Hur man blåser torrt lockigt hår med en diffusor

Om du har en krökt eller krusig hårtyp, använder du en diffusorfäste ett bra sätt att torka ditt hår utan att få dina lockar att falla ifrån varandra och se fuzzy. Den diffunderade luften torkar försiktigt ditt hår medan du håller dina lockar och glänsande. Förbered ditt hår med rätt produkter för att skydda dina krullar, sluta med ett serum för att hålla din blick på plats.

Steg

Del 1 av 3:
Prepping ditt hår
  1. Bild med titeln Blås torrt lockigt hår med en diffusor Steg 1
1. Applicera balsam i duschen. Detta kommer att hålla ditt hår fuktigt och hjälpa dina lockar att hålla sig ihop istället för frizing. När du sköljer ut ditt schampo, använd det ungefär en tum (2.5 cm) Från dina rötter (eftersom hårbotten är naturliga oljor kommer att hålla ditt rötter område konditionerat) och använda fingrarna för att kamma det igenom till tipsen.
  • Vissa människor med lockigt hår väljer att tvätta med balsam, eftersom schampo tenderar att torka ut lockigt hår. Hitta rutinen som känns rätt för ditt hårs konsistens. Om ditt hår har varit torrt och skört, kan balsamtvätt vara värt ett försök.
  • Bild med titeln Blås torrt lockigt hår med en diffusor Steg 2
    2. Skölj ut balsam med kallt vatten. Sköljning med kallt vatten (så coolt som du kan hantera) är bättre för lockigt hår. Det medför att håraxeln ligger platt, snarare än frizzing, vilket resulterar i snyggt krullar. Att ta detta steg hjälper dig att hålla dina lockar ihop när du diffunderar dem efter duscha.
  • 3. Försiktigt pressa överskott av vatten från ditt hår. Vänd håret upp och ner och använd dina händer för att klämma ut vattnet istället för att vrida eller vrida det. Återigen kommer det att hjälpa dina lockar att hålla sig vackra och hoppande. När du handdukar, torka ditt hår, är krullarna separata och fräsa.
  • Du kan också försiktigt klappa eller pressa håret med en ren t-shirt eller en mikrofiberhandduk för att suga upp överflödig fuktighet. Dessa kommer inte att orsaka frizz som en vanlig terrycloth handduk.
  • 4. Slät ledig balsam i ditt hår. Detta är valfritt, men det är en stor hjälp om ditt hår tenderar att bli mycket torr och frizzy. Gnugga lite inledande balsam mellan dina palmer och arbeta försiktigt genom ditt hår, sektion efter sektion, tills alla dina krullar är täckta.
  • Om inledande balsam tenderar att väga ditt hår ner, försök att applicera det på bara ändarna. Det är mest kritiskt att skicka dina ändar, eftersom de är den del av ditt hår mest benägna att fräsa. Lägg lite balsam i handen och gnugga dina palmer tillsammans, sedan försiktigt skanna ändarna på ditt hår med händerna.
  • Du kan också lägga till i en curling cream eller vanilj vid denna tidpunkt, eftersom det är svårare att lägga till när ditt hår är torrt. Det här är en bra tid att lägga till andra stylingprodukter, som mousse, gel eller styling grädde också.
  • 5. Få din diffusor klar. De flesta hårtorkar kommer med en diffusorfäste. Det ser ut som ett brett, cirkulärt munstycke med flera spetsar som sticker ut. Fäst den på din hårtork och sätt torken till en cool eller varm inställning.
  • Att använda en cool eller varm inställning, snarare än en het miljö, är mycket bättre för lockigt hår. En het inställning kommer att få ditt hår att torka ut och bli skört.
  • Om din torktumlare har en separat luftflödesinställning, välj Medium eller Låg istället för High.
  • Del 2 av 3:
    Blåser det torrt
    1. Bild med titeln Blås torrt lockigt hår med en diffusor Steg 6
    1. Vänd håret upp och ner. De flesta lockiga hårda människor vet att volymen vid rötterna är viktig, eftersom lockar är tunga och tenderar att platta på toppen av huvudet. För att undvika detta, börja med att vända huvudet upp och ner. Ditt hår kommer att torka i ett upp och ner läge, och när du är klar kommer dina rötter att ha mycket bättre volym.
    • Om du håller huvudet upp och ner blir obekväma, kan du luta ditt huvud till ena sidan eller något annat. Det viktiga är att inte sitta upprätt, eftersom gravitationen kommer att få dina rötter att platta när ditt hår torkar.
    • Ett annat alternativ lyfter rötterna med hårklipp. Använd kloklipp för att lyfta rötterna från ditt huvud och torka håret med klämmorna på plats. På det sättet måste du inte hålla huvudet upp och ner för att få volymen.
  • 2. Slå på diffusorn och håll den påpekad. Kom ihåg att använda en låg eller medium värmeinställning. Håll torken så att den skålformade diffusorn pekar på taket.
  • 3. Lägg en handfull krullar i diffusorns skål. Ta ett litet handfull hår, hålla krullarna intakta och spolar den i skålen i diffusorn. Bara släppa håret i diffusorn - tryck inte ner det eller klistra upp det. Hantera ditt hår försiktigt hela tiden.
  • 4. Lyft diffusorn tills det rör huvudet för att torka dina rötter. Du borde känna galen som skiljer håret i hårbotten för att komma åt dina rötter. Håll diffusorn där i flera sekunder för att låta dina rötter bli torr. Flytta den i en cirkelrörelse för att lyfta rötterna och se till att allt hår i avsnittet blir torrt. När rötterna känner sig mest torra, sänk diffusorn och låt ditt hår falla ut ur skålen.
  • Håll inte diffusorn på plats för länge. Du vill bara ha ditt hår att få ca 80% torrt. Om du torkar det för mycket, blir det frizz upp.
  • 5. Flytta vidare till nästa avsnitt av håret. Ta en annan handfull från bredvid den första sektionen och upprepa processen. Spole ditt hår i diffusorn, ta sedan upp det till ditt huvud för att torka dina rötter. När ditt hår är 80% torrt, sänk diffusorn och låt ditt hår lossna.
  • 6. Fortsätt tills ditt hår är mest torrt. Avsnittet, torka dina rötter och krullar med diffusorn. Eftersom du måste ha huvudet upp och ner, kanske du vill ta några raster. Sluta när hela huvudet är 80-90% torrt.
  • Del 3 av 3:
    Avsluta ditt utseende
    1. Applicera hårserum eller gel. Detta kommer att definiera dina lockar och hålla dem från att bli krusig. Lägg en liten produkt i handen och gnugga dina palmer tillsammans, sedan försiktigt skruva ditt hår med händerna för att ansöka. Det finns inget behov av att använda en pensel eller kamma, bara använda fingrarna.
  • Bild med titeln Blås torrt lockigt hår med en diffusor Steg 13
    2. Försök att inte hantera ditt hår för mycket under dagen. Lockar tenderar att puffa upp när de är överhanterade. Nu när ditt hår är torrt, låt det bara vara för resten av dagen. Tuck ditt hår upp under en hatt eller stift den i en lös bulle för att skydda dina lockar.
  • 3. Använd Light-Hold Hairspray om det behövs. Undvik att använda fast eller maximal hållspray, eftersom det tenderar att göra lockar ser styvt och hjälmliknande. Använd en ljusspray som gör att dina lockar kan röra och studsa lätt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det här kanske inte fungerar för alla. Justera din teknik för att passa dig.
  • När ditt hår blir torktumlare, försök att inte röra den med händerna eller det kan leda till frizz.
  • Det finns också sock diffusers-dessa kan gå på någon diffusor och är bra för att resa men orsaka lite mer frizz. Att använda en, håll den nära krullarna och flytta upp och ner.
  • Varningar

    Som alltid, var försiktig med elektroniska apparater och använd dem inte runt vatten.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande