Hur man blåser torrt hår utan frizz

Finns du att bekämpa Frizz varje gång du blåser ut ditt hår? Du kan låta det lufttorka, men det här är inte alltid ett alternativ, speciellt om det är väldigt kallt, eller om du måste gå till jobbet eller skolan. Lyckligtvis finns det sätt att blåsa hårt håret utan att få det hela Frizzy.

Steg

Metod 1 av 3:
Blåsa torka ditt hår
  1. Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 1
1. Kamma ut några tangles med fingrarna eller en bred tandkam. Börja i ändarna av ditt hår och arbeta dig upp till rötterna. Kör aldrig en kam ner från rötterna till ändarna om ditt hår är trassigt. Var noga med att göra det medan ditt hår fortfarande är vått, inte efter det att det torkar.
  • Undvik att använda hårborstar på vått hår, speciellt om du har lockigt hår. Detta kan leda till frizz.
  • 2. Suga upp eventuellt överskott av fukt med en handduk. Gnid inte handduken över ditt hår. Använd istället det för att försiktigt pressa ut ett överskott av vatten från ditt hår.
  • Om du har lockigt eller känsligt hår, kanske du vill använda en mikrofiberhandduk eller en gammal, ren t-shirt istället.De grova fibrerna i en vanlig handduk kan snag och riva känsliga hår.
  • 3. Överväg att låta ditt hår lufttorka delväg innan du använder en hårtork. Beroende på hur tjockt eller långt ditt hår är, kan detta ta var som helst mellan 20 och 30 minuter. Du vill att ditt hår ska vara fuktigt när du blåser torrt, men inte blötläggning. Detta kan hjälpa till att minska frizz.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 4
    4. Håll hårtork ca 12 tum (30 cm) bort från ditt hår till grovt torrt. Grovtorkning är när du blåser ditt hår utan att använda en hårborste. Den enda gången när du kan ta med hårtorken är när du ster ditt hår. Att hålla hårtorken för nära håret kan leda till värmeskador, och skadat hår är ofta krusigt.
  • 5. Peka munstycket nedåt när du torkar ditt hår. Dela håret i sektioner och blåsa torr 1 avsnitt i taget. Syfta luften nedåt från din hårbotten. Upprepa detta för varje sektion. På det här sättet kommer luftflödet att orsaka att håret ligger i stället för att curling uppåt. Det kommer att göra ditt hår att dyka upp och mjukare.
  • 6. Använd fingrarna för att hålla ditt hår smidigt medan du är torrt. Undvik att använda en vanlig hårborste, speciellt om ditt hår fortfarande är vått. Borsten kan skada ditt hår och få det att se Frizzy.
  • När ditt hår är ca 80% torrt kan du övergå till en hårborste, om du inte har lockigt hår och vill hålla det lockigt.
  • Om du har lockigt hår och vill hålla det lockigt, linda krullarna runt fingrarna och torka dessa spolar på en låg inställning. Använd inte en nylonborste hårborste eftersom det kommer att störa det naturliga krökmönstret i ditt hår och leda till Poof.
  • För att räta ut lockigt hår, använd en stor, rund, vildborste borste.
  • För att styra rakt hår, använd en denmanborste, nylon-borstplattborste eller keramisk kärnborste.
  • 7. Överväg att använda en ventilerad round borste för att få ditt hår rakt. Gör det bara när ditt hår är nästan allt torrt. Placera borsten under en del av hår, nära rötterna. Peka på hårtorkens munstycke över hårsektionen. Ta långsamt borsten och hårtork ner mot spetsarna på ditt hår på samma gång. Håll håret smörgåsat mellan borsten och munstycket. Du kanske måste upprepa detta några gånger innan sektionen är jämn.
  • Om du inte har en rund hårborste kan du försöka ersätta en vanlig paddla hårborste.
  • 8. Avsluta ditt utseende genom att ge ditt hår en blast av kall luft. Vänd håret torktumlare till en cool inställning. Sikta munstycket nedåt och torka ditt hår med jämna slag. Börja från rötterna och flytta torken ner till tipsen. Detta kommer att hjälpa till att smidigt och täta håret, vilket gör att håret verkar skinigare och jämnare.
  • Metod 2 av 3:
    Använda rätt produkter
    1. Applicera en inlämningsbehållare till ändarna av ditt hår. Se till att du gör det innan du tillämpar några andra produkter. Detta kommer att hjälpa ditt hår att behålla fukt medan du blåser torr det. En av anledningarna till att håret kan förekomma Frizzy är att det är torrt och skadat.
  • 2. Använd en liten bit av Arganolja, Jojoba Oil, eller Shine Serum på ditt hår innan du blåser torrt det. Börja med en ärtstorlek, och applicera det på ditt hår, med fokus på ändarna. Om du har längre hår, eller mycket tjockt hår, kanske du behöver använda mer.
  • Du kan också använda dessa oljor och serum på ditt hår när det torkar för att ge det ytterligare glans.
  • 3. Använd en värmeskyddsspray innan du torkar ditt hår. Detta är viktigt om du har lockigt hår, vilket är mer benäget att värma skador än rakt hår.
  • Vissa värmeskyddsprayer har också inbyggd frizzkontroll.
  • Expertips
    Gina alona

    Gina alona

    Professionell Hair Stylistgina Alona är ägare av Blo It Out, en New York City-baserad frisörsalong. Med över 20 års skönhetsutbildningsupplevelse har Ginas arbete presenterats i Människor Magazine, Time Out New York och Queens Scene. Hon har kunnat behålla ett nytt perspektiv i branschen genom att visa och delta i mässor och workshops som den internationella skönhetshowen. Hon fick sin kosmetologiutbildning från Long Island Beauty School, Astoria.
    Gina alona
    Gina alona
    Professionell hårstylist

    Vår expert samtycker till: Utan produkter som värmeskydd och verktyg som en munstycksfäste och en riktig pensel, kommer du att sluta med Frizz.

  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 12
    4. Försök att få en munstycksfäste för din hårtork om du har rakt hår. Det är också bra för dem med lockigt eller vågigt hår som vill torka hårt håret. Munstycket hjälper till att rikta luftflödet bättre medan du torkar ditt hår. Det kommer att hjälpa hårklassiklarna att flicka, och i sin tur, gör ditt hår smidigare.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 13
    5. Försök att få en diffusorfäste för din hårtork om du har lockigt hår. Det hjälper till att styra luften runt dina krullar utan att störa dem eller överhettas dem.
  • Metod 3 av 3:
    Ta hand om ditt hår
    1. Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 14
    1. Vet vad som gör håret krusigt. Det finns många saker som kan göra håret för att bli frizzy, inklusive genetik. En av de främsta orsakerna till frizz är skada. Lär dig att förhindra skador på att hålla ditt hår frizzfri.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 15
    2. Skydda ditt hår från elementen. Både solen och vinden kan orsaka kaos på ditt hår. Om det kommer att bli en varm, solig dag, försök att bära en hatt eller använda en hårprodukt med inbyggd SPF. Om det blir kallt och blåsigt, försök att bära en huva, halsduk eller hatt för att skydda ditt hår.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 16
    3. Skölj håret med kallt vatten för att hjälpa till att skära ner på Frizz. När du har slutat skölja ditt hår efter tvätt och konditionering, ge det en slutsköljning med kallt vatten. Detta kommer att hjälpa till att täta håret och hjälpa dem att lägga sig. Ditt hår kommer att bli smidigare efteråt.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 17
    4. Överväg att sova på en satinkudde. De flesta bomullspillén kommer att suga upp fukten från ditt hår, vilket gör att det ser torrt och sprött. Också, grova tyger, som bomull och linne, kan snagga ditt hår och orsaka minuscule rips och tårar. En satinkudde är slät och hjälper till att minska hårskadade friktion.
  • 5. Försök att få ditt hår trimmat varje 6 till 8 veckor. Detta är viktigt, även om du planerar att odla ditt hår ut. När ditt hår växer blir ändarna splittrade. Det finns inget riktigt sätt att permanent fixa splitändar, och om du lämnar dem, kommer skadan bara att krypa ytterligare och längre upp håraxeln. Som sådan vill du trimma de skadade ändarna.
  • Det finns serum och krämer som tillfälligt kan täta splitändar tillsammans. Leta efter produkter som säger att de kommer att reparera eller försegla splitändar.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 19
    6. Shampoo inte ditt hår varje dag, speciellt om det är lockigt. Syfte för att tvätta håret 2 till 3 gånger i veckan istället. Överdriven shampooing kan verkligen torka ditt hår, vilket kan leda till frizz.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 20
    7. Välj lämpliga hårprodukter för din hårtyp. Med hjälp av fel schampo, balsam, och styling produkter kan leda till hår som är krusigt. Välj produkter som matchar din hårtyp för att säkerställa att du får bästa möjliga mängd fukt för ditt hår. Kontrollera etiketten på produkten innan du köper den för att se till att det är en bra match för ditt hår.
  • Till exempel, om du har bra, tunt hår, använd produkter som är avsedda för fint, tunt hår, till exempel förtjockning eller volumiserande produkter. Om du har torrt, skadat hår, använd produkter som är avsedda för torrt, skadat hår, såsom fuktgivande eller återställande produkter.
  • 8. Sluta spela med ditt hår. Medan du spelar med ditt hår kommer inte nödvändigtvis att skada det, det kommer att göra det att det verkar vara krusigt. Ju mer du rör ditt hår, desto mer förstör du naglarna. Detta är särskilt viktigt för dem med lockigt hår.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 22
    9. Undvik värmestyling om du kan, och använd en värmeskyddspray när du gör det. För mycket värme styling, som rätning och curling, kan orsaka att håret blir skört och torrt. En värmeskyddsspray hjälper till att förhindra att detta händer. Men det är bättre att lämna ditt hår naturligt och ge det några dagar paus mellan rätning och curling sessioner.
  • Vid blåsning, rätning eller krullning av ditt hår, försök att använda en lägre värmeinställning. Undvik att använda en hög värmeinställning. Det tar längre tid, men det blir mildare på ditt hår.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 23
    10. Undvik produkter som innehåller silikoner och sulfater. Medan silikoner är bra för att håret verkar smidigare, kan de orsaka uppbyggnad om de inte tvättas ordentligt. Denna uppbyggnad kan göra ditt hår att bli limpt och tråkigt. Tyvärr kan silikoner endast tvättas ut med sulfater, som är hårda rengöringsmedel. Sulfater kan göra hår torr och skört. Detta kan leda till frizz.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 24
    11. Tvätta håret med ett klargörande schampo en gång per månad. För att ta bort uppbyggnad från hårprodukter kan du använda ett klargörande schampo upp till 1 gång per månad. Klargörande schampon är starkare än vanligt schampo, så använd dem inte regelbundet. Men de är till hjälp som en gång månadsbehandling för att rengöra ditt hår och ta bort överskott av olja och produktrester.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 25
    12. Begränsa alkohol, koffein, rökning och bearbetade livsmedel. Alla dessa kan leda till frizz. Alkohol, koffein och rökning är alla diuretika. Det betyder att de absorberar fukt från kroppen. Ingen fukt betyder torrt, krusigt hår. Bearbetade livsmedel erbjuder liten näring, vilket hår måste vara friskt. De kan göra fräsa värre.
  • Bild med titeln Blås torrt hår utan Frizz Steg 26
    13. Begränsa kemiska behandlingar på ditt hår. Färgning, blekning och Perms kan alla skador och försvaga håret, vilket gör att det blir skört och torrt. Allt detta kan få ditt hår att dyka upp krusigt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Applicera hårprodukter till vått hår. Detta gör det möjligt för ditt hår att absorbera dem bättre.
  • För att ge ditt hår extra volym: dela inte ditt hår, men borsta det rakt tillbaka medan du torkar det. Detta ger det extra kropp medan du skär ner på Frizz.
  • Om du har lockigt hår, använd en diffusor, men använd den bara på den lägsta värmeinställningen, och först efter att ha satt värmeskyddsserum i ditt hår och låt det torka i 20 till 30 minuter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande