Hur man kontrollerar oljenivån i bilen

Kontrollera oljenivåerna i din bil är avgörande för att upprätthålla fordonets livslängd. Det är en av de mest raka bitarna av regelbundet underhåll som du kan utföra i ditt fordon, viktigt, särskilt före långa resor som kommer att innebära tung motorbruk. Du kan lära dig att hitta de högra mätarna i ditt motorrummet, diagnostisera problem med oljan i din bil och ta itu med dessa problem om det behövs.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta oljestickan
  1. Bild med titeln Kontrollera oljenivån i bilsteg 4
1. Se din bruksanvisning. Mobil en och andra oljeproducenter rekommenderar att man kontrollerar motoroljenivåer innan du kör ditt fordon, när oljan fortfarande är kall. Men vissa tillverkare rekommenderar att du kontrollerar oljan efter att du har värmat upp motorn, så kolla din bruksanvisning för att hitta de specifika rekommendationerna för ditt fordon. Du vill att oljan ska vara i oljekanna, inte i motorn som det blir medan du kör. Omedelbart efter körning visas oljenivån lägre, vilket gör det lättare att överfyll oljan. Om du vill kolla oljan och har kört fordonet, vänta fem eller tio minuter för att låta det bosätta sig i oljekanna innan du kontrollerar det.
  • I mycket kallt väder kan det vara lämpligt att köra bilen runt lite först för att få oljan att lossa upp och mindre viskös innan du kontrollerar den. Låt motorn springa i några minuter, låt den svalna för fem innan du kontrollerar det.
  • Många är oense om huruvida oljan ska kontrolleras eller inte. Vissa tillverkare rekommenderar att du kontrollerar motorolja, och det är helt bra att göra så länge du tittar på rätt linje. Det verkar vara "mindre" olja på mätaren när oljan är kallare, men oljan kommer att tunna ut när fordonet löper upp till normal driftstemperatur.
  • Syntetisk olja expanderar mer när det är varmt än "regelbunden" Olja gör det, så det kan vara bäst att kontrollera din olja om du använder syntetisk olja. Prata med din mekaniker om du inte är säker.
  • Bild med titeln Kontrollera oljenivån i bilsteg 2
    2. Parkera bilen på en platt jämn yta. För att få en exakt läsning måste du också se till att oljan inte är sloshed till ena sidan av pannan, vilket kan ge dig en lite felaktig läsning. Försök hitta en relativt platt yta som att parkera och kontrollera din olja.
  • 3. Poppa huven. Vanligtvis kommer det att finnas en spärr någonstans vid foten av förarsidan dörren som ser ut som framsidan av din bilöppning. Du drar eller trycker på den här spärren, beroende på fordonets make och modell. Då måste du lämna bilen och titta under huvens framsida för en spärr, vanligtvis i mitten men ibland lite off-center. Dra det här och höja huven för att undersöka motorn.
  • På vissa bilar kommer huven att stanna upp, medan på andra kommer det att kräva en proppstång, som vanligtvis viks på framsidan eller sidan av motorrummet. Lyft detta stöd på plats (det kommer att finnas en öppning på huven för att infoga det) och släppa huven.
  • 4. Leta reda på oljestickan. På de flesta bilar kommer oljestickan att ha en röd, orange eller gul keps. Det är en cirkulär eller rektangulär form, och bör peka ut direkt från motorblocket, till ena sidan eller den andra. Vissa fordon, som Hondas och några Fords, kan ha mätstickan pekar ut direkt från ventilkåpans topp. Oljestickor är typiskt belägna mot passagerarsidan eller nära framsidan och brukar sättas in i en dipstickstyrning om storleken på en penna.
  • På de flesta bilar bör det också finnas en symbol som ser ut som en gammal gammal oljeburk för att avgränsa den korrekta mätstickan. När du har hittat mätstickan är du redo att ta bort den och kontrollera oljan.
  • De flesta automatiska transmissionsfordon kommer att ha två dipsticks under huven, en för oljan och en för överföringsvätskan. Transmissionsdipsticks finns vanligtvis på baksidan av motorbåten eller mot förarsidan, och oljestickan kommer vanligen att införas i ett något större rör. Denna överföringsvätska är typiskt rosa eller röd. Förvirra aldrig de två. Lägg aldrig olja i överföringen, vilket kan kosta dig allvarliga pengar.
  • Bild med titeln Kontrollera oljenivån i bilsteg 5
    5. Få några pappershanddukar eller en gammal trasa. När du kontrollerar din olja är det viktigt att du har ett par pappershanddukar eller någon annan tyg som du kan använda för att torka av den och kontrollera oljans konsistens. Pappershanddukar fungerar vanligtvis bäst, eftersom det ger dig en fin vit bakgrund kontrast för att undersöka färgen. Också ett bra sätt att hålla händerna rena.
  • Del 2 av 3:
    Kontrollera oljan
    1. Ta bort oljestickan. De flesta dipsticks varierar från en fot till tre meter, och du måste kontrollera mycket tips för att få läsningen du letar efter. Dra långsamt ut ljudstickan, håll en pappershandduk runt hamnen när du drar, för att torka av oljan och håll den från att trycka upp och ut.
    • Du bör inte behöva dra väldigt hårt eller vrida på de flesta oljestickor, men du kanske måste använda lite styrka för att få det att komma fri. När du har fått den gemensamma jordbrukspolitiken, ska det dra sig ganska lätt. Tvinga inte det.
  • Bild med titeln Kontrollera oljenivån i bilsteg 7
    2. Undersök oljans färg och kvalitet. Färgen och konsistensen av motorolja är en indikation på sin ålder, och eventuellt av andra motoreffektivitetsfrågor som du kanske behöver adressera. Så snart du tar bort mätstickan kan du få en bra känsla av oljans kvalitet i din motor. Motorolja som är i gott skick borde se lite gulgrön på trasen och borde inte vara super-mörk. Torka av oljan från slutet av oljestickan och undersöka den på trasen.
  • Olja kommer att förändras i färg från gyllene eller bärnsten färgad till brun och svart som alltmer partiklar kommer i oljan från motorn. Metallfiler och partiklar kommer långsamt att skrapa motorns cylindrar över tiden, varför oljan behöver ändras enligt tillverkarens rekommenderade serviceintervall (kontrollera din bruksanvisning eller servicehäfte för att hitta ditt fordons serviceintervall).
  • Titta på färgen, speciellt.Ser det bra ut, eller chunky? Ser det svart eller mörkt? Om så är fallet är det troligt ett tecken på att dina oljebehov förändrats. Ta bilen in för att få den service eller ändra oljan själv.
  • 3. Torka av oljestickan och doppa den en gång till i hålet. Första gången du drar oljestickan kan du inte lära dig mycket om mängden olja, eftersom oljestickan kommer att ha olja fast på den på många olika punkter. När du väl drar ut mätstickan och undersöker färgen, torka av slutet och sätt tillbaka det i hålet och dra tillbaka det omedelbart för att få en bra läsning på beloppet.
  • 4. Kontrollera mängden olja. Det ska finnas två små prickar i slutet av de flesta oljestickorna, och en motsvarar den maximala fyllningslinjen i oljekanna och den andra hänvisar till det minsta. Minsta pricken ska vara nära spetsen, och maximalt bör vara ungefär en tum eller så upp från det på oljestickan. I en ordentligt fylld bil som är cool, ska linjen vara nästan halvvägs mellan de två punkterna.
  • I allmänhet, "minimum" markören ska vara nära dipstickens mycket dopp. Om oljelinjen på oljestickan är mellan spetsen och det märket måste du Lägg till olja till bilen.
  • Oljan bör aldrig vara högre än den maximala fyllpunkten, men det kommer att vara nära den punkten när oljan är varm. Om det är, kan du behöva Töm lite olja från din bil.
  • Del 3 av 3:
    Lägga till olja
    1. Kontrollera din bruksanvisning. Innan du försöker lägga till olja, måste du ta reda på vilken typ av olja din bil kräver. Det är viktigt att alltid kolla, eftersom typerna varierar, även från en modell och säsong till en annan. Det är i allmänhet oklokt att blanda olika oljeklasser, så kolla noga med manualen eller din lokala mekaniker innan du lägger till olja till bilen.
    • Alternativt kan du också prata med personalen i de flesta autoförsörjningsbutiker för att ta reda på vilken typ av olja du behöver lägga i din bil. Så länge du känner till make och modellen, borde de kunna titta upp och berätta, eller du kan se upp dig själv i bruksanvisningen i oljesektionen.
  • 2. Lokalisera oljekåpan som ligger ovanpå din motor. Dessa kepsar är vanligtvis väl märkta med orden "Oljefyllning" och ibland med betyget av motorolja använder ditt fordon. Om du ser 5W30, till exempel skrivet på locket, vet du vilken typ av olja du behöver lägga till. Ta bort locket, torka av det med en pappershandduk eller den trasa du har använt och sätt in en ren tratt.
  • Du måste använda en tratt för att lägga till motorolja, eller du riskerar att spilla det över motorblocket, som kommer att bränna av och skapa en fruktansvärd lukt och eventuellt sämre problem.
  • 3. Lägg till lämplig olja i små steg. Det är viktigt att tillåta tid för den extra oljan att tömma ner i oljekanna. Det borde fylla det plötsligt och gluka sedan långsamt ner. Undvik överfyllning av tratten.
  • Om du spillar lite olja på motorrummet, inte panik. Spilled olja tenderar att inte vara super-farlig, men det kommer att lukta dåligt och kan röka några. Försök att torka det så gott du kan med en trasa eller en handduk.
  • 4. Kontrollera oljan igen. Ta bort oljestickan och kontrollera nivån. Upprepa denna process tills lämplig mängd olja visas på oljestickan. Torka av sticken efter varje läsning. När du väl har slutat, kontrollera att mätstickan är helt sittande och oljekåpan har åtdragits. Dubbelkontrollera alla andra platser du har kontrollerat, ta bort eventuella trasor, pappershanddukar eller oljeflaska. Sänk huven och stäng huven.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det är mycket viktigt att kontrollera oljenivån regelbundet för att förhindra motorns skada.
  • Använd en trasa eller en pappershandduk för att torka av oljestickan
  • Vänta tills bilmotorn har stängts av i minst 30 minuter för att få en exakt läsning.
  • Kontrollera oljenivån varje gång du fyller gas.
  • Varningar

    Om oljenivån är minst kan du riskera allvarliga skador på din motor.
  • Överfyll inte din olja. Om du lägger till för mycket olja, kommer det att skumma när det träffar vevaxeln, och det kommer att orsaka motorns prestanda.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande