som helhet är belgiska Malinois lyckliga i hem med andra djur.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 2
    2. Ge gott om utrymme för din hund att spela. En belgisk malinois bör passa din livsstil och din livsstil borde också passa behoven hos en belgisk malinois. Belgiska malinois är mycket aktiva hundar och gör bäst i miljöer där de har utrymme att springa och spela. Livet i en liten lägenhet utan gård skulle vara svårt på en belgisk malinois.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 3
    3. Begär att spendera flera timmar varje vecka till träning. Liksom alla hundar kräver belgiska Malinois tid och uppmärksamhet att bli välutbildad. De är också mycket lojala hundar och föredrar att vara runt sina ägare och familj. De tycker inte om att vara ensam för betydande mängder gånger utan sociala interaktioner.
  • Belgiska malinois är mycket intelligenta hundar som vill behaga sina ägare. De är väldigt lätta att träna, i jämförelse med andra raser, men de behöver sin tränare att vara fast och konsekvent.
  • Du måste vara beredd att spendera en betydande tid, åtminstone en timme om dagen, träna din hund. Denna ras är en arbetshund och de har mycket energi. Om de inte har möjligheter att spendera energi, till exempel genom lek eller motion, kan de bli destruktiva och agera ut.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 4
    4. Titta på din hund runt små barn, om tillämpligt. Belgiska Malinois är stora familjehundar och njuter av att vara runt barn. De är extremt lojala mot sina ägare och familjer och kan vara försiktiga med främlingar om de uppfattar dem som ett hot. Detta gör dem stora vakthundar, men de måste läras att inte vara alltför skyddande av små barn genom korrekt socialisering.
  • De är mycket kärleksfulla med barn men på grund av deras större storlek kan de oavsiktligt knacka barn över när de spelar. De har också starka herdningsinstinkter och kan försöka besvara små barn om det inte korrigeras.
  • Små barn bör övervakas nära husdjur eftersom barnen har en tendens att dra på hundens päls, öron och svansar, vilket kan skada en hund.
  • Del 2 av 3:
    Utbildning och socialisering av en belgisk Malinois
    1. Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 5
    1. Presentera din hund till nya miljöer. Liksom alla hundar måste belgiska Malinois lära sig att hälsa och interagera med andra hundar och människor. Du bör göra en medveten ansträngning för att avslöja din hund till nya miljöer, erfarenheter, människor och djur. Belgiska Malinois är en social ras och njut av att interagera med andra hundar och människor. Eftersom de är mycket skyddande kan de inledningsvis vara försiktiga med främlingar. Genom att utsätta dem för nya människor i säkra miljöer, lär de sig att nya människor inte är ett hot.
    • Presentera din hund till dina grannar, vänner och familj. Använd en vänlig ton av röst och vara upphetsad att se den nya personen. Detta låter Malinois veta att du inte uppfattar dessa nya människor som ett hot. När de inser att de inte är ett hot, låt hunden närma sig den nya personen. Ge din vän några godis att dela med hunden så att de kan bilda positiva föreningar med att träffa nya människor.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 6
    2. Låt din hund engagera sig med andra hundar. Belgiska malinois gillar att leka med andra hundar och det är viktigt att umgås din hund att interagera positivt med andra djur. Ta din Malinois till områden där andra hundar är, som hunddagen bryr sig eller på promenader med andra hundar. Detta ger dem möjlighet att spela med en mängd andra hundar och att utsättas för nya miljöer.
  • Om dina vänner och familj har hundar, ställer du upp ett speldatum så att de två hundarna kan träffas. Låt hundarna närma sig varandra och bli bekant. Visa att du inte uppfattar den andra hunden som ett hot mot din säkerhet genom att petting det och tala i en snäll och lugnande ton.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 7
    3. Använd positiv förstärkning. Belgiska malinois vill behaga sina ägare genom att följa sina riktningar och kommandon. De arbetar hundar som är mycket uppgift orienterade och njuter av att bli belönad för sitt hårda arbete.
  • Små godsaker kan vara till stor hjälp i träningsövningar, som i undervisning av lydnadskommandon. Belöna din belgiska Malinois omedelbart efter att de har slutfört den uppgift du har instruerat dem så att de associerar ditt beröm med åtgärden.
  • Positiv förstärkning, genom godis eller beröm, kan också hjälpa till att göra din hund att svara positivt på nya situationer.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 8
    4. Lär dig grundläggande lydnadskommandon. Belgiska malinois är en mycket intelligent ras och kommer lätt att lära sig nya uppgifter och tricks. De är uppfödda för att arbeta, så de har en stark körning för att följa anvisningar och utföra uppgifter.
  • Grundläggande kommandon som Sit, vistelse och kom är alla bra första kommandon att börja med.
  • Lär din Malinois att sitta genom att visa dem en behandling. När hunden tittar upp i behandlingen, flytta behandlingen nära hundens näsa, sedan långsamt tillbaka över hundens huvud. När hunden försöker följa behandlingen med ögonen och näsan, kommer den vanligtvis att sitta ner. När det händer, ge hunden behandlingen och säg "Sitta."
  • Stanna och komma kan läras i tandem. Låt hunden sitta framför dig medan du står. Ta några steg bakåt som du säger, "stanna."Om hunden får upp för att följa dig, lär dem att sitta igen och upprepa processen. När hunden har lärt sig att bo, kan du börja använda kommandot "Kom" för att instruera dem att följa dig när du är tillbaka.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 9
    5
    Leashtåg din hund. Belgiska malinois tenderar att vara mycket knutna till sina ägare och familjer, så det finns mindre risk för att de går bort än med andra raser. Men de behöver läras att gå i koppel och följa dina kommandon.
  • Belgiska Malinois är mycket starka och kan dra medan du är i koppel. Om din hund börjar dra medan du går dem i ett koppel, kan du stilla och vänta tills de når slutet av koppel och tvingas gå tillbaka till dig. Du kan också använda godis för att uppmuntra hundar att hålla sig nära din sida och att matcha din gång.
  • Använd inte utdragbara kopplar. De är ofta inte tillräckligt starka för att användas med större hundar, och de förstärker dåliga koppelvanor som att gå långt framåt eller bakom dig. De kan också negativt påverka det socialiseringsarbete som du redan har gjort. Om du drar tillbaka koppel när som helst kommer en annan hund eller person nära dig, du signalerar till din malinois att du uppfattar den personen eller hunden att vara ett hot.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 10
    6. Tåg konsekvent. När det gäller träning gör övningen perfekt. Du måste spendera tid varje dag - beroende på din hunds lydnadsnivå kan det vara många 15 minuters intervall - som utövar kommandon och tricks som du vill att hunden ska lära sig.
  • De flesta belgiska Malinois kommer att njuta av träning eftersom det ger dem möjlighet att spendera tid med dig och ger mental stimulering.
  • När din hund är fullt utbildad, bör du fortsätta att träna ofta de kommandon som de har lärt sig så att de behåller dem över tiden.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 11
    7. Anmäl dig i en lydnadsklass. Medan de flesta belgiska Malinois är lätta att träna, känner vissa ägare överväldigade med träningsprocessen om de inte har utbildat en hund före. Besök din lokala djuraffär för information om lydnadskurser, eller sök efter klasser i ditt område online.
  • Det finns klasser för valpar och vuxna hundar, och de flesta kommer att låta dig sitta i klasserna så att du lär dig riktiga tekniker.
  • Du kan också anmäla dig till en lydnadsklass för att undervisa din Malinois mer avancerade kommandon.
  • Del 3 av 3:
    Hålla din belgiska malinois frisk
    1. Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 12
    1. Utöva din belgiska malinois varje dag. Belgiska Malinois är mycket aktiva hundar med höga energinivåer. De måste utövas varje dag för att hålla dem glada och friska. När Malinois inte har möjlighet att spendera sin energi, kan de vända sig till destruktiva beteenden som att tugga möbler och förstöra sina sängar för att lindra deras tristess.
    • Dagliga promenader räcker inte mot en belgisk malinois om du inte är en ivrig löpare som joggar flera miles varje dag.
    • Belgiska malinois gör bäst när de har stora inhägnade gårdar att spela in. Många Malinois njuter av hämtningsspel, som deltar i smidighetsprov, löpning, vandring, cykling och spenderar tid med sina ägare utomhus.
    • Förutom fysisk träning behöver de också mental motion. De är mycket intelligenta och kan njuta av att delta i Schutzhund, avancerad lydnadstrening, smidighet, herding och spårningsövningar.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 13
    2. Välj AHealthy Dog Food. Eftersom belgiska malinois är mycket aktiva hundar som tycker om ansträngande motion, måste de matas friska och näringsrika hundmat.
  • Mata din belgiska malinois på ett vanligt schema och har alltid rent vatten tillgängligt för att de ska dricka.
  • Friska hundmat bör ha en balans mellan proteiner, kolhydrater och fetter. Typiskt behöver arbetshundar mer protein än det genomsnittliga husdjuret så leta efter en hundmat som är cirka 25 till 30% protein.
  • Arbeta med din veterinär för att bestämma mängden mat som din hund behöver baserat på deras hälso- och aktivitetsnivåer.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 14
    3. Borsta sin päls regelbundet. Belgiska Malinois kräver lite grooming men är i allmänhet rena och lätta att ta hand om djur. De kräver inte professionell hund grooming, men du kan alltid välja att ta dem till en hund groomer att badas eller att ha sina naglar trimmade. Borstning kan hjälpa till att mildra shedding och minska hudirritation.
  • Belgiska Malinois har kort och väderbeständig päls. Deras kappa kommer att kasta ut två gånger om året som hundens kropp förbereder vinter och sommarvädr.
  • De kräver rutinborstning för att hålla pälsen ren och för att skydda den från matt. Under shedding säsongen måste de borstas varje dag.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 15
    4. Trimma sina naglar. Belgiska Malinois behöver omfattande motion och många ägare kommer att välja att ge dem den övningen genom att springa på trottoar eller betong. Dessa ytor kan vara tuffa på hundens naglar och orsaka brott om naglar inte trimmas ordentligt.
  • Deras naglar bör trimmas regelbundet för att skydda dem från att bryta och bli överväxta. Hundens naglar växer kontinuerligt som människor och måste trimmas varje månad.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 16
    5. Undersök deras hud för irritation. Din Malinois hud kan bli irriterad från tick eller loppbett eller från allergier. Kolla deras hud för eventuella utslag, torrhet eller irritation som verkar stör dem.
  • Du kanske märker att hunden skrapar eller biter på en viss plats på deras kropp, vilket kan vara en indikation på att det finns ett problem där.
  • Om din hund har allergier, kan din veterinär rekommendera att använda en över disken antihistamin.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 17
    6. Borsta sina tänder. Använd en hund tandkräm och en tandborste som är speciellt utformad för användning med hundar för att rengöra tänderna noggrant.
  • Borsta tänderna två eller tre gånger under veckan. Detta kommer att bidra till att skydda sina tänder och upprätthålla god muntlig hälsa.
  • Villkor hunden att njuta av borsta tänderna genom att välja en hund tandkräm i en smak som de tycker om och belönar dem med beröm och en liten behandling efter borstning.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 18
    7. Uppfylla sina medicinska behov. Som en ras är belgiska Malinois mer i fara för vissa medicinska tillstånd än andra. Genom att veta vilka slags förhållanden som de är mottagliga för kan du ta förebyggande åtgärder tidigt.
  • Liksom de flesta större hundraser riskerar de för höftdysplasi. Ansvariga uppfödare kommer genetiskt att testa för höftdysplasi före avelsvalpar, men du kanske inte känner till en hunds genetiska bakgrund om den antas. Veterinärer kan röntgen hundens höfter för att kontrollera för tillståndet.
  • Vissa belgiska malinois är i riskzonen för ärftliga juvenilkatarakter. Katarakt kan utvecklas när hunden blir äldre och kan ofta tas bort genom operation.
  • Det finns några bevis för att belgiska Malinois kan vara något mer mottagligt för epilepsi, även om omfattande forskning inte har slutförts. Om din hund börjar visa tecken på epilepsi, ta omedelbart mot veterinären.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 19
    8. Ta dem till veterinären. När du först köper eller antar en belgisk Malinois, måste du ta dem till veterinären så snart som möjligt för att se till att de är friska. Liksom alla hundar kräver belgiska Malinois rutinmässig vård för att hålla dem friska och behålla sin livskvalitet.
  • Belgiska Malinois kräver också rutinmässiga vaccinationer för sjukdomar som rabies. De behöver också medicinskt skydd mot loppor, fästingar och hjärtmask.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 20
    9. Spay eller Neuter Din belgiska Malinois. Om du inte har för avsikt att använda hunden för avel, bör du desex ditt husdjur när det är säkert att göra det, vanligtvis mellan 6 och 9 månader. Spaying eller neutering Din hund kan öka sin livslängd i genomsnitt 1 till 3 år, minskar risken för vissa sjukdomar, som livmoder- eller prostatacancer och minskar aggressivt beteende.
  • Spaying eller neutering ditt husdjur hjälper också till att styra följeslagaren djurpopulation. Det finns miljontals hundar som väntar i bostäder för hem och sterilisering hjälper till att minska djurpopulationen.
  • Bild med titeln Vård för en belgisk Malinois Steg 21
    10. Microchip din hund. En mikrochip innehåller din kontaktinformation och informationen för din veterinär. Detta rekommenderas starkt av veterinärer och det här är ett enkelt förfarande som kan slutföras under ett vanligt besök. Om din hund någonsin går bort, blir förlorad, eller är stulen, kan en mikrochip hjälpa din hund att returneras till dig.
  • Det är ett mycket litet chip som vanligtvis implanteras i hundens hals eller över sina axelblad där de inte kan nå det.
  • Lägg till ny fråga

    Tips

    Anslut med din lokala kennelklubb eller hundorganisation för att få information om utbildning, lydnad och motionsmöjligheter för din hund.
  • Belgiska malinois är kärleksfulla och lojala hundar som vill spendera tid med dig och vill bilda starka obligationer med sina ägare.
  • Varningar

    Belgiska malinois som inte är ordentligt socialiserade kan vara aggressiva mot andra människor och hundar. De verkar typiskt på ett defensivt sätt för att skydda sina älskade ägare, men det här är beteende som måste korrigeras.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande