Hur får man bitcoins

Bitcoin var det första av ett växande antal kryptokurs - Digitala valutor som skapas, hålls och byts ut elektroniskt. Bitcoin och andra kryptokurrenskaper körs på ett decentraliserat nätverk och skapades som ett alternativ till nationella eller fiat valutor. Medan värdet av någon kryptokraktion är extremt volatil, kan bitcoin vara stabilare än andra. Från och med 2019 kan du få bitcoins på ett av tre sätt. De mest grundläggande sätten är att ta emot dem (som betalning för varor och tjänster eller i handel för Fiat-valuta eller en annan kryptokurrency) eller att köpa dem på en kryptskyddsutbyte. Du kanske också vill prova händerna på gruvbitor, Även om det här alternativet kanske inte är lönsamt.

Steg

Metod 1 av 3:
Mottagande bitcoins
  1. Bild med titeln Få Bitcoins Steg 1
1. Ställ in en cryptocurrency plånbok som du kontrollerar. Innan du kan ta emot Bitcoins på något sätt behöver du en digital plånbok för att hålla dem in. Du kan tänka på a Bitcoin plånbok Som liknar din fysiska plånbok där du behåller dina pengar, kredit- och betalkort, men självklart behöver du inte en fysisk plånbok för att acceptera andra former av pengar. Du kan välja mellan mobil, programvara eller maskinvara plånböcker. Gå till https: // bitcoin.Org / en / Komma igång att välja den bästa plånboken för dina behov.
  • Även om online plånböcker är tillgängliga, är det vanligtvis inte det bästa alternativet eftersom de är extremt sårbara för hackare och du kontrollerar inte dem.
  • Mobila plånböcker är gratis appar som du laddar ner från din smartphone`s App Store. En mjukvaruplånbok är å andra sidan ett skrivbordsapplikation som du hämtar från plånbokens skapare. Dessa plånböcker är lika säkra som din dator eller smartphone och nätverket du är på.
  • Hårdvara plånböcker ser lite ut som en tumme-enhet och kan köpas online eller på datorbutiker för runt $ 100. Medan de kräver lite investering jämfört med de fria mobilen och mjukvaruplånarna, håller de ditt Bitcoin säkrare eftersom de inte är anslutna till Internet. Använd en hårdvara plånbok om du planerar att få mycket bitcoin och vill hålla den långsiktig.

Dricks: Se till att du har en stark brandvägg aktiverad och att din antivirusprogram är uppdaterad innan du laddar ner programvaran för en bitcoin plånbok. Kom ihåg att plånboken är bara så säker som det system du håller på det.

  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 2
    2. Kopiera din plånboks Bitcoin-adress. När du har ställt in ditt plånbokskonto, kommer det att ge dig en Bitcoin-adress. Du kan tänka på den här adressen som liknar ett bankkonto. Om du vill få Bitcoin måste du leverera avsändaren av det Bitcoin med din Bitcoin-adress.
  • Du behöver inte hålla Bitcoin Adress en hemlighet. Vem som helst kan skicka dig Bitcoin med adressen, men de kan inte ta några bitcoin från din plånbok (eller ens se hur mycket du har). Du behöver dina privata nycklar för att hantera Bitcoin du äger.
  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 3
    3. Anslut med någon som vill sälja sitt Bitcoin. Om du redan känner till någon som är intresserad av att ge (eller sälja) dig lite Bitcoin, är allt du behöver göra, ge dem din plånboks bitcoin-adress. Om du inte känner till någon men är intresserad av en personutbyte, finns det peer-to-peer (P2P) webbplatser som kan hjälpa dig att hitta en säljare.
  • Till exempel är LocalBitos en webbplats som hjälper till att matcha köpare och säljare av bitcoins som bor nära varandra och vill slutföra en personutbyte.
  • Du måste aldrig behöva träffa någon fysiskt personiskt personligen för att genomföra en Bitcoin Exchange. Dessa transaktioner kan slutföras helt online.
  • Dricks: Det finns gemenskapsgrupper av bitcoinentusiaster som regelbundet möts för att diskutera kryptokrens. Transaktioner äger ofta rum under dessa gemenskapsmöten, men det är säkert att säga att dessa individer inte anser varandra fullständiga främlingar.

  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 4
    4. Köp bitcoin genom en bitcoin atm. Bitcoin ATMS gör det möjligt för dig att köpa små mängder bitcoin utan att gå igenom en tredje parts utbyte eller hitta en annan person som har bitcoins de är villiga att sälja till dig. Att använda en bitcoin-ATM beror dock i stor utsträckning om du bor i ett område där dessa bankomater är tillgängliga.
  • Besök https: // coinatmradar.com / Att lokalisera Bitcoin Atms nära dig.
  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 5
    5. Acceptera bitcoin som betalning för varor eller tjänster. Om du äger ett litet företag kan du registrera dig med ett Merchant Services-program för att acceptera Bitcoin som betalning. Dessa program är särskilt populära med online-företag och de flesta kundvagnstjänster tillåter dig att aktivera Bitcoin som ett betalningsalternativ.
  • Även om du äger en brick-and-mortar-företag, kan du också acceptera Bitcoin om du använder en tablett eller mobiltelefon för att tillåta kunder att betala med sina mobiltelefoner.
  • Eftersom Bitcoin-transaktioner är irreversibla, om du accepterar Bitcoin för betalning kan du undvika återkrav som ett resultat av ett kundklagomål eller tvist.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av en kryptokurrencybyte
    1. Bild med titeln Få Bitcoins Steg 6
    1. Jämför olika utbyten för att hitta den rätta för dig. Om du har erfarenhet av online-handelsplattformar, är kryptokurrencybyten inte mycket olika. Det finns hundratals cryptocurrency utbyten online. När du forskar dessa utbyten, kommer du att upptäcka att de har olika säkerhetsgrader, tar ut olika avgifter, och kan ha väldigt olika handelsgränssnitt.
    • Helst vill du ha den säkraste börsen som är möjlig som de laddas de lägsta avgifterna. Du vill också titta på Exchanges serverplats. Transaktioner blir snabbare om servern är närmare dig.
    • Inte alla utbyten fungerar i alla länder. Om du bor i ett avlägset område, kanske du inte har många utbyten att välja mellan.
  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 7
    2. Ställ in ett konto på din valda utbyte. När du har hittat en utbyte du vill använda, navigera till hemsidan och leta efter en knapp eller länk för att registrera ett konto. Ursprungligen kommer du att bli ombedd om information om dig själv, inklusive ditt namn, adress och e-postadress. Därefter måste du verifiera din identitet.
  • Identitetsverifieringsprocessen varierar mellan kryptokurrencybyten. Det kan innebära att du skannar ditt statliga foto-ID, och tar en selfie som håller en viss kod eller skannar en proposition eller korrespondens från en myndighet för att bevisa din adress.
  • Dricks: Transaktioner genom en kryptskyddsutbyte är inte anonym. Många utbyten går till stora längder för att verifiera din identitet innan de tillåter dig att handla med dem. Om du vill köpa Bitcoin anonymt, använd en P2P-webbplats för att ansluta till en annan individ.

  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 8
    3. Länk ett bankkonto, kredit- eller betalkort för att köpa bitcoin. När ditt konto är inrättat måste du finansiera det. De flesta utbyten tillåter dig att ansluta ett bankkonto och överföra medel i Fiat-valuta elektroniskt. Vissa utbyten tillåter dig också att använda en debitering eller kreditkort, Även om de vanligtvis lägger större gränser för dessa transaktioner, till exempel att du bara kan köpa en maximal bit av bitcoin om dagen.
  • Som med en aktiehandel plattform kan Cryptocurrency Exchange inte berätta hur mycket pengar du har tillgång till i ditt bankkonto eller på ditt kort. Innan du kan köpa Bitcoin på utbytet måste du överföra Fiat-valuta till ditt Exchange-konto.
  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 9
    4. Lägg en order för mängden bitcoin du vill ha. När du har finansierat ett konto liknar beställning av Bitcoin på en utbyte beställningslager på en handelsplattform. Du kan begära en viss mängd bitcoin på vad marknadsräntan är, eller du kan ange att du vill ha så mycket Bitcoin som du kan köpa för en viss mängd Fiat-valuta.
  • Som med handelsplattformar har du vanligtvis också möjlighet att specificera den maximala kursen du betalar för ditt Bitcoin. Med tanke på volatiliteten i Bitcoin-priserna är det vanligtvis en bra idé.
  • När du har beställt, kommer utbytet att dra tillbaka din FIAT-valuta från ditt Exchange-konto och köpa ditt Bitcoin. Eftersom Bitcoin-överföringshastigheter är relativt långsamma jämfört med andra, mindre kryptokurs, kan det vara några timmar innan Bitcoin visas i ditt Exchange-konto.
  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 10
    5. Överför ditt Bitcoin från ditt Exchange-konto till din plånbok. Kryptokurrencybyten är sårbara för hackare. För att hålla ditt Bitcoin säker, överför den till en kryptokurneringsplånbok som du kontrollerar så snart som möjligt efter det att den bekräftats i ditt Exchange-konto.
  • För att skicka ditt Bitcoin till din plånbok, klicka på länken på ditt Exchange-konto för att dra tillbaka ditt Bitcoin. Ange sedan Bitcoin Adress din plånbok producerad. Utbytet skickar ditt Bitcoin till din plånbok. Det kan ta några timmar för Bitcoin att visa som bekräftat i din plånbok.
  • Vissa utbyten erbjuder sina egna programvaror som kan göra uttagsprocessen lite snabbare.
  • Metod 3 av 3:
    Gruvbitcoin
    1. Bild med titeln Få Bitcoins Steg 11
    1. Beräkna minnande lönsamhet med en online-mineringskalkylator. Om du tänker på att gruva Bitcoin med din egen hårdvara, måste du förstå exakt hur mycket av en investering du kommer att göra och hur lång tid kommer det troligen att vara innan du blir vinst. Online gruvkalkylatorer kan hjälpa dig att avgöra om det verkligen är värt det för dig att investera i din egen rigg.
    • Bitcoin minas av nätverk av datorer som löser svåra numeriska problem för att verifiera bitcoinblock av transaktioner. Ett handblock består av ett belöningsbidrag och transaktionsavgifter. Från och med 2020 är blockbeloppsbidraget 12.5 Bitcoin, men mängden halverar vart fjärde år med det belopp som planeras att halva till 6.25 Bitcoin runt den 12 maj 2020. För att vara konkurrenskraftig som en gruvarbetare behöver du antingen en ASIC (applikationsspecifik integrerad krets) enhet som är ansluten till en dator eller flera GPU (grafiska bearbetningsenheter) som skulle vara bättre lämpade för att gruva Alternativa Crypto-valutor som kan handlas för bitcoins.
    • Gå till https: // kryptokompare.com / gruvdrift / kalkylator / För att få en uppfattning om hur mycket du skulle behöva spendera i hårdvara och elkostnader innan du vände ett vinstgruvbit. Tänk på att för de flesta enskilda gruvarbetare är verkligheten att de kommer att spendera tusentals innan de mina tillräckligt med Bitcoin för att sätta dem över toppen.

    Dricks: Ju lägre din elkostnad är, desto mindre riskerar att förlora pengar du har. Använd förnybar energi om möjligt. Tänk på att när priset går upp, blir det svårare att mina bitcoins, eftersom det kommer att bli ökad konkurrens.

  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 12
    2. Köp din gruvdrift. Om du är inställd på att försöka mina bitcoin trots kostnaden, behöver du en ASIC-gruvarbetare och en strömförsörjning för att köra den, liksom flera GPU. ASIC-gruvarbetare varierar i pris beroende på deras makt och effektivitet, men du kan förvänta dig att spendera mellan $ 1500 och $ 2000.
  • När du köper din maskinvara måste du kunna ställa in den. Om du inte känner till dig runt kretskort och datorhårdvara, kanske det inte är den bästa hobbyen för dig.
  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 13
    3. Gå med i en gruvpool. En gruvpool, som Bitminter, CK Pool eller Slush Pool, låter dig poola dina gruvresurser med andra gruvarbetare för att öka din kraft och effektivitet. Utan en gruvpool skulle du troligen gruva i flera år innan du lyckades få något Bitcoin alls.
  • När du registrerar dig med en gruvpool får du konfigurationsinställningar som du kan använda för att lägga till din gruvgrighet till poolen som arbetare. Din gruvrigg börjar fungera så snart du sparar dessa inställningar i din rigg.
  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 14
    4. Kör din gruvrigg ständigt för att maximera vinsten. Du kan styra elkostnader genom att bara köra din gruvgrig några timmar om dagen. Men du är inte trolig att mina mycket Bitcoin på det här sättet. Även i en pool kommer du bara att få Bitcoin att din rigg faktiskt spelade en roll i gruvdrift.
  • Eftersom gruvningsriggar genererar mycket värme, håller det i en källare eller garage, där det kan vara naturligt kallare, kan vara ett bra alternativ.
  • Dricks: Om och när du gör mitt Bitcoin, överför den från ditt gruvpoolskonto till en Bitcoin-plånbok som du kontrollerar så snart som möjligt.

  • Bild med titeln Få Bitcoins Steg 15
    5. Välj ett cloud mining kontrakt paket om du inte vill bygga din egen rigg. Inte alla har tusentals dollar att investera i en gruvrigg, eller teknisk kunnig för att hålla den upp och springa - det är där molngruvan kommer in. Cloud gruvföretag äger massiva serverns gårdar av gruvningsriggar och erbjuder kontrakt som i huvudsak tillåter dig att hyra kraften på deras gruvarbetar under en begränsad tid.
  • Det finns många molngruvor ut där ute. Gå till https: // kryptokompare.com / mining / # / Att undersöka företagets rykte innan du köper ett kontrakt.
  • Mindre kontrakt (vanligtvis cirka $ 100) får aldrig mina tillräckligt med Bitcoin för att göra en vinst. Ännu större kontrakt (flera tusen dollar) kan ta år att mina tillräckligt med bitcoin för att bryta jämnt.
  • Varningar

    Alla kryptokurs är mycket volatila, och Bitcoin är inget undantag (även om det kan vara stabilt än nyare kryptokurs). Investera i bitcoin på egen risk och köp aldrig mer bitcoin än du har råd att förlora.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande