Hur man krullar håret

Även om du inte föddes med hoppande, glänsande lockar, kan du alltid övertyga håret för att springa upp för en dag eller två. Använd heta verktyg som ett krulljärn eller platt järn För väldefinierade krullar eller vågor. Du kan också skapa värmefröga krullar med hjälp av rullar, scrunching ditt hår, flätar det, eller vrid det.

Steg

Metod 1 av 6:
Med ett curlingjärn
  1. Bild med titeln Curl Hair Steg 1
1. Värm upp curlingjärnet. De flesta krullande strykjärn behöver ungefär 1-5 minuter att värma upp innan du kan använda dem. Om du försöker curl ditt hår med järnet innan det når rätt temperatur, kommer lockarna inte att hålla.
  • Några curlingjärn kommer att ha olika inställningar som du kan leka med tills du uppnår det bästa resultatet. Försök att hålla det till lägsta temperatur möjligt, men för att orsaka mindre skador på ditt hår. Leta efter curling irons som säger "Ingen skada" på lådan.
  • En bra guide är 320ºF (160ºC) för fint hår och 430ºF (220ºC) för tjockare hår.
Expert svar
Q

En WikiHow-läsare frågade: "Hur kan jag göra mitt hår hålla lockar?"

Laura Martin

Laura Martin

Licensierad Cosmetologistlaura Martin är en licensierad kosmetolog i Georgien. Hon har varit en frisör sedan 2007 och en kosmetologilärare sedan 2013.
Laura Martin
EXPERTRÅD

Laura Martin, en licensierad kosmetolog, rekommenderar: "Applicera en termisk skyddande produkt i ditt hår före styling. Därefter, krulla sektioner inte större än järnet och använd en värmeinställning som är lämplig för din hårtyp. När du är klar curling ditt hår, dimma det med hårspray."

  • Bild med titeln Curl Hair Steg 2
    2. Se till att ditt hår är helt torrt. Att sätta ett varmt järn på fuktigt hår kan allvarligt skada det - inte för att järnet är för varmt, men eftersom vattnet kommer att vända sig till skållande ånga. Vått hår är också mer bräckligt än torrt hår, vilket gör det mer benäget att värma skador. Spela det säkert, och helt torka ditt hår först. Kör en blowdryer över några fuktiga fläckar. (Även om du vill vänta det. Beroende på hårtjockleken kan det ta tid. Men om du vill minska värmen på ditt hår, kan du vänta. Men om du använder en blåsning är det bästa alternativet för dig, håll det på en cool inställning.)
  • Om du inte är säker på om ditt hår är helt torrt, sätt din torktumlare på "Cold Shot" -inställningen och gå över hela huvudet med det. Den svala luften kommer att göra några fuktiga fläckar som är kalla till beröringen.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 3
    3. Borsta ut några tangles medan järnet värmer upp. Börja i slutet av ditt hår och borsta ut de nedre inches eller centimeter, och arbeta sedan upp tills du lätt kan borsta genom hårets längd. Detta minskar skador på ditt hår som splittrade ändar, fallout, etc.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 4
    4. Applicera en värmeskyddsspray. Om du regelbundet använder värme för att ställa ditt hår, är det väldigt viktigt att du använder en värmeskyddsspray. Det skyddar ditt hår från skadan som orsakas av exponering för höga temperaturer och förhindrar att det blir torrt och frazzled. Spraya bara det liberalt över hela håret innan du curling.
  • Värmeskyddssprayer finns i de flesta drogbutiker och frisörsalonger.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 5
    5. Dela ditt hår i sektioner. Även om du har tunt hår får du bättre resultat om du arbetar med små sektioner av hår. På det sättet kan du se till att du krullar allt och curl i en mer enhetlig stil. Skapa sektioner som är något mindre i diameter än krusjärnet.
  • Pin eller klämma upp den övre delen av ditt hår. Använda tummen, ta allt som ligger ovanför toppen av öronen och klistra upp det ovanpå huvudet.
  • Släpp övre sektioner när du arbetar. När den nedre delen av håret är färdigt, lossa ditt hår och släpp ut lite mer, klippa upp överskottet igen. Fortsätt arbeta på det här sättet tills hela ditt hår är krökt.
  • Kom ihåg att med hjälp av större hårsektioner kommer att resultera i större, lösare lockar, samtidigt som du använder mindre hårsektioner kommer att ge dig mindre, strängare ringletter.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 6
    6. Börja curling. Nu när alla prep-arbetet är ur vägen är du redo att börja curling. Börja med att ta en liten del av håret och linda runt det curlingjärn, börja på toppen eller botten, beroende på typ av tang:
  • Några curlingstrykjärn kommer att ha en klämma nära handtaget. Om det här är den typ av curling-tangar du använder, öppna klämman och placera hårets ände i den nedre änden av cylindern, nära handtaget, stäng sedan klämman för att säkra. Då kan du sätta ihop den hela delen av håret runt järnet, genom att rulla järnet uppåt mot dina rötter. Sluta rulla när du får ungefär en tum bort från rötterna, för att förhindra att järnet brinner hårbotten.
  • Andra curlingjärn, som ofta kallas Wands, har inte en klämma. Med denna typ av järn bör du börja nära toppen av ditt hår och använda din hand för att linda en bit hår runt järnet. Du måste hålla slutet på ditt hår på plats medan den delen av hårkrullen. Vissa curlingstänger ger en säkerhetshandske som du kan bära medan du gör det, för att förhindra att din hand brinner.
  • Expertips
    Yan Kandkhorov

    Yan Kandkhorov

    Hair Stylistyan Kandkhorov är en frisör och ägare av K & S Salon, en frisörsalong baserad i New York Citys Meatpacking District. Yan har över 20 års erfarenhet inom hårindustrin, är mest känd för att banka vägen för ikoniska hårtrender i branschen, och har drivit sin salong sedan 2017. Hans hårsalong har röstats till en av de bästa frisörsalonger i New York City 2019 av expertis. Yan och K & S Salon har samarbetat med ledande modetidningar och kändisar som Marie Clair USA, Lucy Magazine och Resident Magazine.
    Yan Kandkhorov
    Yan Kandkhorov
    Hårstylist

    Det sätt du wrap håret kommer att bestämma utseendet på dina lockar. För en starkare krullning, wrap ditt hår runt järnet från botten upp. För looser vågor, börja curling från mitten, låt ändarna stanna stannar rakt ut. Hur som helst, stilen ser vanligtvis bäst om du krullar ditt hår bort från ditt ansikte, snarare än mot det. Försök också att hålla din handled avslappnad när du håller krulljärnet så att du inte får veck i ditt hår.

  • Bild med titeln Curl Hair Steg 7
    7. Håll järnet på plats. Du måste hålla curlingjärnet med håret omslaget runt det i några sekunder, medan håret värmer upp och lockar. Detta bör ta ungefär 10 sekunder, men tiden kommer att variera beroende på det enskilda curlingjärnet och den temperatur den värms till.
  • Spela runt för att hitta en tid som skapar en perfekt krullning med ditt strykjärn, men kom ihåg att börja med en lägre tid för att förhindra att ditt hår brinner.
  • Efter 10 sekunder, släpp av ditt hår för att frigöra krullen. Om ditt hår fortfarande är lite platt, försök att pinning det medan det fortfarande är krökt. När ditt hår är helt coolt, ta alla stiften ur varje curl.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 8
    8. Flytta vidare till nästa curl. När du är nöjd med hur din första curl visade sig, gå vidare till nästa hår och göra samma steg som tidigare.
  • För att uppnå ett likformigt utseende, vrid alla krullarna runt järnet i samma riktning.
  • Alternerande riktningen på omslaget skapar en mer naturlig effekt.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 9
    9. Lossa dina krullar (tillval). Om du vill att ditt hår ska se mjukare och lösare, kör fingrarna genom krullarna några gånger. Krullarna kommer att dra ner och lossa upp som du gör det. Du kan också vända huvudet upp och ner och använda fingrarna för att fluffa upp och separera krullarna.
  • När du har krökt ditt hår, borsta inte det med en hårborste. Det kommer att lossa krullarna för mycket och de kommer att falla ut.
  • Om du borstar ut lockar med en hårborste, kommer ditt hår att se vågigt snarare det lockiga, vilket kan vara en fin stil i sig.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 10
    10. Ställ in krullarna med hårspray (tillval). Om du tenderar att ha rakt hår, eller om du är orolig för dina krullar som blir krusig eller faller ut under hela dagen, dimma lite hårspray över dina lockar. Om du vill ha snäva krullar kan du spraya varje curl individuellt så snart du har slutat med det, men om du vill ha en lösare stil, vänta tills lockarna har slappna av lite och bara spraya dem när du har slutat curling hela ditt huvud.
  • Välj en lös Hold Hairspray så att dina krullar inte är för styva och du känner inte också "knaprig". Håll burken ca 12-14 i (30.5 cm - 35.5 cm) bort från ditt huvud och spraya jämnt runt ditt huvud. Var försiktig så att du inte applicerar för mycket.
  • Applicera aldrig hårspray mot krullarna medan de fortfarande är inslagna runt järnet. Kombinationen av värmen från järnen och alkoholen i hårsprayen kommer att steka ditt hår.
  • Men om ditt hår är bra eller limpt, kan du skapa en mer hållbar curl genom att spruta varje sektion före omslaget. Sprutning före förpackning istället för efter kommer också att resultera i lockar som är mjukare och mindre "crunchy."
  • Metod 2 av 6:
    Med ett platt järn
    1. Bild med titeln Curl Hair Steg 11
    1. Värm upp det plana järnet. De flesta platta strykjärn behöver lite tid att värma upp innan du kan använda dem. Om du försöker curl ditt hår med järnet innan det når rätt temperatur, kommer lockarna inte att hålla.
    • Vissa platta strykjärn kommer att ha olika inställningar som du kan leka med tills du uppnår det bästa resultatet. Försök att hålla det till lägsta temperatur möjligt, men för att orsaka mindre skador på ditt hår.
    • En bra guide är 320ºF (160ºC) för fint hår och 430ºF (220ºC) för tjockare hår.
    • Bredden på det plana järnet är också viktigt när det gäller att curling ditt hår. Du måste använda ett platt järn som är smalt (ca 1-2 tum eller 2.5-5 cm, i bredd), med rundade kanter. En platt, paddla-stil platt järn fungerar inte för lockar.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 12
    2. Se till att ditt hår är helt torrt. Att sätta ett varmt järn på fuktigt hår kan allvarligt skada det - inte för att järnet är för varmt, men eftersom vattnet kommer att vända sig till skållande ånga. Spela det säkert, och helt torka ditt hår först. Kör en blowdryer över några fuktiga fläckar.
  • Du kan lägga till lite volumiserande mousse i ditt hår innan du torkar, vilket hjälper dig att ge dig hoppklippor och förhindra att ditt hår ser platt en gång utformad.
  • Borsta ut några tangles medan järnet värmer upp. Börja i slutet av ditt hår och borsta ut den nedre tjocka, och arbeta sedan upp tills du lätt kan borsta igenom längden på ditt hår.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 13
    3. Applicera en värmeskyddsspray. Om du regelbundet använder värme för att ställa ditt hår, är det väldigt viktigt att du använder en värmeskyddsspray. Det skyddar ditt hår från skadan som orsakas av exponering för höga temperaturer och förhindrar att det blir torrt och frazzled. Spraya bara det liberalt över hela håret innan du curling.
  • Värmeskyddssprayer finns i de flesta drogbutiker och frisörsalonger.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 14
    4. Dela ditt hår i sektioner. Även om du har tunt hår får du bättre resultat om du arbetar med små sektioner av hår. På det sättet kan du se till att du krullar allt och curl i en mer enhetlig stil.
  • Pin eller klämma upp den övre delen av ditt hår. Använda tummen, ta allt som ligger ovanför toppen av öronen och klistra upp det ovanpå huvudet.
  • Släpp lager när du arbetar. När det nedre skiktet av hår är klart, lossa ditt hår och släpp ut lite mer, klippa upp överskottet igen. Fortsätt arbeta på det här sättet tills hela ditt hår är krökt.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 15
    5. Börja curling. Nu när alla prep-arbetet är ur vägen är du redo att börja curling. Ta tag i håret du vill curl och ge den en snabb borste genom att ta bort eventuella kvarvarande tangles. Kläm fast det plana järnet runt håret och ge det en halv tur så att ditt hår är i en U-form. Håll det plana järnet i denna position när du flyttar den ner i håraxeln, höger till ändarna.
  • Placeringen av det platta järnet bestämmer vilken typ av krullar du hamnar med. Om du vill att ditt hår krullas från roten till spets, placera det plana järnet så nära hårbotten som möjligt, utan att bränna det.
  • Om du bara vill curl bara hårets ändar, placera det plana järnet ungefär halvvägs ner i håret för att börja. Detta kallas en flick.
  • Den långsammare du flyttar järnet, desto hårdare blir locken. Om du flyttar järnet ner håret för snabbt, kommer dina lockar mjuka och lösa.
  • Kom ihåg att med hjälp av större hårs (mer än två tum bred) kommer att resultera i större, lösare krullar, samtidigt som du använder mindre hårsektioner (mindre än två tum) ger dig mindre, strängare ringläter.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 16
    6. Lossa dina krullar (tillval). Om du vill att ditt hår ska se mjukare och lösare, kör fingrarna genom krullarna några gånger. Krullarna kommer att dra ner och lossa upp som du gör det. Du kan också vända huvudet upp och ner och använda fingrarna för att fluffa upp och separera krullarna.
  • Vänta tills ditt hår har svalnat helt innan du försöker lossa krullarna.
  • När du har krökt ditt hår, borsta inte det med en hårborste. Det kommer att lossa krullarna för mycket och de kommer att falla ut.
  • Om du borstar ut lockar med en hårborste, kommer ditt hår att se vågigt snarare det lockiga, vilket kan vara en fin stil i sig.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 17
    7. Ställ in krullarna med hårspray (tillval). Om du tenderar att ha rakt hår, eller om du är orolig för dina krullar som blir krusig eller faller ut under hela dagen, dimma lite hårspray över dina lockar. Om du vill ha snäva krullar kan du spraya varje curl individuellt så snart du har slutat med det, men om du vill ha en lösare stil, vänta tills lockarna har slappna av lite och bara spraya dem när du har slutat curling hela ditt huvud.
  • Välj en lös Hold Hairspray så att dina krullar inte är för styva och du känner inte också "knaprig". Håll burken ca 12-14 i (30.5 cm - 35.5 cm) bort från ditt huvud och spraya jämnt runt ditt huvud. Var försiktig så att du inte applicerar för mycket.
  • Applicera aldrig hårspray till ditt hår innan du curl det, som några styling guider rekommenderar. Kombinationen av värmen från järnen och alkoholen i hårsprayen kommer att steka ditt hår.
  • Metod 3 av 6:
    Använda hårvalsar
    1. Bild med titeln Curl Hair Steg 18
    1. Välj hårvalsarna. Hårrullar finns i många olika typer, former och storlekar. Försök att välja en uppsättning rullar som fungerar bäst för din hårtyp och även för den typ av krullar du försöker uppnå.
    • Varma rullar är mycket effektiva och kommer att krulla håret snabbare, men de är mer skadliga för ditt hår. Kardborrevalsar och skumrullar är mycket lätta att använda, men dina krullar tar lite längre tid att ställa in.
    • Kardborrevalsar är också ett bra alternativ för hår som är naturligt smidigt eftersom de är mindre benägna att bli trassiga i ditt hår.
    • Små curlers ger dig massor av snäva lockar, medan stora rullar ger dig stora lösa vågor och är bra för att lägga till volym.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 19
    2. Ta reda på om ditt hår måste vara vått eller torrt. Beroende på typ av rullar kan ditt hår behöva vara vått eller torrt när de sätter in dem. Hotrullar ska alltid appliceras på torrt hår, eftersom de skulle orsaka för mycket skada på annat sätt. Kelcrovalsar appliceras också vanligtvis på torrt hår, medan speciella våta setrullar används om du vill sätta dem in medan de är våta.
  • Om du tillämpar rullar för att torka hår, försök att tvätta håret dagen innan du krullar. Dagglöst hår kommer att curl mycket bättre än nyvättat hår.
  • Om ditt hår är särskilt resistent mot curling, försök hoppa över balsam efter shampooing. Detta kommer att se till att ditt hår inte är för mjukt för rullen för att få ett bra grepp på håret.
  • Om du gör en våt uppsättning, var medveten om att du måste vänta på att ditt hår är helt torrt innan du tar bort rullarna, vilket kan ta lång tid. Överväg att sätta rullarna i vått hår före sängen och sova med dem i över natten.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 20
    3. Applicera produkt. Att använda en liten produkt kan gå långt när man använder hårvalsar. Återigen, vilken typ av produkt du använder beror på vilken typ av rullar du använder och om ditt hår är vått eller torrt.
  • Om du använder heta rullar bör du använda en värmebeskyddsprodukt som en dimma eller torr olja, för att förhindra att ditt hår skadas. En inställningsprodukt hjälper också att curls för att hålla sin form.
  • Om du använder kardborreband eller skumvalsar, bör du använda en inställningsprodukt tillsammans med lite volumiserande hårspray för att förhindra att krullarna faller platt.
  • Om du gör en våt uppsättning kan en utjämningskräm eller serum verkligen hjälpa till att minimera frizz.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 21
    4. Sektion ditt hår. Du bör dela håret i separata sektioner med hjälp av hårband eller kloklipp. Storleken på dessa sektioner varierar beroende på storleken på dina rullar. Varje sektion ska vara ungefär samma bredd som de rullar du planerar att använda.
  • Skapa en central "mohawk" avsnitt längs toppen och baksidan av ditt huvud.
  • Avsnittet 3-4 vertikala rader längs sidorna av ditt huvud.
  • Släpp sektioner som du arbetar. När den nedre delen av håret är färdigt, lossa ditt hår och släpp ut nästa avsnitt. Fortsätt arbeta på detta sätt tills alla rullarna är i.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 22
    5. Använd rätt mängd hår för varje rulle. Motstå uppmaningen att ta tag i sektioner som är för stora för curlers - du kommer att sluta med ingenting annat än en liten krökning i botten. En eller två tumsektion (2.5 till 5 cm) per rull är en bra standard att följa. Sektionen av håret bör inte vara bredare än rullen, annars kommer håret inte att curl ordentligt.
  • Om dina rullar har variabla storlekar, använd de större på toppen av ditt huvud. Använd de mindre rullarna när du närmar dig din hårlinje.
  • Om du har långt hår, kom ihåg att inte bara den undre delen av sektionen kommer att röra på rullen - resten av den kommer att lagras över håret. Använd mindre sektioner för mer curl.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 23
    6. Vik ditt hår runt rullen. Börja längst ner, håll spetsen på håret ordentligt mot rullen med ett finger, rulla rullen upp längs håret, smidigt och tätt. Spänning är nyckeln till att skapa en bra curl, så se till att håret är inslaget säkert runt rullen.
  • Du bör också se till att det inte finns några klumpar eller stötar i ditt hår när du lindrar det runt curleren, för att skapa smidiga, konsekventa krullar.
  • Om du använder heta rullar, var försiktig så att du inte bränner fingrarna på ändarna av rullen. Försök hitta en cool plats där du konsekvent kan gripa rullen när du lägger den i ditt hår.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 24
    7. Säkra rullarna. Medan kardborrevalsar kommer att fästa sig i ditt hår utan att behöva klämmor, måste andra rullar pinnas på plats. Vissa rullsatser kommer med stift som tillhandahålls. Dessa stift ser förmodligen ut som långa U-former, med en rak sida och en krympad sida. Stift rullen så att den raka sidan är mot din hårbotten, och kurvan på dig är vagga rullen vid sidan av huvudet.
  • Var medveten om att dessa stift är inte hemskt säkra. Om du flyttar huvudet för snabbt eller plötsligt kan de falla lös.
  • Om inga stift är försedda med din uppsättning kan liknande stift köpas på en apotek. Alternativt kommer fjärilsklämmor också att fungera för att hålla håret på plats.
  • Om du vill undvika ett inryckt från klippet på ditt hår, försök att placera en vävnad mellan stiftet och håret.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 25
    8. Lämna håret att ställa in. När alla rullarna har satts in - i en till två tums sektioner från basen av hårbotten till huvudets krona - måste du lämna rullarna för att ställa in. Hur lång tid tar det igen att bero på vilken typ av vals och om ditt hår är vått eller torrt.
  • Heta rullar kan avlägsnas när de har svalnat helt - vilket vanligtvis tar cirka 10 till 15 minuter. Detta är tillräckligt med tid för värmen att penetrera allt hår som är inslaget runt varje enskild rull, såväl som för håret att svalna i en krökt form.
  • Kardborr- eller skumrullar ska blåsas med lite värme från en hårtork, får sedan svalna och ställa in i ca 15-20 minuter. Ju längre du lämnar dem, desto starkare blir locken.
  • Våta set rullar måste lämnas in tills allt hår är helt torrt, vilket kan ta flera timmar eller över natten. De fuktiga delarna av håret är de ändar som är tucked inuti krullarna, så att försöka påskynda processen med en hårtork är osannolikt att fungera.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 26
    9. Ta bort rullarna. När du är säker på att ditt hår har satt, kan du dra ut rullarna från botten till toppen. Ta bort rullarna nära nacken och öronen först, sedan flytta inkrementellt till dem längst upp på huvudet.
  • När rullarna är ute, kan du borsta ut lockarna för att lossa dem. Bara överdriv det inte, dina krullar bör hålla sin form för två eller tre slag, men överdrivning kan det leda till att de faller ut.
  • Alternativt kan du bara köra fingrarna genom lockarna för att skilja dem och lägga till en viss volym.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 27
    10. Ställ in krullarna med hårspray (tillval). Mist hårspray över håret för att se till att krullen håller sin form hela dagen. För att undvika att dina krullar ser styvt, se till att du håller burkarna 12-14 tum bort från håret.
  • För en lösare look, dra upp en del av hår och dimma det med hårspray när det faller ner.
  • Du kan också arbeta en liten mängd serum i ditt hår för att lägga glans och minska frizz.
  • Metod 4 av 6:
    Använda hårskärningsmetoden
    1. Bild med titeln Curl Hair Steg 28
    1. Tvätta och skicka ditt hår. Scrunching fungerar bara ordentligt på vått hår, så för att kunna använda den här metoden måste du tvätta håret. Medan du tar en varm dusch, arbeta håret i en tjock skum, med en volumiserande eller curl-förstående schampo. Arbeta sedan en liten mängd balsam i ändarna och mellängden i ditt hår.
    • När du har applicerat balsam, borsta ditt hår med en bred tandkam och försök att komma ut alla större knutar. Konditioneringen kommer att göra tanglarna mycket lättare att ta itu med och förhindra att du orsakar skador på ditt hår.
    • Var noga med att skölja håret noggrant efteråt, eftersom överflödig produkt kan väga ner håret och förhindra att det också curling.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 29
    2. Handduk torka ditt hår. När du kommer ut ur duschen, använd en absorberande handduk för att klappa håret och klämma på ändarna för att få överflödigt vatten. Om ditt hår är för vått, kommer alla produkter du ansöker att droppa ut tillsammans med vattnet och ditt hår kommer inte att curl också.
  • Gnugga inte håret med handduken, eftersom det kommer att skada ditt hår och få det att se Frizzy.
  • Du bör också undvika att använda en hårtork för att bli av med överflödig fukt, eftersom hårtork kommer att blåsa och räta håret, vilket gör curling svårare.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 30
    3. Kamma ditt hår. Använd en bred tandkam för att få de mindre knutarna ur ditt hår. Se till att inga knutar är kvar i ditt hår, annars kommer de att visa när ditt hår är torrt! Om du borstar ditt hår i duschen, borde det inte finnas några större knutar kvar, så borsta bara de små.
  • Använd en detangling dimma eller spray om du har särskilt envis knutar.
  • Alltid borsta eller kamma från hårets ändar upp eftersom det orsakar mindre skada på vått hår.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 31
    4. Applicera produkt. Det finns många olika curlingprodukter som du kan använda för att skratta håret, som curling sprayer, geler och krämer. Den mest populära produkten som förmodligen ger de mest definierade och långvariga locken är curling mousse. Välj en volymisering eller starkmousse, särskilt om ditt hår inte är naturligt vågigt, eftersom det kommer att bidra till att ge dig långvariga, voluminösa lockar.
  • Att använda mousse, skaka burken innan du sprutar en golfbollstorlek möss i din hand. Vänd huvudet upp och ner så ditt hår är framför ditt ansikte, sedan arbeta produkten jämnt i ditt hår med båda händerna.
  • Bara arbeta mousse i ändarna och mitt längd i ditt hår - undvik att sätta det i rötterna, eftersom det kan väga håret ner eller få det att se oljigt.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 32
    5. Skruva ditt hår. Håll huvudet upp och ner, skrapa håret genom att ta tag i en liten sektion i handen och krympa upp det mot hårbotten, med samma rörelse som du skulle använda för att smula en bit papper.
  • Använd denna rörelse för att skruva om hårets sektioner över hela huvudet. Fortsätt göra det i en minut eller två, vänd sedan på huvudet och skanna igen tills du är nöjd med stilen.
  • Samma teknik kan användas oavsett vilken typ av curling produkt du använder, justera just produktionsmängden enligt instruktionerna på flaskan och längden på ditt hår - mer för längre hår, mindre för kortare hår.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 33
    6. Torrt hår. Vid denna tidpunkt har du två alternativ. Du kan låta ditt hår luft torka naturligt, med hjälp av den skrivande rörelsen var femte minut eller så tills det är torrt. Eller du kan använda en diffusorfäste på din hårtork för att torka hårt, utan att blåsa eller räta ut locken.
  • Om du använder diffusorfästet (en långfingerdiffusor fungerar bäst för lockar), var noga med att ställa in hårtork till sin lägsta värme- och hastighetsinställning. Använd scrunching-metoden när du torkar för att hjälpa bildandet av lockar.
  • Om ditt hår är naturligt lockigt eller vågigt, fungerar lufttorkningsmetoden vanligtvis bra. Men om ditt hår är naturligt rakt eller platt, hjälper diffusorn att ge ditt hår lite extra "oomph!"
  • Metod 5 av 6:
    Använda flätor
    1. Bild med titeln Curl Hair Steg 34
    1. Tvätta och skicka ditt hår. Denna metod fungerar bäst om du flätar ditt hår medan det är vått eller fuktigt, lämna sedan håret för att torka. Använd en volumiserande eller curl-förstående schampo och balsam och se till att du sköljer håret efteråt.
    • Borsta ut ditt hår i duschen medan du fortfarande har balsam i, med en bred tandad kam. Detta gör det lättare att träna några tangles och kommer att orsaka mindre skada på ditt hår.
    • Handduk torka ditt hår när du kommer ut ur duschen. Försök att vrida ut eventuellt överskott av fuktighet. Om ditt hår redan har lite naturlig krullning till det är du förmodligen bra att arbeta med fuktigt hår - om det är rakt, men det är bäst att bli flätat det vått.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 35
    2. Applicera gel eller mousse på ditt hår. Att tillämpa en krullningsförbättrande produkt till ditt hår hjälper det att hålla flätans form även efter att du har unbraided det. Det kommer också att ge ditt hår en blankett och mer kontrollerad finish. Arbeta bara en liten mängd av din valda produkt i ändarna och mitten av ditt hår, undviker rötterna.
  • Curl-förstärkande eller volumiserande geler, mousser, sprayer eller serum kommer alla att fungera bra. Använd en produkt med en textur och doft som appellerar till dig.
  • Om du vill ha looser, mindre strukturerade lockar, kan du hoppa över det här steget.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 36
    3. Bestäm hur många flätor du ska göra. Antalet flätor du lägger i ditt hår bestämmer hur dina krullar ser ut:
  • Fler flätor betyder stramare lockar. Till exempel har du fler krympningar i ditt hår från att göra två flätor än du kommer från en, och mer från fyra än två.
  • Men fler flätor betyder mer arbete. Om du inte är helt bekväm flätning eller du är kort i tid, håll dig till lägsta möjliga antal som ger dig de krullar du vill ha.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 37
    4. Dela ditt hår i sektioner. Om du gör mer än en flät, skiljer du ditt hår i sektioner lättare och dina färdiga lockar nårare. De behöver inte vara perfekta, dock!
  • Använd en kam för att dela en rak linje från pannan tillbaka till nacken.Dela sedan varje halv i men många sektioner du gillar, med hjälp av kammen för att säkerställa att de är en ganska likformig storlek.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 38
    5. Använd en normal fläta eller a inbakad fläta på varje sektion.Att göra en fransk flätad, istället för en vanlig flätan, kommer att curl håret upp runt din hårbotten också.
  • Ser Hur man fransk flät För mer detaljerad hjälp.
  • Be någon annan att hjälpa dig.Det är nästan alltid lättare att fläta någon annans hår än det är att göra din egen, så överväga att fråga om hjälp.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 39
    6. Säkra flätorna. Slå av varje fläta med ett icke-gummi hår elastiskt.Försök att sätta slipsen så nära hårets ände som möjligt, annars kommer dina hårs tips att se rakt ut och det kommer att förstöra effekten av locken.
  • Gummi kan skada håraxeln, och är särskilt hotande på vått hår.Undvik till varje pris!
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 40
    7. Lämna flätorna i flera timmar eller över natten. Efter ditt hår hade sex till åtta timmar att torka, försiktigt ångra dina flätor. Det enklaste att göra är att lämna dem i över natten. Kör fingrarna genom ditt hår några gånger för att komma ut några knutar, men undvik att borsta det eftersom det kommer att göra för att ta med sig.
  • Avsluta med lite hårspray. Om du är orolig för dina krullar som faller ut under dagen, sätt stilen med Spritz av hårspray.
  • Metod 6 av 6:
    Vrid ditt hår
    1. Bild med titeln Curl Hair Steg 41
    1. Vrid ditt hår i Bantu knop. Bantu knutar är små bullar som ursprungligen användes i Afrika. Du kan skapa, stora, mjuka "beach curls" utan värme eller rullar genom att vrida ditt hår och sätta det i dessa bullar. För den här metoden behöver du hårband, hårspray och bobby pins.
    • Börja med fuktigt hår. Du kan antingen spritz ditt hår med en sprayflaska, eller låt den delvis lufttorka när du tvättar den.
    • Använd hårbanden för att dela håret i fyra ungefär lika stora sektioner: två låga hästsvansar på baksidan och två pigtails högre upp på sidorna av ditt huvud.
    • Tätt vrid varje sektion i vilken riktning du föredrar. Att vrida sektionerna i olika riktningar från varandra kommer att skapa en mer naturlig effekt.
    • Spole varje vridet sektion i en tät bulle och stift den på plats med bobby pins. Om du har afro-texturerat hår, kan du upptäcka att du bara kan klara ändarna under bantu knuten utan att behöva stift. Det är också bra.
    • Blåsa varje bulle tills det är helt torrt, eller låt håret lufttorka helt.
    • Släpp varje sektion och lossa försiktigt krullarna med fingrarna när ditt hår är helt coolt.
    • Använd lite hårspray för att låsa i stilen.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 42
    2. Vrid ditt hår runt ett huvudband. Du kan skapa ringletter eller vågor genom att vrida ditt hår runt ett mjukt, tyghuvudband. För denna teknik behöver du ett eller två huvudband, en sprayflaska för vatten, hårspray och en hårtexturiserare.
  • Dela ditt hår i två sektioner på vardera sidan av ditt huvud, sätt försiktigt huvudbandet runt toppen av ditt huvud. Skjut ner det så att det ligger strax ovanför dina öron.
  • Dämpa varje sektion av håret något med en sprayflaska, som börjar på toppen av öronen.
  • Börja vrida håret på ena sidan. När du har vridit lite hår, linda den snodda delen runt huvudbandet. Gör den första wrap strax bakom örat. Vrid lite mer, sedan skapa en annan wrap bredvid den första.
  • Fortsätt tills du har lindat hela sektionen runt huvudbandet. Repetera sedan med den andra sektionen. Ju mindre du gör varje wrap, desto hårdare kommer dina lockar att vara.
  • Spruta ditt hår med hårspray medan det fortfarande är inslaget runt huvudbandet.
  • Låt håret lufttorka i några timmar, eller torka med en hårtork.
  • När ditt hår är torrt, släpp de vridna sektionerna från huvudbandet. Lossa dina krullar med fingrarna och skrälla med en liten mängd hårtexturerare.
  • Bild med titeln Curl Hair Steg 43
    3. Vrid ditt hår i sektioner för att skapa vågor. Det enklaste tillvägagångssättet att skapa vridkrullar innebär att få några vridna sektioner och binder dem tillsammans med elastiska hårband.
  • Applicera en liten hårspray eller annan stylingprodukt till ditt lite fuktiga hår.
  • Dela ditt hår ner i mitten och dela det i fyra sektioner: två bakom öronen och två framför öronen.
  • Ta tag i ändarna på de två bakre sektionerna och vrid dem mot varandra tills hela längden på båda sektionerna är vridna. Fäst sedan de vridna sektionerna tillsammans med ett hår elastiskt.
  • Upprepa med de två främre sektionerna. Fäst sektionerna tillsammans bakom huvudet med ett hår elastiskt när du är färdig att vrida dem.
  • När ditt hår är helt torrt, släpp sektionerna och öppnar försiktigt upp vågorna genom att skaka ut eller kamma genom dem med fingrarna.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du vill ha vågor, lägg ditt hår i flätor, använd sedan en rätare och kör det ner i dina flätor. Då ta ut dig flätor. Lätt som en plätt!
  • Om du behöver kamma genom ditt hår, använd inte en vanlig kam. Det förstör krullarna och gör dem frizzy. Använd en bred tandkam. Det håller dina krullar intakta, och låter dem kamma mycket snyggt.
  • Om du sover med flätor över natten, gör inte dem för hårt, eftersom det kan skada ditt hår.
  • Lägg inte till för mycket hårspray eftersom det kan styva ditt hår istället för att curling det.
  • Om du vill ha krökt hår i en hästsvans, sätt i hästsvans först. Sedan krulla därifrån. Det är mycket svårt att dra krökt hår i en hästsvans.
  • För mer definierade krullar använder 4 sektioner eller mer.
  • Om du vill ha snabbare lockar, gör mindre flätor och sedan fläta dem tills du går tom för flätor till flätan.
  • Sticka dina lockar efter att ha curling dem. Gör det möjligt för dem att svalna och vara längre. Kör fingrarna genom efteråt.
  • Prova curling ditt hår med trasor eller stretchiga skumpinnar. Detta är också användbart för att få studsar.
  • Rulla krusjärnet bort från ansiktet när du kommer till sektionerna runt ansiktet, eftersom sektionerna vanligtvis kommer att falla i ansiktet om de är krullade mot ansiktet.
  • Vått hår är lättare att krulla och ordna.
  • En annan curlingidé är att se till att ditt hår är helt torrt och lägger sedan till lite värmeskydd. Ta en liten del av ditt hår, linda runt en penna, lägg sedan penna och håret inuti ett platt järn i ca 10 sekunder, och du kommer att ha naturliga yllor.
  • Försök att vrida ditt hår innan du flätar det - då kommer du att vakna med spiralkrullar istället för "zigzag" curls.
  • Du gör två pigtail flätor innan du går och lägger dig för att få ljuskrullar och vågor. Om du vill ha mycket lockar, blöta ditt hår, lägg det in på pigtails och gå och lägg dig, då sätter nästa dag i en bulle och du får dessa fantastiska lockar.
  • Du kan också använda gel för att curl det.
  • Du kan curl ditt hår med fingrarna också. Men det tar tid och de stannar inte för det där.
  • Fläta ditt hår, sedan sätta på en rulle. Sova med rullen i över natten, och när du vaknar har du läckra lockar. Storleken på flätan och storleken på rullen bestämmer storleken på dina krullar.
  • Använd volymspray som VO5 klumpigt det för bättre resultat.
  • För ett annat alternativ för afro-texturerat eller naturligt lockigt hår, prova fingerspolar.
  • Varningar

    Använd inte för mycket hårspray. Det kommer att torka ut ditt hår och det blir för svårt att kamma ut. Det kommer också att göra dina krullar mycket hårt och crunchy.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande