Hur man skapar vågigt hår med ett krulljärn

Om du har rakt hår och kämpar för att ge det lite extra volym, kanske du vill försöka skapa ett vågigt hår. Du kan använda ett krökjärn och några hårprodukter för att uppnå avslappnat vågigt hår för en dags utseende eller en natt ute. Denna metod fungerar bra på långt hår eller kort hår.

Steg

Del 1 av 2:
Samla leveranserna
  1. Bild med titeln Skapa vågigt hår med ett curlingjärn Steg 1
1. Få en keramisk Tourmaline 1 "Barrel Curling Iron. Detta är ett högkvalitativt stylingverktyg, och så bör det fungera bättre än alternativet och skydda också ditt hår bättre. Den 1 "fatet gör att du kan skapa stora lockar som du kan skaka ut och skanna upp för att skapa ett vågigt utseende. Du kan också använda ett krulljärn med ett större fat eller ett mindre fat, men det kan vara svårare att uppnå det vågiga utseendet.
  • Du kan köpa curling strykjärn från en skönhetsbutik eller online.
  • Bild med titeln Skapa vågigt hår med ett curlingjärn Steg 2
    2. Använd ett skyddande serum. Ett skyddande hårserum gjord av naturliga produkter, som arganolja, eller ett serum som är gjord för att skydda håret från värme, kommer att se till att ditt hår inte torkar ut när du krullar det. Applicera ett skyddande serum i ditt hår innan du använder Curling-järnet på det kommer också att bidra till att skydda ditt hår från skador eller brott på grund av värmen.
  • Du kan hitta ett skyddande hårserum eller spray på skönhetsbutiker, frisörsalonger, i skönhetsområdet av stormarknader, eller online.
  • Bild med titeln Skapa vågigt hår med ett curlingjärn Steg 3
    3. Leta efter en skyddande ytbehandling. För att ställa in det vågiga utseendet bör du tillämpa en skyddande ytspray när ditt hår har blivit krökt. Sprayen kan innehålla ett inställningsmedel eller ett efterbehandlingsmedel som håller ditt hår på plats men det borde också ha ett skyddande element så att ditt hår blir friskt och glänsande hela dagen.
  • Del 2 av 2:
    Använda curlingjärn
    1. Dela håret i två sektioner. Det mest effektiva sättet att få det vågiga håret är att krulla ditt hår i sektioner. Du kan använda en kam för att dela håret i två jämn sektioner på vardera sidan av ditt huvud.
    • Du kan sedan klippa en del av håret med ett stort klipp. Se till att avsnittet är ur vägen så att du kan fokusera på den lösa sektionen först.
  • 2. Applicera en skyddsspray eller serum till den lösa sektionen. Detta kommer att se till att ditt hår inte torkar ut när du krullar det. Du kan tillämpa några spritzes av spray till hårets sektion eller gnugga ett serum i det. Hur som helst, se till att hela hårets längd är belagd från rötter till tips.
  • 3. Kör krusjärnet över ändarna av ditt hår. Innan du börjar curling i avsnittet, bör du köra krusjärnet över ändarna av ditt hår i snabba, flytande rörelser. Detta kommer att se till att ditt hår är smidigt och redo att bli krökt.
  • Detta steg är särskilt användbart för individer med vågigt hår som vill ge håret mer av en kontrollerad våg. Du bör försöka börja med slät, rakt hår så att vågorna håller fast vid håret mer effektivt.
  • Du kan också använda ett hårrätare på ditt vågiga eller lockigt hår för att göra det rakt eller prova en rakt balsam. När ditt hår inte är så lockigt genom att räta, kan du krulla ditt hår i sektioner och ge det ett mer kontrollerat, vågigt utseende.
  • 4. Curl den lösa delen av håret. Ta en liten bit hår från den lösa sektionen, ungefär en till två inches av hår. Börja vid basen av ditt hår, nära till dina rötter, linda avsnittet runt krusjärnet bort från ditt ansikte. Detta kommer att se till att vågen strömmar bort från ditt ansikte, snarare än i det.
  • Håll håret i krusjärnet i 10-30 sekunder-10 sekunder om ditt järn är inställt på en högre temperatur och / eller ditt hår är tunt och 20-30 sekunder om ditt järn är inställt på en lägre temperatur och / eller din håret är tjockt. Lossa sedan ditt grepp på det krullande järnhandtaget och dra krusjärnet ner till slutet av ditt hår.
  • Curl samma del av håret igen till toppen av ditt huvud, nära dina rötter. Håll håret i 5 sekunder och släpp sedan försiktigt handtaget på krusjärnet och frigöra håret. Du borde nu ha lockar flytta bort från ditt ansikte.
  • 5. Curl den andra delen av håret. När du har krökt en sektion av hår, flytta till den andra sektionen. Arbeta försiktigt och krulla varje liten bit av hår så att krullarna ser uniform ut när de faller sida vid sida. Alltid curl bort från ditt ansikte krullarna inte folkmassor eller gömmer ditt ansikte. Kom ihåg att applicera skyddsspray eller serum på ditt hår innan du applicerar någon värme till den.
  • Om du har kortare hårsektioner runt ditt ansikte, bör du ta små bitar av håret och krulla dem en liten sektion i taget. Du kan alternera lockets riktning så att de har ett mer vågigt utseende.
  • Om du har bangs, kan du borsta dina smällar till ena sidan av ditt ansikte. Välj den sida där ditt hår naturligt delar och försöker borsta allt ditt slag på samma sida.
  • 6. Kamma ut krullarna. När du har krökt hela ditt hår måste du göra krullarna att bli mer lös och vågig. Kör en bred tandkam över krullarna i sektioner, mjukt lossna upp krullarna med kammen. Du kan också använda fingertopparna för att försiktigt lossa upp krullarna.
  • Ett annat alternativ är att vända huvudet upp och ner och använda fingrarna för att lossa upp krullarna. Försök att skilja alla lockar genom att köra händerna genom dem. Kontrollera att krullarna verkar lös och vågiga, snarare än styv och enhetlig.
  • 7. Ställ in ditt vågiga hår med ytbehandling. Nu när du har det idealiska vågiga håret, bör du använda en finishspray för att säkerställa att den stannar för resten av dagen eller natten. Applicera några spritzes av ytbehandlingssprayen till ditt hår och kör fingrarna genom krullarna en sista gång. Detta borde hålla håret att se vågigt och lös.
  • Om du har rakt, fint hår kanske du vill sätta i en volumiserande eller texturiserande spray på ditt vågiga hår för att ge det en kropp. Applicera några spritzes i ditt hår och använd sedan fingrarna för att lätt gnugga sprayen i hårets ändar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande