Hur man skär ditt eget lockigt hår

Skärande lockigt hår kan tyckas skrämmande, men det behöver inte vara! Oavsett om du vill ge dig en trim för att eliminera splitändar eller gå lite kortare för ett nytt utseende, det finns några olika sätt att du kan skära dina lockar. De flesta hårexperter är överens om att människor med lockigt hår inte ska skära håret medan det är vått eftersom skärning av lockigt hår medan det är vått kan förändra layouten på dina lockar. Istället förespråkar många frisyristister torrt hårskärning eftersom du skär ditt hår medan det är torrt, hjälper dig att se hur det ser ut som du skär det istället för att vänta tills du har torkat ditt hår.Det finns dock också några hårexperter som tror att skärande hår medan det är fuktigt ger mer kontroll. Här är några olika alternativ som kan hjälpa dig att skära ditt lockiga hår. Om du behöver en touch-up eller en ny gör, läs vidare!

Steg

Metod 1 av 4:
Skära torr lockigt hår
  1. Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 1
1. Stil ditt hår som vanligt. Innan du börjar trimma dina lockar, börja med torrt hår som är utformat hur du normalt bär det. Se till att dina krullar är utlagda som du gillar att de ska vara.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 2
    2. Vik en handduk runt nacken och axlarna. Säkra handduken med ett starkt hårklipp eller säkerhetsstift. Handduken hjälper till att förhindra att håret kommer på nacke och kläder.Du kanske också vill lägga lite tidning på golvet för att fånga håret som du trimmer.
  • Om du har en frisörs kappa kan du använda detta i stället för en handduk.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 3
    3. Ordna dina speglar. Innan du börjar, se till att du kommer att kunna se framsidan och baksidan av ditt hår genom att placera en spegel framför dig och en annan bakom dig. Du kan använda din badrumspegel som en av speglarna för detta ändamål. Speglarna ska vända mot varandra. Justera speglarna tills du kan se framsidan och baksidan av huvudet i spegeln framför dig. Om du har långt hår är det här steget frivilligt eftersom du ska kunna ta med varje sträng framåt när du trimmer dina lockar.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 4
    4. Trim dina lockar. Separera ditt hår i sektioner för att ge dig mest kontroll över din snitt. Sedan, med ett par skarpa hårklippande sax, trimma ändarna av var och en av dina krullar. Se till att saxen du använder är avsedda för att skära hår och att de är väldigt skarpa.Skär håret nära ändarna eller i kurvan på krullen. Börja med att trimma de översta lagren och arbeta dig ner genom dina krullar, sektion efter avsnitt.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 5
    5. Separera de trimmade krullarna från de oändliga krullarna. När du har slutat trimma ändarna av ett lager, använd ett hårklipp för att separera det trimmade håret från håret som du ännu inte har klippt. Att hålla det trimmade håret separat kommer att bidra till att du skär samma krullar två gånger. Fortsätt trimma ändarna på krullarna tills du har trimmat dem alla. Det kan ta ett tag, speciellt om du har tjockt hår. Bara vara tålmodig och rusa inte!
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 6
    6. Skaka ut dina lockar. När du är klar, kör dina fingrar genom dina krullar och skaka ut dem.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 7
    7. Inspektera dina lockar. Inspektera ditt hår från alla vinklar och se till att det ser hur du vill att det ska titta. Använd saxen för att röra upp några fläckar som inte ser rätt ut. Leta efter några strängar som är drastiskt längre än andra eller som är vinklade annorlunda och trimma efter behov.
  • Metod 2 av 4:
    Skärande flätat lockigt hår
    1. Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 8
    1. Detangle ditt hår. Borsta hela ditt hår tills borsten rör sig genom ditt hår lätt, med lite eller inget motstånd. Se till att det inte finns några tangles och att ditt hår är klart att bli flätat.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 9
    2. Separera ditt hår i 1 "sektioner och fläta varje sektion när du går. Använd en kam för att skilja varje sektion från resten av ditt hår. När du har separerat varje sektion, fläta det och säkra det med ett litet elastiskt hårband.Lämna om en 1 "svans av obruten hår längst ner på flätan.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 10
    3. Flätat hela ditt hår. Fortsätt snitt och fläta ditt hår tills du har flätat allt. Antalet flätor du kommer att ha när du är klar kommer att bero på tjockleken på ditt hår, men du borde ha flera små flätor när du är klar.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 11
    4. Vik en handduk runt nacken och axlarna. Säkra handduken med ett starkt hårklipp eller säkerhetsstift. Handduken hjälper till att förhindra att håret kommer på nacke och kläder.Du kanske också vill lägga lite tidning på golvet för att fånga håret som du trimmer.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 12
    5. Trim i slutet av varje fläta. Skär ¼ "- ½" avsnittet från botten av flätan. Se till att saxen du använder är avsedda för att skära hår och att de är väldigt skarpa. Se till att du skär rakt över och inte i en vinkel.
  • När du har gjort din första snitt, mäta nästa fläta sida vid sida med den första. Använd de redan klippa flätorna som en guide för nästa fläta för att se till att ditt hår är så här som möjligt.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 13
    6. Ta bort flätorna från ditt hår. Ta ditt hår ur flätorna, kör fingrarna genom ditt hår och skaka ut dina lockar.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 14
    7. Inspektera dina lockar. Inspektera ditt hår från alla vinklar och se till att det ser hur du vill att det ska titta. Använd saxen för att röra upp några fläckar som inte ser rätt ut. Leta efter några strängar som är drastiskt längre än andra eller som är vinklade annorlunda och trimma efter behov.
  • Metod 3 av 4:
    Skär hår i pigtails
    1. Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 15
    1. Detangle ditt hår. Borsta hela ditt hår tills borsten rör sig genom ditt hår lätt, med lite eller inget motstånd. Se till att det inte finns några tangles och att ditt hår är klart att sättas i pigtails.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 16
    2. Sätt ditt hår i pigtails. Separera ditt hår i två låga pigtails på sidorna av ditt huvud. Ta med ändarna av pigtails framför dina axlar så att du kan se vad du gör.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 17
    3. Vik en handduk runt nacken och axlarna. Säkra handduken med ett starkt hårklipp eller säkerhetsstift. Handduken hjälper till att förhindra att håret kommer på nacke och kläder.Du kanske också vill lägga lite tidning på golvet för att fånga håret som du trimmer.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 18
    4. Bestäm hur kort du vill gå. Identifiera den mängd längd som du vill klippa och hålla håret runt det här avsnittet med hjälp av mitt och indexfingrarna.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 19
    5. Klipp ditt hår. För varje pigtail, skära håret i en rak linje strax nedanför var du håller den med fingrarna. Se till att saxen du använder är avsedda för att skära hår och att de är väldigt skarpa. Du kan skära ditt hår i en liten vinkel om du vill ha lite av en snedställd. Se bara till att du skär den andra pigtailen i en liknande komplementär vinkel.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 20
    6. Ta bort de elastiska hårbanden. Ta ditt hår ut ur pigtailsna, kör fingrarna genom ditt hår och skaka ut dina lockar.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 21
    7. Inspektera dina lockar. Inspektera ditt hår från alla vinklar och se till att det ser hur du vill att det ska titta. Använd saxen för att röra upp några fläckar som inte ser rätt ut. Leta efter några strängar som är drastiskt längre än andra eller som är vinklade annorlunda och trimma efter behov.
  • Metod 4 av 4:
    Skärande fuktigt lockigt hår
    1. Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 22
    1. Tvätta och skicka ditt hår. När du har slutat tvätta håret, torka det med en handduk och fortsätt med din normala stylingrutin, men blås inte hårt håret. Låt ditt hår lufttorka ett tag tills det bara är fuktigt.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 23
    2. Vik en handduk runt nacken och axlarna. Säkra handduken med ett starkt hårklipp eller säkerhetsstift. Handduken hjälper till att förhindra att håret kommer på nacke och kläder.Du kanske också vill lägga lite tidning på golvet för att fånga håret som du trimmer.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 24
    3. Ordna dina speglar. Innan du börjar, se till att du kommer att kunna se framsidan och baksidan av ditt hår genom att placera en spegel framför dig och en annan bakom dig. Speglarna ska vända mot varandra. Justera speglarna tills du kan se framsidan och baksidan av huvudet i spegeln framför dig. Om du har långt hår är det här steget frivilligt eftersom du ska kunna ta med varje sträng framåt när du trimmer dina lockar.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 25
    4. Trim dina lockar. Använda ett par skarpa hårklippare, trima ändarna av var och en av dina lockar. Se till att saxen du använder är avsedda för att skära hår och att de är väldigt skarpa. Skär håret nära ändarna eller i kurvan på krullen. Börja med att trimma de översta lagren och arbeta dig ner genom dina krullar, lager av lager.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 26
    5. Separera de trimmade krullarna från de oändliga krullarna. När du har slutat trimma ändarna av ett lager, använd ett hårklipp för att separera det trimmade håret från håret som du ännu inte har klippt. Att hålla det trimmade håret separat kommer att bidra till att du skär samma krullar två gånger. Fortsätt trimma ändarna på krullarna tills du har trimmat dem alla. Det kan ta ett tag, speciellt om du har tjockt hår. Bara vara tålmodig och rusa inte!
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 27
    6. Skaka ut dina lockar. När du är klar, kör dina fingrar genom dina krullar och skaka ut dem.
  • Bild med titeln Skär ditt eget lockigt hår Steg 28
    7. Inspektera dina lockar. Inspektera ditt hår från alla vinklar och se till att det ser hur du vill att det ska titta. Använd saxen för att röra upp några fläckar som inte ser rätt ut. Leta efter några strängar som är drastiskt längre än andra eller som är vinklade annorlunda och trimma efter behov.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du skär ditt hår, kom ihåg att lockar stramar upp när du skär dem eftersom hårets vikt rätnar och förlänger dina lockar. Om du har långt hår, trimma en liten längd i taget för att se hur du gillar det, och bestäm sedan om du vill gå kortare.

    Varningar

    Att klippa ditt eget hår kan ge dig bra resultat, men det får inte ge några möjliga resultat, speciellt om du vill drastiskt ändra ditt utseende.Om du vill klippa håret mycket kortare än det är för närvarande eller om du vill ha en frisyr som kräver mycket lagring, kan du vara bättre att gå till en salong.

    Saker du behöver

    Metod 1

    • par hårklippande sax
    • hårklämmor
    • två speglar
    • handduk

    Metod 2

    • par hårklippande sax
    • hårband
    • kam och / eller pensel
    • handduk

    Metod 3

    • kam och / eller pensel
    • par hårklippande sax
    • hårband
    • handduk

    Metod 4

    • schampo och balsam
    • kam och borsta
    • par hårklippande sax
    • hårklämmor
    • två speglar
    • handduk
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande