Hur luft torkar ditt hår rakt

Lufttorkning av ditt hår är ett bra sätt att ta en paus från skadliga heta verktyg, men det kan ibland vara svårt att få det snyggt och rakt. Lyckligtvis finns det några knep du kan använda för att lufttorka ditt hår rakt. Om ditt hår är rakt eller lite vågigt, försök att borsta det var 5: e minut medan det torkar. Om ditt hår är lockigare, linda det tätt runt jumbo-storlek rullar för att släta ut det, eller peka det runt huvudet för rakt hår med mycket volym.

Steg

Metod 1 av 3:
Lufttorkande rakt eller vågigt hår
  1. Bild med titeln lufttorka ditt hår rakt steg 1
1
Tvätta ditt hår som vanligt. Shampoo ditt hår och skölj bort sudsna, använd generöst balsam från ungefär mitten av ditt hår hela vägen till ändarna. Skölj ut balsam grundligt med kallt vatten för att försegla nagelbandet, vilket gör att ditt hår ser glänsande och slät.
  • Om ditt hår är tjockt eller krusigt, överväg att skära tillbaka för att bara tvätta det 1-2 gånger i veckan och använd en djup balsam om en gång i veckan. Som kan hjälpa dina strängar att se smoar när de är lufttorkade.

Dricks: Använd ett lätt schampo om du har bra, limp, hår eller välja ett fuktgivande schampo om du har krusigt hår.

  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 2
    2. Detangle ditt hår med en bred tandkam medan du är i duschen. När ditt hår är vått är det bräckligt och mer benägna att bryta. Den bästa tiden att spärra det är medan det fortfarande är smidigt och vått, precis efter att du skickar det. Innan du kommer ut ur duschen, kamma ut några tangles, smidigt håret i den stil du vill ha det att ha.
  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 3
    3. Blott håret torrt med en mjuk handduk. När du har kammat ditt hår, kom ut ur duschen och försiktigt handduk-torka ditt hår. Krama håret från rötterna till tipsen, men gnid inte kraftigt, eftersom friktionen kan skada ditt hår. Fortsätt blotting tills ditt hår är bara fuktigt.
  • Mikrofiberhanddukar eller gamla t-shirts är bra för att försiktigt torka ditt hår.
  • Bild med titeln lufttorka ditt hår rakt steg 4
    4. Arbetsgrädde eller rätning av balm i ditt hår om det är naturligt vågigt. För att tämja dina naturliga vågor, kappa håret jämnt med en inlämningsstylingsprodukt som kräm, spray, rätning av balsam eller hårolja. Detta kommer att hjälpa ditt hår att vara raktare som det torkar, och det kommer att få ditt hår att se mjukare och shinier när du är klar.
  • Det finns många faktorer som påverkar hur bra en produkt kommer att fungera på ditt hår, som ditt hårs konsistens och tjocklek, ditt naturliga vågmönster och din hårbottenkemi. Tänk på att det ibland kan ta lite rättegång och fel för att hitta den perfekta produkten.
  • Vissa produkter är utformade för att användas med värmeverktyg som en rätare eller hårtork.
  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 5
    5. Kamma håret i den form du vill att den ska torka. Dela ditt hår i mitten eller på sidan beroende på vilken stil du vill ha ditt hår att torka in. Se till att kamma dina smällar mot eller bort från ditt ansikte för att lägga till en annan stil.
  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 6
    6. Placera klipp i ditt hår på rötterna om du vill ha mer volym. Genom att lyfta håret med clips, kommer dina rötter att torka något lyftat. Detta är ett utmärkt sätt att få mer volym runt ditt ansikte eller på din krona, där håret tenderar att se lite limp ibland. Försök använda ett plast Duckbill Clip för det smidaste resultatet.
  • Om du är orolig för att ha veck i ditt hår, lägg ett litet torg av vävnad mellan ditt hår och klippet.
  • Du kan också klippa ditt hår bakom öronen för ett snyggt utseende.
  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 7
    7. Släta ditt hår med en snygg borste var 5: e minut om du har en. Om du har en, borsta ditt hår så rakt som möjligt kan du kanske var 5: e minut eller så. Borsta det så rakt som möjligt. Fortsätt att göra detta tills ditt hår är helt torrt.
  • Du kan också använda en bred tandkam om du föredrar.
  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 8
    8. Spraya hårspray på en borste och släta ner flyways. När ditt hår är torrt, spritz lite hårspray på dina borstborstar. Borsta sedan håret runt ditt ansikte och högst upp i ditt huvud för att tama några hårda hårstycken som lyftes medan ditt hår torkades.
  • Glöm inte att Tvätta din hårborste För att ta bort eventuella hårspray rester!
  • Metod 2 av 3:
    Rätning av lockigt hår med rullar
    1. Bild med titeln Luft Torka ditt hår rakt steg 9
    1. Tvätta, tillstånd och spärra ditt hår i duschen. Shampoo ditt hår som du normalt skulle, då skickar det från rötterna till ändarna. Var noga med att fullt ut mätta ändarna av ditt hår med balsam, eftersom de tenderar att få den torraste. Detangle ditt hår med en bred tandkam medan din balsam blötläggning i, skölj sedan håret noggrant.
    • Kammar ditt hår medan du har balsam i kommer att bidra till att minimera brott.
  • Bild med titeln Luft Torka ditt hår rakt steg 10
    2. Blot ditt hår försiktigt med en mikrofiberhandduk för att ta bort överskott av vatten. Använda en mjuk handduk, försiktigt pressa och ta ditt hår, men försök att inte gnugga det kraftigt, eftersom det kan vara skadligt. Fortsätt handdukstorkning av ditt hår tills det är fuktigt, snarare än blötläggning.

    Visste du? Vanliga handdukar kan vara grova på ditt hår, vilket orsakar brott över tiden.

  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 11
    3. Arbeta en stylingprodukt i ditt hår. Leta efter en utjämning eller rätning som inte behöver värmas. Om dina krullar är lös, kan du bara behöva en lätt mousse eller krämprodukt, men om du har snäva curls, kan en tyngre produkt som en gel ge dig mer kontroll över den färdiga produkten.
  • Bild med titeln Luft Torka ditt hår rakt steg 12
    4. Dela håret i sektioner. Du behöver en sektion för varje rulle. Mängden sektioner du behöver beror på tjockleken på ditt hår och storleken på rullarna, men du behöver nog minst 6 rullar-3 på varje sida.
  • Om ditt hår är tätt spolat eller väldigt tjockt, kan du behöva 8 eller flera sektioner.
  • Bild med titeln Luft Torka ditt hår rakt steg 13
    5. Wrap varje sektion tätt på en jumbo plastrulle. Placera rullen under ändarna av en av dina hårsektioner, rulla sedan håret tätt på rullen. Rulla hela vägen upp till din hårbotten, använd sedan klipp eller stift för att säkra rullen.
  • Jumbo rullar är typiskt 1/2-2 i (3.8-5.1 cm) i diameter, och du kan hitta dem varhelst hårförsörjning säljs.
  • Ditt hår måste vara tätt på rullarna för att räta ut dina lockar.
  • Den vinkel du rullar med kontrollerar hur mycket volym ditt hår har. Lyft håret högre innan du rullar om du vill ha mer volym.
  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 14
    6. Lämna rullarna i 2-3 timmar eller över natten. Låt ditt hår torka helt på rullarna. Detta kan ta så lite som 2-3 timmar, men om ditt hår är väldigt tjockt, kan det ta längre tid.
  • Om du inte är säker på hur länge det tar för ditt hår att torka, kanske du vill planera att sova med rullarna på plats. Du kan också dämpa håret med en sprayflaska istället för att tvätta den om du vill rulla för att ställa in snabbare.
  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 15
    7. Ta bort rullarna och använd fingrarna för att stilla ditt hår. När ditt hår är torrt, ta rullarna ut. Släta håret med fingrarna och använd hårspray eller en lätt olja för att tama några krusiga flyways.
  • Metod 3 av 3:
    Wrapping vågigt eller lockigt hår att torka
    1. Bild med titeln Luft Torka ditt hår rakt steg 16
    1. Tvätta och skicka ditt hår. Rengör håret med ditt vanliga schampo och skölj det noggrant, sedan mätta ditt hår med balsam. Medan du har balsam i ditt hår, avskräcka det med en bred tandkam. När du har kammat det, skölj bort balsam med kallt vatten.
    • Det kalla vattnet kommer att hjälpa till att försegla hårets naglar, vilket gör att det ser glänsande ut.
  • Bild med titeln lufttorka ditt hår rakt steg 17
    2. Blott håret med en mikrofiberhandduk. När du kommer ut ur duschen, använd en mjuk mikrofiberhandduk eller en gammal t-shirt för att försiktigt pressa bort överskott av fuktighet. Fortsätt klämma och bläckera håret tills det bara är fuktigt, inte blötläggning.
  • Gnugga inte ditt hår för kraftigt, eftersom det kan leda till brott.
  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 18
    3. Vik en del av ditt hår runt huvudet och stift det på plats. Börja på framsidan av ditt huvud, ta en liten del av ditt hår och linda runt huvudet precis ovanför dina öron. När du kommer till slutet av strängen, använd en bobby-stift för att säkra avsnittet på plats.
  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 19
    4. Fortsätt att förpacka ditt hår hela vägen runt huvudet. När den första sektionen är fast, ta nästa avsnitt från samma sida och linda det runt ditt huvud också. PIN IT Placera, fortsätt sedan för varje sektion hela vägen till baksidan av ditt huvud. Sedan, börja igen på framsidan på motsatt sida av huvudet och linda resten av ditt hår i sektioner.
  • Genom att förpacka ditt hår, kommer det att torka med en mild kurva, men det ska se smidigt ut och rakt när du tar ner det.
  • Se till att du förpackar håret i samma riktning.
  • Bild med titeln Luft torka ditt hår rakt steg 20
    5. Lämna håret att torka över natten, sätt det med fingrarna. Det kan ta flera timmar för ditt hår att lufttorka, speciellt när det är inslaget tätt på detta sätt. Detta är en bra metod för att räta ut ditt hår medan du sover om du gillar att tvätta håret över natten. När ditt hår är torrt, ta bort pinnarna som håller sektionerna på plats, använd sedan fingrarna för att släta ut ditt hår och njut av din raka stil!

    Dricks: Om du behöver gå ut innan ditt hår är torrt, kan du enkelt täcka den här frisyren med en huvudduk! Du kan också bära en halsduk medan du sover.

  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    • Bred tandkam
    • Mjuk handduk eller gammal t-shirt
    • Borsta
    • hårsprej
    • Tissuepapper (valfritt)
    • Rullar och clips (valfritt)
    • Hårklipp eller Bobby Pins (Valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande