Hur man tar fram den naturliga krullen i ditt hår

Lockar lägger till någon titt, och många människor har en naturlig krökning som kan betonas med vissa hårvårdstekniker. Oavsett om du har en liten våg du vill bli fullfjädrade krullar, eller du vill göra ringleterna du har mer definierat och mindre krusig, med hjälp av rätt rengöringsmetod och styling process kommer att ta fram det bästa i din lockig stil.

Steg

Del 1 av 3:
Ta ut krullen i rakt eller vågigt hår
  1. Bild med titeln Ta ut den naturliga krullen i ditt hår Steg 1
1. Använd medium-bodied schampo och balsam. Välj produkter som hjälper till att definiera dina krullar utan att väga ner ditt hår. Leta efter Curl-Definiera Shampoo och Conditioner som hjälper till att ta fram krullen samtidigt som du hydrerar håret för att hålla det glänsande och starkt.
  • 2. Finger-kamma håret för att avskräcka det. Använda fingrarna istället för en borste eller kam hjälper dina naturliga krullar ihop, snarare än att dra dem ifrån varandra. När du vill att ditt hår ska se så lockigt som möjligt, är dina fingrar de bästa verktygen du kan använda för att hantera ditt hår.
  • 3. Vänd håret och blås det torrt i sektionerna. Använd fingrarna för att försiktigt dra ifrån varandra strängar i separata sektioner, vilket gör dina naturliga vågor så intakta som möjligt. Använd en mjuk mikrofiberhandduk för att blotta varje sektion av hårtork, som börjar vid rötterna och arbetar ner till tipsen.
  • När du låter ditt hår luft torka utan att separera det i sektioner, tenderar massan av vått hår att klumpa upp när det torkar istället för att separera i väldefinierade krullar.
  • Handdukar inte ditt hår torrt, eftersom det kan leda till att det blir krusigt. Bara försiktigt ut ditt hår torrt till tipsen.
  • 4. Applicera Curl-Definiera gel eller lotion. I stället för att köra det genom ditt hår från rötterna till spetsarna, gnugga någon produkt mellan dina palmer och koppar håret från botten, försiktigt scrunching varje sektion av håret från botten och använda fingrarna för att applicera det på hårets längd. Detta kommer att hjälpa dina lockar att hålla hoppet istället för att väga ner dem.
  • När du applicerar produkten, kläm ditt hår försiktigt för att hjälpa till att lyfta upp krullarna.
  • 5. Torka ditt hår med en diffusor. Efter det har lufttorkat till den punkt där den inte längre dricker, vänd håret upp och ner. Använd diffusorfästet på din hårtork för att torka ditt hår i sektioner, peka upp från botten istället för att torka från toppen ner. Lyft det avsnitt du torkar på diffusorn och tryck försiktigt med diffusorn för att hjälpa till att definiera dina lockar. Fortsätt sektionen per sektion tills ditt hår är mest torrt.
  • Torka ditt hår utan diffusorn blåser ut dina krullar, så se till att du använder bilagan.
  • Vid denna tidpunkt, hantera ditt hår med fingrarna så lite som möjligt - låt diffusorn göra jobbet. Hantera ditt hår för mycket kommer att leda till frizing.
  • Bilden med titeln Ta ut den naturliga krullen i ditt hår Steg 6
    6. Avsluta med Light-Hold Hairspray. Detta kommer att hålla krullarna att falla ut för snabbt, speciellt om det är fuktigt ute. För att hålla krullarna som håller så länge som möjligt, försök att inte röra håret hela dagen. Undvik att bära en hatt eller använda hårtillbehör som kan väga ditt hår.
  • Del 2 av 3:
    Definiera lockar i lockigt eller kinkigt hår
    1. Tvätta håret sparsamt. Lockigt eller kinkigt hår tenderar att vara lite torrare och grovare än rakt hår. Eftersom det har en spiralform, gör de naturliga oljorna som produceras av hårbotten inte hela vägen till tipsen, vilket resulterar i hår som inte är naturligt som konditionerat som rakt hår. Curlier hår kräver en annan slags behandling från rakare hår, och det börjar med att tvätta det mindre ofta.
    • Om du tvättar ditt hår varje dag, försök att klippa tillbaka till bara två gånger i veckan och se om du märker att dina krullar är mindre torra.
    • Allas hårstruktur och oljenivå är lite annorlunda, så experimentera och se vad som fungerar för dig. Det kan ta några veckor innan du räknar ut hur många gånger i veckan du behöver tvätta håret för att hålla det rent men också väl konditionerat.
  • Bilden med titeln Ta ut den naturliga krullen i ditt hår Steg 8
    2. Överväg tvätt med balsam istället för schampo. Många med lockigt eller kinkigt hår har bytt från regelbunden schampo till medvättsmetoden. De har funnit att tvätt med balsam istället för schampo får det lika rent utan att torka ut det. Balsamfuktar spolar och håller dem i god form, snarare än att dra dem ifrån varandra.
  • Leta efter en balsam som inte innehåller silikoner. Dessa gör ditt hår glänsande först, men så småningom bygger de upp och lämnar lockar som ser vägt sig och tråkigt.
  • Om du väljer att använda schampo, få en som är sulfatfri eller är märkt som fuktgivande eller närande. Sulfater är ett rengöringsmedel som torkar ut håret, orsakar frizz, och de orsakar kaos på ett lockigt huvud.
  • 3. Hitta en djup balsam som ger dig den textur du önskar. Det finns så många djupa balsam på marknaden att det kan vara svårt att välja vilken man ska köpa. Du kan faktiskt använda din normala balsam som en djup balsam - lämna det bara i ditt hår i några timmar innan du sköljer ut det. Om du är klar med att experimentera, försök lägga till olika olika djupa konditioneringsbehandlingar för att hitta en som arbetar med dina lockar. Här är några vanliga naturliga balsam:
  • Honung. Blanda 2 matskedar honung med 2 matskedar vatten. Arbeta blandningen via ditt hårsnitt genom avsnitt. Låt det sitta i en timme, skölj sedan det.
  • Osivolja eller kokosnötolja. Arbetssektion genom avsnitt till finger-kamma oljan i ditt hår. Låt det sitta i en timme, skölj sedan det. Ditt hår kan fortfarande känna sig lite fet, så om det stör dig, skölj det tillsammans med schampo.
  • Äggvitor. En äggvit sköljning kommer att lämna ditt hår ser glänsande och fuktigt. Separera två ägg och rör de vita. Späd med lite vatten. Arbeta blandningen i ditt hårsektion genom avsnitt. Låt det sitta i en timme, skölj sedan med det kallaste vattnet du kan tolerera.
  • Bilden med titeln Ta ut den naturliga krullen i ditt hår steg 10
    4. Använd en slut olja eller smör. Detta förseglar ditt hårs nagel, så att ditt hår kommer att vara hydratiserat även efter att ditt hår är torrt. Arbetsdelen efter sektion, släta din olja eller efterbehandling smör i dina krullar, fingerkammar så att krullarna blir intakta. Följande oljor och smörgås är populära val:
  • arganolja
  • sheasmör
  • Kakaosmör
  • Krämer som innehåller ett av ovanstående ingredienser
  • CURL-DEFINERING SERUMS
  • Bild med titeln Ta ut den naturliga krullen i ditt hår Steg 11
    5. Undvik produkter som torkar ut ditt hår. De stylingprodukter du använder har potential att torka ut ditt hår och skapa frizz. Innan du använder hårspray, gel och andra stylingprodukter, testa dem på bara en liten del av håret för att se resultaten innan du täcker hela huvudet med det.
  • 6. Borsta inte håret. Om du har lockigt eller kinkigt hår, särskilt om du har snäva spolar, kommer du att skilja ditt hår och lämna dig poofy och frizzy. Denna typ av hår behöver aldrig riktigt borstat. Om du behöver detange håret, kamma det i sektionen, eller använd en bred tandkam om du inte har täta spolar.
  • Om ditt hår är mer vågigt än lockigt, kan du använda en boar-borstborste för att borsta ditt hår, men bara när det är torrt. En boar-borstborste är gjord med borstar som liknar ditt hårs konsistens, så det kommer inte att skada dina krullar. Det är vanligt att hjälpa till att flytta hårbotten naturliga oljor ner längden på ditt hår.
  • Del 3 av 3:
    Styling curls
    1. Bild med titeln Ta ut den naturliga curl i ditt hår Steg 13
    1. Få dina krullar skära av en stylist som vet curls. Lockar är notoriskt svåra att skära. När det är gjort på fel sätt kan du sluta med en stil som bara inte ser rätt med din hårstruktur. Gör lite forskning för att hitta en stylist som har erfarenhet av att klippa lockigt hår. Titta online för recensioner, eller fråga dina lockiga hårda vänner för en rekommendation.
    • Berätta för stylisten du vill undvika triangelhår, och se vad han eller hon säger. Den som upplevs i skärning av lockigt hår vet vad det betyder. Triangelhår är när de tunga krullarna växer i form av en triangulär hjälm. En bra stylist kommer att kunna skära krullarna på ett sådant sätt att de har bättre form och rörelse.
    • Om en stylist vill "tunn" ditt hår med tunna saxar, det är en röd flagga. Tunna saxar kan orsaka lockigt hår till frizz.
  • Bild med titeln ta fram den naturliga krullen i ditt hår steg 14
    2. Lufttorka eller diffusa ditt hår istället för att blåsa ut det. Att använda en full sprängning av värme till torra lockar kommer att göra din hårstruktur torrare och grovare över tiden. Det är bättre att låta krullarna lufttorka eller diffusa på en låg inställning så att ditt hår behåller sin studsning och stannar hydratiserade. Finger-kamma Din Curls sektion per sektion, låt dem lufttorka så att de blir hopp och snygg.
  • Om du är bekymrad över att få mer volym nära dina rötter, använd små klipp för att lyfta upp ditt hår nära hårbotten. Håret kommer att torka med lite mer hiss än det annars skulle.
  • 3. Hantera ditt hår försiktigt. Scrunching, borstning, handdukstorkning, vridning, och annars grovt hantering av lockigt hår kan krossa och skilja krullarna, vilket gör att det ser Frizzy och rörigt. För att hålla dina krullar spolade, undvik att röra håret utom när du verkligen behöver. När du applicerar producera eller fingerkammar, separera ditt hår i sektioner och arbeta på var och en försiktigt. Här är några andra sätt att du kan undvika att bli frizzy:
  • Sova på en silkeskudde som är utformad för att ge en mjuk yta för ditt hår. Det är bra för din hud också.
  • Undvik stilar som drar för mycket på krullarna och använd hårtillbehör som inte är för skarpa eller täta.
  • 4. Återuppliva dina lockar mellan tvättar. När du vaknar på morgonen (efter att ha sovit på din fina siden kudde) kan dina krullar se lite platt. För att pricka upp dem, spraya håret med vatten, lovar-i balsam eller en spraygel för att lägga till mer fukt. Arbeta det genom ditt hårsektion genom avsnitt för att återuppliva kretsens form.
  • För att hålla frizz i bukten under dagen, ta med en liten gel eller hårolja du kan använda för att släta ner ditt hår.
  • Kom ihåg att inte kamma eller borsta ut dina lockar om du vill att de ska bli spolade.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du har trassig lockar, är det bättre att försiktigt kamma dem ut då till Yank.
  • Försök sova med flätor i ditt hår för att ge det ett mer lockigt / vågigt utseende.
  • Följ dessa steg direkt innan du går och lägger dig i lockigare hår på morgonen. Rör bara upp det lite som rekommenderas i det sista steget innan du går ut genom dörren. Sköljning av ditt hår med kallt vatten kommer att sätta lockarna, naturligtvis.
  • En diffusor är mycket bättre än en vanlig hårtork, det gör krullarna längre och gör dem curlier!
  • Handdukar inte ditt hår. Skrunch det från slutet till det övre håret med en bomullst-skjorta, vilket gör en uppåtgående studsning.
  • Överväg att stoppa schampoanvändning. Torkningssulfater i schampon kan ofta avlägsna naturlig konsistens från håret. Många som försöker "no-poo" Metod, hamnar med vågigt hår när de började med rakt hår! Ser Tvätta håret utan schampo för mer information.
  • Använd en 3 sekunders spray eller hårspray för att göra locken längre.
  • Ibland kan du spruta ditt hår med en snuskig spray eller havsaltspray för att ge ditt hår en våg. Sea Salt Spray är inte närande, och är svår att tvätta.
  • Varningar

    Detta kommer inte att fungera med pin-rakt hår. Du måste tillgripa andra medel.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande