Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig se en film

Att gå till en film eller titta på det hemma kan vara en mycket rolig aktivitet, oavsett om du är med vänner, syskon eller på egen hand. Men ibland kan dina föräldrar ha oro över en film innehåll och kanske inte låta dig se det. Så frustrerande som det här kan vara, kan du ha en ärlig konversation med dina föräldrar och se om du kan ändra sitt sinne. Utbilda dig själv på filmen och dela med dina föräldrar varför du vill se det kan hjälpa mycket. Även om de säger "nej" först, agerar mer mogen och ansvarig kan du visa dem att du förtjänar att se det och öka dina chanser av en "ja" senare!

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för en konversation
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film Steg 1
1. Sök i filmen online och kontrollera dess betyg. Gå till filmrevisningswebbplatser som IMDB eller ruttna tomater och kolla filmens betyg och de utmärkelser som den mottog. Att ha pålitliga externa källor som visar hur bra filmen är kommer att hjälpa ditt argument på varför du definitivt borde se den här filmen.
  • Betyg är viktiga, men det är deras datum. En PG-rating på 70-talet eller 80-talet skiljer sig från en PG-rating idag. Se till att du kontrollerar filmen, och har dina föräldrar att utvärdera betyget i enlighet med detta.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig se en film Steg 2
    2. Läs recensioner. Oavsett om det är andra tittare eller kända kritiker ", läs recensioner på webbplatser som IMDB eller Ruttna tomater, hjälper dig att se olika åsikter om filmens kvalitet, och kommer sannolikt att ge dig fler skäl till varför du ska titta på den.
  • Föräldrar kan värdera andra föräldrars åsikter mer när det gäller screening av filmer, så försök att hitta recensioner av filmen på webbplatser som är speciellt gjorda av föräldrar, för föräldrar, om innehållet i filmer.
  • Många filmer på webbplatser som IMDB inkluderar föräldrars guider som ofta är helt hjälpsamma.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film Steg 3
    3. Prata med dina vänner föräldrar. Fråga dem vad de tycker om filmen. Om de har positiva vyer, fråga om de skulle vara villiga att dela dem med dina föräldrar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film Steg 4
    4. Läs boken först, om tillämpligt. Om filmen var en bok i början, läs den. Detta kommer att visa dina föräldrar att du är investerat i filmen, och det kan göra dem glada att se att du läser. Du kanske vill diskutera boken med dina föräldrar också.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film Steg 5
    5. Inkludera filmen i dina studier. Inse att filmen kan hjälpa dina studier kommer att uppmuntra dina föräldrar att låta dig se det. Du kan försöka integrera filmen i ett skolprojekt och därmed se det.
  • Du kan till exempel läsa boken och sedan se filmen för att jämföra skillnader mellan film- och litteraturrepresentationer i en skriftlig uppsats eller en muntlig presentation.
  • Du kan också se filmen som ett exempel på något slags socialt problem (som hur Fight Club handlar om manlig aggression) och skriv en kritisk analys på den.
  • Om du planerade att se filmen med dina vänner, kan du vända det till ett gruppprojekt. Dina föräldrar kan njuta av att du förbättrar dina lagarbete och socialiserar samtidigt.
  • Metod 2 av 3:
    Pratar med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film Steg 6
    1. Be dina föräldrar att prata. Se till att det är rätt tid. Om dina föräldrar verkar stressade om en arbetsfrist eller matlagning middag för en stor fest, kanske du vill välja en gång när du kan få sin fulla och lugna uppmärksamhet.
    • Bara närma dem och säga, "hej mamma och pappa, har du en minut?"Eller" mommy / pappa, jag skulle vilja prata med dig om något."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film Steg 7
    2. Visa uppskattning. Det är alltid bra att börja med att visa uppskattning för allt som de har gjort för dig, för att låta dem veta att du inte tar dem för givet.
  • Du kan nämna hur det gjorde dig väldigt glad när de låter dig göra en annan rolig aktivitet tidigare, eller låta dig se en film innan och påminna dem om att du är väldigt tacksam för dem. Visar dem hur det var en positiv upplevelse när de gav dig tillåtelse för något kan öka dina chanser med din nya förfrågan.
  • Till exempel kan du börja med att säga, "Jag hade en bra tid att gå ut med mina vänner förra månaden och det stärkte verkligen vår vänskap, så tack för att du skulle göra det," och senare lägga till, "Jag tänker på den här filmen med dem kan vara lika roliga och givande!"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film Steg 8
    3. Introducera din förfrågan direkt. Även om det är viktigt att visa uppskattning, håll det kort och kom till din huvudpunkt - inte Ramble eller förvirra dina föräldrar om vad du kanske frågar. Berätta för dem direkt att du vill se den här filmen och att du ber om deras tillåtelse.
  • Försök att inkludera de specifika detaljerna, till exempel "Jag skulle verkligen vilja se filmen Hoppa! på fredag ​​klockan 6 på den här teatern med Sam och Nora från skolan, och det skulle göra mig väldigt glad om du låter mig göra det."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film Steg 9
    4. Dela din forskning. Berätta för dina föräldrar om filmens recensioner, betyg, utmärkelser, och om möjligt, att du kan ansluta dem med dina vänner föräldrar för att se vad de tycker.
  • Använd din forskning för att göra dina skäl starkare. Till exempel, säg "Jag vill verkligen se Leonardo DiCaprio i den här filmen eftersom han vann Academy Award för den manliga ledningen" eller "Spider-Man: Homecoming fick en 7.9 betyg på IMDB, så jag tror att det kan vara en bra film!"
  • Om du har bestämt dig för att göra ett skolprojekt på det, nämna det omedelbart och berätta för dem hur du ser filmen hjälper dig akademiskt och intellektuellt.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film steg 10
    5. Dela dina skäl ärligt. Var ärlig om varför du vill se filmen och dela det här med dina föräldrar. Att göra din forskning kommer sannolikt att stärka dina skäl att titta på filmen, men bortom det, dina personliga skäl betyder det.
  • Tveka inte att dela varför du bryr dig om att se den här filmen. Om det beror på att du vill binda med dina klasskamrater på din nya skola, säg "några av mina nya klasskamrater kommer att se detta efter skolan, så jag vill spendera tid med dem och även njuta av den här filmen!"Om det finns en skådespelare i den som du verkligen älskar, låt dina föräldrar veta hur det blir upphetsat!
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film Steg 11
    6. Ta itu med sina bekymmer. Dina föräldrar kan vara oroade över att filmen innehåller olämpligt innehåll som scener av våld eller kön. Berätta för dem att du är medveten om detta innehåll och hur det kan vara skadligt, men att du också är försiktig och mogen nog att hantera det.
  • Till exempel, om det finns blodiga scener av strid, säg, "Jag vet att den här filmen har några scener av våld, men jag vet att våld aldrig är lösningen på någonting. Jag är också medveten om att allt är bara agerande, och inte riktigt."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film steg 12
    7. Vara respektfull och snäll, inte krävande. Om din attityd säger, "måste du låta mig se den här filmen!"Det är troligt att du inte får dina föräldrars tillåtelse. Förbli lugn och få dem att känna att du värdesätter och respekterar deras åsikt.
  • Om du tycker att din ton blir krävande, ta några, djupa andetag långsamt och börja prata i en låg, vänlig röst.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera ditt föräldrars svar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film Steg 13
    1. Empathize med dina föräldrar. När du har levererat din förfrågan lugnt och vänligt, kan dina föräldrar fortfarande säga, "Nej, du kan absolut inte se den här filmen."Även om det ibland inte kan ge någon mening varför de inte skulle låta dig se en film och försöka förstå deras skäl kan ge dig ett nytt perspektiv.
    • Fråga dem varför de inte vill att du ska se det och lyssna på dem noga. Försök att verkligen förstå vad deras poäng och bekymmer är. Du kan bli förvånad över att se hur några av dem kan vara meningsfulla.
    • Fråga dem om de skulle låta dig se det när du är äldre, eller inte alls, och få dem att förklara varför eller varför inte.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film steg 14
    2. Be dem att förskjuta det för dig. Oftast är föräldrar oroade över sex och nakenhet, profanity, droger och våld som ingår i filmen. Fråga dem om de kan se det först och skärpa det för dig, eller om det finns en familjevänlig version kan de få dig att se.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film steg 15
    3. Börja agera mer mogen. En av anledningarna till att dina föräldrar inte kommer att låta dig se filmen kan vara att de tycker att du inte är mogen. Att agera mer ansvarsfullt visar dem annars, och även om de inte låter dig se en film nu, kan de ändra sig senare.
  • Hjälp med hushållsarbeten som att tvätta bilen eller göra tvätt, städa ditt rum och göra din säng regelbundet.
  • Var snäll och respektfull för dina syskon och föräldrar, och börja inte slåss.
  • Vara förståelse och håll dig lugn även om du inte får dig med vissa saker. Detta visar att du är mogen nog att hantera misslyckande eller avslag, och att du är bestämd.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en filmsteg 16
    4. Fråga dem igen senare. När du har avsiktligt börjat uppträda bättre och bevisat på dina föräldrar att du är mer mogen än de kanske tror, ​​försök att fråga dem igen efter ett tag.
  • Du kan också föreslå att du gör något i gengäld, till exempel, med att hjälpa med disken dagligen eller dammsuga vardagsrummet i en månad, om de låter dig se den här filmen.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en film Steg 17
    5. Håll dig lugn och respektera deras beslut. Oavsett vad dina föräldrar svarar med, bör du alltid lära dig att respektera sitt beslut och agera ditt bästa. Om de inte säger "ja" omedelbart är det väldigt viktigt att du är lugn istället för att bli arg eller kasta en tantrum. Annars kan du förstöra dina chanser av ett "ja" för alltid.
  • Tips

    Visa att du är skyldig att se den här filmen.
  • De är dina föräldrar, så du kan bara prata med dem och visa din syn på varför du vill gå till filmen.
  • Berätta för dem att du godkänner alla regler, och ta din mobiltelefon med dig om du går utan vuxenövervakning.
  • Ta inte ständigt upp filmen till dina föräldrar, som det kan bli irriterande.
  • Gör ett pappersark som berättar alla bra saker om filmen. Sätt det någonstans synlig så föräldrarna kommer att titta på det medan du inte är där och de tror, "Wow, de vill verkligen se den filmen."
  • Hjälp runt huset för hela dagen och volontär att göra extra sysslor. Strax innan du går och lägger dig, fråga dem om du kan gå på bio med dina vänner.
  • Om du redan har planerat en film med ett datum eller vänner, berätta för dina föräldrar och de kan ändra sig.
  • Webbplatser som Commonsensemedia.org kan berätta exakt vad som är olämpligt i filmen
  • Varningar

    Att fråga föräldrar till förskärm kan backfire, eftersom de kan hitta det olämpligt och bekräfta sitt beslut att inte låta dig se det.
  • Var ärlig med dina föräldrar men se till att de anledningar du delar är lämpliga för dem och kommer inte att långa dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande