Hur man köper skrot silver

Medan många människor är bekanta med att köpa och sälja av skrotguld, är inte så många människor medvetna om att skrot silver är en annan lukrativ och mindre tappad marknad. Beroende på din intressenivå är det möjligt att göra några spendera pengar som säljer ditt extra silver eller starta ett heltidsskrot Silver Business med skrot du köper.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta silverskrot
  1. Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 1
1. Utbilda dig själv om silver i alla sina olika former. Diversifiera dina informationskällor. Läs böcker om guld och silverskrot som handlar, liksom bloggar av återförsäljare. Många återförsäljare efter skrot köper och säljer tips online. Att lära sig om silverköp innebär att man lär sig om skrotmarknaden och om silver själv.
  • Vanliga källor till silver inkluderar smycken, klockor, bestick, medaljer, utmärkelser, plack och äldre valuta.
  • Mynt myntade upp till och med 1964 i USA eller 1968 i Kanada innehåller ofta silver.
  • Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 2
    2. Besök garageförsäljning, fastighetsförsäljning och loppmarknader. Titta igenom otillbörlig sked och gaffelfack i sparsamhetsbutiker. Smycken från sparsamhetsbutiker kan ha kammats genom grundligt redan, men kolla klockor och smycken på obskyra butiker i små städer, antikaffärer och fastighetsförsäljning.
  • Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 3
    3. Besök vintageaffärer, sparsamhetsbutiker, antikaffärer och bondeaffärer. Leta efter dekorativa föremål, smycken, vaser, teuppsättningar och bestick. Du kanske kan köpa bulkmängder av vissa föremål i dessa butiker.
  • Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 4
    4. Kontrollera online-auktioner. Sök efter silver, och läs beskrivningen. Vissa säljare kommer att använda ett lagerfoto av mynt eller annat silver, men skriver en mer avslöjande beskrivning. Se till att säljaren är klar om att ha autentiserat metallen. Bara köpa skrot från säljare som har en returpolicy om du är missnöjd med objektets tillstånd eller natur.
  • Del 2 av 3:
    Identifiera riktigt silver
    1. Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 5
    1. Kontrollera efter silver kännetecken. Ingen av de metaller du hittar kommer att vara 100% silver. Sterling silver beaktas "Sann" silver eftersom det är .925 eller mer silver blandat med en basmetall. Kontrollera smycken, bestick och andra silverartiklar som du överväger att köpa för frimärken som indikerar deras silverinnehåll. De flesta sterlingartiklar är markerade med ett stämpel som säger ".925" eller "sterling-."
    • Andra frimärken som indikerar sterling är "925," "950," "Stjärna," och"S.t.g."
  • Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 6
    2. Kontrollera efter slitage. Undersök eventuella bitar du överväger att köpa med ett förstoringsglas. Avgöra om något är silver eller bara silverpläterad. Om du undersöker smycken kan du leta efter de platser smyckena var mest hanterade, till exempel lås eller några länkade bitar. Om dessa områden är en annan färg, kan smycken verkligen vara mässing eller koppar.
  • Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 7
    3. Kontrollera efter magnetism. Silver lockas inte av magneter. Ta med en magnet när du ska kolla lite silver du överväger att köpa. Om objektet är lockat till magneten är det troligt av andra metaller. Det finns emellertid andra metaller än silver som inte svarar på magneter, så förlita sig inte uteslutande på den här metoden.
  • Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 8
    4. Köp ett silvertestkit. Din kit kommer att innehålla flaskor syra och en svart basaltrörsten. Använd Touchstone för att skrapa silver. Testa det silver som pinnar till pekstenstenen med syran. Testa inte stycket direkt, eftersom det kan vara skadat av syran. Om din testlinje blir röd, har du silver.
  • Syraprovet är pålitligt, men det kan bara berätta om utsidan av vad du testar.
  • Testa vidare om du misstänker ett objekt är bara silverpläterat.
  • Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 9
    5. Lyssna på ditt silver. Silver leder mer ljud när de tappas eller tappas än andra metaller. Tryck på eller släpp objekt, till exempel gamla mynt eller gafflar och lyssna på ett lugnt ringsignal. Släpp eller tryck på ett liknande objekt som du vet är inte silver, till exempel ett nyligen myntat mynt eller stålgaffel, för att höra det kontrasterande ljudet.
  • Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 10
    6. Lukta ditt silver. Silver har inte en stark lukt. Många andra metaller har en "metallisk" eller tangy lukt. Ta en whiff av det silver du överväger att köpa. Om det luktar coppery eller tangy är det troligt en legering och inte silver.
  • Del 3 av 3:
    Betala för skrot silver
    1. Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 11
    1. Kontrollera det aktuella försäljningspriset. Priset på silver fluktuerar dagligen. Kolla online för "Spotpriset" av silver på en viss dag. Detta pris ändras ständigt, så kolla ofta tillbaka. Betala inte mer än det nuvarande försäljningspriset på en viss dag, om inte priset är ovanligt lågt och du är villig att spela att det kommer att stiga betydligt innan du behöver sälja.
    • Silver mäts i troy ounces. För referens när du köper eller säljer finns det 12 Troy ounces till 1 Troy Pound. Det finns cirka 31 gram till 1 Troy Ounce.
    • Akta dig för låga priser. Om en återförsäljare säljer silver under marknadspriset, är det troligt inte riktigt sterling.
  • Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 12
    2. Förhandla. Om du köper på en gårdsförsäljning, loppmarknad eller butik där priserna inte är listade och haggling är laglig, försök att betala mindre. Erbjud säljaren mindre än du är villig att betala och gå fram och tillbaka tills du kan komma överens om ett pris. Var villig att erbjuda ett rimligt pris, speciellt om du planerar att återvända till den här Silver-återförsäljaren.
  • Bild med titeln Köp Skrot Silver Steg 13
    3. Arbeta auktionen. Om du köper silver på nätet på en auktion, bli inte suckered att betala mer än du tror att silver är värt. Vänta till sista minuten för att göra ditt bud. Om du är säker på att du vill köpa ett objekt, försök att vara den första budgivaren. Byt ditt eget bud en eller två gånger för att skicka ett tydligt meddelande till andra anbudsgivare.
  • Tips

    Om du köper silver smycken med stenar eller ädelstenar, överväga att sälja det som smycken snarare än för skrot. Om smycken förstörs utöver reparation, ta bort dessa stenar innan du säljer silver. När smycken inte längre är bärbara, kommer det att sälja stenarna och silver separat att tjäna dig en större vinst.

    Varningar

    Även om silvermarknaden har stått under det senaste förflutet är det alltid föremål för fluktuationer och störningar. Var medveten om denna möjlighet innan du investerar för tungt.

    Saker du behöver

    • Skrot silverkällor (mynt, smycken, bestick och mer)
    • Dator
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande