Hur fixar frizzy hair

De flesta av oss handlar om krusigt hår vid någon tidpunkt, särskilt under de fuktiga sommarmånaderna. Frizziness orsakas vanligtvis av torrhet eller brott, vilket kan få ditt hår att se lite puffier än du vill. Lyckligtvis finns det några sätt att ändra din skönhetsrutin för att styra frizz och flyways. Prova några (eller alla) av dessa metoder för att få ditt hår att se silkeslen och släta varje dag.

Steg

Metod 1 av 12:
Använd sulfat- och silikonfria produkter.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 1
1. Produkter med silikoner och sulfater kan torka ditt hår ut. I stället letar efter produkter som inte har dessa ingredienser - de kommer nog att säga "silikon och sulfatfri" på flaskan någonstans. Leta efter ingredienser som eteriska oljor, biotin och växtbaserade extrakt istället.
  • Se upp för produkter med alkohol i dem också! Alkohol är mycket torkning som bidrar till frizz.
  • Oroa dig inte om du lägger ditt sulfatfria schampo i ditt hår och det skum inte eller bubblar så mycket. Sulfater skapar bubblande skum i ditt schampo, så dina nya produkter kanske inte är lika skummande.
Metod 2 av 12:
Tvätta håret med varmt, inte varmt, vatten.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 2
1. Varmvatten remsor ditt hår av naturliga oljor. Detta kan leda till torrt, krusigt hår när du kommer ut ur duschen. När det är dags att tvätta håret, vrid temperaturen nere bara något tills vattnet är varmt.
  • Om din dusch är ångkokning är det förmodligen lite för varmt.
Metod 3 av 12:
Använd balsam efter att du tvättat ditt hår.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 3
1. Ge ditt hår lite mycket nödvändigt fukt för att förhindra frizz. När du tvättar ditt hår, applicera en kvartalad mängd balsam från mitten till ändarna av ditt hår. Försök att undvika att sätta balsam på dina rötter, eftersom det kan få ditt hår att se oljigt ut. Låt det sitta i 2 till 3 minuter innan det sköljs ut det.
  • Gnugga och skrubba ditt hår med schampo kan orsaka krusin och torrhet. Balsam hjälper till att tämja några av det frizz efter att du tvättat ditt hår.
Metod 4 av 12:
Prova en djup balsam en gång i veckan.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 4
1. Verkligen lägga till extra fukt för att förhindra torrhet och krusin. Om en gång i veckan, använd en djup balsambehandling eller en hårmask och låt den sitta i 10 till 15 minuter. Skölj det för att göra ditt hår friskt och glänsande att skära ner på Frizz.
  • Detta är särskilt viktigt om du bleker eller färgar ditt hår. Blekt och färgat hår kan vara lite skadat, vilket kan leda till frizz.
Metod 5 av 12:
Krama fukt ut med en handduk.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 5
1. Skrubbning eller gnugga ditt hårtork skapar mycket friktion och frizz. Det kan också skada eller till och med bryta hårets ändar. När du kommer ut ur duschen, ta tag i din handduk och blås försiktigt ditt hår tills det inte dricker vått. Wrap ditt hår upp i handduken för att få resten av vattnet ut och lämna det upp i ca 5 minuter.
  • Om du har möjlighet, försök använda en mikrofiberhandduk istället för en terryduk en. De är mer mjuka på ditt hår så att de kan hjälpa till att bekämpa frizz.
Metod 6 av 12:
Kamma genom ditt hår när det är mest torrt.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 6
1. Borsta vått hår kan leda till krusig skada och brott. Istället vänta tills ditt hår är fuktigt eller mest torrt för att köra en bred tandkam genom den. En kam blir mycket mer försiktig än en pensel, så det är bra att förhindra frizz. Börja kamma från botten och långsamt arbeta upp mot dina rötter. Det kommer att hålla dig från att tugga och dra på tangles så att du inte skadar någon av dina ändamål.
Metod 7 av 12:
Begränsa din användning av värmestylingsverktyg.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 7
1. De kan verkligen torka ut ditt hår och skapa frizz. Om du kan, försök låta ditt hår torr istället för att använda en hårtork. Använd inte straighteners eller curlers om det inte är ett speciellt tillfälle, och använd alltid värmeskyddsmedlet när du använder värmestilningsverktyg.
  • Att köra ett rätare genom ditt hår kan faktiskt hjälpa till att stampa ner frizz och släta ut några flyor. Men med en rätare varje dag kan leda till skador och frizz på lång sikt.
Metod 8 av 12:
Tryck på håret så lite som möjligt.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 8
1. Detta gäller när det är vått och när det är torrt. Oavsett din hårtyp, rörande det en gäng kommer bara att orsaka kruslighet och puffiness, eftersom dina fingrar kan absorbera de naturliga oljorna från ditt hår. Om du inte styrar det, håll dina händer av!
  • Detta är särskilt viktigt om du har lockigt eller vågigt hår. Att störa ditt krullmönster kommer att göra att krullarna ser lös och krusigt.
Metod 9 av 12:
Applicera Arganolja till ändarna av ditt hår.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 9
1. Släta ner frizz när ditt hår är torrt med en olja. Sätt några droppar arganolja på handflatorna och kör försiktigt in i hårets ändar. Släta ner dina ändar för att bekämpa frizz och få ditt hår att se smidigt och glänsande.
  • Försök att hålla arganoljan bort från din hårbotten. Att sätta olja på dina rötter kan göra ditt hår att se oljigt, speciellt om du inte har tvättat det om några dagar.
Metod 10 av 12:
Tampa ner Frizz med hårvax.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 10
1. Flyways på ditt huvudets krona kan vara irriterande att hantera. Ta en kvarts-dimensionerad dollop av hårvax och använd 2 fingrar för att släta ner enskilda flyways. Du kan fortsätta använda hårvax hela dagen för att tämja din frisyr och hålla frizz i kontroll.
  • Hårvax är inte oljigt eller oljigt, så det är säkert att sätta nära dina rötter.
Metod 11 av 12:
Sova på en siden kuddecase.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 11
1. Bomullkuddar skapar mycket friktion, som kan torka. Byt till en silke eller satin kuddväska för att hydrera ditt hår medan du sover för att förhindra frizz. Silke och satinkuddar är inte så dyra, och du kan vanligtvis hitta en anständig för runt $ 20 på de flesta hemvaruhandlare.
  • Detta är särskilt sant om du har lockigt eller vågigt hår. En silke eller satinkudde kan hjälpa till att hålla ditt lockmönster intakt medan du sover, så du behöver inte göra så mycket styling nästa morgon.
Metod 12 av 12:
Trimma dina splittrade ändar regelbundet.
  1. Bild med titeln Fix Frizzy Hair Steg 12
1. Splitändar tenderar att få ditt hår att se mer krusigt och skadat. Ändarna av ditt hår tenderar att dela upp före resten av ditt hår, vilket är därför viktigt att få dem att trimmas. Försök att få ditt hår trimmat var 6 till 8 veckor för att hålla ditt hår hälsa och skära ner på Frizz.
  • Du behöver inte ta av massor av hår, även avstängning 1 i (2.5 cm) hjälper till att stampa ner din frizz.

Tips

Om du bär ditt hår i flätor, försök att fläta de enskilda flätorna i ett stort flätat för att minska trycket på ditt hår och förhindra brott.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande