Hur luft är torrt tjockt hår

Med hjälp av en torktumlare på håret exponerar det för extrem värme som kan lämna det torrt och skört. Men bara att låta ditt hår luft är ofta resulterar i frizz, speciellt om du har tjockt hår. Det tar en förändring i rutinmässigt och några specialprodukter för att få tjockt hår att torka ordentligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Tvätta och spärra ditt hår
  1. Bild med titeln Lufttorkat tjockt hår Steg 1
1. Klipp ner på shampooing ditt hår. Tvätta dina hårremsor bort fukt, vilket leder till frizz. Försök att shampoo du hår en gång i veckan och aldrig mer än ett par gånger i veckan. Istället för att tvätta det, använd bara en liten inlämningsbalsam till ändarna av ditt hår varje dag, eller du kan behandla ändarna av ditt hår med vanlig balsam när du är i duschen. Om du är för skrämmad av tanken på att skära ut schampo, prova en rengöringskälla som försiktigt tar bort olja medan du fortfarande fuktar håret.
  • Bild med titeln Lufttorkat tjockt hår Steg 2
    2. Shampoo bara dina rötter. När du applicerar schampo, skiljar du bara håret runt hårbotten. Det är det yngsta och mest oljiga området i ditt hår, medan ändarna är den äldsta och torraste, så de behöver inte samma mängd tvätt. Massera schamponet i dina rötter med fingrarna och skölj sedan ut det.
  • Bild med titeln Lufttorkat tjockt hår Steg 3
    3. Kamma ditt hår i duschen. Använd en bred tandkam för att avlägsna ditt hår medan det fortfarande är vått. För att förhindra brott, försök kamma det medan balsam är fortfarande i ditt hår, skölj sedan när du är klar. Vänta inte tills ditt hår börjar torka för att kamma det. Om du väntar för länge kan kamma kan göra hårfrys.
  • Metod 2 av 3:
    Torka ditt hår
    1. Bild med titeln Lufttorkat tjockt hår Steg 4
    1. Använd dina händer för att klämma ut överskott av vatten. När du är färdig duscha, samla håret i en hästsvans med händerna på baksidan av ditt huvud och flytta ner längden på ditt hår och klämma ner vattnet när du går. Detta kommer att hjälpa till att överskott av vattnet springa av hårets ändar för att förbereda sig för handduken.
  • Bild med titeln lufttorkat tjockt hår steg 5
    2. Blott ditt hår med en absorberande handduk. Gnugga inte håret kraftigt med handduken. Friktionen av gnidning resulterar inte bara i frizz men också brott. Vik handduken försiktigt runt håret och kläm det i olika ställen för att absorbera så mycket vatten som möjligt.
  • Bild med titeln Lufttorkat tjockt hår Steg 6
    3. Kör fingrarna genom ditt hår. Skjut fingrarna genom håret i hårbotten och kör sedan dem genom ditt hår ner till ändarna. Detta gör det möjligt för luften att arbeta genom håret, minskande torkningstid.
  • Bild med titeln Lufttorkat tjockt hår Steg 7
    4. Använd fingrarna till stil ditt hår. Om du vill ha definierade krullar eller vågor i ditt hår som det torkar, försök vrida flera delar av håret runt ett finger och hålla det i några sekunder för att skapa spiraler. För en strandvågor, applicera en anti-frizz-produkt och skrälla ditt hår i din handflata innan du släpper ut det.
  • 5. Braid ditt hår för att skapa mer definierade vågor. Dela håret i 2-4 delar, beroende på hårets tjocklek. Fläta varje del och säkra varje fläta med ett gummiband. När dina flätor känner sig torra, ångra dem och njut av dina vackra vågor.
  • Om du är hår är naturligt rakt, kan det här tillvägagångssättet fungera bättre för dig än att skapa vridningar med fingrarna.
  • Om du inte gillar hur ditt hår ser ut medan du flätas, kan du använda hårklipp för att sticka dina flätor upp - hålla dem ovanpå huvudet för en söt updo tills de är torra.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta rätt produkter
    1. Bild med titeln lufttorkat tjockt hår steg 8
    1. Byt till antingen en mikrofiberhandduk eller en t-shirt. Microfiber handdukar och t-shirts är mildare på ditt hår än traditionella, terrycloth handdukar. Mikrofiberhanddukar är också mer absorberande än traditionella handdukar, så du bör använda en mikrofiberhandduk för att hjälpa ditt hår att torka snabbare om du har rakt eller vågigt hår. Men om du har lockigt hår, försök med en t-shirt istället. T-shirts är mindre absorberande, och den extra fukten hjälper till att skapa mjuka krullar.
    • Långärmade T-shirts fungerar bäst eftersom de är enklare att sätta ihop och knyta runt huvudet.
  • Bild med titeln Lufttorkat tjockt hår Steg 9
    2. Dike borsten för en kam. Hårborstar kommer bara att lägga till frizz till ditt tjocka hår. Hitta en kam, helst en bred tandad och använd den sparsamt, som endast i duschen eller när ditt hår redan är vått. Undvik att kamma eller borsta torrt hår, speciellt om ditt hår är lockigt, eftersom den resulterande frizzen kan komma ur kontroll.
  • Bild med titeln lufttorkat tjockt hår steg 10
    3. Fight Frizz med anti-frizzprodukter. Applicera ett serum eller olja som är lämplig för din hårtyp för att få silkeslen, glänsande hår. Prova en gelbaserad produkt för rakt hår och en grädde eller mousse för lockigt hår. Använd inte produkter som är avsedda för blåsning, eftersom många av dem aktiveras av hårtorkarens värme.
  • För att skydda hårets ändar, applicera ett anti-brott serum till dem medan ditt hår fortfarande är vått.
  • Bild med titeln Lufttorkat tjockt hår Steg 11
    4. Applicera inledningsbehållare minst en gång i veckan. Medan ditt hår fortfarande är vått, mätta det med inloppsbehållare från rot till tips, eller bara från mitten av om du är orolig för överflödig olja från din hårbotten. Om du inte har en inledande balsam, kan du göra samma sak med kokosnötolja och låta produkten sitta i ditt hår som det torkar. Detta kommer att hjälpa till att återställa förlorad fukt till ditt hår och eliminera frizz.
  • Undvik överbelastning av ditt hår med för många produkter, eftersom det här kan göra det styvt eller oljigt.
  • Bild med titeln lufttorkat tjockt hår steg 12
    5. Använd hårklipp för att skapa volym. Om du vill lägga till extra volym till dina rötter, samla en del av håret i taget och lyft håret upp på roten innan du glider ett klipp i. Gör det flera gånger runt din del och kranen på ditt huvud. Ta sedan bort klippen när ditt hår är torrt och njut av den extra hissen.
  • Saker du behöver

    • Mikrofiberhandduk
    • Bred tandkam
    • Anti-frizz serum
    • Låt balsamet vara kvar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande