Hur man köper ett tangentbord

Utvecklad 1964 av Robert Moog, var den modulära synthesizern den första av en generation av elektroniska musikaliska tangentbord, följt 1970 av den första prestandamodellen. Tack vare framsteg inom elektronik sedan dess är digitala tangentbord nu tillgängliga i olika storlekar och konfigurationer, med en mängd olika funktioner för att möta behoven hos både amatör och professionella musiker. Här är stegen i hur man köper ett tangentbord för att möta dina behov.

Steg

  1. Bild med titeln Köp ett tangentbord Steg 1
1. Bestäm hur du tänker använda tangentbordet. Om du bara lär dig hur du spelar, eller om du inte har några allvarliga musikaliska ambitioner, kan du förmodligen få med att köpa ett relativt billigt (under US $ 100 nya) tangentbord. Om du är en seriös musiker eller planerar att utföra offentligt, vill du köpa ett dyrare tangentbord med ett större antal professionella funktioner.
  • Bild med titeln Köp ett tangentbord Steg 2
    2. Känna till de typer av tangentbord som är tillgängliga. Förutom Moog gör digitala tangentbord av ett antal andra tillverkare, såsom Alesis, Casio, Korg, Roland och Yamaha. Medan tangentbord erbjuder ett antal funktioner faller de i 1 av flera kategorier, som beskrivs nedan:
  • Digitala pianon: Ett digitalt piano har samma 88-tangentbord som ett akustiskt upprätt piano, men det ersätter metallsträngarna och kände hammare med digitala inspelningar av dessa strängar. När du trycker på, stämmer knapparna elektroniska kontakter som spelar motsvarande prover. En förstärkare ersätter ljudkortet som orsakar strängarna av ett akustiskt piano att resonera, vilket gör ett digitalt piano mer kompakt än ett akustiskt piano. Konsolmodeller har inbyggda högtalare, medan digitala pianon för scenen är utformade för att ansluta till externa högtalare.
  • Bild med titeln Köp ett tangentbord Steg 3
    3. Synthesizers: Synthesizers kan elektroniskt reproducera ljuden av många olika instrument, liksom att skapa elektroniska ljud musikinstrument kan inte duplicera. Fler sofistikerade synthesizers erbjuder dig möjligheten att programmera dina egna ljud och ansluta till en dator via antingen musikinstrument digitalt gränssnitt (MIDI) eller Universal Serial Bus (USB) -portar. (MIDI-gränssnitt låter också 2 tangentbord anslutas till varandra, så att du kan laga ljud.)
  • Arbetsplatser: Även kallade Arrange-tangentbord, arbetar arbetsstationer mer sofistikerade synthesizers som erbjuder musiksekvensering och inspelningsfunktioner utöver datorns gränssnitt och ljudsyntes. Dessa tangentbord är mest lämpade för digitala musikstudior.
  • Bild med titeln Köp ett tangentbord Steg 4
    4. Tänk på din nuvarande musikaliska kunskap. Vissa tangentbord för hemanvändning kommer med inbyggda instruktionssystem, såväl som instruktionsböcker eller programvara. Dessa inbyggda system kan innehålla lektioner om hur du placerar fingrarna på tangenterna när du spelar, liksom ett antal förinspelade låtar som kan spelas samtidigt som du markerar tangenterna som motsvarar sändens anteckningar.
  • Om du tvekar att träna framför någon, leta efter ett tangentbord med en hörlursuttag så att du bara hör din musik när du spelar.
  • Bild med titeln Köp ett tangentbord Steg 5
    5. Titta på antalet nycklar på tangentbordet.Digitala tangentbord kan ha så få som 25 nycklar eller så många som 88. Digitala pianon har de fulla 88 nycklarna till ett vanligt pianotangentbord, och de flesta arbetsstationer har minst 61 nycklar eller mer. Nedre slutet synthesizers kan ha så få som 25 nycklar, även om de flesta hemvändningsplaner kommer med 49, 61 eller 76 nycklar.
  • Ju fler nycklar, desto större är instrumentets sortiment. Ett 25-tangentbord har bara ett 2-oktavsortiment, medan ett 49-tangentbord har en rad 4 oktaver, ett 61-tangentbord har ett intervall på 5, ett 76-tangentbord täcker 6 oktaver och en 88- Nyckel tangentbord spänner 7. (Varje oktav innehåller 7 vita och 5 svarta nycklar, eller 12 kromatiska toner.) Ju större instrumentet, desto mer utrymme finns det för andra funktioner.
  • Ju större instrumentet är dock den mindre bärbara det är. Du kan behöva offra 7-oktavsortimentet av ett 88-tangentbord för en mindre enhet som du kan ta med dig om du gillar att sylta med vänner.
  • Bild med titeln Köp ett tangentbord Steg 6
    6. Välj ett tangentbord med nycklar som är lätta att spela. Förutom att titta på antalet nycklar, titta också på hur lätt det är att spela nycklarna utan att ge dig själv smärtsamma fingrar eller karpaltunnelsyndrom efter att ha spelat. Två funktioner att leta efter när man köper ett tangentbord är beröringskänslighet och viktade nycklar.
  • Tryckkänslighet innebär att ljudets styrka är beroende av hur du trycker på knapparna. På ett touch-känsligt tangentbord, om du trycker på knapparna lätt, är ljudet mjukt - om du hammar tangenterna, är ljudet högt. Touch känslighet är vanligtvis inte tillgänglig på low-end-tangentbord.
  • Vägt nycklar kräver att du trycker på dem för att flytta dem nedåt, men de kommer tillbaka på sina egna snabbare än unweighted tangenter.Nyckelvikterna lägger vikt till tangentbordet, vilket gör tangentbordet kostar mer och vara mindre bärbart, men de är enklare på dina fingrar om du planerar att spela för långa sträckor i taget.
  • Bild med titeln Köp ett tangentbord Steg 7
    7. Utvärdera ljudfunktionen. Det finns 2 huvudljudskapacitet: polyfoni och multitimbrality. Polyfoni är ett mått på hur många anteckningar tangentbordet kan spela på 1 gång, medan multitimbrality är ett mått på hur många olika typer av ljud som instrumentet kan spela på en gång.
  • Nedre ände tangentbord kan spela så få som 16 toner samtidigt, medan högre syntetiserare och arbetsstationer kan spela så många som 128.
  • Multitimbrality kommer i spel om du planerar att producera musik med tangentbordet. Det är en bestämd tillgång i Layering flera ljud för en inspelning.
  • Bild med titeln Köp ett tangentbord Steg 8
    8. Leta efter användarvänlighet. Förinställningar bör vara lätta att använda, och ljuden ska logiskt grupperas så att de är lätta att hitta och komma ihåg. Enhetens flytande Crystal Display (LCD) -skärm ska vara lätt att läsa, liksom. Bra dokumentation är till hjälp, men du borde inte behöva rådgöra med det varje gång du vill använda tangentbordets viktigaste egenskaper.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om pengar är tätt kan du överväga att köpa ett begagnat tangentbord som ditt första tangentbord. Om du gör det, se till att det inte finns någon signifikant skada på fallet, eftersom det kan innebära att elektroniken inuti är skadade också. Leta efter som komplett ett paket (tangentbord, stativ, manuell och instruktioner) som du kan hitta.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande