Hur man kontrollerar din luftkonditionering innan du ringer till service

Få saker i livet är lika irriterande som din luftkonditionering agerar på en varm sommardag. Men innan du väljer den telefonen för att spendera hårt tjänade pengar på ett potentiellt onödigt serviceanrop, finns det några grundläggande saker du borde göra för att se om du kan lösa eller identifiera problemet själv. Tänk på, du kommer inte att kunna lösa alla potentiella problem. Det är inte säkert att röra med din AC: s elektriska ledningar, och öppna AC-systemet kan bara göra problemet värre, så tveka inte att ringa efter hjälp om du behöver det.

Steg

Metod 1 av 7:
Vad kontrollerar jag om mitt luftkonditioneringsapparat stängs av sig själv?
  1. Bild med titeln Kontrollera din luftkonditionering innan du ringer till service steg 1
1. Kontrollera strömbrytaren för att se om den har blivit utlösad. Om du har för många elektronik anslutna och kör, kan du ha överbelastat kretsen. Detta är särskilt troligt om du har en massa fans som körs under en varm sommardag. Kontrollera din säkringslåda för att se om strömbrytaren är inställd i OFF-läge och vänd den igen.
  • Om allt annat stängs av samtidigt kan du helt enkelt hantera ett strömavbrott.
  • 2. Kontrollera automatisk inställningar på din termostat. Om din luftkonditionering hindrar sparkar på och av i intervaller, kolla på din termostat för att se om den är inställd på "Auto" eller "Automatic."Om det är, varför håller din AC att stängas av. När den är inställd på AUTO, slår AC-systemet bara efter att temperaturen har stigit förbi numret på din termostat.
  • Det är mycket effektivare att hålla termostaten till "Auto" när du värmer eller kyler ditt hem. Fortfarande, om det inte är varmt eller coolt nog för dig, var god att justera termostaten!
  • Metod 2 av 7:
    Min termostat slås inte på. Vad ska jag göra?
    1. Bild med titeln Kontrollera din luftkonditionering innan du ringer till service steg 3
    1. Byt termostatens batterier och se om den kommer tillbaka på. Läs din bruksanvisning för att se hur du tar bort frontplattan. I de flesta fall finns det en liten läpp på omslaget och du kan bara pry det för hand. Byt ut batterierna i din termostat och sätt på locket igen för att se om det löser problemet.
    • Om det finns några elektriska problem, kommer du inte att kunna fixa dem på egen hand. Ring en elektriker eller HVAC-tekniker för att få ta en titt på problemet.
    Metod 3 av 7:
    Min AC slår på men luftflödet är krossat. Vad gör jag?
    1. Bild med titeln Kontrollera din luftkonditionering innan du ringer till service steg 4
    1. Byt luftfiltret. Ditt filter måste bytas ut var tredje månad eller så. Under den varma säsongen kan du behöva byta ut det varje månad. Om du har problem med din AC-enhet och du inte har ersatt filtret på ett tag, gör det först. Om problemet löser sig, behöver du inte ringa någon. Om problemet kvarstår, behöver du förmodligen ringa en HVAC-tekniker.
    • På ett centralt AC-system är filtret vanligtvis i kanalen på returledningen eller på ugnen. I ett duktlöst system finns det ett återanvändbart filter på kondensorn utanför. För en fönsterenhet är filtret vanligtvis bakom gallret på framsidan.
  • 2. Kontrollera dina ventiler och kanaler för blockeringar. Om det finns några hinder framför ventilerna eller kanalerna, kan detta störa ditt systems förmåga att fungera korrekt. Ta en promenad runt ditt hem och se till att alla dina ventiler och kanaler är klara och öppna. Om nödvändigt, omordna dina möbler för att se till att allt är öppet.
  • Om det finns någon skräp utanför din kondensor enhet, rensa den bort. Detta kan ibland vara källan till problemet.
  • Metod 4 av 7:
    Vad kontrollerar jag om min AC slår på men blåser inte den kalla luften?
    1. Bild med titeln Kontrollera din luftkonditionering innan du ringer till service steg 6
    1. Se om luftfiltret är smutsigt och byt ut det. Byta ut ditt luftfilter kan hjälpa till. Ett smutsigt filter kan röra med en AC-enhetens förmåga att blåsa ut kall luft, så försök det här först för att se problemet löser sig själv. Om du har ett återanvändbart filter, rengör det noggrant innan du byter ut det.
  • 2. Kontrollera kylmedelslinjen. På ett centralt eller delat system, gå ut och leta efter det största röret som leder till din AC: s kondensor. Om din AC är på och det här röret har is på det, stäng av ditt system och ge den här rörtiden för att tina innan du slår på den igen. Om det här problemet uppstår igen kan du köra lågt på kylmedel.
  • 3. Rengör kondensorns spole på utsidan. Huvudet ute och ta bort alla skräp som omger kondensorn. Om något sitter fast i fenorna, ta bort det för hand eller med en kvast. Ta sedan en slang och spraya försiktigt ner din kondensorenhet. Fortsätt skölja det tills vattnet går klart. Smutsiga spolar kan ibland störa luftflödet och få det att känna att dina ventiler blåser ut varm luft.
  • Du kan också rengöra spolarna på en fönsterfönster, men du måste ta det ut för att göra det här.
  • Metod 5 av 7:
    Min AC verkar konstigt. Hur återställer jag enheten?
    1. Bild med titeln Kontrollera din luftkonditionering innan du ringer till service steg 9
    1. Det låter märkligt enkelt, men du stänger av det och slår på det igen. Stäng av din AC vid termostaten och använd sedan din bruksanvisning för att hitta strömbrytaren. Tryck det för att stänga av AC-systemet. Gå sedan till din brytare och vänd brytaren för din AC-enhet. Vänta 1 minut och sätt tillbaka brytaren innan du startar om din AC-enhet.
    • Det hjälper ofta att göra detta om du av misstag slog en säkring eller du hade bara ett strömavbrott och din AC verkar roligt. Men om du måste göra det ofta är det ett tecken på att något kan fortsätta med ditt system och du ska få en HVAC Pro att ta en titt på det.
    Metod 6 av 7:
    Är det nödvändigt att ha en pro service min AC varje år?
    1. Bild med titeln Kontrollera din luftkonditionering innan du ringer till service steg 10
    1. Ja, även om det verkar som om det inte är något fel. Du behöver fortfarande en HVAC-tekniker att komma ut och betjäna ditt AC-system minst en gång om året bara för att hålla mindre problem från att bli stora problem. En HVAC PRO rengör ditt system, kontrollera läckor och se till att allt är i arbetsordning. Detta är det bästa sättet att se till att eventuella problem blir löst.
    Metod 7 av 7:
    Vilka problem är för farliga att felsöka mig själv?
    1. Bild med titeln Kontrollera din luftkonditionering innan du ringer till service steg 11
    1. Allt som involverar läckor eller öppning AC-enheten är riskabelt. Medan det är helt bra att ta en titt på att försöka hitta ett problem, bör du verkligen inte röra med din AC-enhet för mycket. Du kommer inte att kunna diagnostisera någonting på insidan av kondensorn eller ugnen, och öppna dem kan upphäva din garanti eller göra saker värre.
    • Freon och andra kylmedel kan vara giftiga, så röra inte med några läckor eller vätskor i ditt AC-system.
  • 2. Röra med de elektriska komponenterna är särskilt farligt. AC-system är typiskt högspänning, och det är farligt att leka runt eller röra alla levande anslutningar. Det finns en mängd problem som ser ut som en blåst säkring, men det är inte. Utöver det kommer du inte att kunna fixa några av dessa problem själv, så det kommer bara att bli mer effektivt och säkert att få en professionell ta en titt.
  • Du kan teoretiskt kontrollera patronens säkringar på ett AC-system med en multimeter, men det kommer inte nödvändigtvis att berätta mycket och det är farligt. En professionell kommer att kunna kontrollera säkringar på 30 sekunder ändå, så det finns inte en särskilt bra anledning att kontrollera dem själv.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Den genomsnittliga fönstretheten kommer att vara ungefär 8-10 år. Ett duktlöst split system kommer att rymma upp cirka 15-20 år. Centrala luftsystem behöver vanligtvis bytas ut efter 12-17 år.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande