Hur man blir lockigt hår för att bli vaktigt hår

Om du har små, snäva lockar och föredrar att ha lösare vågor, kommer du att ändra ditt hårs konsistens vara en multi-steg-process. För ett snyggt vågigt utseende kan du tillfälligt bli lös hemma med en uppsättning medium heta rullar och styla ditt hår medan det är vått. Ändra hur du bryr dig om ditt hår kan också hjälpa dina lockar att verka mer som vågor dagligen.

Steg

Metod 1 av 2:
Skapa vågor hemma
  1. Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli vaktigt hår Steg 1
1. Få din utrustning klar. Om du vill att håret ska ha mycket lös, flytande vågor, måste du applicera lite värme. Efter att ha tagit en dusch och klappar hårt, flytta till sovrummet (där det är mindre fuktigt, eftersom fuktig luft leder till Frizz) och samla all utrustning du behöver innan du börjar:
  • Värmeskyddsprodukt.
  • Medelstora heta rullar. Få rullar som är minst 1/2 till 2 tum (3.8 till 5.1 cm) bred för lösa, blanka vågor, snarare än krullar.
  • En hårtork.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli vaktigt hår Steg 2
    2. Värm upp dina heta rullar. Anslut ditt kit och låt rullarna värma upp medan du får ditt hår klart.
  • Bilden med titeln får lockigt hår för att bli vaktigt hår steg 3
    3. Applicera värmeskyddare i ditt hår medan det är vått. Värmeskydd är en produkt tillgänglig i hårsektionen av läkemedelsbutiker och skönhetsbutiker. Det skyddar håret från att bli skadad av värmestylingsverktyg. Eftersom du ska använda både heta rullar och en hårtork är det viktigt att skydda ditt hår.
  • Hoppa över detta kan leda till hårskador, särskilt för lockigt hår. Om du inte har värmeskyddsmedel, applicera lite hårserum eller till och med inledande balsam.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli vaktigt hår Steg 4
    4. Dela håret i fyra sektioner. Du behöver två sidosektioner, en toppdel och en baksida, så använd dina händer för att dela ditt hår. Du börjar med sidosektionerna, så dra tillbaka de övre och bakre sektionerna i hårklipp.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår att bli i vågigt hår steg 5
    5. Rulla upp det övre lagret i den högra delen. Lyft upp det övre lagret i det högra delen av ditt hår så att du har en liten handfull hår. Kamma det rakt, lägg sedan hårets spetsar över toppen av en varm rulla. Använd dina händer för att rulla håret över rullen och fortsätt tills rullen är mot huvudet. Pin den på plats med en rullstift.
  • Håll håret du rullar upp så smidigt som möjligt när du rullar genom att rulla håret mycket tätt.
  • Se till att du inte överskrider rullen. Sektionen av håret ska passa snyggt på rullen.
  • Bilden med titeln får lockigt hår för att bli vaktigt hår steg 6
    6. Rulla upp bottenskiktet i den högra delen. Lyft upp bottenskiktet i den högra delen av ditt hår så att du har en liten handfull hår. Kamma det rakt, lägg sedan hårets spetsar över toppen av en varm rulla. Använd dina händer för att rulla håret över rullen och fortsätt tills rullen är mot huvudet. Pin den på plats med en rullstift.
  • Håll håret du rullar upp så smidigt som möjligt när du rullar genom att rulla håret mycket tätt.
  • Om du har extra hår som inte skulle passa på rullarna, fortsätt tills du har slutat rulla hela höger sida med samma teknik.
  • Bilden med titeln får lockigt hår för att bli ett vågigt hår Steg 7
    7. Rulla upp det övre lagret i den vänstra sektionen. Lyft upp det övre lagret i det vänstra delen av ditt hår så att du har en liten handfull hår. Kamma det rakt, lägg sedan hårets spetsar över toppen av en varm rulla. Använd dina händer för att rulla håret över rullen och fortsätt tills rullen är mot huvudet. Pin den på plats med en rullstift.
  • Håll håret du rullar upp så smidigt som möjligt när du rullar genom att rulla håret mycket tätt.
  • Se till att du inte överskrider rullen. Sektionen av håret ska passa snyggt på rullen.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli ett vågigt hår steg 8
    8. Rulla upp det nedre skiktet i den vänstra sektionen. Lyft upp bottenskiktet i det vänstra delen av ditt hår så att du har en liten handfull hår. Kamma det rakt, lägg sedan hårets spetsar över toppen av en varm rulla. Använd dina händer för att rulla håret över rullen och fortsätt tills rullen är mot huvudet. Pin den på plats med en rullstift.
  • Håll håret du rullar upp så smidigt som möjligt när du rullar genom att rulla håret mycket tätt.
  • Om du har extra hår som inte skulle passa på rullarna, fortsätt tills du har slutat rulla hela vänster sida med samma teknik.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli vaktigt hår Steg 9
    9. Rulla upp framför ditt hår. Unclip den övre delen av ditt hår. Lyft upp framsidan av ditt hår (precis förbi pannan) så du har en liten handfull hår. Kamma det rakt, lägg sedan hårets spetsar över toppen av en varm rulla. Använd dina händer för att rulla håret över rullen (rulla mot din rygg, inte din framsida) och fortsätt tills rullen är mot huvudet. Pin den på plats med en rullstift.
  • Håll håret du rullar upp så smidigt som möjligt när du rullar genom att rulla håret mycket tätt.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli ett vågigt hår steg 10
    10. Avsluta rullande håret på toppen av ditt huvud.Lyft upp den orollerade delen av håret på toppen av ditt huvud. Kamma det rakt, lägg sedan hårets spetsar över toppen av en varm rulla. Använd dina händer för att rulla håret över rullen (rulla mot din rygg, inte din framsida) och fortsätt tills rullen är mot huvudet. Pin den på plats med en rullstift.
  • Håll håret du rullar upp så smidigt som möjligt när du rullar genom att rulla håret mycket tätt.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli ett vågigt hår Steg 11
    11. Rulla upp baksidan. Lossa baksidan av håret och använd samma teknik för att avsluta rulla upp det. Ta en handfull hår, kamma ut det rakt och lägg sedan hårets spetsar över toppen av en varm rulle. Använd dina händer för att rulla håret över rullen (rulla mot din rygg, inte din framsida) och fortsätt tills rullen är mot huvudet. Pin den på plats med en rullstift.
  • Håll håret du rullar upp så smidigt som möjligt när du rullar genom att rulla håret mycket tätt.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli vaktigt hår steg 12
    12. Torka ditt hår med hårtork.Blåsa det över ditt rullade hår från några inches bort för att hjälpa ditt hår torr snabbare. Flytta torken runt huvudet för att jämnt torka ditt hår från alla vinklar. Fortsätt tills ditt hår känns helt torrt för beröringen. Om du tar ner det innan det är torrt, kommer det att backa upp.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli vaktigt hår steg 13
    13. Ta ditt hår ut ur rullarna. Unpin rullarna och låt dina vågor lös.Använd en bred tandkam för att stilla ditt hår som du vill, och använd medelhårspray för att hålla ut blicket.
  • Metod 2 av 2:
    Skapa Sleekter, Looser Curls
    1. Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli ett vågigt hår steg 14
    1. Använd endast balsam för att tvätta håret. Shampoo innehåller hårda rengöringsmedel som striper håret av naturliga oljor och lämna det torrt, frizzy och poofy. Många lockiga hår har funnit att ditching schampo helt och väljer en fuktgivande balsam håller curls glänsande och hoppande, mer som vågor. Tvätta håret med balsam, känt som "samtvätt" är lätt att göra, och du sparar pengar om du inte behöver använda schampo. Så här samlar du:
    • Blöt ditt hår i duschen och massage balsam i din hårbotten. Gnugga din hårbotten i en cirkelrörelse, och se till att du täcker varje plats.
    • Använd fingrarna för att kamma balsam genom tipsen på ditt hår.
    • Tvätta det med varmt eller kallt vatten för att försegla knepbilden så att ditt hår inte är frizz upp.
  • Bilden med titeln får lockigt hår för att bli ett vågigt hår steg 15
    2. Tvätta håret mindre ofta. Curly-haired människor behöver inte tvätta håret så ofta som de med rakt hår. Den naturliga oljan som din hårbotten producerar tar lång tid att resa ner i ditt hårs spolar till tipsen. Tvätta det för ofta kommer det att resultera i torrt, sprött hår som ser frizzigt istället för vågigt. Klipp tillbaka tvättat håret till två gånger eller till och med en gång i veckan och märker resultaten.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli ett vågigt hår Steg 16
    3. Använd en bred tandkam i duschen. Arbeta genom tanglarna försiktigt med en bred tandad kam, och aldrig en fin kam eller borste. En bred tandkam kommer att hålla dina hårsträngar ihop istället för att dra dem ifrån varandra, vilket kan sluta göra ditt hår Poof upp.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli ett vågigt hår Steg 17
    4. Klappa ditt hårtork med en handduk, låt den lufttorka. Istället för att hänga hårtorkar ditt hårtork, använd en mjuk, fluffig handduk för att dab bort det extra vattnet. Använd bara en hårtork när du vill skapa en stil för ett speciellt tillfälle - med en alltför ofta kommer det att leda till skador på lockigt hår.
  • Bilden med titeln får lockigt hår för att bli vaktigt hår Steg 18
    5. Använd hårolja eller ett straighteningserum. Innan ditt hår är helt torrt, applicera lite hårolja, anti-fräsa serum eller rätare. Använd fingrarna för att kamma det genom ditt hår, med fokus på tipsen. När ditt hår slutar torkar, kommer serumet att suga in, och ditt hår kommer att sluta lugna och glänsande med mycket rörelse.
  • Arganolja är en stor naturlösning som många lockiga hårda människor svär med. Det gör att ditt hår ser blank och friskt.
  • Eller prova en liten bit av kokosnötolja (lite går långt). Det skyddar ditt hår från att bli frizzy hela dagen.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli ett vågigt hår Steg 19
    6. Sova på en satinkudde. Detta roliga trick är bra för både ditt hår och hud. Bomullkuddar absorberar fukt och oljor och lämnar ditt hår och hud torr på morgonen. En silkeskudde kommer att hålla dina lockar som ser lös och vacker, snarare än krossad och krusig.
  • Bilden med titeln blir lockigt hår för att bli vaktigt hår Steg 20
    7. Överväg att få ditt hår avslappnat. Om du verkligen vill att ditt hår ska se vågigt istället för lockigt, har det kemiskt avslappnat av en professionell att ge dig det utseende du vill ha. Men det här är inte en långsiktig lösning, sedan över tiden är denna praxis skadlig för lockigt hår.
  • När du får ditt hår avslappnat, tillämpas kemikalier på ditt hår som gör att det blir permanent rakt. Då är ditt hår permanent viftat enligt dina specifikationer - du kan välja strängare vågor eller lösare vågor.
  • Se till att du ser en stylist som har erfarenhet av att arbeta med mycket lockigt hår.
  • Bilden med titeln får lockigt hår för att bli vaktigt hårdefinal
    8. Färdiga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att undvika att få ditt hår vått väldigt ofta.När det är vått tenderar det att krympa upp, men en gång torrt länge kommer det att slappna av och bli mer vågigt och mindre lockigt.
  • Var noga med att läsa etiketten på produkterna! vissa nämner att de är värmeaktiverade, vilket innebär att du måste blåsa torrt för att det ska fungera.
  • Lockigt hår är inte automatiskt oroligt. Lär dig olika sätt att ta hand om det och styla det och se till att det avgränsar!
  • Innan du går och lägger dig, gör massor av plats på ditt hår och knyta upp dem. På morgonen ångra dem och ditt hår kommer att vara vågigt.
  • Bara fläta håret över natten och sova i dem, och du har trevliga vågor på morgonen.
  • Här är en annan metod. Håll ditt hår väldigt fuktat. Innan du går och lägger dig, räta ditt hår. Dra ditt hår upp i en lös hästsvans och gå och lägg dig. När du vaknar, sätt på din curler i högsta grad. Curl ditt hår i två tums sektioner. Sätt en glansskyddande hydrerande hårspray på strax efter curling.
  • Efter en lång tid, om du bara tvätta håret med balsam blir det torrt och inte glänsande så jag rekommenderar att du tvättar det en gång i veckan med schampo.
  • Varningar

    Våt inte ditt hår innan du rätar ditt hår.
  • Straighteners kan bränna ditt hår om det appliceras felaktigt så läs alla instruktioner innan du börjar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande