Hur man definierar lockigt hår

Om du har lockigt hår kan det bli en kamp ibland för att ta hand om ditt hår och definiera dina krullar regelbundet. Eftersom mainstream hårvårdsmetoder och produkter kan vara värdelös för din krusiga, flyway curls, är det naturligt att bli frustrerad. Det finns emellertid några tips och tekniker som du kan följa, till exempel att använda sulfatfria schampon, applicera generösa mängder balsam och andra fuktgivande produkter och med användning av olika formningsmetoder för att regelbundet undvika krusning och torra ändar och uppnå perfekt definierade krullar.

Steg

Del 1 av 3:
Tvätta ditt hår och applicera produkter
  1. Bild med titeln Blowout och rakt kinky lockigt naturligt hår Steg 2
1. Omit shampoo och "co-wash" ditt hår. Även kallad Den lockiga tjejmetoden, Utelämna schampo och tvätta håret med endast balsam fungerar bäst för alltför torrt hår, eftersom schampo kan göra mer skada än bra.
  • Bild med titeln Skapa en bra hårvård rutin (för män) Steg 1
    2. Använd ett sulfatfri schampo om du vill använda en. Om du väljer att använda schampo är det mycket viktigt att du använder en mild som inte innehåller natriumlaurylsulfat (SLS) som kan vara för hårda och skadliga för lockigt hår och kan orsaka frizz. Välj ett schampo som innehåller naturliga oljor som druvfrö eller salviaolja, vilket kommer att klargöra och upprätthålla fukt i håret.
  • Applicera lite schampo på toppen av ditt huvud och massera den på din hårbotten. Fokusera på rötterna eftersom de utgör den mest oljiga delen av ditt hår. Låt det skölja mot ändarna av dina lockar.
  • Bild med titeln Vård för svart hår Steg 5
    3
    Tillstånd ditt hår efter shampooing. Vara generös med mängden balsam du använder. Applicera den på toppen av ditt huvud och massera det på din hårbotten, precis som du gjorde med schampo om du använde en.
  • Koncentrera balsamen mot ändarna av dina lockar. På så sätt kommer ditt hår inte att förlora sina naturliga oljor och bli torr.
  • Se till att du använder en balsam som är utformad för torrt och skadat hår, även om etiketten inte specifikt säger "för lockigt hår."
  • Bild med titeln Blowout och rakt kinky lockigt naturligt hår Steg 3
    4. Detangle ditt hår i duschen med en bred tandad kam. Se till att du gör så försiktigt och när ditt hår har en bra mängd balsam i den. För lite tillsatt fukt, försök att lägga till honung till din balsam, men var noga med att skölja mest av det.
  • Bild med titeln Cut Curly Hair Steg 1
    5. Skölj ditt hår med kallt eller kallt vatten. För den sista delen av din dusch, utelämna varmt vatten för kallt eller kallt vatten för att skina till ditt hår och förhindra frizz. För en liten extra rotvolym försök sköljning med huvudet upp och ner.
  • Bild med titeln Blowout och rakt Kinky Curly Natural Hair Steg 4
    6. Använd djup balsam en eller två gånger i veckan.Innan du duschar kan du tillämpa en djup balsam som kokosnötolja i ditt hår en eller två gånger i veckan. Innan duscha, applicera det på ditt hår, med fokus på ändarna på dina lockar och ha en duschlock. Lämna den djupa balsamen i minst 10 minuter. Ångan kommer att mjuka och fuktar ditt hår när du tvättar din kropp först.
  • Bild med titeln Blowout och rakt kinky lockigt naturligt hår Steg 9
    7. Applicera en inlämningsbehållare eller grädde genom att utjämna det på ditt hår. När du har skrivit ut ur duschen, applicera en inlämningsbehållare eller grädde på ditt hår för att se till att det stannar fuktigt och frysfritt hela dagen.
  • Vid denna tidpunkt, se till att ditt hår inte har några tangles kvar. Om det gör, försiktigt avlägsna ditt hår med fingrarna och sedan ge det en annan sköljning i diskbänken, var noga med att återanvända din balsam.
  • Del 2 av 3:
    Forma dina lockar
    1. Bild med titeln Lär dig att älska ditt lockiga hår Steg 6
    1. Få en innehavsprodukt som en gel eller mousse. För att hjälpa ditt hår att hålla locken under lång tid, bör du använda en holdinggel eller mousse på dina lockar innan du formar dem. Försök att få vattenlösliga produkter snarare än alkoholbaserade, det känns inte klibbigt på huden. Experimentera med produkter och mängder produkter tills du får rätt kombination för ditt hår.
  • Bild med titeln Cut Curly Hair Steg 2
    2. Skruva ditt hår. Efter att ha applicerat en innehavsprodukt, kopp ditt hår i dina händer och scrunch i en uppåtgående rörelse, håller det några sekunder varje gång. Ju mer du scrunch, den lockigare ditt hår kommer att vara. Fortsätt göra det tills inget mer vatten droppar från ditt hår.
  • Bild med titeln Cut Curly Hair Steg 8
    3. Twirl ditt hår för Ringlets. Ta en del av ditt hår, allt från 0.5 tum (1.3 cm) till 3 tum (7.6 cm) i diameter. Applicera en innehav gel eller mousse, och vrid sektionen runt fingret, se till att gå med den naturliga krullen i avsnittet. Denna metod kommer att producera perfekta ringletter. Ta en större sektion för looser curls, eller håll den liten för snabbare lockar.
  • Bild med titeln Cut Curly Hair Steg 21
    4. Vrid ditt hår i två sektioner i motsats till en. Om du vill ha ännu bättre definierade krullar, prova twirlingmetoden utom i två sektioner istället för en. Finger kamma varje sektion av ditt hår, applicera innehav gel eller mousse, dela sedan in i två delar och börja vrida dem runt varandra. Du kan lägga till lite kokosnötolja eller kokosmör till ändarna för att göra dem mjukare.
  • Bild med titeln växa längre lockigt hår Steg 2
    5. Släta dina lockar för en snabbare lösning. I stället för scrunching eller twirling, försök helt enkelt utjämna dina krullar för att spara tid. Börja med en del av ditt hår och använd en innehavsprodukt. Kör dina händer ner håret med öppna fingrar, utjämna krullarna vertikalt. När du är klar växlar du till nästa avsnitt.
  • Ju mindre din avsnitt är, desto stramare kommer dina lockar att vara. Ju större din avsnitt är desto större blir dina krullar.
  • Bild med titeln har vackert avslappnat afroamerikanskt hår steg 3
    6. Släta dina krullar med balsam som ett alternativ. Även kallad Shingling-metoden använder denna teknik en stor mängd balsam på varje hårsträng för att hålla krullarna fuktade och definierade. Sektion ditt hår i fyra delar. Välj en och gör en mindre sektion. Applicera balsam på fingertopparna och kör dem genom sektionen, utjämna krullen på vägen. Lägg den ner och fortsätt med nästa lilla sektion.
  • Del 3 av 3:
    Torka ditt hår
    1. Bilden med titeln Håll mörkt färgat hår från blekning steg 5
    1. Ta bort vatten från ditt hår med pappershanddukar eller t-shirts. Generiska handdukar är gjorda av terryduk, och de lilla slingorna som utgör tyget tenderar att fånga på lockigt hår och orsaka frizz. Använd pappershanddukar eller kläder som t-shirts för att ta bort vattnet från ditt hår. I efterhand, plopp ditt hår för att hjälpa till att torka det snabbare.
  • Bild med titeln Håll ditt hår friskt steg 6
    2. Lufttorka ditt hår. Lufttorkning leder till den minsta mängden frizz, som blåsning tenderar att göra lockigt hår krusigt. Men om du inte har mycket tid, se till att det är torrt med en diffusorfäste. Se till att du lämnar torkning tills du är klar att forma dina lockar.
  • Bild med titeln Cut Curly Hair Steg 3
    3. Undvik att röra ditt hår tills det är helt torrt. Manhandling ditt hår kommer att ruffla nagelbandet och orsaka friziness. Om du vill ha perfekt definierade lockar och ett smidigt hår, försök att inte röra ditt hår alls tills det är helt torrt. När det är torrt kan du nu njuta av dina frizzfria spiraler!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Några dagar, oavsett hur religiöst du följer din styling regim, kommer du fortfarande att bli frizz. Istället för att sätta ditt hår upp, omfamna fröken och låt ditt hår vara lite mer vild den dagen.
  • Att göra flirtiga vågor, tätt fläta ditt hår när det är fuktigt och sova på det. På morgonen borde du ha vågigt hår.
  • Applicera en närande hårmask en gång i veckan för glansiga lockar.
  • Använd en satin eller silkeskudde för att undvika friziness.
  • Hår når utåt och krusar när det letar efter fukt - ju mer fukt du lägger i ditt hår, desto mindre blir det frizz.
  • Varningar

    Rör inte ditt hår tills det är helt torrt! Att leka med vått naturligt hår kommer att orsaka massor av frizz. Men om du märker en krull som måste fixas, använd bara ett litet vatten och återställ det.

    Saker du behöver

    • Sulfatfri schampo
    • Balsam för torrt och skadat eller lockigt hår
    • Love-i balsam eller grädde
    • Djup balsam
    • Mousse eller hålla gel
    • Pappershanddukar eller en t-shirt
    • Blåsorkare och diffusor (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande