Hur man gör kroppsvågkrullar

Kroppsvågkrullar ser underbara och lägger till massor av mjuk rörelse i din frisyr. Lyckligtvis behöver du inte gå till salongen för en dyr kroppsvåg Perm - du kan skapa vågorna hemma med en 1 tum (2.5 cm) rundfat platt järn eller krökjärn och en bred tandkam. Denna teknik fungerar bra på både naturliga hår och hårförlängningar, men ditt hår borde vara åtminstone axellängd eller längre för att skapa utseendet.

Steg

Del 1 av 4:
Sektion och utjämning av ditt hår
  1. Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 1
1. Dela ditt torra hår som du normalt gör för styling. När du har skapat kroppsvågor, kommer krullmönstret att ställas in och det kan vara svårt att ändra din del på den punkten. För att förhindra detta, fortsätt och dela ditt hår som du normalt skulle.
  • Borsta ut håret för att ta bort några tangles som du skapar din del. Uppnå detta utseende kräver smidig, snurra fritt hår.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 2
    2. Dela ditt hår i 2 sektioner baserat på din del och klipp 1 avsnitt upp. Om ditt hår är tillräckligt länge, ordna längderna på varje sektion över axlarna. Om inte, använd en lös scrunchie eller plast hårklipp för att säkra 1 av sektionerna upp och ut ur vägen. Du kommer att börja arbeta med avsnittet löst hår först.
  • Det spelar ingen roll vilken sida du börjar på.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 3
    3. Ta en 1-2 i (2.5-5.1 cm) Sektion av det lösa håret och klippa resten upp. Systematiskt arbetar från fram till framsidan är det enklaste tillvägagångssättet, så ta tag i delen av håret från mycket tillbaka. Löst vrid resten av håret på den sidan och klistra ut det ur vägen.
  • Att skapa mindre avsnitt gör att du kan fokusera på att skapa 1 curl i taget.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 4
    4. Dra en liten tandkam genom den lösa delen av håret för att släta det. Börja vid roten och långsamt kamma ner genom hårets sektion tills du når slutet. Gör det här 1-3 gånger tills håret är så smidigt som möjligt.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 5
    5. Spraya sektionen av håret med en värmeskyddsspray. För att förhindra hårskador, spraya varje sektion av hår med en värmeskyddsprodukt innan du använder det plana järnet det. Kamma genom sektionen en gång till för att fördela skyddet jämnt och vänta 10-15 sekunder för att produkten ska torka.
  • Värmestylingsverktyg kan skada ditt hår. Du kommer att använda ett plattjärn ganska lite för det här utseendet, så hoppa inte över det här steget!
  • Del 2 av 4:
    Använda ett krökjärn eller -stav
    1. Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 6
    1. Använd ett krökjärn eller stav med en 1 tum (2.5 cm) fat. Den fatstorlek du väljer beror på den krullstorlek du vill ha. En 1 tum (2.5 cm) Barrel är det vanligaste valet och producerar stora vågor. Du kan använda en curling wand, som inte har en klämma eller ett vanligt curlingjärn. Båda verktygen kommer att få jobbet gjort, även om en trollstav kan producera trevligare lockar.
    • Om du använder ett krusjärn, kommer du inte att klämma avsnitt av håret i det som du normalt skulle. I stället kommer du att sätta på håret runt tunnelbanan för att skapa lockar.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 7
    2. Håll curlingjärnen parallellt med golvet och placera den nära rötterna. Ta den första delen av håret och håll det rakt så det är parallellt med golvet. Sätt fatet bredvid hårets rötter, placera fatet bakom håret. Håll fatet parallellt med golvet och vinklar änden nedåt något.
  • För att skapa rätt curl-mönster måste du hålla krulljärnet parallellt med golvet under hela processen. Detta kan känna sig lite besvärligt först!
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 8
    3. Wrap sektionen av håret över och runt fatet. Dra avsnittet av håret över fatet och bakåt för att skapa den första curlen. Om du använder en trollstav, kommer tunnan att tappa i slutet, så var noga med att börja sätta på håret vid den tjockaste änden av fatet. Om du använder ett curlingjärn som inte är avsmalnande vill du fortfarande börja omslaget på sidan av fatet närmast handtaget.
  • Var noga med att dra håret upp och över fatet, i motsatt riktning av ditt ansikte, mot väggen bakom dig.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 9
    4. Vrid sektionen av håret runt tunnan tills du når ändarna. Håll curlingjärn eller trollstav på plats-du behöver bara flytta håret runt det. Håll omslaget samma del av håret runt fatet, arbeta dig mot slutet av fatet tills du får ca 1 tum (2.5 cm) från hårets ändar. Håll fast vid den sista tum av håret med fingrarna.
  • Håll ändarna av ditt hår bort från fatet så att du inte brinner dig själv.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 10
    5. Håll fatet i läge i 15 sekunder. Om ditt hår är väldigt tjockt kan du behöva hålla håret på plats för lite längre än 15 sekunder. Håll fatet och din hand helt fortfarande under den här tiden.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 11
    6. Släpp håret och koppla det i din handflata i några sekunder så det kan svalna. Koppla av håret runt fatet, men låt det inte falla ner. Fånga det i din öppna palm och kopp det i några sekunder innan du helt frigör sektionen av håret. Detta ger ditt hår några sekunder att svalna och hjälper curl set.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 12
    7. Håll curling sektioner av hår på samma sätt tills du har krökt allt. Var noga med att bibehålla fatpositionen så att den alltid är parallell med golvet. Håll alltid fatet bakom håret och linda håret tillbaka, bort från ditt ansikte och runt fatet. Detta garanterar att du håller samma curl-mönster.
  • Del 3 av 4:
    Skapa lockar med ett platt järn
    1. Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 13
    1. Kör en 1 tum (2.5 cm) platt järn ner längden på håret för att räta ut det. Detta kan verka mot intuitivt, men rätning först kommer att hjälpa till att göra dina vågor släta och glänsande. Klämma fast delen av håret i det plana järnet nära dina rötter och dra det långsamt ner längden på ditt hår innan det släpper ut det.
    • Ett runda fat plattjärn är lättare att göra lockar med, vilket ger resultat som liknar ett curlingjärn. Du kan fortfarande prova detta med en platt kantfat, men dina lockar kanske inte ser ut som avrundad.
    • Om du vill ha dina vågor till och med looser, prova en 1.5 tum (3.8 cm) platt järn.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 14
    2. Vinkel den platta järnfatet nedåt och klämmer håret i det igen.Fiske Barrel nedåt är viktigt för att skapa det krullmönster du vill uppnå. Där du klämmer på håret beror på var du vill att dina lockar ska börja. Kläm håret ordentligt.
  • Till exempel, om du vill att dina vågor ska börja på haklängden, håll sektionen spänd med din fria hand, vinkla fatet ner och klämma ditt hår på haklängd.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 15
    3. Vänd fatet tillbaka mot ditt ansikte och gör 1 full rotation. Flicka din handled tillbaka mot ditt ansikte, sedan flytta det plana järnet långsamt och konsekvent när du vrider fatet 1 full rotation. Detta skapar din första curl och blir den enda gången du faktiskt roterar det plana järnet.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 16
    4. Dra det plana järnet långsamt ner genom ditt hår i samma riktning. Håll din handled tillbaka mot ditt ansikte när du glider det plana järnet långsamt ner längden. Ditt hår ska glida smidigt genom de platta järnens keramiska plattor. Om det inte gör det, lossa ditt grepp på handtaget lite så att håret kan glida igenom lättare. Arbeta dig långsamt och stadigt till ändarna av ditt hår.
  • Du behöver inte fortsätta flicka din handled tillbaka mot ditt ansikte. Bara hålla det cocked tillbaka och håll det stadigt.
  • Håret glider genom de platta järnplattorna och vrider runt tunnan när du flyttar ner längden på ditt hår.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 17
    5. Släpp håret och koppa krullen i handen i 15-20 sekunder för att kyla. När det plana järnet når hårets ändar, kommer sektionen att springa upp i en hoppklänning. Koppar botten av krullen i handen och lyft din handflata upp till var krullen börjar. Håll det där tills ditt hår kyler, sänk sedan långsamt din hand för att lossa krullen.
  • Detta hjälper din curl set.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 18
    6. Släpp krullen och ta nästa 1 till 2 i (2.5 till 5.1 cm) Sektion av hår. Unclip ditt hår, ta nästa avsnitt av håret och klipp resten tillbaka och ut ur vägen. Du kan lämna den första curl dangling löst där den är. Klipp inte curl upp eller du kommer att röra upp krökmönstret.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 19
    7. Upprepa samma process för nästa avsnitt. Spraya håret med värmeskyddande och kamma genom det med en liten tandkam. Dra det plana järnet rakt ner genom hårets sektion första gången. Därefter, bläddra din handled tillbaka mot ditt ansikte och flytta det plana järnet längs längden en gång till för att skapa curl.
  • Glöm inte att koppa locket i din handflata tills det svalnar innan det släpper ut det.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 20
    8. Fortsätt samma mönster tills hela ditt hår är krökt. Fortsätt arbeta systematiskt på din första sektion tills du går ur håret. Då, upprepa samma process på andra sidan huvudet, börja i ryggen och arbeta framåt.
  • Del 4 av 4:
    Lossa krullarna i kroppsvågor
    1. Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 21
    1. Kör en bred tandkam genom alla dina krullar flera gånger. När du har slutat curling varje sektion av hår, kommer dina krullar att vara hoppande och mycket definierade. För att få kroppen våg ser, kör en bred tandkam ner längden på dina lockar för att lossa dem och skapa underbar kropp.
    • När du kammar genom krullarna, kommer de att känna sig supermjuka.
    • Fortsätt kamma genom dina lockar tills ditt hår är så vågigt som du vill.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 22
    2. Vänd huvudet upp och ner för att introducera mer volym. Detta är valfritt, men vänd håret upp och ner en gång innan du piskar på huvudet kan du skapa mycket extra kropp och rörelse. Kroppsvågkrullar handlar om mjukt kropp och rörelse!
  • Du kan också spritz torrschampo på rötterna för att lägga till volym i din stil.
  • Bild med titeln Do Body Wave Curls Steg 23
    3. Mist ditt hår lätt med hårspray för att ställa in din stil, om så önskas. Du behöver inte använda hårspray, men det kan hjälpa dina vågor att vara under hela dagen. Om du gillar mycket textur, försök att lägga till en liten mängd hårvax till ditt hår för att definiera vågorna och ge lite mer kvar.
  • Beroende på hur bra ditt hår håller krullen kan ditt hår återgå till att vara rakt vid slutet av dagen. För de flesta människor håller vågorna åtminstone en dag, om inte längre.
  • Dricks: Om du vill ha en mer permanent lösning, besök din favoritsalong och fråga om att få kroppsvågen.

    Saker du behöver

    • Värmeskyddsspray
    • Hårklämmor
    • Liten tandkam
    • Bred tandkam
    • 1-tums rund platt järn eller curling järn / trollstav
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande