Hur man dämpar håret

Frizzy hår kan vara ett frustrerande olägenhet, men det är verkligen inte en livsdom. Det finns gott om korta och långsiktiga svar. Oavsett om du har lockigt hår som inte kommer att sluta frizzning eller vågor som inte kommer att lugna ner, är du tvungen att hitta en teknik som fungerar för att fixa den.

Steg

Metod 1 av 3:
Med hjälp av defricerande produkter
1. Använd anti-statisk spray. Du kan köpa en antistatisk spray på ditt lokala apotek eller frisörsalong. Överdriv inte det med sprayen - en snabb en gång av ditt hår ska göra tricket. Försök bara spraya i de besvärliga fläckarna. Detta kommer att hjälpa till att dämpa ditt hår omedelbart.
  • 2. Använd en krämhydrator. Applicera en krämbaserad produkt i ditt hår medan det fortfarande är vått. Den här du vill ansöka från rot till tips.Varma produkten genom att gnugga den mellan dina händer innan du tillämpar den.
  • 3. Överväg att använda en hydratiseringsmask en gång i veckan. Om du har allvarliga problem med krusigt hår varje dag, kanske du vill överväga att använda en hydratiseringsmask en gång i veckan. Du kan köpa din egen hydratiseringsmask på en frisörsalong eller du kan få en professionell applicera den på ditt hår. Applicera det belopp som flaskan rekommenderar att handduk torkat hår och låt det suga in i 5-7 minuter.
  • En hydratiseringsmask är en bra idé i torra vintermånaderna för att hjälpa till att bekämpa Frizz.
  • Metod 2 av 3:
    Omsorg för ditt hår
    1. Bild med titeln Defrizz Hair Steg 4
    1. Prova ett sulfatfri schampo.Du bör leta efter ett schampo som är märkt som sulfatfritt och det har en stor mängd glycerin. Den högre upp glycerinet är i listan över ingredienserna, desto mer koncentrerad är det i schamponet. Detta bekämpar frizz genom att hydrera håraxeln.
  • 2. Gå ljus på schamponen. Shampoo remsor hår av sina naturliga oljor. Använd bara en dime storlek blob för axel längd hår. Använd mer eller mindre om ditt hår är längre eller kortare, se till att tvätta tvålen ordentligt.
  • Om ditt hår är mycket torrt i ändarna, kan en varm oljekonditionera fungera underverk. Efter konditionering bör du skölja allt hår under kallt vatten i en minut för att koppla av folliklarna. Ta sedan upp det under en handduk.
  • 3. Byt schampo med balsam två gånger i veckan. Du behöver inte använda schampo varje dag, och balsam hjälper till att rengöra ditt hår utan att strippa det av sina naturliga oljor, vilket är det som schampo gör. Om ditt hår är krusigt varje dag efter att ha använt schampo är det förmodligen ett tecken som du använder det antingen för mycket eller för ofta.
  • Bild med titeln Defrizz Hair Steg 7
    4. Låt ditt hår lufttorka. Vissa rekommenderar att du låter ditt hår torka 90% av vägen och sedan torka det. För mycket varm luft torkar ut ditt hår och får det att bli frizzier.
  • 5. Använd en bred tandkam istället för en borste. Överväga att använda en bred tandkam istället för en borste om ditt hår är extremt trassigt. Detta kommer att förhindra frizz eftersom du inte kommer att dra på knutar i ditt hår och orsaka skador. Vid någon tidpunkt bör du ta dig tid att få de knutna med en finare borste, men om du behöver gå till en fest utan krusigt hår kommer en bred tandkam att göra tricket.
  • Om ditt hår fortfarande blir krusigt med en bred tandkam, försök sedan springa fingrarna genom ditt hår i duschen istället för att använda en kam eller pensel efteråt. Vikta det i en handduk och håll den fuktig för att förhindra tidig krusning.
  • 6
    Äta hälsosamt och Drick vatten. Frizzy hår är ett tecken på uttorkning och kan också betyda att du saknar essentiella fettsyror som finns i fisk, nötter och frön.Försök att anta en diet som kan bidra till att stärka ditt hår.
  • Metod 3 av 3:
    Försöker andra tekniker
    1. Använd ett tygmjukmedelark. Om du är i en rush att defricz ditt hår, ta ett tygmjukmedel och kör det längs de krusiga delarna av ditt hår. Detta kommer att bidra till att ta bort statisk och frizz. Tänk på att det inte är en permanent lösning. Det kommer att bidra till att ta bort flyway hår i en nypa men.
  • 2. Gnid en liten mängd kokosnötolja genom ditt hår. Du behöver bara några droppar i handen, ännu mindre än dime storlek. Gnugga oljan genom ditt hår men inte din hårbotten medan ditt hår fortfarande är vått. Detta är en annan snabb fix som kan hjälpa ditt hår att se mer smidigt och snyggt.
  • 3. Borsta torr olja genom ditt hår. Applicera en fuktlåsande torr olja med hjälp av en borstborste. Du borde kunna hitta en borste och torr olja på ditt lokala apotek. Olja fungerar som ett hinder för vätskor, vilket kan leda till frizz.
  • Borsta oljan i ditt hår från ändarna till halvvägs genom håraxeln medan ditt hår fortfarande är vått. När ditt hår är torrt, avsluta genom att borsta oljan i resten av ditt hår.
  • 4. Färdiga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du rätar ditt hår, kom ihåg att använda en värmeskyddsspray först!
  • Använd sulfatfria schampon. Sulfater kan vara skadliga för håret.
  • Före sängen, försök att behandla ditt hår och lägga lite olja. Nästa morgon, tvätta det och du kommer att vara silkeslen.
  • Ibland torkar ditt hår efteråt att det är fräsa, så var försiktig när du gör det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande