Hur man bryr sig om en labrador retriever

Enligt den amerikanska kennelklubben är Labrador Retrievers nummer ett som den mest populära rasen och en av de bästa familjehundarna. De är vänliga, utåtriktade och aktiva. Oavsett om du har en eller planerar att få en, måste du veta hur man bäst handlar om en labrador retriever och ge dem den uppmärksamhet de behöver.

Steg

Metod 1 av 2:
Ta hand om sina grundläggande behovGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 1
1. Mata det på lämpligt sätt. Din Labrador Retriever har en stor aptit. Det älskar att äta, så det kan bära sin matskål runt med dem, be om mat, eller äta okonventionella saker. Det här är normalt. Den exakta mängden mat du ger ditt laboratorier beror på vilken mat du erbjuder och hur många kalorier den innehåller. Följ riktlinjerna för matförpackningen och öka eller minska beloppet beroende på om hunden förlorar eller får vikt på denna ration.
  • Om din hund är mer aktiv än de flesta hundar, bör du öka sitt matintag i enlighet därmed. Till exempel, om varje morgon du och din furry vän går för en 5 mil jog tillsammans, bör du överväga att ge det mer mat än vanligt.
  • Självklart vill du inte att din labrador blir fetma. Om du inte lätt kan känna sina ribbben längre, är du förmodligen övermatning den. Samtidigt borde du inte kunna se sina revben från fjärran.
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 2
    2. Ge gott om ren, färskt vatten. Ditt lab kommer att bli mycket törstig efter träning och måste släcka det törst. Det kommer att dricka mer eller mindre vatten beroende på hur aktiv det har varit och hur varmt det är utanför. Begränsa inte din hunds vattenförbrukning. Till skillnad från mat, kommer din hund att reglera sig själv. Dehydrering kan vara dödlig, så ta inga chanser.
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 3
    3. Gå din hund. Du lab behöver mycket motion för att vara frisk. Gå ditt lab upp till tre gånger om dagen och om du kan, ta det på långa promenader på ett par mil eller mer. Om du har en bakgård, se till att det är tillräckligt stort för din hund att springa runt. Små bakgårdar är inte lämpliga för stora hundar som labs.
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 4
    4. Ge bekvämt skydd. Oavsett om ditt labor loror bor utanför eller inuti, se till att det har ett utrymme det kan ringa sin egen. Inkludera en stor, hållbar hundbädd. Ditt labb kommer att tas på sängen ständigt för att bli bekväm. Billiga sängar kommer att riva lätt och kan orsaka ganska röra.
  • Att ge din Labrador sin egen säng hjälper dig också att träna den för att hålla dig borta från din, om du är så benägen.
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 5
    5. Groom din hund regelbundet. Labradors är en korthårig ras som kommer i brunt, svart och guld. För det mesta av året kommer ditt laboratorium att förbli ganska lågt underhåll. Under sommaren vill du borsta den regelbundet - varje vecka är bäst - för att ta bort lös hår från sin kappa. Borsta ditt laboratorium kommer också att hjälpa till att avlägsna smuts och sprida naturliga oljor hela tiden.
  • Bada inte ditt labb för ofta. De naturliga oljorna i ditt labores päls kan till och med hjälpa till att fånga loppor och fästingar. Bada ditt lab 3 eller 4 gånger om året eller när dess stank blir för stark.
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 6
    6. Trim dina labbs naglar. Varannan 3 till 3 månader bör du trimma dina labradors naglar. Om du tar din hund på frekventa promenader, kommer den hårda trottoaren att helt enkelt lämna in sina naglar. Du kan trimma dem hemma eller få en veterinär gör det. I allmänhet kan du träna ditt laboratorium för att sitta fortfarande för att få sina naglar trimmade. Bara erbjuda det en behandling efter varje framgångsrik resa till din hemma doggie nagelsalong. Så småningom kommer din hund välkomna det.
  • Var noga med att använda rätt hundspikiga trimmare. Human Nail Clippers fungerar inte effektivt. Säkra din hunds fot på plats och sedan snabbt klippa av nageln. Klipp inte för nära nagelns botten. Gör det kan vara mycket smärtsamt och orsaka blödning. Se till att spiken inte kurvas tillbaka i hundens tass eller är för skarp för att orsaka oavsiktlig skada.
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 7
    7. Rengör din Labrador Retriever`s Floppy Ears. Din Labradors öron kan bli avelsgrunder för bakterier om de inte städas regelbundet och korrekt. Kontrollera hundens öron regelbundet för eventuell överdriven eller illaluktande urladdning och söka veterinärråd om du märker något fel. Om du vill rengöra öronen, använd en specifik produkt avsedd för ändamålet.
  • Använd inte en Q-tip för att rengöra inuti din hunds öra. En plötslig jerk kan allvarligt skada din hunds hörselkanal
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 8
    8. Ta hand om dina labbs tänder. Ju mer aktiva ditt laboratorier är det mer troligt att det kommer att ha dentala problem. Gummisjukdom, lösa tänder, krackade / brutna / brutna tänder, rotbescesser och tartaruppbyggnad är alla problem som du behöver vara på utkik efter. Ta din hund till veterinären för tänder rengöring 1 eller 2 gånger om året. Rutinmässiga resor till din veterinär kan också hjälpa till att bekämpa hemskt andetag. Eftersom du är på mottagningsänden av så många slobery kyssar, har det här problemet förmodligen korsat ditt sinne och därför är det bara en anledning till att du borde ha labbens tänder rengjorda.
  • Vets tyder på att du borstar hundens tänder dagligen eller åtminstone flera gånger i veckan. Köp en special tandborste och tandkräm från din lokala djuraffär / superstore eller din veterinär. Flera typer av tandkräm är tillgängliga, varav många kommer i läckra smaker - e.g. lever, kyckling och jordnötssmör - att din hund kommer att njuta av.
  • Introducera borsten i din hunds mun försiktigt. Använd fingrarna för att lyfta hundens läppar för att avslöja sina tänder. Arbeta borsten i cirklar och gå från tand till tand. Dess bake tänder blir det svåraste att komma till, så rädda dem för sist. Se till att du borstar båda sidor av varje tand. Belöna dig hund med en behandling efteråt.
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 9
    9. Tillhandahålla rutinmässig veterinärvård. Varje hund behöver regelbundet vissa kärnvaccinationer. Det är en bra idé att ta din hund till veterinären minst två gånger om året för rutinmässiga tentor för att övervaka sin hälsa och att skapa ett bra förhållande med din veterinära personal. Om ditt husdjur ska bli skadad eller inte agerar normalt är det alltid en bra idé att besöka veterinären för en tentamen och sjukvård om det behövs. Din veterinär kommer också att föreskriva nödvändiga läkemedel (aktuellt och kompletterande) för att hjälpa till att avvärja parasiter som loppor och fästingar.
  • Som hundens åldrar kan du se sådana hälsoproblem som höftdysplasi, epilepsi eller anfall. Din Labrador Retriever kan också uppleva ögonproblem. Om någon av dessa händer med din hund, kontakta omedelbart din veterinär och prata om eventuella behandlingslösningar eller läkemedel. En äldre hund med sådana förhållanden bör se en veterinär varannan månad eller som rekommenderas av din veterinär.
  • Metod 2 av 2:
    Ger dem rätt uppmärksamhetGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 10
    1. Visa ditt laborera mycket tillgivenhet.Av natur är det en mycket kärleksfull hund. Om det finns något Labrador Retrievers älskar mer än mat, det spenderar tid med dig - spelar, snuggling eller helt enkelt efter dig..
    • Försumma inte ditt lab om det vill spela eller koka upp bredvid dina fötter medan du tittar på TV. Din Labrador Retriever har inte förlorat sin förpackningsinstinkt. Mest troligt ser dina labb dig som ledare eller en av ledarna i dess förpackning. Så om du försummar ditt labb, kommer det att påverkas emotionellt.
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 11
    2. Socialisera din Labrador Retriever. Alla hundar är territoriella. Ditt lab är inget undantag. Det är naturligt för dem att barka på någonting och allt, men när de skickas ordentligt, är de inte så grymma. Se till att du spenderar lite tid hemma och ut i allmänhetens utbildning ditt lab.
  • Om du har flera hundar måste du gradvis presentera din nya Labrador Retriever i mixen. Placera dem i ett rum eller utomhusutrymme dividerat med ett staket av något slag. Låt hundarna få en känsla av varandra. De lär sig mycket av luktar, så ge dem 30 minuter eller mer för att bara ta in sin nya följeslagare. Låt dem komma närmare, men håll dem i koppel. Gör det flera gånger, vilket begränsar deras exponering för det andra djuret till en halvtimme steg. Bara när du är övertygad om att de inte kommer att attackera varandra ska du låta dem vandra fritt. Få dem att spela tillsammans utanför. Låt dem binda.
  • Samma regler gäller för människor. Om din Labrador Retriever kommer att vänja sig på att vara runt många människor, måste det introduceras i dessa miljöer på ett säkert sätt. Håll ditt laboratorium på ett koppel. Har omgivande människor / främlingar husdjur din hund och vara snäll mot dem. Berätta för dem att erbjuda sin hand till din hund. Hundar älskar att lukta människors händer för att bedöma deras doft. Gör det ofta. Så småningom kommer ditt laboratorier att lära sig att människor kan lita på.
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 12
    3. Lär dina barn hur man spelar med ditt laboratorium. Generellt kommer din Labrador Retriever att spela bra med barn. Men om du har yngre barn måste du hålla flikar på vad de gör med hunden hela tiden. Se till att barnet inte skadar eller hotar din hund på något sätt eller det kan leda till en fysisk alstercation. Din hund är inte ondskanlig. Det hatar inte ditt barn. Det kan bara känna sig hotat av det. Om det repor eller biter, reagerar det helt enkelt omedelbart till ett hot. Gör ditt bästa för att begränsa detta hot. Vara närvarande när ditt barn spelar med din labrador.
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 13
    4. Leverera ditt labb med massor av leksaker. Vanligtvis kommer ditt labbs favoritleksak att vara en tennisboll. Detta talar förmodligen till deras inre "retriever". Eftersom ditt labor lab var uppfödda för att hämta vilda spel, är det meningsfullt att det skulle njuta av att leka med något som är tänkt att hämtas. Du kan hitta en myriad av andra leksaker på någon Pet Superstore. Hundleksaker är ett bra sätt för din hund att leka och bränna bort överflödig energi utan att behöva gå ut och springa runt.
  • Bild med titeln Vård för en Labrador Retriever Steg 14
    5. Lär dig dina Lab Basic-kommandon som Sit, vistelse och kom. Lär det hur man går på en koppel också. Labrador Retrievers är en intelligent ras och är ofta lätt att träna - speciellt när de är yngre. En utbildad hund är mer självsäker och bättre beteende. Dessutom är en hund som lyssnar på röstkommandon säkrare om det någonsin är avkoppling.
  • När du tränar din labrador retriever, var noga med att förstärka positivt beteende snarare än att chastisera för negativa. Slå aldrig din Labrador Retriever. Du försöker bygga ett tillförlitligt förhållande med din hund, inte skapa ett neurotiskt och skrämmande djur. Hundar som angriper människor eller barn utan hänsyn är ofta produkten av grymma miljöer. Låt inte din labrador retriever vara en av dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    • Leksaker
    • Ålder lämplig hundmat
    • Koppel
    • God veterinär
    • Mat och vattenskålar
    • Vatten
    • Inhägnad i bakgård
    • Hundsäng
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande