Hur man gör en hårmask för splitändar

Splitändar är svåra att reparera, och trimning av dem är vanligtvis det bästa alternativet. Men en hårmask kan närma ditt hår övergripande. Detta kan minska utseendet på splitändar och lämna håret friskare, vilket kan förhindra delade ändar i framtiden. Du kan använda en kommersiell hårmask utformad för din hårtyp. Du kan också använda mat och drycker för att närma ditt hår. Oljor, som olivolja, kan också bidra till att skydda hårets ändar från att bli skadat.

Steg

Metod 1 av 3:
Går för en kommersiell mask
  1. Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 1
1. Använd en fuktgivande mask för krusigt hår. Om ditt hår är vågigt eller lockigt är det förmodligen benäget att torka och fräsa. Dessa typer av hår svarar bäst till hydratiseringsmasker. Gå för en mask som syftar till att hydratisera torrt hår om ditt hår är krusigt.
  • Shampoo ditt hår med ett klargörande schampo innan du använder en fuktgivande mask. Detta kommer att bidra till att ta bort de överskjutna oljorna och förbereda ditt hår för masken.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 2
    2. Köp en proteinmask för tunt, platt hår. Tunt eller platt hår kan dra nytta av tillsatt protein. Om ditt hår är på den tunnare sidan, leta efter en mask som har mycket protein. Proteinbaserade masker kan hjälpa till att fylla tunt, platt hår.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 3
    3. Prata med en stylist om du har oljigt hår. Om du har fet hår, prata med en stylist istället för att applicera en hårmask själv. Oljigt hår kan bli värre av en hårmask. En stylist kan utveckla en specifik lösning för ditt hår i det fallet.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 4
    4. Leta efter ingredienser som stärker håret. Vissa ingredienser gynnar håret mer eller mindre. Du vill ha en hårmask som har ingredienser som hjälper till med allmän hårstyrka. Oljor som olivolja, jojoba olja, kokosnötolja och arganolja hjälp med hårstyrka. Du kan också välja produkter med veteproteiner. Ingrediensen Keravis ökar hårhållfastheten och skyddar håret från ytterligare skador på grund av värme.
  • Henna kan också vara en närande ingrediens, men tenderar att bygga upp över tiden. Detta kan leda till att det ändrar hårets färg. Om du färger ditt hår ofta är det bäst att undvika henna.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 5
    5. Applicera en kommersiell mask försiktigt. Kontakta ingredienserna etiketten för exakta instruktioner. De flesta kommersiella masker tillämpas dock efter att du har shampoo ditt hår och torka det lätt med en handduk. Du applicerar dem från rötterna till tipsen och sedan säkra ditt hår med en duschlock. De flesta masker finns kvar i 20 till 30 minuter innan du tvättar dem.
  • Se till att du läser instruktionerna på dina specifika masker. Vissa masker kan vara kvar på längre eller kortare perioder.
  • Metod 2 av 3:
    Använda mat och dryck
    1. Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 6
    1. Prova avokado och ägg. Avokado kan hjälpa Nourish Split Ends. Mash en enda avokado i en blandningsskål. Blanda sedan i ett ägg. Därifrån tillsätt en liten mängd olivolja. Du behöver bara nog för att få en tjock, balsamliknande blandning. Applicera det på ditt hår, sätt på en duschlock och låt blandningen sitta i 10 till 20 minuter innan du sköljer håret med kallt vatten.
    • Skölj inte ditt hår med varmt vatten eller ägget kan laga mat i ditt hår.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 7
    2. Lägg till honung till ditt hår. Blanda två matskedar honung med tre matskedar olivolja. Shampoo ditt hår som du normalt skulle. Applicera sedan honungsblandningen i ditt hår. Sätt på en duschlock och låt honungen sitta i håret i 20 till 30 minuter innan det sköljs ut det. Tvätta håret igen med ett fuktgivande schampo. Detta kommer att närma ditt hår och ta bort honungsbosättning.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 8
    3. Använd ägg. Blanda en äggula med tre matskedar olivolja och en matsked honung. Applicera sedan masken i ditt hår. Sätta på en duschlock för att förhindra att äggblandningen droppar på dina kläder och ytor. Låt det sitta i en halvtimme innan du tvättar ut det med kallt vatten.
  • Använd inte varmt vatten eller ägget kan laga mat i håret.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 9
    4. Applicera papaya i ditt hår. Använd en mixer för att blanda en mogen papaya och kopp yoghurt i en pulpig pasta. Applicera sedan pastaen på ditt hår och lägg på en duschlock. Lämna blandningen i ca 30 minuter och tvätta sedan av den. Du bör se en minskning av delade ändar.
  • Metod 3 av 3:
    Försöker oljebaserade masker
    1. Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 10
    1. Massage ditt hår med växtbaserade oljor. I allmänhet fungerar växtbaserade oljor bäst för att återställa hårhälsa. Gå till oljor som olivolja och mandelolja, eller en kombination. Massera liten mängd växtbaserad i ditt hår, arbeta dig från rötterna till tipsen. Låt oljan sitta i i 30 minuter och skölja sedan ut det.
    • Var noga med att skölja noggrant. Om du lämnar oljesitter i ditt hår kan det leda till att ditt hår blir oljigt.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 11
    2. Använd kokosnötolja. Schampo och torka ditt hår som du normalt skulle. Använd sedan en liten mängd kokosnötolja och arbeta i ditt hår från rötterna till ändarna. Om du har kort hår behöver du bara en mycket liten mängd kokosnötolja, som en tesked. Du kan behöva lite mer om ditt hår är länge. Wrap ditt hår i en handduk och vänta 30 minuter innan du blandar oljan ut. När du är klar, shampoo ditt hår två gånger.
  • Se till att du tvättar ditt badkar efter sköljning av kokosnötolja ur ditt hår. Kokosolja kommer att göra ytor mycket hala.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för splitändar Steg 12
    3. Använd Castor Oil. Blanda en matsked av castorolja med en matsked olivolja och ett ägg. Applicera den här blandningen i ditt hår. Säkra det med en handduk och låt den sitta på i 20 till 30 minuter. Tvätta sedan håret med kallt vatten och låt det torka naturligt.
  • Undvik att använda varmt eller varmt vatten när du använder ägg på ditt hår. Varmt eller varmt vatten kan delvis laga ägg och göra det svårt att få dem ut ur ditt hår.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande