Så här fixar du billjus

Om dina bakljus är trasiga eller inte belyser, ta inte din bil till mekanikern! För en enkel lätt eller säkringsutbyte kan du fixa din svans lyser själv för en bråkdel av priset. Du kan citeras av en trafikansvarig om din billjus inte är belysande eller brutna, så slösa inte bort någon gång. Läs vidare för att lära dig hur du fixar dina billjus.

Steg

Del 1 av 2:
Bedömning av problemet
  1. Bild med titeln Fix Car Tail Lights Steg 1
1. Kontrollera säkringen. En blåst säkring leder vanligtvis att båda lamporna går ut. På nyare bilar kan svanslamporna smälta separat och / eller varje glödlampa eller delad krets kan smältas. En säkring kan blåsas på grund av andra problem, så du måste kontrollera mer än bara säkringen, men det är rätt ställe att börja. Titta i din bruksanvisning för att bestämma var säkringsboxen finns i din bil. På äldre bilar ligger säkringsboxen under bindestrecket. På de flesta nyare bilar kan den vara belägen under huven eller bindestrecket. Handboken kommer att ha en märkt bild av säkringsbox som visar vilken säkring som är vilken. Se till att tändningen är av, ta avslaget av säkringsrutan och leta reda på bakljuset. Använd en ficklampa för att inspektera säkringen och bestämma om den blåses. På de flesta nya bilar måste säkringen avlägsnas för att kontrolleras på grund av säkringarnas arrangemang.
  • Om metallstycket inuti bakljuset är intakt, är säkringen fortfarande bra.
  • Om metallstycket ser brutet eller brutits, blåses säkringen och behöver bytas ut. Använd dina fingrar eller en tweezer för att ta ut säkringen. De flesta nya bilar har en säkringsutdragare i säkringsboxen eller i verktygssatsen. Det är ett litet vitt plastverktyg som liknar ett par tänger. Ta med den till en auto Store för att hitta en match, sedan köpa en ersättare och sätt in den i rätt position för att ersätta den blåsta säkringen.
  • Bild med titeln Fix Car Tail Lights Steg 2
    2. Titta på svanslampans ledningar. Det här är de ledningar som leder till bakljusen, som ligger inuti bagagens lock. Öppna stammen och ta en titt. Du kan se var ledningarna ska ansluta för att det elektriska systemet ska fungera korrekt. Om en tråd har blivit lös, sätt den igen.
  • På de flesta nya bilar ligger ledningsnätet bakom paneler i bagageutrymmet och är inte tillgänglig utan att ta bort panelerna.
  • Bild med titeln Fix Car Tail Lights Steg 3
    3. Kontrollera baklamporna. Om säkringen och ledningarna ser rätt, kan lamporna själva vara problemet. För att kontrollera dem, skruva loss taillens linser från utsidan med en skruvmejsel. Om dina linser inte har skruvar, öppna stammen så att du kan komma åt lamporna från insidan. Skruva av de ifrågavarande glödlamporna och kontrollera dem som du skulle ha någon hushållslampa: genom att titta på filamenttråden inuti dem för att avgöra om det fortfarande är intakt. Lampan kan kontrolleras genom att knacka mot din hand för att se om filamentet rör sig eller vibrerar.
  • De flesta svanslampor har stopplampor / vridindikatorlampor, baklampor, baklampor, baklampor, baklampor, och på vissa modeller en självständig vridindikatorlampa. På bilar där broms- och svängsignalen delar en glödlampa, när lampan är utbränd, blinkar svängsignalindikatorn snabbare än normalt. Detta gäller även om fordonet har en utbränd svängsignallampa i den bakre gula vridindikatorn.
  • Om glödlampan är utbränd, måste du byta ut den. Ta det till din lokala autoaffär och köp rätt modell för din bil.
  • Om glödlampan är bra kan din bil ha ett djupare elektriskt problem. Om säkringen, bakljuskablarna och glödlampan är i god form är det dags att ta bilen till mekanikern.
  • När du tar bort en glödlampa för ersättning bör du inspektera uttaget för brända kontakter och svanslampan för brända kontakter eller smälta socketbrädor.
  • Bild med titeln Fix Car Tail Lights Steg 4
    4. Kontrollera bakljuslinserna. Huruvida du kunde fixa problemet med dina svansljus som fungerar korrekt genom att undersöka säkring, ledning och glödlampa, är det viktigt att kontrollera linserna också för att se till att de inte är knäckta eller brutna. Vatten som kommer in i linsen kan brinna ut en glödlampa. Fortsätt läsa för att lära dig hur man reparerar en trasig eller knäckt lins.
  • Del 2 av 2:
    Använda ett linsreparationssats
    1. Bild med titeln Fix Car Tail Lights Steg 5
    1. Ta bort bakljuslinsen.
  • Bild med titeln Fix Car Tail Lights Steg 6
    2. Reparera lins sprickor med lins reparationstejp. Användning av tejp är avsett att bara vara en tillfällig fix. Du köper tejp eller köper ett linsreparationssats som kommer med harts som du helt enkelt placerar över sprickan för att göra det vattentätt igen.
  • Du vill rengöra och torka det område där tejpen ska tillämpas. Strax innan du lägger till tejpet torkar området med en luddfri trasa som är våt med gnidningsalkohol och låt det torka, applicera sedan bandet. Använd inte glasrengöringsmedel för att rengöra området eftersom ammoniak i glasrengöraren kommer att få bandet att inte hålla fast och det borde. Den sista torkningen med gnidningsalkohol kommer att ta bort de flesta av orenheterna och lämna en ren yta.
  • Mät storleken på sprickan och klippa bandet något större än linsens skada.
  • Ta bort bandet på bandet.
  • Släta ut luftbubblorna när du applicerar bandet, så de förvränger inte linsen.
  • Bild med titeln Fix Car Tail Lights Steg 7
    3. Reparera hål och brutna fläckar med linsreparationsharts. Om det finns en gouge eller bruten plats, kan du fylla i hålet med plastharts. Köp ett linsreparationssats som följer med leveranser för fyllning i hålen.
  • Täcka utsidan av bakljuset med plastbandet som följer med reparationssatsen, för att förhindra att plasthartset läcker igenom.
  • Blanda hartset med ett katalysator och färgämne enligt instruktionerna som ingår i satsen. Bära ett par engångshandskar under den här delen av processen för att undvika att få harts på din hud.
  • Häll hartset i den medföljande sprutan.
  • Squirt hartset i hålet, se till att det täcker hela området som behöver fyllas.
  • Låt det bota i minst 2 timmar.
  • Ta bort bandet och sanda ytan för att släta ut det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    På vissa moderna bilar har svanslamporna lysdioder i stället för vanliga lökar. Vissa svanslampor med lysdioder är inte användbara och måste ha hela svanslampansamlingen ersatt.
  • Om bakljusen fungerar perfekt kan du nu gå till stationen och rapportera att du har fixat din bakljus.Detta är ett nödvändigt förfarande för att upphäva trafikcitationen.
  • Så nästa gång du stött på problem med dina bakljus, kan du enkelt lösa saken genom att göra utbytet själv.Bra och välfungerande billjus kommer att se till att du kan köra säkert på motorvägar och du kan undvika olyckliga olyckor.
  • Det är också bäst att veta hur man byter ut bränd ut svansljus på dig själv.Detta är en mycket enkel uppgift som beskrivs i stegen ovan.Att veta hur man byter ut utbrända bakljus kan spara dig från dyrt bilbelysningsunderhåll.
  • Utan bilstrålkastare ökar chanserna för en bakre ändkollision. Vissa stapel uppkommer händer på grund av felaktiga billjus.De är också mycket viktiga, speciellt under väderstörningar som påverkar vägens synlighet.
  • Det är därför trafik och motorvägar är mycket speciella om dina svansljus.De är väldigt snabba att notera brända billjus eftersom den har allvarliga konsekvenser för trafiksäkerheten.
  • Det är också bra att köpa reservlampor och extra omslag.På det här sättet måste du inte springa till den automatiska butiken när din bakljus blir utbränd.Vissa svanslampor kan också vara mycket svårt att hitta så det är bäst att ha massor av extra lampor och svanslampor.
  • Billjus är viktiga säkerhetsfunktion hos ett fordon.Det förmedlar viktiga signaler till andra förare bakom dig, speciellt om du saktar ner, är på väg att göra ett stopp, gör en tur eller kör på natten.
  • För att undvika framtida trafikcitationer, se till att bilens bakljus alltid är i utmärkt skick.Livslängden på bakljusen varar vanligtvis i flera år.Men det skulle vara bäst att utföra en noggrann kontroll på det årligen eller en gång vartannat år.På så sätt kan du se till att dina bakljus alltid kommer att utföra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande