Hur man accentuerar vågigt hår

Vågigt hår är kanske den heliga graden av hårtexturer. Du kan blåsa ut det rakt, uppnå studsa och volym, eller skrälla dina vågor för maximal textur. Om du verkligen vill accentuera vågigt hår, är den goda nyheten du kan uppnå ett mjukt tousled look som är polerad och frizzfri. Genom att använda rätt produkter och lära dig rätt teknik, kan du enkelt förbättra ditt vågiga hår.

Steg

Metod 1 av 12:
Tvätta håret med ett fuktgivande schampo.
  1. Bild med titeln Accentuate Wavy Hair Steg 1
1. Hålla fast vid ett sulfatfritt schampo som är extra fuktgivande. Eftersom det vågiga håret tenderar att vara lite mer krusigt och torrt än rakt hår är det viktigt att använda mjuka, hydratiserade produkter.
  • Leta efter schampo som säger "fuktgivande" eller "hydratisering" på flaskan.
  • Det är upp till dig hur ofta du tvättar ditt hår, men försök att inte tvätta det varje dag. Användning av schampo för ofta kan ta bort håret av sina naturliga oljor, lämna det krusigt.
Metod 2 av 12:
Villkor ditt hår för att bekämpa Frizz.
1. Varje gång du tvättar ditt hår, använd en medium konsistens balsam. Tunga, djupa konditioneringsprodukter kan väga ditt hår, så försök att hitta produkter som är utformade för vågigt hår för att bekämpa frizz och hjälpa din vågform.
  • Håll dig borta från silikon och sulfatprodukter som du letar efter en balsam. Dessa ingredienser kan faktiskt göra ditt hår torktumlare, vilket leder till mer frizz.
Metod 3 av 12:
Använd kallt vatten för att skölja ditt hår.
  1. Bild med titeln Accentuate Wavy Hair Steg 3
1. Tvätta med varmt, men skölj med kallt vatten. Det kalla vattnet stänger dina hårklippor, vilket leder till en mjukare, shinier finish när ditt hår torkar.
  • Det kan vara svårt att bli van vid ett kallt vattenskölj, men det kan faktiskt hjälpa dig att väcka dig på morgonen!
Metod 4 av 12:
Pat ditt hår torrt med en handduk.
1. Använd en mikrofiberhandduk för att undvika frizz och suga upp extra fuktighet. Vänd huvudet upp och ner och njut av något överskott av vatten genom att klappa ditt hår. Var inte frestad att gnugga hår med handduken, för det här kommer att göra ditt hår krusigt. Du kan också sätta på ditt hår på toppen av ditt huvud med en torr handduk i några minuter om du behöver.
  • Ditt hår kommer fortfarande att vara fuktigt, men inte blötläggning våt, efter handdukstorkning.
Metod 5 av 12:
Kamma ditt hår med en bred tandad kam.
1. Borsta ditt hår med en hårborste kan leda till extra frizz. Om du märker några tangles eller knutar, ta en bred tandkam och börja i ändarna av ditt hår. Vänd försiktigt de tuffaste av knutarna när du flyttar upp mot din hårbotten.
  • Om du bara har några knutar här eller där, försök att kamma genom ditt hår med fingrarna först för ett mer mildt alternativ.
Metod 6 av 12:
Spruta ditt hår med inledningsbehållare.
1. Detta steg hydrerar dina tresses för att minimera frizz. Medan ditt hår fortfarande är fuktigt, spraya en lätt dimma av balsam överallt. Detta kommer att hjälpa till att bekämpa Frizz även efter att ditt hår är torrt, kommer det att lägga till lite extra fuktighet. Love-in Conditioner är också ett bra alternativ om du har ett bra hår eftersom det är lite lättare än sin traditionella motsvarighet.
  • Den bästa inlämningsbehållaren för vågigt hår bör vara en lätt formel som skapar glans, detangles och slätar naglar.
  • Inlämningsbehållare skyddar normalt håret från värme, liksom.
Metod 7 av 12:
Skrunch i 1 till 2 pumpar av hårserum.
1. Använd hårserum varje dag för att bekämpa Frizz och tillsätt extra fukt. Gnid produkten mellan dina händer och jobba på dina ändar först. Skruva ditt hår med dina palmer, arbeta uppåt för att fördela produkten jämnt.
  • Arganolja fungerar bra som ett hårserum, eftersom det släpper ut flygningar, men är inte för tungt.
  • Överanvänd inte hårserum, eftersom det kan väga ditt hår. En storstorlek är verkligen allt du behöver.
Metod 8 av 12:
Lägg till en volumiserande mousse.
  1. Bild med titeln Accentuate Wavy Hair Steg 8
1. Ge dina vågor lite extra håll så att de inte faller platt. Gnid en kvart stor mängd mousse mellan dina palmer. Skruva försiktigt in i ditt hår, börja i ändarna och arbeta upp till kronan. Leta efter en mousse som innehåller flexibla polymerer för att ge lockminne och definitionen till ditt vågiga utseende.
  • Mousse har kommit långt sedan 1980-talet. I stället för att skapa en styv, crunchy håller, ger den nu mjuk, berörbar kontroll till hår.
Metod 9 av 12:
Lufttorka ditt hår för en naturlig våg.
  1. Bild med titeln Accentuate Wavy Hair Steg 9
1. Använd lufttorkningstekniken när du har några timmar att spara. Wrap och vrid ditt hår runt fingrarna i 1 i (2.5 cm) sektioner. Skruva ändarna av dina vågor med händerna för att ställa in locken. Håll krullarna på plats genom att förpacka en handduk runt håret och lämna det på medan det torkar. Ta handduken av efter några timmar för att låta ditt hår torka resten av vägen.
  • Torka ditt hår i en handduk kallas också "Plopping" -metoden. Det hjälper till att hålla dina vågor på plats när de torkar för bouncier, springigare curls.
  • Om du går och lägger dig, försök att sätta ditt hår i en fläta. Flätat vått hår i en stor, lös fläta. Vrid flätan i en bulle och klipp ditt hår några inches under kronan för lite hiss.
Metod 10 av 12:
Diffusa ditt hår för att påskynda torkningstiden.
1. Ge din våg extra volym med en diffusorfäste. Luta huvudet till sidan eller upp och ner och börja torka från hårets ändar, arbeta dig upp. Håll munstycket horisontellt med dina lås eller i en 45 graders vinkel mot huvudet och skanna dina vågor när du torkar. Massage din hårbotten med diffusorn för att lägga till volym vid rötterna.
  • Du kan köpa universella diffusorer som passar alla hårtorkar, eller du kan köpa en gjord speciellt för din.
  • Om du är färdig med att diffundera och märka eventuella orubbliga vågor eller krullar, rör dem med ett curlingjärn.
  • Om diffusion gör ditt hår lite för krusigt, försök torka ditt hår tills det är ungefär 50% torrt och låta det lufttorka resten av vägen.
Metod 11 av 12:
Sova på en siden kuddecase.
  1. Bild med titeln Accentuate Wavy Hair Steg 11
1. Skydda dina vågor på natten för att bekämpa Frizz hela dagen. Byt ut din gamla bomullspanna med en silke eller satin för att hålla dina vågor hydratiserade och fuktade medan du sover.
  • Du kan också bära en silkeshuvud till sängs om du föredrar!
  • Silk hjälper också att hålla dig sval på sommaren och varma på vintern, så det är en win-win-situation.
Metod 12 av 12:
Uppdatera dina vågor med en inlämningsbehållare.
  1. Bild med titeln Accentuate Wavy Hair Steg 12
1. Använd den här tekniken på dagar som du inte tvättar ditt hår. Fyll en sprayflaska med varmt vatten och lägg till lite inlämningsbehållare. Spritz dina lås med din blandning och skrälla ändarna på ditt hår med händerna. Låt dina vågor lufttorka för att stampa ner frizz.
  • Du kan också använda en havsaltspray eller kokosnötvatten för extra hydratisering.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Hårserum och inlämningsbehållare dubbel som värmeskyddare.
  • När du har stilat ditt hår, försök att röra det så lite som möjligt. Rörande ditt hår kan få det att se torrt och krusigt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande