Hur man bryr sig om en pug

Pugs är en vänlig och tillgiven hundras som älskar uppmärksamhet nästan lika mycket som människor älskar sina vikta ansikten. Dessa hundar behöver speciell vård, men för att hålla dem lyckliga och friska. Skapa en konsekvent rutin av måltider, spela tid och tyst tid för din pug, och se till att du ger dem regelbundna rengöringar, nagellimmer och bad. Det kan ta lite extra arbete, men med viss uppmärksamhet kan du ta hand om alla dina Pugs unika behov.

Steg

Metod 1 av 4:
Grooming a pug
  1. Bild med titeln Vård för ett pug steg 8
1. Ge deras ansiktsveck en veckovis ren. Din Pugs ansiktsvikar kan hålla fast vid mat, saliv, smuts och andra skräp som kan vara illaluktande och irriterande. Använd en bomullspinne doppad i varmt vatten för att rengöra dem. Kör swaben längs vikningarna runt hundens näsa och ögon, var försiktig med att inte låta swaben ta kontakt med ögonen, näsborrar eller mun.
  • Lämna inte vikarna fuktiga, eftersom det kan orsaka ytterligare irritation. Torka dem med en handduk eller en torr bomullspinne.
  • Även om det här rekommenderas som en enkät rutin, kan du göra det så ofta som nödvändigt om du märker din pug som börjar lukt.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 9
    2
    Borsta din pug 1 till 2 gånger i veckan. Pugs shed, det finns inget sätt att undvika det. Du kan hjälpa till att hålla kappan frisk genom att borsta dem en eller två gånger i veckan med en slickerborste eller en specialitetshudborste.
  • Borsta din pug regelbundet kommer också att hjälpa till att hålla sitt hår av allt du äger.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 10
    3
    Rena deras öron med en speciallösning en gång i veckan. De söta lilla pugörerna är bara rätt form för att fälla smuts och skräp. På grund av detta bör de rengöras regelbundet med en rengöringslösning som avses speciellt för hundens öron. Squirt öronen med lösningen, torka sedan inuti med en bomullsboll.
  • Tryck inte bomullsbollarna i öronkanalen eller använda bomullspinne, eftersom det kan skada hundens öra.
  • I du märker djupa vaxblockeringar, prata med din veterinär.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 11
    4
    Bada din pug en gång i månaden. Oavsett om din pug är smutsig eller illaluktande, rekommenderas ett en gång-månadsbad. Var noga med att badvattnet är grunt nog för att din pug ska stå. Använd ett schampo formulerat för hundar, som är tillgänglig från de flesta lokala djuraffärer.
  • Var noga med att skölja din pug noggrant efter att ha shampooing det. Dess veck kommer att hålla på tvål, så kolla noga för att se till att din pug är helt sköljd. Var noga med att täcka sina känsliga ögon medan du sköljer dem också.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 12
    5. Trimma sina naglar efter behov. Pugs bär inte ner sina naglar på samma sätt som fler aktiva hundar gör, så vanliga nagellimmer är viktiga. Du kan ta din pug till en groomer eller din veterinär för en nagellimma. Om du bestämmer dig för Trim hemma, Se till att du använder Clippers menade för hundspikar för att undvika sprickbildning och splittring. Skär alltid under nagelns mjuka centrum, kallad den snabba.
  • Skada på det snabba kan vara mycket smärtsamt för din pug. Om du inte kan se det snabba eftersom dina pugs naglar är mörka eller ogenomskinliga, är det bäst att ha en professionell trimma dina naglar istället.
  • Metod 2 av 4:
    Matar en pug
    1. Bild med titeln Vård för ett pug steg 4
    1. Mata dina pugstorlek-lämpliga delar. Pugs älskar att äta, så det är lätt för dem att bli överviktiga. Du måste övervaka deras diet nära för att säkerställa korrekt delkontroll. Mata dem konsekvent en eller två gånger om dagen enligt tillverkarens servingstorleksrekommendationer.
    • Kom ihåg att matförpackningen indikerar det maximala din pug ska äta för en dag. Om du matar din pug två gånger om dagen, dela maximal servering i hälften för att få rätt måltidsstorlek.
    • Lär dig att känna för dina pugs revben. Helst bör du kunna känna revbenen med minsta tryck men inte se dem. Om revbenen är svåra att känna, kan din pug vara överviktig.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 7
    2. Ge din pug en ålders lämplig diet. Välj en kvalitet Small-Bite torr mat lämplig för din pugs ålder. Om din pug är en valp, borde det äta valpmat. Om det är en vuxen, bör det ges en vuxen diet. Om det är senior, då bör du mata den senior mat.
  • Det finns också specialiserade dieter för specifika medicinska problem, såsom lågprotein och fosfordieter för hundar med njursjukdom. Prata med din veterinär om huruvida en specialiserad kost är rätt för din pug.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 8
    3. Ompröva pugs kost över tiden. Om du följer tillverkarens delstorleksförslag och märker din pug att få ohälsosam vikt, prata med din veterinär. De kan hjälpa dig att ändra måltidstorlekar eller byta till en mer lämplig mat för din hund.
  • Den lämpliga mängden mat din hund ska äta beror starkt på sin specifika kropp och hur mycket motion och aktivitet det blir.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 5
    4. Begränsning. Godis kan vara en viktig del av träningen, liksom ett sätt att belöna din pug för gott beteende. Men du måste komma ihåg att faktora en pugs behandlar i sitt dagliga matintag. För många godis kan orsaka ohälsosam viktökning, vilket kan orsaka eller förvärra andningsorgan och gemensamma problem.
  • Hålla fast vid små godis med din pug, som träningspass. Godis avsedda för större hundar bör brytas eller skäras i små bitar.
  • Försök att använda godis konsekvent för ett eller två beteenden, som efter en promenad eller ett badrumsavbrott. Undvik att ge din pug extra godis utanför dessa tider så att du kan begränsa hundens kaloriintag.
  • Metod 3 av 4:
    Hålla en pug aktiv
    1. Bild med titeln Vård för ett pug steg 6
    1. Erbjuder din pug flera shorts utövning av träning hela dagen. Pugs är aktiva, men ofta i korta brister, eftersom deras plana näsor gör det svårt för dem att svalna när de kör och spelar. Hjälp din pug-övning genom att erbjuda 1 eller 2 måttliga promenader under dagen, tillsammans med perioder av lektid, som att spela hämtning, dragkedja eller jaga i hemmet eller i din gård.
    • Helst bör en hälsosam vuxenpug få två 15-20 minuters promenader om dagen, tillsammans med mindre lekstider med leksaker hela dagen. Om din pug har hälsoproblem kan promenader behöva vara kortare.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 11
    2. Håll din pug ut ur extremt väder. Pugs gör bäst när de hålls i måttliga temperaturer och väderförhållanden. I varma områden eller årstider, justera dina promenader så att din pug inte är ute under den hetaste delen av dagen. I kalla klimat eller årstider, överväg att få din pug en kappa för ute tid.
  • Undvik promenader under mycket blåsiga eller alltför regniga dagar, eftersom dessa kan orsaka ögonproblem.
  • Pugs är benägna att värma stroke om vädret är tillräckligt varmt. Var noga med att aldrig hålla dem ut i värmen på en speciellt solig dag och se till att puget är hydratiserad när du utövar den.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 12
    3. Använd en sele på din pug. På grund av sina korta muzzles har pugs ibland svårt att andas. Undvik att förlita sig på en krage medan du går på din pug, eftersom det kan begränsa andningen ytterligare. Fäst deras koppel till en sele istället.
  • Hundnät är tillgängliga på alla husdjursaffärer och kan köpas online.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 13
    4
    Tåg din pug. Pugs är vanligtvis smarta små hundar som svarar bra på grundläggande träning. De strävar efter att behaga, så lära dem grundläggande kommandon genom att använda godis och positiv förstärkning fungerar vanligtvis bra. Var noga med att vara förenlig med ditt träningsplan, ta tid att arbeta med din hund varje dag. Detta kommer att ta hand om din pug lättare på lång sikt och det kommer också att stärka ditt förhållande med hunden.
  • Undervisa din pug hur man sitter, stanna, ligga ner, och kom kan vara mycket användbar för dagliga interaktioner med din hund. De kan vara speciellt användbara om du försöker avskräcka dåliga beteenden, som tuggning eller aggression.
  • Du kanske också vill lära dig hur man spelar spel, som hämtning. Om din pug är speciellt skicklig att svara på dina kommandon, överväga att undervisa det hur man går igenom en liten hinderkurs.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 2
    5. Anmäl din pug i en lydnadsklass. Oavsett om du tar hem en pugvalp eller en äldre räddning, är det en viktig del av att binda med din hund. Detta hjälper er båda att lära dig en gemensam uppsättning kommandon och ge en utsedd tid varje vecka för de två som du ska binda.
  • Pugs, särskilt unga pugs, är energiska och ivriga att behaga. Inskrivning i träning kommer att hjälpa dem att lära sig att man kanalisera den energi i konstruktiva beteenden och hjälpa dig att lära dig hur man hanterar destruktiva tendenser.
  • Metod 4 av 4:
    Hålla en pug bekvämt
    1. Bild med titeln Vård för ett pug steg 3
    1. Skapa ett utrymme speciellt för din pug i ditt hem. Pugs kräver uppmärksamhet, men borde också ha ett eget utrymme där de känner sig bekväma när du inte är hemma eller annars ockuperade. Ge din Pug med ett eget område, inklusive en säng och filtar, vissa leksaker och enkel tillgång till mat och färskt vatten.
    • Överväg att sätta utrymmet i hörnet av ett välutrustat område i ditt hem. På det här sättet, även om du inte kan uppmärksamma din pug för ett ögonblick, känner de sig inte ensamma.
    • Kom ihåg att pugs är känsliga för mycket varma temperaturer och snabba temperaturförändringar. Undvik att ställa in sitt utrymme i områden med fortsatt direkt solljus eller nära uppvärmning och kylventiler.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 7
    2. Vara konsekvent i ditt dagliga schema. Pugs är benägna att nervositet och ångest. Du kan hjälpa dem att lugna sig genom att vara konsekvent i din dagliga rutin. Det betyder att schemalägga matningstider, promenader, lekstider och tysta tider så nära samma tid varje dag som möjligt.
  • Ditt personliga schema kan förändras, men det är viktigt att du försöker hålla din pugs schema detsamma. Be en vän eller granne för att hjälpa dig med matning och promenader på nätter du vet att du kommer att vara hemma sent.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 1
    3. Få en ny pug som bedöms av en veterinär. Pugs distinkta fysiologi gör dem mottagliga för ett antal hälsoproblem, inklusive andning och gemensamma frågor. På grund av detta är det viktigt att schemalägga en veterinärskontroll så snart du tar med dig ditt nya Pug-hem.
  • Din veterinär kommer att kunna kontrollera om allmänna pug-hälsokomplikationer och göra förslag på vård, till exempel vad man ska mata din nya hund.
  • Bild med titeln Vård för ett pug steg 18
    4. Har din pug sedd av en veterinär bi-årligen. Det är viktigt för din pug att ses av en veterinär regelbundet så att den kan få förebyggande veterinärvård. En tvåårig kontroll kommer att se till att din hund blir uppdaterad om immuniseringar, förebyggande läkemedel, och att eventuella framväxande hälsoproblem kan hanteras snabbt.
  • Prata med din veterinär om ett lämpligt check-up-schema.
  • Yngre pugs kan behöva se veterinären oftare tills de är spayed eller neutraliserade och har slutfört sin första skott.
  • Din veterinär som hjälper dig att utarbeta ett förebyggande vårdschema för saker som årliga skott, hjärtmaskbehandlingar, parasit eliminering, vaccinationer, mikrochopp och tänder rengöring, som alla är viktiga delar av att hålla din pug frisk.
  • 5. Kommunicera med din pug effektivt. Om du vill att din Pug ska vara bekväm måste du lära dig hur det kommunicerar och hur man svarar på det ordentligt. Om du inte har mycket erfarenhet av hundar, utbilda dig själv om hur de kommunicerar så att du kan tolka din Pugs kroppsspråk och svara på lämpligt sätt.
  • Detta är särskilt viktigt om du har barn i huset. Lär dina barn hur man känner igen när din hund är orolig eller rädd, så att de vet när de är tillbaka.
  • Till exempel, om en gäst petting din pug och dess svans är mellan benen, är det troligt rädd och / eller obekväma. För att göra din pug, är din pug, artigt, fråga din gäst att ta ett par steg tillbaka, crouch ner till hundens nivå och håll ut sin hand så att hunden kan komma till dem.
  • Tips

    Lämna inte en valp av sig själv. Pugs är nyfikna varelser. Det finns ingen berättande vad de kan komma in i.
  • Felaktig uppfödning kan lätt leda till dålig hälsa, så var noga med att göra din forskning och anta en räddningspug eller en mugblandning istället för att stödja diskreta uppfödare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande