Hur man förbättrar grått hår

Om det är ordentligt omhändertagen, är grått hår slående och vackert. Medan många människor går gråa naturligt när de åldras, blir färgat grått hår alltmer populärt bland yngre människor. För att förbättra din grå och få ut det mesta av sin vackra färg måste du ta hand om ditt hår. Håll ditt naturligt gråa hår med klargörande eller färgbalansering av schampon. Du kan också förbättra den med höjdpunkter, lowlights, eller till och med en färgfärg här och där. Om du har färgat grått hår måste du ta extra försiktighetsåtgärder för att förhindra skador och behålla din silverfärg.

Steg

Metod 1 av 3:
Omsorg för naturligt grått hår
  1. Bild med titeln Förbättra grått hår Steg 1
1. Tvätta håret med ett fuktgivande schampo och balsam. Massera schamponet i din hårbotten i några minuter för att stimulera folliklarna och öka cirkulationen till hårbotten. Detta kommer att hjälpa till att hålla ditt hår friskt. Applicera balsamen nästa och lämna den i 1 till 2 minuter, eller enligt flaskan, innan den sköljs av.
  • Leta efter sulfatfria, antioxidantrika schampon och balsam för att hålla ditt hår friskt och hydratiserat. Om ditt hår är oljigt eller tenderar att lida av en uppbyggnad av produkt, kan du shampoo så ofta som en gång varannan dag.
  • Bild med titeln Förbättra grått hår Steg 2
    2. Tvätta bort missfärgningen med ett klargörande schampo. Förtydligande schampo är formulerad för att avlägsna envis smuts, oljor och byggda rester som motstår gentlerchampo. Använd ett förtydligande schampo en gång i veckan för att bekämpa dullness och missfärgning i ditt gråa hår.
  • Clarifying Shampoo kan vara mycket torkande, så använd det sparsamt, speciellt om du använder andra produkter som kan torka ditt hår eller stripa bort naturliga oljor.
  • Hoppa över förtydligande schampo om du har höjdpunkter eller lowlights, eftersom det kommer att ta bort färgen ur ditt hår.
  • Bild med titeln Förbättra grått hår Steg 3
    3. Håll gula tints i bukt med ett blått eller lila schampo. Tinten i blått eller lila-tonat schampo avbryter gula toner i grått hår. Applicera shampoo från rötter till tips, lämna den sedan för den tid som rekommenderas på flaskan innan du sköljer ut det. Beroende på nivån av gul i ditt hår kan du lämna shampoo på upp till 15 minuter. Men lämnar shampoo på för länge kan du lämna dig med uppenbara lila tints i ditt hår.
  • Leta efter blått eller lila-tonat schampo som görs speciellt för vitt eller silverhår. Kolla efter "silver-" på etiketten.
  • Hur ofta använder du detta schampo beror på hur gult ditt hår är. Undvik att använda det mer än en eller två gånger i veckan. Överanvändning kan resultera i en uppbyggnad av färgämne, vilket gör att ditt hår ser tråkigt ut eller blåsigt.
  • Om du använder ett klargörande schampo, använd det inte samma dag som det lila schampo, eftersom kombinationen kan torka ut ditt hår. Vänta några dagar efter att du har använts innan du använder den andra.
  • Bild med titeln Förbättra grått hår Steg 4
    4. Applicera en violett tonad glans var 2 till 3 månader om så önskas. Om du använder lila schampo är det inte bekvämt för dig, överväga att tillämpa en glans istället. Detta kommer inte bara att balansera de gula tonerna, men ge också ditt hårglans. Du kan göra det på en salong eller använda en hemma kit.
  • Bild med titeln Förbättra grått hår Steg 5
    5. Bibehålla din snitt och stil. Eftersom allas hår är annorlunda, bör du prata med din frisyr för att hitta en frisyr är rätt för dig. Välj något som är lätt för dig att behålla och stil. Grå hår reflekterar ljus, så om ditt hår är ostylat eller inte klippt ordentligt, blir det ännu mer uppenbart än vanligt.
  • Som en allmän regel ska du skära ditt hår var 6: e veckor. Om ditt hår börjar se shaggy eller unkempte innan då är det dock dags för en trim!
  • Metod 2 av 3:
    Lägga till höjdpunkter, lowlights och färg
    1. Bild med titeln Förbättra grått hår Steg 6
    1. Lägg till dimension och textur med belysning och lowlights. Höjdpunkter och lowlights har fördelen att ha en mindre uppenbar växtperiod på grått hår än en solid färg. Försök att få ett intervall mellan vit / ljusgrå, mediumgrå och mörkgrå / svart. Du kan försöka göra det hemma med hjälp av ett kit, men det skulle vara bättre att få det gjort professionellt på en salong.
    • Håll höjdpunkterna 2 till 3 nyanser lättare än resten av ditt hår. Beroende på hur ljus ditt hår ska börja med, det kan eller kanske inte vara möjligt eftersom det inte finns något att lätta.
    • Placera de tjockaste, lättaste höjdpunkterna runt ditt ansikte. Få dem att bli tunnare desto vidare kommer du från ditt ansikte.
    • Håll lowlights 1 till 2 nyanser mörkare än din basfärg. Använd dem tillsammans med höjdpunkterna för att hjälpa till med att blanda dem.
  • Bild med titeln Förbättra grått hår Steg 7
    2. Lägg till en sekundär färg för ett mer dramatiskt utseende. Blanda en andra färg i med ditt gråa hår kan lägga till spänning i ditt utseende. Du kan göra allt över håret som höjdpunkter, eller till och med som en singel, djärvstreak. Håll färgljuset så att det fortfarande är samma nyans som resten av ditt hår. Stora alternativ inkluderar: isblå, dammig rosa eller ljus lila.
  • Bild med titeln Förbättra grått hår Steg 8
    3. Matcha skuggan av grå till din hudton. Det finns olika nyanser av grå, precis som det finns olika nyanser av blond och brun. Det som ser bra ut på en person kanske inte ser bra ut på dig. Om du färgade håret och det ser inte rätt, eller om du vill lägga till djup eller rikedom till ditt naturligt gråa hår, be om din stylists rekommendation. Håll följande i åtanke:
  • Om du har lätt hud som inte är smickrad av ashy toner, kan en blek champagneblond vara ett bättre val än grå. En ren vit kommer också att se bra ut.
  • Om du har medelhud, kan du gå med en krämig vit eller en stålgrå. Om ditt hår är naturligt mörkt, kan du till och med gå med en ljus silverskugga.
  • Om du har mörk hud, välj en salt-och-peppar utseende med vita höjdpunkter och mörka lowlights.
  • Metod 3 av 3:
    Underhålla färgat grått hår
    1. Bild med titeln Förbättra grått hår Steg 9
    1. Använd schampon och balsam gjorda för färgbehandlat hår. Välj produkter som är formulerade för att vara mjuka, fuktgivande och lätta på ditt färgämne. Vissa schampon och balsam kommer också att öka din färg när du tvättar. Även med färgsäkra produkter, begränsa tvätten till en eller två gånger i veckan för att undvika att torka ut ditt hår och tvätta ut ditt färgämne.
    • Ett lila schampo hjälper till att skydda ditt hår från att vrida gult när tonern gradvis tvättar ut ur ditt hår.
  • Bild med titeln förbättrar grått hår steg 10
    2. Reparera torrhet och skada med en veckovis hårmask eller balsam. Tvätta håret med schampo först, använd sedan masken eller balsam i stället för din balsam. Lämna produkten i ditt hår i 3 till 5 minuter, eller för länge riktas på behållaren, skölj sedan ut det.
  • Använd en mask menat för färgbehandlat hår. Undvik någonting som innehåller sulfater.
  • Bild med titeln Förbättra grått hår Steg 11
    3. Begränsa värme styling ditt hår. Färgat hår är ofta torrt och sprött, och det här är särskilt sant för tungt blekt hår. Värmestyling, inklusive rätning och curling, kommer bara att skada det vidare. Om du måste värma ditt hår, använd en lägre temperatur och en värmeskyddsspray.
  • Tips

    Om ditt hår börjar se för lila för din smak, ligga av det lila schamponet för lite och använda en klargörande eller fuktgivande schampo istället.
  • Se till att ditt schampo är fri från sulfater, salter och ytaktiva ämnen, som alla kan skada ditt hår.
  • Inte varje metod kommer att fungera för alla - du kanske måste försöka några innan du hittar en som fungerar för dig.
  • Om du är orolig för att använda lila schampo eller färgämne, gör ett strängtest i ett inkonsekvent område först.
  • Tvätta håret med ljummet vatten, speciellt om du färgar det grå. För varma temperaturer kan inte bara få din hårfärg att blekna snabbare, men det kan också skada det också.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande