Hur man curl fint rakt hår

Medan fint, rakt hår är generellt lågt underhåll och lätt att stil, det kan vara frustrerande svårt att curl. Genom att öka hårets förmåga att hålla lockar med rätt produkter och använda ett litet fat krulljärn kan du få ditt fina, raka hår att vara vackert lockigt i timmar!

Steg

Del 1 av 3:
Ökar hårets förmåga att hålla lockar
  1. Bild med titeln Curl fint rakt hår steg 1
1. Använd Lightweight Shampoo och Conditioner för att ge ditt hår studsa. När du handlar för schampo och balsam att använda dagligen, leta efter produkter som beskrivs som "lätta" och / eller "förtydligande."Dessa produkter är utformade för att avlägsna föroreningar ur ditt hår, vilket gör att håret känner sig extra ljus och fluffigt.
  • Att använda lätt schampo och balsam kommer att hålla håret från att bli vägd, vilket gör det lättare att få curls som kommer att hålla i timmar.
  • För att undvika att väga ner håret ännu mer, använd endast balsam till den nedre halvan av ditt hår.
  • Undvik schampon som innehåller sulfater eftersom de kan skada ditt hår.
  • Begränsa hur ofta du tvättar ditt hår. Tvätta håret varje dag kan torka ditt hår och skada det.
  • Bild med titeln Curl fint rakt hår steg 2
    2. Undvik att tvätta håret i minst 1 dag före curling. Som en tumregel, undvik att använda någon typ av schampo och balsam i 1 till 3 dagar innan du planerar att curling ditt hår. Medan du inte vill att ditt hår ska bli för smutsigt eller känna sig brutto, har hår som nyligen tvättats med schampo och / eller balsam inte att hålla curl också.
  • När du tar en dusch under denna period, skölj ditt hår noggrant med varmt vatten för att rengöra.
  • Om ditt hår börjar känna eller se oljigt eller smutsigt, använd en volumiserande torrschampo.
  • 3. Dampa ditt hår för att applicera en krullstärkande spray eller mousse. Innan du krullar håret, dämpar ditt hår något tills det är fuktigt men inte blötläggning. Följ sedan instruktionerna på flaskan för att applicera en curl-boosting spray eller mousse över hela håret. Dessa typer av produkter är utformade för att göra det finaste, raktaste håret mer formbart och hjälpa dem att behålla en krökform även efter att ditt hår har torkat.
  • Du kan dämpa ditt hår genom att få din hårborste våt, eller genom att väta händerna och springa dem över ditt hår.
  • 4. Lufttorka helt eller grovt torka ditt hår med dina händer. När du har applicerat en curl-boosting spray eller mousse, låt ditt fuktiga hår lufttorka helt eller grovt torka ditt hår med en hårtork. Till grovt, torka ditt hår, böj över för att vända håret över ditt ansikte och med bara dina händer, torka ditt hår under medium till hög värme medan du skakar med din fria hand.
  • Både lufttorkning och grovt torkning av ditt hår kommer att uppmuntra någon naturlig krökning i ditt hår att komma ut, och kommer att ge håret mer av den grova konsistensen och volymen som behövs för att hålla en krullning.
  • Blåstorkning av ditt hår upp och ner kommer också att ge det mer volym. 
  • Se till att ditt hår har torkat helt innan du går vidare till nästa steg. Att sätta ett varmt krulljärn på ditt hår kan vara mycket skadligt.
  • Del 2 av 3:
    Med ett curlingjärn
    1. Bild med titeln Curl fint rakt hår steg 5
    1. Välj ett litet fat curlingjärn. När du väljer ett curlingjärn att använda för att krulla ditt fina, rakt hår, välj ett strykjärn med ett fat som handlar om /2 tum (1.3 cm) till /4 tum (1.9 cm) tjock. Eftersom det är svårt att bli bra, rakt hår för att hålla en krull, behöver du ett litet fat krulljärn för att få strängare, mer definierade lockar. På det sättet, även om ditt hår börjar slappna av, kommer en del av krullen fortfarande att vara på plats.
  • 2. Dela håret i 3 till 4 sektioner. Använda alligatorklämmor eller gummiband för att skilja, dela håret i 3 eller 4 distinkta sektioner, beroende på hur mycket hår du har. Detta gör det lättare för dig att ytterligare avsnittet av ditt hår och koncentrera sig på att bli täta, definierade lockar i ett avsnitt i taget.
  • Bild med titeln Curl fint rakt hår steg 7
    3. Värm upp järnet till den högsta inställningen som är säker för ditt hår. I allmänhet är den varmare den curling järnfatet, desto bättre kan det krulla ditt hår. Om ditt hår är friskt och fritt från några processer eller färgämnen, kan du slå upp värmen till en högre inställning, upp till 450 ° F (232 ° C). Om du är färgad och bearbetad eller om du hanterar splitändar, använd en lägre inställning som är cirka 320 ° F (160 ° C).
  • 4. Untie och vidare dela upp en av sektionerna av håret. När ditt krusjärn är uppvärmning, unclip eller ta bort gummibandet från en av de 3 till 4 sektionerna av håret. Sedan separera en mindre underavsnitt av den nu löst sektionen av håret för att börja curling, ca /2 tum (1.3 cm) till 1 tum (2.5 cm) tjock.
  • Om sektionen av hår har några knutar när du tar ut klippet eller gummibandet, borsta kort med en hårborste innan du skiljer ut den första mindre sektionen.
  • 5. Wrap den mindre avstängningen av håret runt curlingjärnfatet. När Curling-järnet har nått din önskade temperatur, börja curling ditt hår genom att förpacka det första stycket runt fatet. Hur du kommer att fälla håret runt järnet beror på vilken typ av krökjärn som du använder.
  • Om du använder ett krulljärn med en klämma på fatet, börja med att placera hårets ände på fatet nära handtaget och stänger klämman för att säkra den på plats. Sedan linda resten av ditt hår runt tunnan genom att rulla järnet upp mot ditt huvud. Sluta rulla när du får ca 1 tum (2.5 cm) från din hårbotten.
  • Om du använder en curlingstav (ett krökjärn utan en klämma), börja sätta in håret runt tunnan ca 1 tum (2.5 cm) från din hårbotten. Sedan, linda resten av ditt hår runt tunnan med händerna tills du kommer till slutet. Du måste hålla hårets ände för att hålla den på plats.
  • Bild med titeln Curl fint rakt hår steg 10
    6. Håll järnet på plats i 8 till 20 sekunder. När den lilla delen av håret är inslaget ordentligt runt curlingjärnfatet, låt det värma upp i flera sekunder. Den tid som du håller järnet på plats kommer att variera beroende på värmeinställningen. Om du använder en lägre värmeinställning, kan du till exempel lämna ditt hår runt tunnan i upp till 20 sekunder.
  • Du kommer sannolikt att behöva prova flera försökskrullar för att hitta rätt tid som det krävs för att få curl att hålla.
  • 7. Släpp ditt hår från curlingjärnfatet. Efter ca 8 till 20 sekunder, släpp klämman eller varva ner ditt hår och låt det falla från fatet. Om du höll omslaget tillräckligt länge på en tillräckligt hög värmeinställning, ska ditt hår omedelbart studsa till en tätt definierad krök.
  • Om ditt hår är särskilt rakt och svårt att krulla, det kan vid denna tidpunkt snabbt spola den strykade delen av håret tillbaka i en krull och stift den i huvudet med en metallhårstift. Lämna stiftet i ditt hår tills ditt hår har blivit helt coolt. När du har tagit bort pinnarna, ska ditt hår hålla locket.
  • 8. Curl resten av håret i varje sektion. När du har avslutat den första krullen, fortsätt till nästa curl genom att ta en annan mindre del av den första delen av håret och curling det med järnet. Upprepa detta tills du har avslutat det här avsnittet, ca 3 till 4 gånger beroende på hur tjock ditt hår är. Sedan, släpp sedan nästa avsnitt från klippet eller gummibandet och upprepa den här processen tills allt ditt hår är krökt.
  • Del 3 av 3:
    Inställning och underhåll av dina lockar
    1. Ställ in krullarna med stark hårspray. När du har slutat curling varje sektion av hår, spruta omedelbart ditt hår med en stark hårspray. Om det är första gången du använder produkten, se till att du följer instruktionerna på sprayflaskan. För bästa resultat, gör det här medan krullarna fortfarande är heta.
    • Leta efter hårsprays som har termer som "starka håll" och "långvarig" på etiketten.
    • Om krullarna ser för hårt efter några minuter, kör fingrarna löst genom ditt hår för att få dem att slappna av lite.
  • Bild med titeln Curl fint rakt hår steg 14
    2. Lämna håret att kyla helt. Efter att ha ställt in ditt hår med hårspray, låt det svalna helt innan du rör krullarna eller lägger till tillbehör. Detta kommer att se till att dina krullar är intakta så länge som möjligt.
  • 3. Undvik att använda en hårborste för att behålla dina krullar längre. Medan det kan vara frestande att använda en hårborste för att borsta genom dina krullar om de ser för hårt först, gör det så att du kan göra att krullarna faller ut. Vänta istället tills dina lockar har helt kylt. En gång kyldes, om krullarna fortfarande är för täta för din smak, kör försiktigt fingrarna genom dem en gång för att få dem att lossa snabbare.
  • I de flesta fall kommer dina lockar att lossna naturligt över tiden. Om du vill ha looser curls, om möjligt, försök curling ditt hår flera timmar före tid för att ge dem tid att naturligt falla ut lite.
  • Bild med titeln Curl fint rakt hår steg 16
    4. Sova med 100% bomull eller silkeskudde för att hålla curls över natten. 100% bomull och silkespillén skapar mindre friktion på ditt hår, så att ditt hår kan bibehålla sin fuktighet. Detta håller ditt hår från att bli krusig eller platta ut, båda är störande för lockar.
  • Medan silkespillén kan vara dyra, är de i allmänhet de mest effektiva för att hjälpa dig att hålla dina krullar över natten. 100% bomullspanna är billigare och medan mindre effektiva är fortfarande ett bättre alternativ än kuddar gjorda med linne eller syntetiska material.
  • Tips

    När du besöker salongen för din frisyr, be om en sänkning av en längd. Lager kan göra tunt, rakt hår visas strängt. Dessutom behöver du så mycket tjocklek som möjligt för att få den volym som behövs för att krulla ditt hår.
  • Medan kardborreband, skum och heta rullar är bra för att lägga till volym till tunt rakt hår, är dessa i allmänhet inte lika effektiva för att få curls som håller som ett litet till medium fat curling järn.
  • Saker du behöver

    • Lätt schampo och balsam
    • Curl-boosting spray eller mousse
    • Litet fat curling järn
    • Stark Hold Hairspray
    • 100% bomull eller silkeskudde (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande