Hur man väljer den bästa vpn

Internet är en ovärderlig resurs, men surfar på nätet kan också lämna dig sårbar för hackare, identitetstjuvar, skrupelfria annonsörer och till och med regeringens övervakning. Om du är intresserad av att ha ett extra säkerhetslager när du är online, använder en vpn, eller virtuellt privat nätverk, kan vara ett bra alternativ för dig. VPNs arbetar genom att dirigera dina inkommande och utgående data via sina egna servrar så att det inte är synligt för någon annan som kanske tittar på. Innan du registrerar dig för en VPN, är det dock viktigt att undersöka dina alternativ och se till att du väljer en som är säker, säker och har alla funktioner du behöver.

Steg

Metod 1 av 2:
Välja en säker och säker VPN
  1. Bild med titeln Välj det bästa VPN-steget 1
1. Leta upp recensioner och tredje parts rapporter om VPNs för att se till att de är säkra. Eftersom hela poängen med att använda en VPN är att skydda din integritet och hålla din personliga information säker, är det viktigt att välja en tjänst du kan lita på. Innan du använder en VPN, läs recensioner från så många källor som möjligt och kolla in hur det är betygsatt på öppenhet och trovärdighet.
  • Wirecutter, en produktrecension webbplats som ägs av New York Times, upprätthåller en lista med högklassad VPN: https: // thewirecutter.com / Recensioner / Best-VPN-service /.
  • Centrum för demokrati och teknik har en lista över frågor och svar från VPN-leverantörer som är avsedda att visa sin ansvarsskyldighet och trovärdighet: https: // cdt.Org / Insights / Unedited-Signals-of-Trustworthy-VPNs /.
  • Vissa VPN-leverantörer uppmanar oberoende tredjeparts testföretag att granska sina tjänster. Men dessa rapporter kan ibland vara förspända. Kontrollera flera recensioner innan du bestämmer att en VPN är pålitlig baserad på en enda revision.
  • Bild med titeln Välj det bästa VPN steg 2
    2. Välj VPN som kan säkerhetskopiera inte att använda eller sälja dina data. När du använder en VPN, dirigeras dina data via leverantörens servrar. Det innebär att en skrupelfri VPN-leverantör skulle vara i ett utmärkt läge att samla och utnyttja dina data. Om en VPN lovar att inte logga och sälja dina data, kontrollera att de kan stödja dessa påståenden med självständigt publicerade, fullt tillgängliga tredjeparts säkerhetsrevisioner.
  • Ta inte löften om att en VPN inte kommer att sälja dina data till nominellt värde. Många bluff vpns gör falska påståenden om hur de använder sina kunders data. Leta alltid efter tredje parts verifiering av dessa påståenden.
  • VPN-leverantörer som har fångats med att dela kunddata eller bryta mot sin egen sekretesspolicy omfattar Earthvpn, Onavo (en VPN som erbjuds av Facebook som sedan har avbrutits) och Hidemyass.
  • VPN som har bevisat sina påståenden att inte logga kunddata inkluderar ExpressVPN, PIA och perfekt integritet.
  • Varning: En stor röd flagga som en VPN kan vara otillförlitlig är om leverantören inte är villig att avslöja vem som äger företaget eller var det är baserat. Tunnelbear och Mullvad har höga betyg för ägaransluten, medan ExpressVPN har tagit upp oro med några granskare eftersom de inte är villiga att avslöja dessa detaljer.

  • Bild med titeln Välj det bästa VPN steg 3
    3. Kontrollera efter öppenhet om vilken data VPN håller. De flesta VPNs samlar in och håller åtminstone en liten mängd data från sina användare. En pålitlig VPN bör vara öppen och ärlig om vilka data de håller och vad de gör med det. Var försiktig med VPN-leverantörer som hävdar att de inte håller någon av dina data.
  • Till exempel håller de flesta VPN-leverantörer information som de personuppgifter du angav när du ursprungligen anmälts för tjänsten, din sanna internetadress eller IP-adress (ett nummer som hjälper till att identifiera din dator och din plats i det nätverk du använder) , och tidsstämplarna för när du ansluter eller kopplar från VPN.
  • Leta efter VPN-leverantörer som erbjuder regelbundna öppenhetsrapporter, som Tunnelbear, IVPN och Cyberghost.
  • Bild med titeln Välj det bästa VPN-steget 4
    4. Läs det fina utskriften i sekretesspolicyen för att kontrollera efter dolda säkerhetsproblem. Vissa skrupelfria VPN-leverantörer gör löften som visar sig vara falska eller vilseledande. Om en VPN-leverantör gör påståenden på sin integritet och säkerhet, läs över det fina trycket för att se till att det matchar.
  • Sekretesspolicyen ska vara tydlig och lätt att förstå. Se upp för vagt eller förvirrande språk.
  • Tunnelbear, MullVad och IVPN är alla exempel på VPN-leverantörer med ganska tydliga och läsbara sekretesspolicyer och användarvillkor.
  • Hotspot Shield är ett exempel på en VPN med marknadsföringsanspråk som motsäger det fina utskriften i sin sekretesspolicy, en fråga som framhävs i ett klagomål som väckts av Center for Democracy & Technology före Federal Trade Commission.
  • Bild med titeln Välj det bästa VPN steg 5
    5. Välj en VPN som erbjuder OpenVPN och L2TP / IPsec-protokoll. VPN Security Protocols Översätter dina data till ett format som inte enkelt kan läsas medan det passerar mellan din enhet och andra platser på nätet. En bra VPN bör ha starka säkerhetsprotokoll som säkerställer att din information inte kommer att läckas i transit. OpenVPN är ett mycket säkert kommunikationsprotokoll som är bra att ha om du använder en PC eller Mac-dator, men inte alla smartphones stöder det. L2TP / IPsec är ett bra alternativt protokoll för mobila enheter som inte stöder OpenVPN. För den mest flexibilitet, leta efter en VPN som har båda.
  • L2TP / IPsec är mer sårbar för säkerhetsproblem än OpenVPN, så det är bäst att använda OpenVPN om din enhet stöder den.
  • Håll dig borta från VPNS som Vyprvpn som använder PPTP, ett äldre protokoll som inte längre är säkert.
  • Bild med titeln Välj det bästa VPN-steg 6
    6. Styr av gratis VPN-tjänster. Välrenommerade VPN-leverantörer tenderar att debitera minst en liten månadsavgift för sina tjänster. Var försiktig med alla VPN som är helt gratis, eftersom det ofta är ett tecken på att leverantören antingen tjänar pengar på dina data eller kör en annonsbaserad verksamhet.
  • Till exempel ägs en populär gratis VPN-app, VPN Patron, av ett Hongkong-baserat annonseringsföretag som är känt för att monetisera sina användares data.
  • Vissa pålitliga VPN-leverantörer, som Tunnelbear, erbjuder en gratis provperiod eller ger en gratis version av VPN som täcker endast en mycket begränsad mängd data per månad (e.g., 500 MB). Dessa kan vara användbara för att testa tjänsten innan du begår.
  • Vissa IT-säkerhetsexperter hävdar att inte alla fria VPNs är otillförlitliga, men du bör alltid fortsätta med försiktighet och göra omfattande forskning innan du försöker en.
  • Bild med titeln Välj det bästa VPN-steget 7
    7. Välj en VPN som är baserat i ett land utan aggressiv övervakningspolicy. Innan du använder en VPN-tjänst, leta efter öppenhet om var tjänsten är baserad. Regeringarna i vissa länder har en historia att utnyttja VPN-tjänster eller tvinga VPN-leverantörer att överlämna sina kunders data.
  • Ryssland, Kina och Turkiet har alla en historia att försöka störa, gripa eller utnyttja data från VPN-leverantörer.
  • Metod 2 av 2:
    Välja de bästa funktionerna
    1. Bild med titeln Välj det bästa VPN steg 8
    1. Jämför prisalternativ för att hitta en prisvärd VPN. Även om det är en bra idé att styra gratis VPN, behöver du inte våren för den dyraste servicen på marknaden. När du har hittat några tillförlitliga potentiella VPN-leverantörer, jämför deras priser för att se vilket alternativ som det bästa.
    • De flesta VPNS kostar runt $ 4- $ 6 per månad. De kan debitera mer om du betalar i månaden istället för att anmäla sig till ett helår.
    • Vissa leverantörer tillåter dig att anmäla dig till en gratis provning eller erbjuda en gratis version med begränsade data. I vissa fall kan du också få återbetalning om du inte är nöjd med tjänsten.
  • Bild med titeln Välj det bästa VPN-steget 9
    2. Leta efter en VPN som är lätt att använda. En bra VPN bör vara användarvänlig, lätt att ställa upp och enkelt att använda. Försök hitta en VPN som stannar hela tiden när du har ställt upp det, eller att du enkelt kan slå på utan att behöva logga in varje gång.
  • Nackdelen med mer komplicerade VPNs, eller de som kräver att du loggar in varje gång du vill använda dem, är att det är lätt att glömma att aktivera dem eller bli frustrerade och inte stör. Välj en VPN som ger dig säkerhet utan krångel.
  • Tunnelbear är en av de enklaste VPNS att ställa in och använda. IVPN och MullVad är också solida, användarvänliga alternativ.
  • Nordvpn har också starka betyg på användarvänlighet, men har haft någon negativ publicitet på grund av en stor säkerhetsbrott.
  • Bild med titeln Välj det bästa VPN steg 10
    3. Få en VPN som har många servrar. VPNs arbetar genom att dirigera dina data via sina egna servrar. Det betyder att ju fler servrar VPN har tillgång till, desto snabbare kan dina data flytta. VPNs med massor av servrar är också mindre benägna att stryka din bandbredd (övningen av avsiktligt saktar anslutningshastigheter för att minska trycket på nätverket). För att undvika långsam anslutningshastigheter, leta efter en VPN som har minst 75 serverplatser i minst 20 länder.
  • Helst bör en VPN ha minst 1000 servrar.
  • Ett högre antal servrar garanterar inte alltid de högsta hastigheter. Tunnelbear har till exempel 4 000 servrar, men det fungerar inte lika bra i hastighetstest som MullVad, som bara har 553 servrar.
  • Bild med titeln Välj det bästa VPN-steget 11
    4. Välj en VPN med en dödbrytare om din krypterade anslutning misslyckas. Många VPNS har ett dödsbrytningsalternativ, vilket gör att du kan stänga av nätverkstrafik in och ut ur din enhet om din anslutning störs. Den här funktionen kan hjälpa dig att förhindra att du blir sårbar för hackare i stunder när dina VPN slutar säkra din anslutning. Kontrollera att alla VPN du väljer har en dödbrytare som är lätt att komma åt och aktivera.
  • Dessutom bör din VPN-programvara varna när det finns ett problem eller avbrott i din säkra förbindelse.
  • Kill-omkopplaren är en egenskap hos de flesta moderna VPN, inklusive tunnelbear, MullVad och IVPN.
  • Bild med titeln Välj det bästa VPN steg 12
    5. Välj en VPN med appar för flera enheter. Åtminstone bör en VPN skydda din dator. Det är dock också en bra idé att ha VPN-skydd på din smarta telefon, surfplatta och andra enheter som du använder för att bläddra på Internet. Leta efter en VPN som har appar eller programvara som täcker alla enheter som du vill skydda.
  • Idealiskt bör en VPN arbeta på flera operativsystem (som Android, IOS och mindre vanliga operativsystem).
  • Några VPN, som Nordvpn och ExpressVPN, har även inhemska appar för smarta TV-apparater!
  • Bild med titeln Välj det bästa VPN-steget 13
    6. Kontrollera efter stark kundsupporttjänst. Du får mest skydd ut ur din VPN om du enkelt kan nå ut för hjälp när du behöver det. Se till att din VPN-leverantör erbjuder e-postsupport med 24-timmars vändning åtminstone, liksom en stark hjälp avsnitt på deras hemsida eller app.
  • Idealiskt bör din VPN-leverantör erbjuda supportchatt eller en gratis kundservice telefonlinje.
  • Bild med titeln Välj det bästa VPN steg 14
    7. Ta reda på om de erbjuder användbara extra funktioner. Vissa VPNs har en mängd olika bonusfunktioner som du kan hitta till hjälp. Om du kämpar för att välja mellan 2 starka VPN, kolla deras lista med extra funktioner för att hjälpa dig att bestämma vilken som skulle vara mer hjälpsam för dig. Bonusfunktioner kan innehålla:
  • En mängd betalningsalternativ, som kontanter, PayPal, Amazon Pay eller Cryptocurrency (som Bitcoin).
  • Stealth lägen, som kan hjälpa dig att komma runt nätverk som blockerar vpns.
  • Anpassade annonsblockerare.
  • Multihop-anslutningar, som kan passera dina data via flera servrar istället för bara en för extra säkerhet. Tänk på att med dessa anslutningar sannolikt kommer att resultera i långsammare hastigheter.
  • Tips

    Medan VPN kan ge dig ett extra lager av integritet och säkerhet, garanterar de inte anonymitet online. Om du är intresserad av en tjänst som kan låta dig förbli verkligen anonym på Internet, prova Tor, ett frivilligt nätverk som inte sparar surfning eller sökhistorik. Du kan komma åt tor på https: // torproject.org /. Men kom ihåg att Tor inte är helt idiotsäker och har riktats av hackare. Många IT-säkerhetsexperter rekommenderar att du använder den i kombination med en VPN.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande