Hur man krullar ditt hår utan värme

Curly hår kan vara roligt och flirtigt, men om ditt hår är naturligt rakt, kanske du tror att du måste använda skadlig värme för att få de krullar du längtar efter. Lyckligtvis finns det gott om sätt att få curls utan att använda värme! Pin Curls har använts i årtionden för att bli lockigt hår utan värme, och de kommer att arbeta på någon hårlängd. Du kan också prova kalla rullar för att stilla ditt hår i lockar som det torkar. Om du föredrar voluminösa vågor, dra ditt hår i en bulle innan du går och lägger dig, eller slingrar håret runt ett huvudband för vintagekrullar som fungerar på någon längd!

Steg

Metod 1 av 4:
Försöker pin curls
  1. Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 1
1. Börja med fuktigt, avläppt hår och lägg till styling lotion. Tvätta och skicka ditt hår som du normalt skulle, sedan försiktigt handduk torka det tills det är fuktigt. Detangle ditt hår med en bred tandad kam, distribuera sedan jämnt en liten mängd styling lotion genom ditt hår från rötterna till ändarna.
  • Om du har tunt hår som inte håller en curlbrunn, kanske du vill börja med våtter hår. Men om ditt hår är väldigt tjockt, kan det vara bäst att arbeta med knappt fuktigt hår för att skära ner på torkningstiden.
  • Om du inte har styling lotion, använd lättmousse istället. Använd inte tunga produkter, eftersom det här kan göra dina krullar ser styv och knäckig, snarare än mjuk.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 2
    2. Separera ut en 1 i (2.5 cm) Sektion av hår nära ditt ansikte. För att dina PIN-krullar ska se sitt bästa, vill du ha en del av håret att vara ungefär samma storlek. Typiskt är pinkrullar gjorda med ca 1 tum (2.5 cm) sektioner, vilket gör att du enkelt kan linda.
  • Om du experimenterar med pinkrullar, kan du hitta att något större eller mindre lockar fungerar bättre för ditt hår!
  • Om du föredrar kan du stänga av håret på toppen av ditt hår och starta krullarna längst ner och arbeta dig sedan till framsidan av ditt huvud.
  • 3. Vik ändarna av den första sektionen runt en av dina fingrar 1-2 gånger. Placera ändarna på ditt hår mot fingret, rulla sedan löst håret runt det några gånger. Försök att skapa en snygg krull, med ändarna tucked in, vilket ger dig ett jämnare utseende när du är klar.
  • För bouncier lockar, linda krullen uppåt runt fingret, eller mot ditt ansikte. För mer voluminösa vågor, linda nedåt, eller borta från ditt ansikte.
  • Rulla inte för hårt eller det blir svårt att ta bort krullen från ditt finger utan att störa det.
  • Du kan också rulla håret runt själva tipsen på 2 av fingrarna, i stället, vilket kan göra det lättare att ta bort krullen.
  • Dricks: För en modern twist på denna utseende, lämna den sista tum eller så av håret ur krullen. Ditt hår kommer att vara lockigt, men själva ändarna kommer att vara raka.

  • 4. Släpp fingrarna ur krullen och linda håret hela vägen upp till din hårbotten. Skjut försiktigt dina fingrar ur de loopar du just gjort, håller ditt hår i form av krullen. Sedan rulla den krullen hela vägen upp i ditt hårs sektion tills du når hårbotten. När du är klar kommer du att se en cirkulär curl vilar nära ditt huvud.
  • Vrid inte håret när du rullar krullen, eftersom det kommer att skapa frizz.
  • Denna del kan ta lite övning, men vara tålmodig och fortsätt försöka!
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 5
    5. Säkra krullen med en stift. Skjut en stift på den krulla du just gjort, se till att det är tätt mot din hårbotten för att hålla håret på plats. Pin-curl clips, som har 2 prongar, är de bästa för detta, särskilt de som är något krökta, eftersom det gör det möjligt för dem att sitta mer bekvämt mot din hårbotten.

    Om du inte har pin-curl clips, Du kan använda 2 Bobby Pins i en X-form istället.

  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 6
    6. Fortsätt curling allt ditt hår. Pin curling kan ta ett tag, eftersom du arbetar med mindre sektioner av hår. Men det här är sättet att få de största, bounciest curls utan att använda värme, så var tålamod och se till att varje sektion är så snygg som möjligt.
  • Om du har ett kort hår kvar när du är klar, som smäll eller korta lager runt ditt ansikte, stift det i sektioner runt krullarna. Du kan också sopa dina smällar till sidan och stift dem i en curl.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 7
    7. Låt dina krullar torka helt och ta bort stiften. Traditionellt är Pin Curls gjort på natten, vilket gör det möjligt för dem att torka medan du sover. Då, när du vaknar på morgonen, kan du bara ta bort alla stiften, och du kommer att ha en glamstil som borde vara hela dagen.
  • För stora, fluffiga, vintagekrullar, borsta ut ditt hår. Håll borstning tills du får det smidiga utseendet du vill, men kom ihåg att det kan ta så mycket som 5 minuters borstning för att lugna ner krullarna, så var tålmodig.
  • Du kan också använda fingrarna om du föredrar mer definierade lockar.
  • Metod 2 av 4:
    Sätta ditt hår i en bulle
    1. Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 8
    1. Blöt ditt hår med vatten. Om du vill kan du tvätta och skicka ditt hår. Men om ditt hår redan är rent, kan du bara dämpa det med vatten. Om du börjar med mycket vått hår, blotta det försiktigt med en handduk för att ta bort överskott av vatten.

    Ditt hår kan hålla en curl bättre 2-3 dagar efter ditt senaste schampo, snarare än samma dag du tvättade den.

  • 2. Kamma håret noggrant. För att bli släta, snygga krullar, hindra håret helt innan du lägger upp det. Använd en bred tandkam för att bli av med några tangles, och dela ditt hår med kammen om du planerar att göra mer än en bulle.
  • Om du bara gör en bulle, kamma ditt hår tillbaka från ditt ansikte.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 10
    3. Skapa en bulle för voluminösa vågor. Dra ditt hår tillbaka till en hästsvans högst upp på huvudet och fäst det med ett hårband. Wrap ditt hår i en bulle genom att vrida hästsvans 2-3 gånger, sedan förpacka din hästsvans runt den första elastiken hela vägen till slutet. Säkra bunen med ett andra hår elastiska eller bobby pins.
  • Du kan också göra en donutbulle med en socka. Klipp tånen av en socka och rulla den i en donutform, lägg sedan slutet av din hästsvans genom hålet i sockan. Sprid ändarna av ditt hår tills de täcker hela sockan, tucking ändarna under. Sedan rulla sockan ner längden på din hästsvans tills du når huvudets krona och säkra den på plats med Bobby Pins.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 11
    4. Separera ditt hår i 2 bullar för strängare vågor. Om du vill ha vågor med lite mer krull, försök att dela håret i 2 bullar eller vridningar, istället. När du har skämtat ditt hår med din kam, dra varje sektion till en hästsvans hög på sidan av ditt huvud. Vrid hästsvansen tätt tills den börjar krulla runt sig själv, fortsätt att förpacka hästsvansen runt basen hela vägen till ändarna. Säkra varje twist med en hårbindning eller bobby pins.
  • Du kan också ta twist till ett wraparound tyg huvudband för att säkra det.
  • För lockar som börjar sänka på huvudet, placera bullarna nära nacken.
  • Expertips
    Madeleine Johnson

    Madeleine Johnson

    Hair Stylist & Hair Extensions SpecialistMadeleine Johnson är en frisör och hårförlängnings specialist baserat i Beverly Hills, Kalifornien. Hon är ansluten till håret av violett salong i Beverly Hills. Madeleine har över sex års frisyrerfarenhet som en licensierad kosmetolog. Hon specialiserar sig på mikrobeadförlängningar och band-in-tillägg. Hon utbildade sig under kändisförlängningskonstnären violett teriti (chaviv hår) och tjänade sin kosmetologi licens från Santa Monica College.
    Madeleine Johnson
    Madeleine Johnson
    Hair Stylist & Hair Extensions Specialist

    Sova i flätor över natten för strandiga vågor. Istället för en bulle kan du lägga håret i täta flätor medan det är vått och lämnar flätorna i över natten. Flätor är ett bra alternativ till värmestyling.

  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 12
    5. Sova i bullarna. Eftersom du förpackar ditt fuktiga hår klart, måste du låta ditt hår torka i ca 6-8 timmar, eller över natten. Lyckligtvis är det här ett utmärkt sätt att få vågigt hår medan du sover, och eftersom ditt hår dras upp är det bekvämare att ligga på än några andra stilar kan vara.

    Om du inte vill sova i bullarna, Försök ha på dig håret hela dagen, Ta sedan ner det för ett glamkvällsutseende.

  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 13
    6. Ta ut bullarna på morgonen. När du vaknar, ta försiktigt bort hårets elastik eller pinnar som håller dina bullar på plats. Använd fingrarna för att lossa ditt hår och njut av dina ljusvågor!
  • Använd en liten hårspray för att ställa in vågorna, om du vill.
  • Metod 3 av 4:
    Använda kalla rullar
    1. Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 14
    1. Välja Våtsatta rullar Det är lite mindre än de krullar du vill ha. Om du vill ha större lockar, eller om du oftast bara vill lägga till volym, välj stora rullar, som en 1-2 i (2.5-5.1 cm) diameter. Om du föredrar snabbare lockar, använd små eller medelstora rullar, som vanligtvis sträcker sig från /4-/2 i (0.64-1.27 cm) i diameter.
    • Rodformade curlers är bra för att skapa spiralkrullar eller definiera naturliga krullar. De är också perfekta för curling kort hår, eftersom de tenderar att ha en mindre diameter.
    • Om du inte har rullar kan du klippa remsor ut ur en gammal t-shirt, istället. Gör remsorna samma bredd som du vill att dina krullar är och lite längre än hårets längd.
    • Skumrullar kan bli skadade om du lägger dem i vått hår, så se till att du använder en rulle som är utformad för att användas medan ditt hår är fuktigt. Leta även efter en mjuk rullare, som en gjord av gummi, satin eller silikon, om du planerar att sova med rullarna i.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 15
    2. Dämpa ditt hår. Tvätta och skicka ditt hår, eller bara spritz det med vatten från en sprayflaska. Om du börjar med vått hår, ta försiktigt ditt hår med en mjuk handduk tills det är fuktigt. Krålarna kommer att hålla bättre om du börjar med fuktigt hår, men om det är för vått, kan det inte torka helt när du sätter i rullarna.
  • Applicera inte serum eller inlöpa balsam i ditt hår, eftersom krullarna inte kan ställa in.
  • 3. Detangle ditt hår med en bred tandad kam. Kör försiktigt en brett tandkam genom ditt fuktiga hår för att se till att det är helt klart. Om du har några tangles i ditt hår, kommer dina krullar att se rörigt, och det blir svårare att få sektionerna helt jämnt.
  • Undvik att borsta ditt hår när det är vått, vilket kan leda till brott.
  • 4. Avsnitt av en liten bit av ditt hår nära pannan. Separera en bit hår som är ungefär samma bredd som rullen, eller bara lite mindre. Typiskt kommer detta att vara ca 1-2 i (2.5-5.1 cm). Håll sektionen av håret bort från huvudet vertikalt och placera rullen horisontellt mot slutet av håret, på sidan vänd bort från dig. Rulla håret bort från ditt ansikte, hela vägen ner mot din hårbotten. Säkra rullen med de medföljande klippen.
  • Om du använder en t-shirt, rulla håret på samma sätt, binda sedan ändarna på remsan för att hålla krullen på plats.
  • Om du bara vill curl änden av ditt hår, sluta rulla halvvägs upp ditt huvud och binda remsorna på den plats där du vill att krullarna ska sluta.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 18
    5. Fortsätt rulla den övre delen av ditt hår. Genom att följa ett mönster när du rullar ditt hår, kommer du att sluta med en mer symmetrisk stil, och det blir lättare att hålla sektionerna separata. Börja med att rulla den övre delen av ditt hår, eller Mohawk-området, hela vägen tillbaka till din krona. När du är klar bör du ha en snygg rad av horisontella rullar hela vägen längs toppen av ditt huvud.
  • Detta ger dig gott om volym på dina rötter.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme Steg 19
    6. Rulla sidorna och baksidan av ditt hår för att avsluta. När du har rullat den främre sektionen, ta en annan del av håret nära en av dina öron. Den här gången, håll håret rakt ut från huvudet horisontellt och placera rullen vertikalt i slutet av ditt hår. Rulla håret hela vägen till din hårbotten och säkra det igen, fortsätt sedan för håret på båda sidor av ditt huvud.
  • Rulla ditt hår under för lockar som kurvan mot nacken, eller rulla upp det för lockar som studsar utåt.
  • Du kan ordna rullarna på baksidan av huvudet horisontellt eller vertikalt, beroende på det utseende du går på. Att använda horisontella rullar ger dig mer av en voluminös krullning, medan du sätter i rullarna vertikalt kommer att resultera i mer av en spiralkrulle.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 20
    7. Lämna rullarna på plats tills ditt hår är torrt. Eftersom du inte använder värme tar det flera timmar för krullarna att ställa in, så planera att lämna rullarna i minst 4 timmar, även om över natten är bättre. Om du vill att ditt hår ska torka snabbare utan att lägga till någon värme, använd en hårtork på sin coolaste temperatur.
  • Dölj rullarna genom att sätta in huvudet i en silkesduk om du behöver gå någonstans innan dina krullar är inställda.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme Steg 21
    8. Ta bort rullarna och lossa ditt hår. När ditt hår är helt torrt, ta klippen ur rullarna, lossa t-tröja remsor, eller ta bort bobby-stiften från ditt hår. Gör det försiktigt, speciellt om du vill ha snabbare curls.
  • För lösa lockar eller stora vågor, kör försiktigt en bred tandad kam genom ditt hår. Du kan också köra fingrarna genom dina krullar för att fläta dem, men borsta inte dem.
  • Ställ in utseendet med en liten hårspray om du vill.
  • Metod 4 av 4:
    Förpackning av ditt hår runt ett huvudband
    1. Bild med titeln Curl ditt hår utan värme Steg 22
    1. Börja med fuktigt hår. Dina krullar kommer att anges bäst om ditt hår är lite fuktigt när du lägger upp det. Tvätta och torka håret som vanligt, ta sedan det torrt. Om du inte behöver tvätta håret, kan du bara spritz det med vanligt vatten från en sprayflaska, istället.
    • Använd en bred tandkam för att avgränsar ditt hår, liksom.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 23
    2. Placera ett elastiskt huvudband över huvudet. Dra huvudbandet ner så det sitter lågt på pannan och cirklar runt baksidan av huvudet, över ditt hår. Dina lockar börjar där huvudbandet sitter, så justera det baserat på hur du vill att dina krullar ser ut.
  • Detta är ett bra alternativ om du vill gå ut medan dina krullar är inställningar! Ditt hår kommer att dras upp i en mjuk, romantisk stil. Försök att välja ett huvudband som matchar din outfit för dagen!
  • Visste du? Det kan vara svårt att få lockar när du har kort hår, men du kan prova så länge som ditt hår är tillräckligt länge för att linda runt huvudbandet!

  • 3. Ta en liten del av håret och linda runt huvudbandet. Börja på ena sidan, arbeta med håret närmast ditt ansikte. Välj ett avsnitt som är samma bredd du vill att dina krullar ska vara-omkring /2-/4 i 1.3-1.9 cm) kommer att resultera i mjuka, vackra vågor. Vik den första sektionen upp och över huvudbandet, ta sedan det bakom elastiken. Vid denna tidpunkt kommer ditt hår att slingas en gång runt huvudbandet. Håll looping håret runt huvudbandet tills du kommer till slutet av sektionen, sätt sedan det på plats med en bobby-stift.
  • Om du inte har Bobby Pins, kan du bara ta bort ändarna på ditt hår under huvudbandet för att hålla dem på plats.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 25
    4. Fortsätt omslaget hela vägen runt ditt huvud. När du har lindat det första avsnittet runt huvudbandet, ta en annan del av håret som är ungefär lika stor som den första och lindar den på samma sätt. Fortsätt göra det tills du har lindat hela ditt hår runt huvudbandet.
  • För att se till att dina krullar är jämn, kanske du vill fälla hela vägen runt ena sidan och sedan flytta till framsidan av den andra sidan och arbeta mot baksidan igen.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme Steg 26
    5. Låt ditt hår torka i huvudbandet. Du behöver ca 4-6 timmar för ditt hår att torka, eller lite mer om du har mycket tjockt hår. Du kan bära den här stilen, eller du kan sova i den om du föredrar. Hur som helst, kontrollera att ditt hår är helt torrt innan du tar ner det, eller dina krullar kan falla ut.
  • För att påskynda saker kan du använda en hårtork på den kalla inställningen för att blåsa luften över ditt hår.
  • Bild med titeln Curl ditt hår utan värme steg 27
    6. Ta bort huvudbandet och skaka ut dina lockar. Ta ut alla stiften runt hela huvudbandet, sedan försiktigt ta bort varje del av ditt hår. När du har owrapped alla dina krullar, släpp huvudbandet av ditt huvud.
  • Den här stilen ger dig ganska, vintage curls.
  • Skruva lätt dina lock med mousse eller hårspray för att hålla dem på plats.
  • Vilka produkter ska någon använda innan de krullar sitt hår?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Jenny tranJenny Tranprofessional Hair Stylist

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Undvik att borsta ditt hår efter att du har stilat det. Detta kommer att skilja krullarna och lämna ditt hår ser rörigt och krusigt. Istället, försiktigt lossa krullarna med händerna för en tousled look.

    Saker du behöver

    Försöker pin curls

    • Bred tandkam
    • Pin-Curl Clips eller Bobby Pins

    Använda kalla rullar

    • Curlers eller en t-shirt skär i remsor
    • Handduk (tillval)
    • Sprayflaska (tillval)

    Sätta ditt hår i en bulle

    • 2 hår elastik för varje bulle
    • hårnål
    • Socka (valfritt)

    Förpackning av ditt hår runt ett huvudband

    • Cirkulärt elastiskt huvudband
    • hårnål
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande