Hur man skär framsidan av lockigt hår

Om du har lockigt hår, kanske du undrar vilka typer av stilar och alternativ du har för hur du bär den. Om du vill klippa framsidan av din egen eller en väns lockiga hår, vill du torka det med några enkla steg. Du kan också välja en ny övergripande stil för ditt hår för att lägga till mer dimension i dina smällar, eller välja en stil som inte kräver bangs.

Steg

Metod 1 av 2:
Torrskärning Curly Bangs
  1. Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår steg 1
1. Våt inte eller räta ut ditt hår. Eftersom lockar är längre när de är våta eller räta, är det bäst att skära dina lockar när de är torra och naturliga. Vätning eller rätning av dem innan du skär kan få dig att sluta med extremt korta, ojämna bangs.
  • Torrskärning är för närvarande den mest populära metoden för att skära lockigt hår, eftersom det inte finns någon överraskning när håret krymper och dyker upp efter det är torkat.
  • Använd de vanliga typerna av produkter i ditt hår som du normalt använder innan du börjar klippa, så att ditt hår ser ut som hur du brukar bära det.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår steg 2
    2. Avsnitt ut nya bangs från huvudets krona. Om du inte redan har Bangs måste du avdela håret som du vill klippa i Bangs. En populär metod är att välja en mittpunkt nära ditt huvudkrona och göra en triangelform genom att dra en linje med en bred tandkam på båda sidor ner till varje tempel.
  • När du gör varje linje från mittpunkten till ditt tempel, kamma håret framåt för att skilja ut det från resten av ditt hår. Använd dina ögonbryns yttre tips som en guider för att bestämma bredden på dina smällar.
  • Tänk på ditt hårs tjocklek när du bestämmer hur långt tillbaka för att starta dina triangel - mycket tjocka smäller kommer att göra baksidan av ditt hår ser mindre i volym än det normalt gör det.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår Steg 3
    3. Dra resten av ditt hår tillbaka. Ta resten av ditt hår som inte kommer att bli smäll och klippa det med ett stort klipp eller elastiskt hårband. Detta håller det ur din väg medan du fokuserar på dina smällar.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår steg 4
    4. Separat 1 Center Curl mellan fingrarna och snip 1 slinga från botten. Med fingrarna, ta 1 Center Curl Strand från dina smällar och skilja den från resten. Håll det mellan 2 fingrar av din mindre dominerande hand, och med din dominerande hand, håll saxen med den skarpa änden uppåt och snip den nedre slingan på din krullning från den där strängen.
  • Sträck inte din lock ut när du skär det - kom ihåg, håll det naturligt så du vet exakt hur mycket du trimmer.
  • Fortsätt snurra loopar på den krullen från botten, tills krullen är lite längre än du vill ha det. De flesta människor strävar efter ögonlängd, eller så faller änden precis framför dina ögon. Du kan göra det kortare senare.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår steg 5
    5. Separera en annan center curl och snip 1-2 slingor från botten. Ta en annan krullsträng och håll den mellan 2 fingrar. Använd din sax för att snipas men många slingor från botten som du vill ha på samma diagonala mode som du gjorde med den första curl.
  • Trim den här krullen om samma längd som du gjorde den första curl. Det behöver inte vara exakt, eftersom det trevliga med lockiga bangs är de kan se ojämna så länge de är nära att vara samma längd.
  • Håll din första curl bredvid krullen du arbetar för närvarande med och använd den som en guide för att hålla sakerna ens.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår Steg 6
    6. Trim alla lockar om samma längd för rakt över bangs. Om du går för smäll som är samma längd rakt över, skära varje curl i din bang-grupp, så det ser ut även med den första krullen som du skär.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår steg 7
    7. Lämna sidokirlarna 1-2 i (2.5-5.1 cm) längre för vinklade bangs. Om du hellre skulle ha vinklade bangs, eller bangs som är längre på ena eller båda sidor, klippa mittkrullen så att de är om ögonlängd och sedan skära mindre slingor från botten när du går ut mot dina ögon och tempel.
  • För smäll som är längre på bara 1 sida, trimma mitten och sidan du inte är fiska om samma längd, sedan skära mindre slingor från botten när du går ut mot långsidan.
  • 1-2 i (2.5-5.1 cm) Längdskillnad är ett förslag-Du kan klippa sidorna på dina smällar som helst som du föredrar.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår steg 8
    8. Skär varje curl individuellt beroende på hur mycket behov som skärs. Inte alla dina krullar kommer att behöva samma antal loopar som skärs från botten - allt beror på hur länge varje krull var att börja med. Behandla varje krull som en enskild sträng som bidrar till ditt hår som helhet.
  • Samla aldrig en stor grupp av lockar i handen och försök att skära dem alla på en gång med 1 snabbklippning. Att göra detta kommer att lämna ditt hår mycket ojämnt och eventuellt kortare än du ville ha det.
  • Denna metod kommer att leda till skiktade bangs, och det borde inte användas runt bangområdet.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår Steg 9
    9. Förkorta varje krulla som önskat. Nu när du har format dina smäll i ett rakt över eller vinklat utseende, trim bara de nedre slingorna eller halvlooparna för att få dem rätt ovanför dina ögon i mitten. Du vill kunna se bra med dina smäll, men inte skära dem så korta att du ogillar dem.
  • Om du vill göra lager på framsidan av ditt hår bortom dina smällar, helt enkelt lossa resten av ditt hår när du är klar med dina smäll och trimma några loopar från bottnen på sidokrullarna på framsidan av ditt hår.
  • Metod 2 av 2:
    Välja en lockig skärning
    1. Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår steg 10
    1. Välj ögonbryn-längdsmycken för att uppmärksamma dina ögon. Människor med lockigt hår kan undra om de kan bära bangs-svaret är förstås! Rakt över, kvadrerade-off bangs skär strax under ögonbrynen ser bra ut på många tjocklekar av lockar - och det här är ett bra sätt att visa upp dina vackra ögon.
    • Om du har täta, grova krullar, kombinerar den här typen av kvadratkant med en naturlig axellängd för en blick som verkligen sticker ut.
    • Medelkrullar eller vågor kan bära denna typ av bang med vilken längd som helst som sträcker sig från en bob till midjelängd.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår steg 11
    2. Prova en sidoband oval lagrad klippa för täta, grova lockar. Denna typ av frisyr för täta och grova lockar är förbi axlarna längst ner, med lager som går upp för att skapa volym på toppen. Med en sidodel och vinklade bangs är den färdiga formen den för en perfekt oval. Denna blick belyser kindbenen av ovala formade ansikten.
  • För att få det här snittet, be om en ovalformad skärning som är förbi dina axlar på botten och kortare och rounder på toppen, med sidovinstred bangs.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår steg 12
    3. Vinkla hår runt ditt ansikte för att visa bort långa lockar. Oavsett om du har lossa eller snäva lockar, kan du visa dem genom att hoppa över knoppar helt och lägg ihop några lock i en vinkel nära ditt ansikte och på ditt toppskikt. Dessa vinklade lager kommer att förhindra att ditt ansikte blir överskuggat av dina långa krullar samt förhindra för mycket frizz från att bilda i dina ändamål.
  • Gör detta snitt genom att hålla 1 torr curl i taget från ditt hårs framsida mellan fingrarna, och snippa 2-3 slingor från botten med saxen hålls diagonalt vända uppåt. Fortsätt snurra loopar från botten tills krullen är längden som du vill ha den.
  • Upprepa snäppa lockar 1 i taget med andra lockar längs ditt ansikte och på toppen av ditt huvud.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår steg 13
    4. Välj en upp och ner triangelskärning för massor av tätt lockigt hår. Denna snitt har bottenskikten som haklängd medan mitten och toppskikten gradvis blir kortare, vilket ger en upp och ner triangelform. Toppen är stor och poofy, med bangs lite kortare i mitten som delicately ramar ansiktet.
  • När du har klippt dina smällar, forma din upp och ner triangel genom att lämna ditt bottenskikt av hår haklängd. Avsnittet av ett mellanskikt genom att klippa toppen av ditt hår upp och ut ur vägen. Snipa torra lockar på sidorna 1 i taget så att de gradvis blir kortare när du går upp i sidan.
  • Unclip ditt toppskikt och snip de krullarna så att de är 1 eller 2 slingor kortare än de i ditt mellanskikt.
  • Ha en vän eller stylist gör baksidan av denna snitt, eftersom det blir svårt att snäppa lockar dig själv medan du tittar i speglar för att se baksidan.
  • Bild med titeln Skär framsidan av lockigt hår steg 14
    5. Prova en käftlängd Bob för fint texturerad vågiga lockar. Om ditt lockiga hår är mer vågigt än hårt, och har en fin konsistens, kan du dra av en stark bob genom att ta saxar till den under haklängden medan den är fuktig. När ditt hår är helt torkat och stylat, kommer dina krullar att förkorta till din käke för en titt som är enkelt men djärvt.
  • Blöta ditt hår och kamma ut med en bred tandkam. Klipp en rak, haklängdslinje hela vägen runt ditt hår. Vänta på att ditt hår torkar och lägg till en krullningsförbättrande produkt för ett färdigt utseende.
  • Ha en vän eller stylist gör baksidan av denna snitt, eftersom det blir svårt att hantera skjuven själv medan du använder 2 speglar för att se baksidan.
  • Tips

    Slå upp bilder i tidningar eller online för att få idéer för den form du vill ha ditt hår att vara på framsidan. Försök hitta bilder av personer som har krullar som liknar tjocklek och densitet till din.
  • Skär alltid mindre än du behöver börja. Du kan alltid gå tillbaka och trimma mer, men du kan inte återuppta längden när den har blivit avskuren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande