Hur man fixar julljus som är halv ut

Glädjen att dekorera för semestern kan dämpas lite av en pesky halvsträng av ljus som vägrar att glöda. Medan din instinkt kan vara att bara kasta hela strängen och köpa en ersättare, det finns några enkla åtgärder du kan ta för att eventuellt reparera strängen. Efter att ha identifierat problemet kan du försöka byta ut några dåliga glödlampor eller säkringar, eller reparera en dålig shunt (endast i glödlampor). Med lycka, kommer din semesterdekoration att ljusa upp igen!

Steg

Metod 1 av 4:
Felsökning av problemet
  1. Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut Steg 01
1. Ta bort korrosion från pluggen och anslut strängen igen. Om pluggen på din sträng av lampor ser mörka eller korroderade, ta tillbaka sin mässingslinje genom att gnugga dem med ett ark med medelstora eller fina sandpapper. Använd en ren trasa eller tacksorg för att torka bort vilket slipande damm, försök sedan ansluta lamporna igen.
  • Korrosion på pluggspetsarna lägger till motstånd som kan förhindra att den nödvändiga spänningen strömmar genom ljussträngen. När du klarar korrosionen bort kan dina lampor fungera igen!
  • Om det inte fungerar, gå vidare till andra felsökningsåtgärder.
  • Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut Steg 02
    2. Anslut en ljussträng som fungerar i halv-utsträngen. Med andra ord, anslut den ena änden av din halvarbetssträng i ett uttag och anslut sedan en fullfungerande sträng till sin andra ände. Innan du gör det, bekräfta att den andra strängen är fullt fungerande genom att plugga den i uttaget på egen hand.
  • Om den andra strängen fortfarande fungerar, har du sannolikt ett problem med en dålig glödlampa eller säkring i den första strängen.
  • Om den fungerande strängen inte fungerar när den är ansluten till halvarbetssträngen, är det troligt ett problem med ledningarna eller, om du har glödlampor, en eller flera shunts inom lamporna.
  • Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut Steg 03
    3. Kör en glödlampa över strängen för att hitta några dåliga lökar. Om du har minskat ditt troliga problem för dåliga lökar eller dåliga säkringar, använd en lampa testare om du har en. Anslut ljussträngen, testa sedan varje mörk glödlampa genom att antingen röra den med eller sätta in den i testaren, beroende på din modell.
  • Beroende på din testmodell kan det pipa eller tända när du hittar en dålig glödlampa.
  • Om du hittar en dålig glödlampa, fortsätt kontrollera efter mer. Markera var och en med maskeringstejp så du vet vilka som ska ersättas.
  • Gå vidare för att ersätta några dåliga glödlampor som du hittar. Om du inte hittar några dåliga glödlampor, fortsätt att kontrollera och byta ut säkringar.
  • Du kan få en glödlampa som helst som semesterljus säljs. Överväg att köpa en kombinationsmodell som innehåller ett test och reparationsverktyg.
  • Metod 2 av 4:
    Ändra en dålig glödlampa
    1. Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut Steg 04
    1. Dra upp från lampans plastsäte, inte lampan själv. Om du slår på lampan själv, kommer du förmodligen bara att dra den och dess 2 ledningsledningar ut ur plaststolen som passar in i uttaget. I stället arbeta miniatyren i det lilla gapet mellan lampsätet och uttaget, lyft sedan sätet och lampa tillsammans ur uttaget.
    • För din säkerhet, koppla alltid ur ljussträngen innan du byter ut en glödlampa.
    • Vissa glödlampor har plastlås som snap på uttaget. Lyft upp några spärrar innan du drar ut lampan och sätet.
  • Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut Steg 05
    2. Använd en ersättningslampa som är en exakt matchning. Semesterljus tenderar att se väldigt ut, men de är inte universella. Olika tillverkare kan använda lite olika glödlampor, säten, uttag och / eller blykablar, varav vilken som helst kan förhindra att en icke-matchande byteslampa fungerar korrekt. Om du har de ersättningslampor som följde med strängen, använd dem först.
  • När du köper strängar av ljus, överväg att köpa en extra sträng för varje 3 eller så att du köper-det vill säga köpa 8 strängar om du behöver 6. Använd extra strängar helt enkelt för backuplampor. Dra lamporna från extra strängar, sätt dem i en märkt väska och lagra den glödlampfria strängen för användning om ledningarna på en av dina andra strängar går dåligt.
  • Om du inte har en exakt match, försök inte att tvinga en glödlampa som inte helt passar in på plats. Icke-matchande glödlampor är mycket mer benägna att misslyckas och i mycket sällsynta fall kan en brandrisk om de är korta. Det är säkrare att bara köpa ersättningssträngar.
  • Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut Steg 06
    3. Tryck på den nya glödlampan ordentligt på plats och testa den sedan. Kontrollera att de 2 små ledarna är snygga längs motsatta sidor av lampsätet. Tryck sedan lampan rakt ner i uttaget tills sätet är snyggt på plats. Anslut strängen av lampor tillbaka i-Om hela strängen lyser, är du helt!
  • Om alla lamporna inte kommer på, kör testaren över din ersättningslampa för att se till att den sitter ordentligt. Om det inte är, försök att ta bort och återställa det igen. Om det är, fortsätt att kontrollera efter andra problem med ljussträngen.
  • Metod 3 av 4:
    Byte av säkringen
    1. Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut Steg 07
    1. Skjut Öppna säkringsfacket med en liten skruvmejsel. På munsidan av ljussträngen (sidan med pluggen), leta efter ett litet facklock. Skjut det här locket ut mot pluggspåren för att exponera säkringskammaren.
    • En liten skruvmejsel är till nytta här, även om du kanske kan glida öppna facket med en öppnad paperclip eller din nagel.
  • Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut Steg 08
    2. Använd en öppnad pappersclip eller annat litet verktyg för att ta bort säkringar. I nästan alla fall hittar du 2 små säkringar inuti facket - de ser ut som små glaskapslar med metalltips. Använd slutet på en öppnad pappersclip som en hävarm för att komma under och lyfta upp varje säkring.
  • Bild med titeln fixa julljus som är halv ut steg 09
    3. Kontrollera efter tecken på att en eller båda säkringar har blåst. Om glasdelen av säkringen är mörk eller ser bränt på insidan, har säkringen blåst. Om du inte kan säga säkert är det bäst att anta att säkringen har blåst och byt ut den.
  • En blåst säkring uppstår när den lilla offerledningen i säkringen smälter. Det är tänkt att göra det som en skyddande åtgärd om en överdriven ström passerar genom linjen, även om säkringar kan misslyckas av andra skäl.
  • Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut steg 10
    4. Installera ersättningssäkringar som är lika stora och strömmen. Till skillnad från lökar är semesterljus säkringar vanligtvis identiska över varumärken. De är nästan alltid lika stora och betygsatta för 3 ampere, som indikeras av en "3A" notering på säkringen. För det enklaste ersättningsalternativet, använd de extra säkringar som följde med ljussträngen.
  • Skjut dina ersättningssäkringar ner i facket tills de är helt sittande. Spetsen på en penna kan komma till nytta för att hjälpa till att driva säkringen på plats. Skjut locket tillbaka över facket och sätt sedan in strängen och se om alla lampor fungerar.
  • Om du byter ut några dåliga glödlampor och säkringar har inte löst ditt problem, har du sannolikt ett problem med en dålig shunt (i glödlampor) eller dåliga ledningar.
  • Metod 4 av 4:
    Fixa en skadad shunt
    1. Bild med titeln fixa julljus som är halv ut steg 11
    1. Köp ett semesterljus reparationsverktyg. Om du använder många ljussträngar i dina semesterdekorationer kan ett ljust reparationsverktyg vara en klok investering. Leta efter dem varhelst semesterljus säljs och förväntar sig att betala cirka $ 25- $ 30 USD.
    • Ett bra ljusreparationsverktyg är multifunktionellt. Det bör fungera som en spänningsdetektor, lampa tester, glödlampa, och shunt reparatör.
    • Det mest kända alternativet är sannolikt Lightkeeper Pro, som ser ut som en liten plastpistol.
  • Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut Steg 12
    2. Ta bort en glödlampa i eller nära det avsnitt som inte kommer att tända. Om ditt ljusreparationsverktyg har en glödlampa, använd det enligt produktinstruktionerna. Annars, använd din miniatyrbild för att pry plastsätet på lampan från uttaget.
  • Du kan ta bort en glödlampa i den mörkade sektionen, eller till och med en upplyst glödlampa som är nära den mörkade sektionen. Koppla ur ljussträngen innan du tar bort en glödlampa, men.
  • Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut Steg 13
    3. Sätt i verktyget i uttaget och skicka en eller flera pulser enligt instruktioner. Lightkeeper Pro har till exempel en prong som passar in i ljusuttaget. När det är på plats, dra avtryckaren på enheten för att skicka en puls av energi genom ljussträngen.
  • Följ de specifika instruktionerna för ditt ljusreparationsverktyg. Du kan bli instruerad att utlösa flera pulser genom ljussträngen.
  • Shunts är små backup-ledningar inuti varje glödlampa som är avsedda att ta över om filamentet i glödlampan misslyckas och därigenom upprätthåller en färdig krets. Pulserna från ljusreparationsverktyget ska vara tillräckligt för att smälta den isolerade beläggningen och aktivera alla shunts som inte fungerar.
  • Bild med titeln Fix Christmas Lights som är halv ut steg 14
    4. Byt ut glödlampan och testa ljussträngen igen. Ta bort ditt ljusreparationsverktyg och tryck på lampan tillbaka i socket ordentligt. Med någon tur lyser hela strängen när du pluggar in lamporna!
  • Om strängen fortfarande inte är helt, är det förmodligen dags att bara ersätta det hela.
  • Tips

    De flesta ljussträngar är faktiskt 2 separata strängar som är anslutna i mitten. Detta är fallet om dina lampor har en sektion nära mitten med endast 2 spolade ledningar, istället för den 3 hittar du någon annanstans. I teorin betyder det att du kan skära av den icke fungerande halvan av ljussträngen och skarven i en ny slutplugg eller halvsträng av ljus. Men överväga det här bara om du har måttliga eller högre elektriska färdigheter.

    Varningar

    Försök inte att ersätta glödlampor eller säkringar när en ljussträng är inkopplad. Risken för elektrisk chock är verklig och bör inte tas lätt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande