Hur man ökar dina lockar

Älska det eller hata det, ditt lockiga hår är en del av vem du är. Du kanske vill maximera det roliga, fjädrande utseendet på dina lockar. Med rätt vård kan du börja definiera dina lockar utan att väga ner eller torka ut din stil.

Steg

Metod 1 av 3:
Tvätta lockigt hår
  1. Bild med titeln Boost dina lockar Steg 1
1. Shampoo varje tredje gång du duschar. Bevara ditt hårs naturliga fukt genom att konditionera varje gång du duschar, men bara shampooing varje tredje gång. Denna teknik fungerar bäst för att återställa livet i grovt, torrt, tjockt hår.
  • Sträva efter att använda CURL-förstärkande hydratiseringsmedel när du tvättar.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 2
    2. Försök med tvätt. Co-tvätt är när du tvättar ditt hår med balsam istället för schampo. Det här är något som många människor med lockigt hår gör för att det hjälper till att kontrollera frizz. Balsam innehåller små mängder tvättmedel som tar bort smuts från ditt hår, men resultatet är hår som är mycket mjukare och mjukare än hår som har blivit shampooed.
  • Försök att byta ut ditt vanliga schampo med balsam och se hur du gillar resultaten.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 3
    3. Använd sulfatfri schampo. Sulfatfria schampon är mildare på ditt hår och de hjälper till att förhindra frizz.Natriumlaurylsulfat, en viktig ingrediens i de flesta traditionella schampon, är hård på lockar. Leta efter schampon som har arganolja eller kokosnötolja istället. Arganolja är särskilt effektiv vid förebyggande av värmeskador, eftersom oljan absorberas av torrt hår för att förhindra att det blir för skört.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 4
    4. Massage dina produkter i ditt hår. Flytta i en cirkelrörelse, använd dina fingertoppar för att försiktigt massera din hårbotten. Låt vattnet skölja ut ditt hår och undvik aggressivt skrubba ditt hår när som helst så att du inte stör ditt curl-mönster.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 5
    5. Undvik att gnugga ditt hår med en handduk. När du går ut ur duschen kommer det att vara frestande att bara fluga upp dina lockar med en snabb gnidning. Istället, klappa ditt hår med handduken för att lämna en touch av fukt utan att störa ditt naturliga krullmönster.
  • Använd en mikrofiberhandduk för att torka ditt hår. Det här är mycket mildare än bomullshanddukar.
  • Metod 2 av 3:
    Använda stylingverktyg och tekniker
    1. Bild med titeln Boost dina lockar Steg 6
    1. Använd en bred tandkam när du borstar. Att använda en brett tandkam eller fingrarna, i motsats till en traditionell borste, kan det vara ett bra sätt att bevara naturliga lockar utan att skada eller bryta håret.
    • Om du har grovt, tätt krökt hår, borsta alltid och spärra håret när det är vått eller fuktigt. Applicera en viss balsam i ditt hår först och använd sedan en bred tandkam eller fingrarna för att avskräcka det.
    • Försök inte att avgränsa ditt hår när det är torrt. Borsta tätt krökt hår när det är torrt kommer att leda till frizz och potentiellt, brott. Looser Curls kan borstas torr eller våt före och under rengöringssessioner.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 7
    2. Borsta från tipsen till rötterna. Borstning från rötterna kan leda till brott i lockigt hår, så börja alltid vid ändarna av ditt hår och borsta mot hårbotten.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 8
    3. Fäst en diffusor till din blowdryer. Genom att använda en diffusor kan du sprida värmare jämnare och definiera dina naturliga krullar och vågor. När du börjar se dina lockar börjar ta form, låt ditt hår lufttorka resten av vägen.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 9
    4. Stift ditt hår upp. Börjar vid rötterna, linda en liten del av håret runt fingret, skjut fingret ut och sätt ner det. Låt dig håret lufttorka, ta bort klippen och fluffa dina Amped-up-krullar med fingrarna.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 10
    5. Undvik att sova på ditt hår. För långt hår, samla dina lås i en lös hästsvans på högsta punkten på huvudet och helt enkelt låt det när du vaknar. Detta skyddar krullmönstret och volymen från att vara utplattad medan du sover. För kort eller långt hår, överväga att sova med en satinhylsa eller keps för att förhindra nattknutar och tangles.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 11
    6. Besök en frisör för en krökthöjande frisyr. Var noga med att alltid få ditt hår klippt när det är torrt. I vissa fall kan din hårstylist behöva blåsa torr och platt järn du håret innan du skär det för att räta ut det. Lockigt hår, till skillnad från rakt eller vågigt hår, beter sig ganska annorlunda när det är vått och torrt. Genom att få en torrklipp, ser du till att dina "tamed" lockar strömmar ner istället för ut och skärs för att vara ren, skarp och frizzfri.
  • Ange ett möte igen så snart dina krullar börjar platta på kronan.
  • Be om sax, inte en rakhyvel. Sax skapar skarpa, rena linjer som minskar frizz och flyger.
  • Metod 3 av 3:
    Använda stylingprodukter
    1. Bild med titeln Boost dina lockar Steg 12
    1. Volumize och villkor. Lockigt hår tenderar att vara torrt, så du vill lagra på styling produkt för att förhindra frizz och flattning som kommer med sprött hår. Se till att välja produkter som är märkta som "fuktgivande."Försök spruta en fuktgivande volymiserare vid rötterna och behandla dina tresses med en inlämningsbehållare från ändarna till ungefär mitten av längden.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 13
    2. Blanda en cocktail. Människor med lockigt hår har unika och specifika behov, och ibland kan det vara användbart att blanda ihop produkter. Du kan till exempel skapa en blandning av utjämningserum, kokosnötolja och stylinggel för att adressera och ta itu med stylingsproblem.
  • Lager upp på krullningsförbättrande produkter och experiment för att hitta den rätta blandningen för att bekämpa ett kombinationsproblem, inklusive frizz, torrhet och tråkighet.
  • Tänk på att det som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Prova olika kombinationer för att hitta den bästa blandningen av produkter för ditt hår.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 14
    3. Undvik stylingprodukter med alkohol. Produkter med alkohol Torka ut ditt hår och tenderar att ge lockigt hår en krispig, torrtextur. Det är därför som många företag producerar geler, mousses och hårsprays som är alkoholfria. Leta efter produkter som ger kontroll med en icke-spröd håll.
  • Bild med titeln Boost dina lockar Steg 15
    4. Använd havsaltspray. Leta efter fuktgivande havsaltspray, eftersom de kommer att fälla lite fukt och lägga till volym genom att hjälpa dina lockar ihop i definierade strängar.
  • Tips

    Använd produkter gjorda för lockigt hår. Dessa tenderar att vara vattenlösliga och fuktgivande, och naturligtvis curl-friendly.
  • Besök en lokal skönhetsaffär och prata med experter. Dessa anställda känner till de bästa produkterna för olika hårtyper och kan ofta peka dig i rätt riktning eller ge råd mot tekniker som kan vara skadliga.
  • Sova på en siden kuddecase. Bomull tenderar att suga upp fukt, vilket kan avlägsna ditt hår ytterligare. Silkcuts ner på friktion och förhindrar brott, lämnar dina krullar mer hanterlig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande