Hur man är en professionell blogger

Bloggar är en rolig tidsfördriv att underhålla och informera en stor publik. Om du känner dig seriös om din blogg eller vill tjäna pengar genom att starta en, är marknaden lätt att komma åt för att du ska gå in i. Gör ett engagemang och börja blogga idag, och du kan se belöningarna betala av!

Steg

Del 1 av 3:
Starta en blogg
  1. Bild med titeln vara en professionell blogger steg 1
1. Var en expert på ett ämne du tycker om att prata om. En stor publik kommer inte vilja höra om ditt dagliga liv, men de kommer att läsa om du är passionerad om något. Använd vad du vet väl till din fördel att skapa innehåll som är intressant för en läsare.
  • Se till vad du skriver om är inte för nisch. Till exempel, om du är intresserad av ballongvridning, se till att publiken av ballong-twisters som kommer att läsa innehållet är tillräckligt stort.
  • Bild med titeln Be en professionell blogger Steg 2
    2. Bestäm om du vill skriva åsikter, recensioner eller uppsatser. Var och en av dessa stilar kommer att tillgodose en annan publik när det är dags att skicka din blogg. Tänk på vilken kategori du faller som en bloggare, och håll dig konsekvent med din stil.
  • Opinionsbloggar som Huffington Post lockar många politiska läsare.
  • Recensioner kommer att hjälpa potentiella produktköpare att förstå hur du kände om en produkt för att hjälpa till att basera sina beslut.
  • Uppsatser kan vara berättelser eller anekdoter som är relapt till en publik.
  • Bild med titeln vara ett professionellt bloggare steg 3
    3. Välj en bloggar webbplats för att börja på. Webbplatser som WordPress eller Blogger hjälper till att ge inställningar för en nybörjare eller en erfaren bloggare som vill bli professionell. Dessa webbplatser kommer att ge dig verktyg och alternativ, som att redigera metadata för att hjälpa din blogg att lyckas.
  • Bild med titeln vara ett professionellt bloggare steg 4
    4. Köp ditt eget domännamn. Domäner är vanligtvis cirka $ 15 för ett år med värd genom Godaddy eller Hover. Att ha ditt eget domännamn hjälper dig att se mer professionellt och låta en lätt länk till din publik skriva in för att komma åt dina inlägg.
  • När du bestämmer dig på ett domännamn, överväga att använda ditt namn eller något som är relaterat till ämnet du pratar om.
  • När du väljer en värdtjänst, se till att utvärdera sina uppstider och den hastighet de tillhandahåller. Många kommer att ha denna statistik tillgänglig från sin hemsida.
  • Del 2 av 3:
    Underhålla dina inlägg
    1. Bild med titeln vara ett professionellt bloggare steg 5
    1. Skriv inlägg varje dag. Tänk på din blogg som ett jobb du behöver uppdatera varje dag. Publiken vill inte vänta månader mellan blogginlägg, så ge dem nytt innehåll dagligen för att hålla platsen trafik upp och dina läsare intresserade.
    • Det är en smart idé att skriva blogginlägg före tid och spara dem som utkast för att publicera när du behöver dem.
  • Bild med titeln vara ett professionellt bloggare steg 6
    2. Använd tydliga och specifika posttitlar. För att hjälpa sökmotoroptimering (SEO), försök att använda koncisa titlar för att förklara vad ditt inlägg diskuterar. Det finns en anledning att många artiklar börjar "10 saker du inte visste om ______".
  • Använd nyckelord och fraser som vanligtvis skrivs in på sökmotorer för att hjälpa synligheten för din blogg.
  • Bild med titeln vara ett professionellt blogger steg 7
    3. Inkludera bilder i dina inlägg för att dra läsaren uppmärksamhet. Att använda bilder relaterade till ditt innehåll kommer att bidra till att bryta upp stora textblock och också hålla en läsare som är fascinerad i vad du måste säga. Inkludera 2-3 bilder per inlägg om du kan.
  • Var noga med att kreditera bildkällorna ordentligt om de inte är dina egna bilder.
  • Bild med titeln Be en professionell blogger Steg 8
    4. Begränsa dina inlägg till 2.500 ord. Läsare vill få ut det mesta av sin tid, så försök att använda varje ord till sin fulla fördel. 2.500 ord är en längd som är hanterbar att läsa i ett sittande och kommer att verka fylld med mer information än ett bloggpost som bara har 1000 ord.
  • Bild med titeln Be en professionell blogger Steg 9
    5. Länk till andra bloggare för att stödja dina idéer. Att länka till andra bloggar hjälper till att säkerhetskopiera dina åsikter och ge mer innehåll till din läsare. Läsare kommer att förvänta sig att få trovärdig information i dina inlägg och hjälper dig att undvika plagiering av andra bloggare.
  • Länk tillbaka till äldre inlägg som du har skrivit för att bevisa din punkt och få trafik som rör sig på inlägg som annars kan gå på glömd.
  • Bild med titeln vara ett professionellt bloggare steg 10
    6. Främja din blogg genom sociala medier. Skapa en närvaro för din blogg via Facebook, Twitter och Instagram för att marknadsföra ditt nya innehåll. Ditt mål är att bygga en stor publik av läsare, så använd hashtags med nyckelord relaterade till din blogg för att hjälpa till att flytta den framåt.
  • Oroa dig inte för att vara en irriterande närvaro för dina vänner som du gör det här. Överväg att främja din blogg som att bygga ditt företag.
  • Del 3 av 3:
    Tjäna pengar på ditt innehåll
    1. Bild med titeln vara ett professionellt blogger steg 11
    1. Använd Google AdSense på din webbplats för att köra annonser. AdSense hjälper till att placera kontextuella annonser på din bloggsida som hjälper dig att tjäna pengar när de får klick. AdSense via Google kräver ett konto och en anmälan, och det kan läggas till direkt till din webbplats därifrån.
    • Google analyserar innehållet i din blogg och kommer att skicka relaterade annonser för dina läsare.
    • När du startar en blogg, överväga att ha annonser rätt när du börjar. På det här sättet blir det inte chock när annonser visas på din blogg senare.
  • Bild med titeln Be en professionell blogger Steg 12
    2. Länk Affiliates till din webbplats för att tjäna pengar per klick. Rekommendera en produkt på din blogg som tjänar pengar när människor registrerar sig med hjälp av affiliate-länken. Du kan anmäla dig till många företag för att ställa in en affiliate-länk, som Amazon eller Target som kan hjälpa dig att tjäna intäkter.
  • Bild med titeln vara ett professionellt blogger steg 13
    3. Överväg att hitta ett företag att skriva bloggar för. Om du bygger ditt eget företag via en personlig blogg är inte rätt för dig, sök på jobbbrädor som faktiskt eller monster för att hitta företag som söker bloggar. Många företag letar efter författare för deras ursprungliga innehåll.
  • Bild med titeln vara ett professionellt blogger steg 14
    4. Vet att det tar tid att bygga en publik och intäkter. Tjäna pengar på en blogg är inte en övernattningsprocess. Att hitta intresserade läsare för din blogg kan ta lite tid, så var tålamod och fortsätt skriva. Ju mer innehåll som du kan vrida ut, ju fler ögon kan du få på din blogg.
  • Fortsätt arbeta med ett annat jobb när du får din blogg av marken för att hjälpa dig att hålla dig stadig med din ekonomi.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande