Hur man viker en graco barnvagn

De flesta Graco-barnvagnsmodellerna, särskilt de som produceras i det 21: a århundradet, kan vikas med en bogserbåt. Andra, särskilt äldre modeller, kan kräva lite längre procedurer för vikning, men borde inte vara svåra att vika när du vet vad du letar efter.

Steg

Metod 1 av 2:
Vikande äldre modeller
  1. Bild med titeln Vik en Graco Barnvagn Steg 1
1. Ställ bromsarna. Använd din fot för att trycka ner på spaken nära bakhjulen. Medan hävarmen är i sitt lägsta läge, bör det förhindra att hjulen flyttas.
  • Bild med titeln Vik en Graco Barnvagn Steg 2
    2. Lås framhjulen. På vissa barnvagnsmodeller kan framhjulen också ha en låsningsmekanism för att förhindra att de svänger. Först, tryck barnvagnen några steg framåt för att lägga hjulen i framåtriktningen. Då, leta efter en liten hävarm mellan framhjulen. Om det är närvarande kan det behöva skjutas upp eller ner, beroende på modell, för att låsa hjulen i läge.
  • Bild med titeln Vik en Graco Barnvagn Steg 3
    3. Kollapsa baldakinen. Tug försiktigt på baldakinen, om den öppnas, för att dra tillbaka den i vikta positionen.
  • Bild med titeln Vik en Graco Stroller Steg 4
    4. Lossa sätet bakåt. Tryck sätet bakåt för att luta det så långt det kommer att gå. På vissa modeller kan du behöva ångra lås på sidan av sätet innan det är möjligt.
  • Bild med titeln Vik en Graco Barnvagn Steg 5
    5. Leta efter ett lågt handtag. Kontrollera höger och vänster sida av barnvagnen för ett litet handtag, någonstans nära sittbasen eller hjulen. Vissa modeller viks helt enkelt när det här handtaget tugges i en viss riktning, medan andra kräver en knapp i mitten av handtaget som ska skjutas och hållas ner när du viks.
  • Bild med titeln Vik en Graco Barnvagn Steg 6
    6. Vik barnvagnen tillsammans. Du borde nu kunna vika barnvagnen helt enkelt genom att trycka tillbaka och säte tillsammans. Greppa det nedre handtaget om det finns en. Om det behövs, dra den nedre ramen nära hjulen för att starta vikningen, ta sedan ut handen från det området för att undvika att klämma fingrarna i vikningsramen. Avsluta tryck från topphandtaget och sitsbasen.
  • Metod 2 av 2:
    Fällande nyare modeller
    1. Bild med titeln Vik en Graco Stroller Steg 7
    1. Använd den här metoden för en-hand-faldiga eller snabba barnvagnar. Graco gör många olika modeller av barnvagnar, men de brukar annonsera sina lättast kollapsade barnvagnar genom att hänvisa till "en-hand-faldig" eller "Hopfällighet" funktioner. Om du känner till din barnvagns modellnummer, se upp det online för att se om dessa funktioner nämns. Om du inte känner till modellnumret, ska du kunna se om den här metoden fungerar med inte mer än en minut eller två ansträngningar.
  • Bild med titeln Vik en Graco Barnvagn Steg 8
    2. Ta bort bilsätet för barnvagnar utan inbyggt säte. Graco SnuGrider Barnvagnar är gjorda för användning med bilstolar och har inte egen plats. Unstra bilsätet från ramen och ta bort det innan du försöker vika barnvagnsramen.
  • Bild med titeln Vik en Graco Barnvagn Steg 9
    3. Kollapsa baldakinen. Baldakinen över sätet, om det är närvarande, bör enkelt kollapsa mot de övre handtagen när du buggar den främre änden bakåt.
  • Bild med titeln Vik en Graco Barnvagn Steg 10
    4. Dra ett band vid sitsens gångjärn. Graco Strollers med den enkla vikningsfunktionen viks så att sätesytorna hamnar på utsidan av den vikta barnvagnen. Dessa modeller har vanligtvis ett band under där ett barn skulle sitta, vilket kan tuggas för att vika barnvagnen.
  • Strollers som viks utåt får inte låsa brickan i läge medan de gör det. Ta bort brickan först för att undvika att det faller på marken och blir repad eller smutsig.
  • Bild med titeln Vik en Graco-barnvagn Steg 11
    5. Använd lite mer kraft för gamla barnvagnar. Om barnvagnen har blivit rostig eller smutsig kan det ta mer kraft att vikas. Försök att dra det igen, med lite mer kraft, men utöva dig inte för mycket eller stärka dig mot en annan yta för mer kraft. Om dessa metoder inte fungerar relativt enkelt, försök instruktionerna för vikning av äldre modeller.
  • Tips

    Om du har problem hopfälld barnvagnen, leta efter ett handtag lågt på barnvagnen, nära sätesbasen eller hjulen. Dessa kan behöva pressas, eller flyttas upp eller ner, för att smidigt utveckla barnvagnen.

    Varningar

    Kontrollera barnvagnssätet för objekt före vikning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande